教育王國

標題: 抵玩暑假日/夜營(二百幾蚊一日!!) [打印本頁]

作者: Hipuppy    時間: 08-6-20 00:02     標題: 抵玩暑假日/夜營(二百幾蚊一日!!)

仲以為自己搞錯, 二百幾蚊响出面好似淨係上到一兩個鐘ge堂, 係咪主辦單位唔知價?

我報左名啦,有興趣自己上網查吓:

www.illustrating-man.com.au
作者: maggielau0705    時間: 08-6-20 20:16

原文章由 Hipuppy 於 08-6-20 00:02 發表
仲以為自己搞錯, 二百幾蚊响出面好似淨係上到一兩個鐘ge堂, 係咪主辦單位唔知價?

hi,我睇左,好有興趣,你參加晒咁多日?定係可以自己選其中一日參加,佢地個日子,小朋友仲要返學呀~ 得12 號星期六得~
作者: Hipuppy    時間: 08-6-20 23:24

我淨係報左星期六.佢地每日(7月7號到12號)都有唔同既活動,但好似都係星期六最好玩,以下列出既活動內容, 其他bk媽媽可以參考一下:

Beginners' Cartooning
Mythical Creatures
Volcanoes
Advanced Pokemon
Dress-up Day
Free Party Food Day
Mini Talent Quest
Chocolate Appreciation
Dance Party & Disco
Slave Auctions
Water Gun Fight

(活動地點係司徒拔道白普里小學,主辦單位來自澳洲)

原文章由 maggielau0705 於 08-6-20 20:16 發表

hi,我睇左,好有興趣,你參加晒咁多日?定係可以自己選其中一日參加,佢地個日子,小朋友仲要返學呀~ 得12 號星期六得~

作者: Lower_Primary    時間: 08-6-21 16:50

2 百幾是 HKD or AUD?

原文章由 Hipuppy 於 08-6-20 00:02 發表

作者: Hipuppy    時間: 08-6-21 18:09

HKD!!

原文章由 Lower_Primary 於 08-6-21 16:50 發表
2 百幾是 HKD or AUD?

作者: 仔仔    時間: 08-6-21 20:52

係咪得司徒拔道一個centre
作者: Hipuppy    時間: 08-6-21 21:17

佢地只有一個地點, 其實交通都唔係幾方便,好少車到,不過我覺得計埋的士錢都抵.

原文章由 仔仔 於 08-6-21 20:52 發表
係咪得司徒拔道一個centre

作者: MKY    時間: 08-6-22 00:29     標題: 回覆 #7 Hipuppy 的文章

Hippuppy,
我上個網址睇唔到香港聯絡地址同電話, 想問是否全部課程都係英文, 可否比些資料我. 唔該哂.
作者: Hipuppy    時間: 08-6-22 03:17

香港係無辦事處嫁,如果有查詢可直接email佢地([email protected]).我上次send email問佢地師生比例, 都好快收到回覆(師生比例係1:15).

至於教學語言, 我見到網頁上寫住"英語國語雙向進行".

原文章由 MKY 於 08-6-22 00:29 發表
Hippuppy,
我上個網址睇唔到香港聯絡地址同電話, 想問是否全部課程都係英文, 可否比些資料我. 唔該哂.

作者: maggielau0705    時間: 08-6-22 23:07

原文章由 Hipuppy 於 08-6-22 03:17 發表
香港係無辦事處嫁,如果有查詢可直接email佢地([email protected]).我上次send email問佢地師生比例, 都好快收到回覆(師生比例係1:15).

至於教學語言, 我見到網頁上寫住"英語國語雙向進行".

...

我都只可以星期六,我囡得4歲,唔知得唔得,你小朋友幾大?
作者: rabbitpiggy    時間: 08-6-23 08:50

原文章由 maggielau0705 於 08-6-22 23:07 發表

我都只可以星期六,我囡得4歲,唔知得唔得,你小朋友幾大?

我小朋友都係4歲.

