教育王國

標題: 1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。 [打印本頁]

作者: Lily2003    時間: 08-7-11 15:55     標題: 1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。

有無媽咪有 AE 卡, 我過數給你, 請你幫我買以下 pink 書包。
我買來自己大人用, 如果囡囡長高些, 會比囡囡用。

謝謝。

http://www.seven.eu/_collezioni

[ 本文章最後由 Lily2003 於 08-7-11 16:43 編輯 ]
作者: CleverMammy    時間: 08-7-11 16:11

About how much are they?
作者: Thomas1    時間: 08-7-11 16:25

原文章由 Lily2003 於 08-7-11 15:55 發表
有無媽咪有 AE 卡, 我過數給你, 請你幫我買以下 pink 書包。

謝謝。

http://www.seven.eu/_collezioni

http://www.seven.eu/be/servizi/sendImage.php?idunico=7 ...

淨係AE 卡先買到呀? 我都有興趣喎, 有冇其他款添? 幾$?
作者: Lily2003    時間: 08-7-11 16:31

圖一 pink colour : $950
圖二 pink colour : $850
AE 卡有九折。

Bk 媽咪個個都話呢款7Seven 書包正。

原文章由 CleverMammy 於 08-7-11 16:11 發表
About how much are they?

作者: Lily2003    時間: 08-7-11 17:06

請問你地覺得老公老婆冋呢款, 好看嗎 ????
因為個背囊係我地兩公婆輪流用的。

作者: Thomas1    時間: 08-7-11 17:21

原文章由 Lily2003 於 08-7-11 17:06 發表

http://www.seven.eu/be/servizi/s ... c4800bb9e53b90d7ebc

okay喎, 不過都幾貴, o係邊度有得睇現貨?
作者: yankle    時間: 08-7-11 18:00

原文章由 Lily2003 於 08-7-11 17:06 發表

http://www.seven.eu/be/servizi/s ... c4800bb9e53b90d7ebc

Causeway嘉蘭中心有賣
作者: kitbebe    時間: 08-7-11 18:05

我想買藍色, 有無人可以幫忙
作者: ivywong2301    時間: 08-7-11 22:36     標題: 回覆 #8 Lily2003 的文章

點解我喺尖沙咀海運沒有見過相中的款式?
作者: totochu    時間: 08-7-11 22:45

我今天剛在elements間shop試過,真係好輕,但可惜size好大,我個女今年升小一,個子細細,不大適合。
作者: Hi-Mum    時間: 08-7-11 22:52

粉籃好正
作者: Lily2003    時間: 08-7-11 22:54

有貨啦, 我今天下午打去問, 佢地話有貨喎。

原文章由 ivywong2301 於 08-7-11 22:36 發表
點解我喺尖沙咀海運沒有見過相中的款式?

作者: Lily2003    時間: 08-7-11 22:56

其實個 size 係 40cm x 28 cm 濶 x 13 cm 厚, 都唔係太難接受。 我係話我用喎

原文章由 totochu 於 08-7-11 22:45 發表
我今天剛在elements間shop試過,真係好輕,但可惜size好大,我個女今年升小一,個子細細,不大適合。

作者: vet    時間: 08-7-11 23:24

so expensive
作者: happy168    時間: 08-7-12 09:58

作者: mandy_lee    時間: 08-7-12 10:04

原文章由 happy168 於 08-7-12 09:58 發表
...............

渣打AE 得嗎? 係邊度有分店
作者: GogoCheung    時間: 08-7-12 11:08

原文章由 Lily2003 於 08-7-11 15:55 發表

謝謝。

http://www.seven.eu/be/servizi/sendImage.php?idunico=7 ...

Hi,

我有AE卡, 可以幫你們, 但最好大家相約一齊去買.  我7月1曰也買了個給亞仔. 真係好輕, 而且揹起好有型.

大書包
$950 10% discount = $855

agnes
作者: bbqueen    時間: 08-7-12 11:14

原文章由 GogoCheung 於 08-7-12 11:08 發表

Hi,

我有AE卡, 可以幫你們, 但最好大家相約一齊去買.  我7月1曰也買了個給亞仔. 真係好輕, 而且揹起好有型.

