教育王國

標題: 連日來叩門9間學校 [打印本頁]

作者: mybee0103    時間: 07-7-12 16:38     標題: 連日來叩門9間學校

得知仔仔派到第10志願,我就開始坐的士奔波,叩了9間學校,終於有一間學校收了仔仔!派位不如意的家長,請加油!
作者: janeleung    時間: 07-7-12 16:45

原文章由 mybee0103 於 07-7-12 16:38 發表
得知仔仔派到第10志願,我就開始坐的士奔波,叩了9間學校,終於有一間學校收了仔仔!派位不如意的家長,請加油!

都恭喜你呀
作者: kc2021    時間: 07-7-12 16:48

天下'父母真偉大'. 希望你小朋友比心機讀書.
作者: leschelems    時間: 07-7-12 16:48

叩了9間!!! 是不是要由朝叩到晚,你為了仔仔,真是不辭勞苦!!!

原文章由 mybee0103 於 07-7-12 16:38 發表

作者: mybee0103    時間: 07-7-12 16:48

janeleung:
謝謝你!
作者: JOYCENGYW    時間: 07-7-12 17:06

恭喜恭喜
作者: 肥妹仔KanKan    時間: 07-7-12 17:28

想問你叫門要等幾耐先知間學校收唔收架??

thanks!!
作者: mybee0103    時間: 07-7-12 17:35

有8間等電 話,有一間面試完馬上收,雖不是十分之理想學校,但明知這個時期要降低要求,所以我都注冊啦!
作者: yunman    時間: 07-7-12 17:44

作者: vivie    時間: 07-7-12 18:57

介唔介意講你叩到邊間呀?

作者: imlazy    時間: 07-7-12 19:02

你好勁!!!
作者: kkwwpig    時間: 07-7-12 20:46

你好勁 a
上天不負有心人
我哋攪珠去咗band 1 英中,唔知點好
作者: 櫺囹桼    時間: 07-7-12 20:52

作者: com7hk    時間: 07-7-12 21:18

原文章由 leschelems 於 07-7-12 16:48 發表
叩了9間!!! 是不是要由朝叩到晚,你為了仔仔,真是不辭勞苦!!!

這 個 遊 戲 機 制 是 十分不公平
作者: CHUCHU    時間: 07-7-12 21:42

呀女同學仔都叩到門呀,我都登佢開心,佢叩到ST MARY 呀
作者: 哈姆太郎    時間: 07-7-12 22:58

HI, CHUCHU,
Is your daughter MSS?

原文章由 CHUCHU 於 07-7-12 21:42 發表
呀女同學仔都叩到門呀,我都登佢開心,佢叩到ST MARY 呀

作者: CHUCHU    時間: 07-7-12 23:47

原文章由 哈姆太郎 於 07-7-12 22:58 發表
HI, CHUCHU,
Is your daughter MSS?

嘻嘻:loveliness:
作者: preciousglory    時間: 07-7-12 23:55

完全感受到你為仔仔撲學校既心情, 因為女女升小學時我都係要
叩好幾間學校, 女女今年升小五, 心情有些緊張, 我真係好驚到時又要撲學校呀 !!!
作者: mvan14    時間: 07-7-13 00:09

作者: preciousglory    時間: 07-7-13 00:24

原文章由 mvan14 於 07-7-13 00:09 發表
我叩了10間學校, no offer yet...

唔好灰心呀...加油..加油!!!!!:

朋友仔仔昨日同今日都係周圍做筆試同面試, 都係未知邊間收,
放榜日, 知道朋友喊到收唔到聲, 學校既老師同家長都責怪朋友點解會咁填學校, 連平時好乖既仔仔都怪朋友填錯,其實我朋友無填錯, 只係小朋友欠缺了一點運氣....我好希望我朋友同依家仍然幫小朋友叩們既家長, 可以快d搵到學校
作者: vivi_vivi    時間: 07-7-13 09:19

mybee0103,

「精誠所致,金石為開」恭喜您同囝囝,您哋ge 努力冇白費到。今年叩門真係唔易架。

經過呢件事,希望囝囝能夠珍惜呢個機會,以後努力讀書、不負眾望。囝囝努力加油,來年可嘗試去心儀中學申請插班。
作者: vivi_vivi    時間: 07-7-13 09:20

原文章由 mvan14 於 07-7-13 00:09 發表
我叩了10間學校, no offer yet...

mvan14

唔好灰心,好多學校係會等註冊程序完左先至會決定叩門事宜架。
作者: mybee0103    時間: 07-7-13 09:23

:loveliness: 在此多謝以上各位的鼓勵和支持

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5