佢地適合年齡是4-15歲, 但我最怕大部份都係10幾歲的小朋友參加
作者: Hipuppy    時間: 08-6-24 11:43

佢地話會跟年齡分組.
作者: janet695    時間: 08-6-25 19:01

好似幾好咁喎~~
作者: jackybb695    時間: 08-6-29 18:46

咁平,會唔會有炸架?
作者: Hipuppy    時間: 08-6-29 19:03

我o岩o岩收到o係澳洲郵寄過o黎o既確認信同收據,如果係o厄人應該無晒影

原文章由 jackybb695 於 08-6-29 18:46 發表
咁平,會唔會有炸架?

作者: nicolemummy    時間: 08-6-30 23:53

請問點去營地個度架?

原文章由 Hipuppy 於 08-6-29 19:03 發表
我o岩o岩收到o係澳洲郵寄過o黎o既確認信同收據,如果係o厄人應該無晒影

作者: Hipuppy    時間: 08-7-1 11:41

如果住港島西可以搭15號巴士(總站係港外線碼頭),一程車就到,住其他地方就要轉車.搭的士o既話由銅鑼灣過去應該$30有找.

原文章由 nicolemummy 於 08-6-30 23:53 發表
請問點去營地個度架?

作者: happyfriend    時間: 08-7-7 00:36

請問各位是參加那一天的活動

如參加星期六的market day, 應該帶什麼東西? ,請指敎

作者: fan    時間: 08-7-7 20:44     標題: 抵玩Cartoon Camp - 唔知是否被騙

今日小兒去參加, 他說只有兩個老師, 但有很多小朋友, 完全不是之前詢問是話1:15. 而且沒有分age group, 是全部人一齊睇影幕, 老師劃一次, 小朋友在台下跟劃, 小兒跟不到, 完全無人協助, 而且只取回數張空白的畫紙回來.  我最擔心的是只有兩個人點確保小朋的的安全呢

請問有沒有家長亦是今天有參加的呢
作者: happyfriend    時間: 08-7-7 21:57

原文章由 fan 於 08-7-7 20:44 發表
今日小兒去參加, 他說只有兩個老師, 但有很多小朋友, 完全不是之前詢問是話1:15. 而且沒有分age group, 是全部人一齊睇影幕, 老師劃一次, 小朋友在台下跟劃, 小兒跟不到, 完全無人協助, 而且只取回數張空白的畫紙回 ...

請問有多少小朋友參加呢?
作者: Hipuppy    時間: 08-7-8 09:22

o下? 咁都得?

知唔知淨係畫畫環節係咁, 定係全部活動都係?

我幫個女報o左星期六, 姨生仔聽日去, 等佢去完問o下佢

原文章由 fan 於 08-7-7 20:44 發表
今日小兒去參加, 他說只有兩個老師, 但有很多小朋友, 完全不是之前詢問是話1:15. 而且沒有分age group, 是全部人一齊睇影幕, 老師劃一次, 小朋友在台下跟劃, 小兒跟不到, 完全無人協助, 而且只取回數張空白的畫紙回 ...

作者: Hipuppy    時間: 08-7-10 13:59

我問過姨生仔個日營好唔好玩, 佢話好鍾意, 雖然佢都講唔到o的咩實質o野比我聽, 但佢話好想今日再去, 咁我估應該唔會太差o卦...
作者: happyfriend    時間: 08-7-11 10:00

原文章由 Hipuppy 於 08-7-10 13:59 發表
我問過姨生仔個日營好唔好玩, 佢話好鍾意, 雖然佢都講唔到o的咩實質o野比我聽, 但佢話好想今日再去, 咁我估應該唔會太差o卦...

請問如何到camp的場地?   我們住  九龍. thank you
作者: Hipuppy    時間: 08-7-12 17:51

唔好意思 , 宜家先見到你o既問題, 想覆已經太遲. 我等緊個女返o黎 (洗o左老公去湊佢 ), 希望佢玩得開心!