大書包

agnes

請問你去邊間 shop 買? 我 last sat 買咗 1 個, sales 話冇 discount wor!
作者: Lily2003    時間: 08-7-12 15:26

Dear gogo Cheung,

I want to buy this one : $950 - 10% discount.

我老公同我一齊輪流用的。

我想去 TST Toy'R' 附近買的。 你何時可以去, 如果時間挾唔到, 我可以先過收給你, 我住將軍澳的。

謝謝。

原文章由 GogoCheung 於 08-7-12 11:08 發表

Hi,

大書包

agnes

作者: GogoCheung    時間: 08-7-13 14:52

原文章由 Lily2003 於 08-7-12 15:26 發表
Dear gogo Cheung,

I want to buy this one : $950 - 10% discount.

我老公同我一齊輪流用的。

我想去 TST Toy'R' 附近買的。 你何時可以去, 如果時間挾唔到, 我可以先過收給你, 我住將軍澳的。

謝謝。

http:/ ...

Hi,

我住將軍澳新都城.  但我7月1日無見過這個款, 你肯定有嗎?
我都係海運BANCONCO買.  聽人講個度D SALES 好白鴿眼.  但我當天遇到個好SALES, 她不壓其煩, 比我地睇原一個又一個, 仲放D書落書包, 叫我個仔跑下.
佢咁好人, 我再買都要揾返去.
我PM電話比你, 你CALL我.

AGNES
作者: GogoCheung    時間: 08-7-13 14:53

原文章由 bbqueen 於 08-7-12 11:14 發表

請問你去邊間 shop 買? 我 last sat 買咗 1 個, sales 話冇 discount wor!

HI,

我係海運BARCONCO買, AE信用卡先有10%OFF.

AGNES
作者: Ah-One    時間: 08-7-13 16:37

You use other credit card also has 10% discount. I bought one at Lee Garden and forget to bring AE, the sales lady allowed me to use any credit card to purchase the schoolbag.

Ah-One

原文章由 GogoCheung 於 08-7-13 14:53 發表

HI,

我係海運BARCONCO買, AE信用卡先有10%OFF.

AGNES

作者: bbqueen    時間: 08-7-13 22:06

原文章由 Ah-One 於 08-7-13 16:37 發表
You use other credit card also has 10% discount. I bought one at Lee Garden and forget to bring AE, the sales lady allowed me to use any credit card to purchase the schoolbag.

Ah-One

請問你係邊間買 & 幾時買 ga?
作者: Little_cy    時間: 08-7-13 23:38

有呢d款咩? 如有,我都想要個粉紅色喎
作者: Ah-One    時間: 08-7-14 11:49

I bought the school bag last month when AE launched promotion a while at Lee Garden - Causeway Bay.  I was told other BK Mami also use other credit card to have 10% at Elements BUT NOT TST shop so maybe you can try other shops except TST.

Ah-One

原文章由 bbqueen 於 08-7-13 22:06 發表

請問你係邊間買 & 幾時買 ga?

作者: kiwaiwong    時間: 08-7-14 14:20     標題: 回覆 #25 Ah-One 的文章

請問側面放唔放到支水架 ?
作者: nnfonder    時間: 08-7-14 15:36

我都係嚮barocco 買, ae 有9 折, 仲可以半價買埋color pencil, 我個就揀左個好閃o既款,折哂就一千蚊都唔駛.

反而我想問呢, 佢地d accessories 嚮邊到有得賣?

[ 本文章最後由 nnfonder 於 08-7-14 15:40 編輯 ]
作者: 綽盈媽咪    時間: 08-7-14 22:45

kiwaiwong

側面係冇格的,所以放唔到支水. 不過zeven書包真係咩起來好輕同好舒服.  

原文章由 kiwaiwong 於 08-7-14 14:20 發表
請問側面放唔放到支水架 ?

