用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 德信幼稚園
go

德信幼稚園 [複製鏈接]

有無家長同小朋友考德信? (呢間好少人講)
你地交咗表味? interview係咩時間?
   0    0    0    0

佢話26 Nov 前有通知, 但係仲好心急呀~~~

邊位收到取錄信, 麻煩報料, 多謝!!!

我都好想囝囝可以成為"德信仔" 雖然呢間學校名氣唔夠KV, St Cat, 培正, 然而這是我最心儀的. 因眼見我認識的2個小朋友都讀得好開心. 我"兒生"畢業2年啦, interview個日都有部我囝囝去, 因為佢掛住學校同老師.

真係好心急. 快d返屋企開信箱.

有消息的媽咪, 一有信請upate吓

[ 本文章最後由 qooqoofans 於 07-11-20 11:57 編輯 ]

回覆 #1 benben 的文章

benben
我"兒生"讀緊英華小學P2, 又係好喜歡呢間學校. 不過轉咗直資我想信都幾難考.

咁你"兒生"係唔係上返德信小學呀??

好叻仔呀, 入到九華:

放工即刻飛奔回家, 但信箱無信:-|
很擔心會係reject 的那一批

收到信的, 麻煩update一吓

呀仔係04年11月, 無錯我prefect他做"大仔" 好過 "細仔".
因他性格十分內向, 又慢熱.   其實他現在都係婆婆樓下屋苑的幼稚園返緊k1. 想比佢習慣吓群體生活.

嘩恭喜,恭喜
這是你的心水嗎?

我都收到啦!  上午班呀
benben 唔知我地D小朋友有無機會做同班同學呢?

回覆 #2 benben 的文章

KV, St Cat, Diamond Hill 靈量堂 --等緊 result  == 但就算收都多數都唔讀
培正, 宣道等 interview
我自己比較鐘意德信, 但爸爸鍾意培正, 因為名氣大好多啦!  不過相信都幾難考.
真實培幼 /培小  &  宣幼 /宣小係保證一條龍嗎?

Hello
宣小是直資嗎?
有人話我知如果你決定咗"大抽獎"會上唔到培小的?? 是真的嗎?

德信同根德園, 你哋會點楝?

德信有小學, 就算第曰考唔到心水的直資小學都唔洗3年後又"博"1次.

讀根德園我要考慮的地方是如果考唔到心水的直資小學, 要參加"大抽獎",我都唔知將軍澳有咩好學校??

其實暫時決定如果好彩入到培正, 好大可能放棄前2間, 但要等明年1月15曰.

回覆 #2 BaByQ113 的文章

hi babyq113
我的意思係3年後考唔到心水的直資小學, 唔需要去等派位 (大抽獎).
以我知道如果你首志願係tak shun, 如果1st round派唔到, 2ndround 學校會收番.

[ 本文章最後由 qooqoofans 於 07-11-26 12:11 編輯 ]

回覆 #10 benben 的文章

Benben

德信同根德園, 你決定成點?
我兩間都會交咗留位費先. 我個人會喜歡德信, 但老公又鍾意根德園 .
我個囝比較坐唔定, 我擔心根德園佢會難過適應, 但如果考直資小學, kv的確比較優勝.
你有咩見解, 分享吓好嗎?

benben  
有決定再update你.
你小朋友kv派咗am定pm? Kent Rd 定 Dorset Rd.
我個囝係am/ Kent Rd, 唔知會唔會做到同學仔呢?
‹ 上一主題|下一主題