原文章由 happyfriend 於 08-7-11 10:00 發表

請問如何到camp的場地?   我們住  九龍. thank you

作者: saraho    時間: 08-7-12 18:45

作者: happyfriend    時間: 08-7-12 20:49

原文章由 saraho 於 08-7-12 18:45 發表
不如試下呢個:

科學奧林匹克日營
寫明是分初小組同高小組的. (雖然同一組都有三個級別)
日營$400幾蚊一日, 都ok啦

得番8月28,29,30號.
初小響馬鞍山, 高小響筲箕灣 (奇怪!) ...

請問如何報名?
作者: saraho    時間: 08-7-14 15:18

作者: nicolemummy    時間: 08-7-14 22:03     標題: ..........................

今日才真正去看flyer看清楚星期六的節目! 原來星期六是最好玩的!

難怪當天小女看見我就哭了. 因為看見我, 就是要說"bye bye"的時候.

星期六, 很多小朋友都拿了他們的"賣品", 如自家製的曲奇餅, 畫等等去"賣", 機構給了他們"日營800蚊"去做買賣. 當然亦有要用真錢的買賣. 小女說: "唔會有人畀野人, 要用錢買". 哈! 真是很"實際"的玩意!

女女嚷著下年一定要再玩! 超值! 這是純英語的日營, 完全不假的.

原文章由 Hipuppy 於 08-7-12 17:51 發表
唔好意思 , 宜家先見到你o既問題, 想覆已經太遲. 我等緊個女返o黎 (洗o左老公去湊佢 ), 希望佢玩得開心!

作者: Hipuppy    時間: 08-7-14 23:01

我個女見到Daddyo黎湊佢都扁晒嘴,問可唔可以留低玩耐o的. 我見到佢o既戰利品都嚇o左一跳,我以為佢"買"翻o黎o既會係糖呀餅呀之類,點知原來係遊戲卡,發聲書(雖然無電,但好新淨),連Magic School Bus VHS都有......

原文章由 nicolemummy 於 08-7-14 22:03 發表
今日才真正去看flyer看清楚星期六的節目! 原來星期六是最好玩的!

難怪當天小女看見我就哭了. 因為看見我, 就是要說"bye bye"的時候.

星期六, 很多小朋友都拿了他們的"賣品", 如自家製的曲奇餅, 畫等等去"賣", 機構 ...

作者: maybemummy    時間: 08-7-15 12:14

我都知有啲三百幾蚊既day-camp喎~
係參觀全港最大建築師樓同玩德國工程積木架~
作者: colourpen    時間: 08-7-15 15:28

原文章由 maybemummy 於 08-7-15 12:14 發表
我都知有啲三百幾蚊既day-camp喎~
係參觀全港最大建築師樓同玩德國工程積木架~

can you share more about this info?

tks
作者: happyfriend    時間: 08-7-16 06:48

原文章由 saraho 於 08-7-14 15:18 發表
可以去個網址睇睇
www.hkgso.org
(有荃灣的)

有沒有聮絡電話, 謝謝
作者: Fion_Chan    時間: 08-7-20 12:29

原來星期六係咁好玩,我兩個仔去左星期五個日,都好似有家長話只得2個外藉老師,同埋教畫既畫有D深,細仔跟不上,哥哥就好開心,佢地星期五已有小朋友帶水槍玩water war,我兩個仔就用水杯同人玩,攪到件衫濕哂(但我接佢地時已乾!),哥哥話星期六要再來,可惜星期六我地另有節目。下年真要安排下玩多日!
重有收到信用卡帳單,佢地用澳元charge,兩個仔收我$49x,慳左幾蚊

原文章由 Hipuppy 於 08-7-14 23:01 發表
我個女見到Daddyo黎湊佢都扁晒嘴,問可唔可以留低玩耐o的. 我見到佢o既戰利品都嚇o左一跳,我以為佢"買"翻o黎o既會係糖呀餅呀之類,點知原來係遊戲卡,發聲書(雖然無電,但好新淨),連Magic School Bus VHS都有......:happ ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5