[ 本文章最後由 綽盈媽咪 於 08-7-14 22:47 編輯 ]
作者: Little_cy    時間: 08-7-14 23:10

係呢,咁你打算支水放係邊呀
原文章由 綽盈媽咪 於 08-7-14 22:45 發表
kiwaiwong

側面係冇格的,所以放唔到支水. 不過zeven書包真係咩起來好輕同好舒服.  

作者: kiwaiwong    時間: 08-7-15 09:31

支水放入面 ? 驚唔驚整濕d書呀 ?
你女用邊款 ?
原文章由 綽盈媽咪 於 08-7-14 22:45 發表
kiwaiwong

作者: apolo2214    時間: 08-7-15 11:05     標題: 1.5磅重超輕書包, 2008最新款式, AE 卡九折。

請問可否告知有幾多到地方有得買? 而那幾處的地址在哪裡?
那幾處的地方是不是d款式都是一樣?  我有個朋友有咭可約她一
同去買, 有沒有人有興趣, 但要知地址才約去購買和那裡d款最多
請問報報料
作者: kitbebe    時間: 08-7-15 15:58

昨日同個朋友行開cwb利園二期, 買左個粉紅色細碼, 囡囡學校要用小息袋的, 所以支水可以放小息袋
作者: Lily2003    時間: 08-7-15 16:07

kitbebe

你是否買了圖二, 第三個 pink 書包細碼 ?

請你個size 如何, 可否告之。

原文章由 kitbebe 於 08-7-15 15:58 發表
昨日同個朋友行開cwb利園二期, 買左個粉紅色細碼, 囡囡學校要用小息袋的, 所以支水可以放小息袋

作者: MIHO.WAH    時間: 08-7-15 21:12

原文章由 Lily2003 於 08-7-15 16:07 發表
kitbebe

你是否買了圖二, 第三個 pink 書包細碼 ?

請你個size 如何, 可否告之。

lily2003

請問 在那兒可以看到 seven 的書包 ? 在tst ?
我看到妳的圖片 自己都想要個
作者: 綽盈媽咪    時間: 08-7-15 21:36

我囡囡返學帶小息袋,唔會放向書包入面.
我係上年買的,上年的款式,有珠片的.星期日响TST 兩間SHOP都種有ZEVEN書包買.**用了一年,洗了兩次,個書包依然好新. 我同囡囡講左要用到六年班. 如果唔係都唔捨得買,用幾年條數都係返到.
原文章由 kiwaiwong 於 08-7-15 09:31 發表
支水放入面 ? 驚唔驚整濕d書呀 ?
你女用邊款 ?

作者: IcyHui    時間: 08-7-15 22:40

有無人知道除咗粉紅色之外,仲有無紅色丫?因為我仔仔間學校規定用紅色書包。
作者: GogoCheung    時間: 08-7-16 16:16

原文章由 IcyHui 於 08-7-15 22:40 發表
有無人知道除咗粉紅色之外,仲有無紅色丫?因為我仔仔間學校規定用紅色書包。

Hi,

我見到有棗紅色, 男仔用都得.
作者: Lily2003    時間: 08-7-16 20:27

Near TST Toy'R'.
呢個書包, 係 bk 會員講話好正的。
所以我覺得貴些都值得, 何妨我又得一個囡, 肉痛一個姐。

MIHO.WAH, 你有AE 卡嗎, 不如約埋一齊去買, 好嗎 ????

原文章由 MIHO.WAH 於 08-7-15 21:12 發表

lily2003

請問 在那兒可以看到 seven 的書包 ? 在tst ?
我看到妳的圖片 自己都想要個

[ 本文章最後由 Lily2003 於 08-7-16 20:28 編輯 ]
作者: MIHO.WAH    時間: 08-7-16 22:36

原文章由 Lily2003 於 08-7-16 20:27 發表
Near TST Toy'R'.
呢個書包, 係 bk 會員講話好正的。
所以我覺得貴些都值得, 何妨我又得一個囡, 肉痛一個姐。

MIHO.WAH, 你有AE 卡嗎, 不如約埋一齊去買, 好嗎 ????

...

dear lily

我沒有呀 ! 但我想看看真實的書包如何輕? 我一直都有聽過但就未見過 , 我老公剛訂 spi書包因用hksb咭可以平d .
作者: Little_cy    時間: 08-7-16 23:51

miho,
spi有幾多折呀
作者: LL6684    時間: 08-7-17 18:59

點解我今天在海運barocco都無見過圖嗰款?
個sales又話這款係舊款?

今天在海運barocco,我終於買了個有Love字的紫粉紅Seven書包比我囡囡,都幾靚,我無A.E咭無discount要$950元,我買係大Size,個sales話新款,雖然係肉痛少少,覺得貴,但見囡囡佢試背起來很舒服,我帶了成10本書去試,個sales比我哋放晒d書落袋,囡囡試完,之後我都試埋,真係輕過以前用的書包,囡囡每年都要換書包,因為見到佢背到很重,好心痛,公仔書包用了1年,Dr.Kong用了1年, spi用了2年,而家囡囡升小五,希望呢個Seven書包佢背住返學開心d又輕d可以用多幾年,我都覺得值得law.

[ 本文章最後由 LL6684 於 08-7-18 00:06 編輯 ]
作者: nnfonder    時間: 08-7-17 19:12

照睇個website 果d應該係2008 o既款, 不過tst barocco d sales 就話係舊款, 我唔係好明架, 但係見個樣都ok 就照買囉.

barocco在elements, tst ocean terminal, 同lee gardens 都有.

有好多顏色o既, 紅色當然有啦.
作者: PansyMummy    時間: 08-7-17 20:19

請問呢隻label 嘅書包响边處製造同埋是否防水透氣呢 ?
作者: Lily2003    時間: 08-7-17 22:51

我又改變主意啦, 我想買這款我自己用, 有無人見過 TST 有得賣 ????  我估都係 $950 呱 !

原文章由 GogoCheung 於 08-7-13 14:52 發表

Hi,

我住將軍澳新都城.  但我7月1日無見過這個款, 你肯定有嗎?
我都係海運BANCONCO買.  聽人講個度D SALES 好白鴿眼.  但我當天遇到個好SALES, 她不壓其煩, 比我地睇原一個又一個, 仲放D書落書包, 叫我個仔跑下.
...

作者: 綽盈媽咪    時間: 08-7-17 23:01

WEB SITE所POST的, 之前TST睇到的只有幾款, 而不是全部有齊.

[ 本文章最後由 綽盈媽咪 於 08-7-18 23:13 編輯 ]
作者: Tippi    時間: 08-7-18 02:10

我想問d相幾時影的,我 12/7去海運barocco
買左,但我今天看到你post,我覺得好驚訝
因為我沒有看到你post的款,是新款嗎??
靚好多!請問現在還有post的款,我未拆可以換嗎

心弓火

謝謝。

作者: Lily2003    時間: 08-7-18 07:36

d 相唔係我影架,

我從他的 website download 個圖出來,

mug 原來我 post 出來的款式全部無架 ????
:;pppp: :;pppp: :;pppp:
我仲唸住約 bk 媽咪一齊去買
你仲要話 d 款式無咁靚 !!!!

其實我兩個月前買咗 lego 比囡囡, 如果係咁, lego 款式靚得多, 大家都係 1.5磅之麻。

Lego 請看以下 : 我買個款係 Super Premium Super School Bag (pink / blue 各一, 因為兩個色都靚到死, 揀唔到, 而且再有 $60 coupon 送)
http://www.mixmedia.com/portfolio/lego/clikits.html

原文章由 Tippi 於 08-7-18 02:10 發表
我想問d相幾時影的,我 12/7去海運barocco
買左,但我今天看到你post,我覺得好驚訝
因為我沒有看到你post的款,是新款嗎??
靚好多!請問現在還有post的款,我未拆可以換嗎

心弓火 ...

[ 本文章最後由 Lily2003 於 08-7-18 07:41 編輯 ]
作者: Lily2003    時間: 08-7-18 07:39

通常自己無就話人舊, 個個 sales 都係用呢招啦, 佢當人唔知。
可以比錢訂貨嗎 ????

原文章由 nnfonder 於 08-7-17 19:12 發表
照睇個website 果d應該係2008 o既款, 不過tst barocco d sales 就話係舊款, 我唔係好明架, 但係見個樣都ok 就照買囉.

barocco在elements, tst ocean terminal, 同lee gardens 都有.

有好多顏色o既, 紅色當然有啦. ...

作者: Tippi    時間: 08-7-18 23:57

HI:
   唔好意思,我想問LEGO 多少錢一個??
耐用嗎??在九龍區有沒有得買啊?其實我己經買咗SEVEN
如果價錢唔太貴可以考慮買多一個的.因為SEVEN 有點大
可以留到三年級再用.

原文章由 Lily2003 於 08-7-18 07:39 發表
通常自己無就話人舊, 個個 sales 都係用呢招啦, 佢當人唔知。
可以比錢訂貨嗎 ????

作者: Lily2003    時間: 08-7-19 00:09

你地很多媽咪都話 7Seven 好大, 小朋友要過幾年才合用, 咁你地有無唸過讓出來, 因為我剛要買一個係比我自己 (成年人)用的, 貪佢夠輕。

如果價錢九折, 個款又啱成人用的, 我會考慮的。

any photo, or any measurement ? colour ?  round shape or rectangle shape ???

原文章由 Tippi 於 08-7-18 23:57 發表
HI:
   唔好意思,我想問LEGO 多少錢一個??
耐用嗎??在九龍區有沒有得買啊?其實我己經買咗SEVEN
如果價錢唔太貴可以考慮買多一個的.因為SEVEN 有點大
可以留到三年級再用.

...

作者: MIHO.WAH    時間: 08-7-19 22:06

原文章由 Lily2003 於 08-7-18 07:36 發表
d 相唔係我影架,

我從他的 website download 個圖出來,

mug 原來我 post 出來的款式全部無架 ????
:;pppp: :;pppp: :;pppp:
我仲唸住約 bk 媽咪一齊去買
你仲要話 d 款式無咁靚 !!!!

其實我兩個月前買咗 lego  ...

lily

請問 LEGO 在那兒買的, 幾好我想買一個書包平時學校戶外用.
作者: Lily2003    時間: 08-7-19 23:48

兩個月在TST 新世界百貨買的, 即新世界中心內,  but 聽聞佢就快結束, 你要問清楚先, 免得白行。

原文章由 MIHO.WAH 於 08-7-19 22:06 發表

lily

請問 LEGO 在那兒買的, 幾好我想買一個書包平時學校戶外用.

作者: 龍馬媽媽    時間: 08-7-19 23:52

原文章由 Lily2003 於 08-7-19 23:48 發表
兩個月在TST 新世界百貨買的, 即新世界中心內,  but 聽聞佢就快結束, 你要問清楚先, 免得白行。

新世界百貨已close, 現只有新世界超級市場
作者: yi    時間: 08-7-20 20:52

lily2003,where did u buy the schoolbag?
作者: Lily2003    時間: 08-7-20 22:41

今天已去, 買了一個雙扣型灰色大背囊, 可以調較厚度, Model : 884 Grey.  係 打直寫住 'Seven' 英文字的, 原價 $950, 九折後 $855--。
作者: i_jdg    時間: 08-7-21 00:33

Lily,
請問你在那裡買SEVEN書包,款齊嗎? Thanks!
作者: Lily2003    時間: 08-7-21 09:24

TST Toy'R' 附近, kingkow 左右舖,

(1) Calvin Kevin (kingkow 左舖),  細$850 / 大$950
(2) Barroco  (kingkow 右舖) 細$850 / 大$950

兩間服務很好, 我兩公婆穿著平民爛褲+毛頭T-shirt+踢拖, 佢地d Sales 無白鴿眼, 非常好照乎, 又陪我個乞衣囡玩遊戲傾計, 我囡唔捨走。這點是我估不到, 我以為佢地唔會招待我呢d 平民。
原來佢地未見過 lego 書包, 因為我帶埋個 lego 書包去比較, 佢地才知道何為lego 書包。

款式方面, 完全無我 post 出來的 2008 款式。

但係都幾靚及 OK,

我稍後時間會 post 我買的款式出來給大家參考。

原文章由 i_jdg 於 08-7-21 00:33 發表
Lily,
請問你在那裡買SEVEN書包,款齊嗎? Thanks!

作者: i_jdg    時間: 08-7-21 15:00

原文章由 Lily2003 於 08-7-21 09:24 發表
TST Toy'R' 附近, kingkow 左右舖,

Hi! Lily,
Thanks for your prompt reply. Are the stores located in Ocean Terminal? Thanks again.
作者: Lily2003    時間: 08-7-23 00:19

我買咗呢個 7Seven 背囊,
$950, 側邊有條拉鍊可以放大 size.
今日去同個囡去游水, 好重, 但係背上身真係好輕架。
作者: Lily2003    時間: 08-7-23 00:24

重有很多款,
得閒 post 出來
比大家睇。
作者: kachunma    時間: 08-7-23 07:59

原文章由 Lily2003 於 08-7-23 00:19 發表
http://farm4.static.flickr.com/3201/2693196028_51e7532289.jpg?v=0
我買咗呢個 7Seven 背囊,
$950, 側邊有條拉鍊可以放大 size.
今日去同個囡去游水, 好重, 但係背上身真係好輕架。 ...

我都是買左呢個款
作者: Lily2003    時間: 08-7-23 09:16

你買比自己用 or 你囝囝用的 ???  我覺得小朋友用 7Seven 書包真係太大架。

我而家呢個書包用六年後比個囡中一用, 可能仲有大。

想問大家, 你地小朋友用呢個書包, 佢地有幾高用 , CM ????

真係值得一讚, 呢個背囊背上身真係好輕架, 好舒服。

原文章由 kachunma 於 08-7-23 07:59 發表

我都是買左呢個款

作者: jazzmama    時間: 08-7-23 10:23

seven d  款又真係幾靚
不過太貴

我想問下邊度有齊 lego 書包賣
作者: LongRyan    時間: 08-7-23 16:28

我都行左好多department store都無Lego書包得賣, 我打左去佢地公司問, 佢話書展有得買, 不過未必多款, 但書展咁多人我無打算去, 佢比左個代理website我, 你睇下有無你果款再打去問下, 因為太難買我終於係HSBC Credit card用point redeem左個SPI算喇.

www.golddouble.hk

LongRyan

原文章由 jazzmama 於 08-7-23 10:23 發表
不過太貴

作者: Tippi    時間: 08-7-29 01:10

我差點覺得自己買錯嘢,以為LEGO 真的可以和ZEVEN媲美
我在書展看到LEGO的書包,真的好靚,但質料相比下真的差
很遠,如果偷佢靚,我大可買DISNEY 的書包了,所以我應該
有買錯吧!!!BAROCCO的SALE的確OK!尤甚心口有有吊咀
位姐姐好好人,但(LATANI )冇串寸錯的話,D SALE 令我卻步.
作者: Lily2003    時間: 08-7-30 00:08

Lego 同 7Seven 我都有買, Lego 係 7Seven 的四份一價錢, 質料係差些, 勝在夠平, 我買 $228, 但係昨天書展見到同款賣 $318, 加咗價。 pink colour 無晒貨, 得 淺blue 色。

書展見到SPI 出咗好多新款袋, 好靚。

原文章由 Tippi 於 08-7-29 01:10 發表
我差點覺得自己買錯嘢,以為LEGO 真的可以和ZEVEN媲美
我在書展看到LEGO的書包,真的好靚,但質料相比下真的差
很遠,如果偷佢靚,我大可買DISNEY 的書包了,所以我應該
有買錯吧!!!BAROCCO的SALE的確OK!尤甚心口有有吊咀
...

作者: 綽盈媽咪    時間: 08-7-30 20:56

我之前在MEGA BOX賣童裝個層見過有LEGO書包賣, 不過冇睇到價錢.
原文章由 jazzmama 於 08-7-23 10:23 發表
不過太貴

作者: pooh_poohbb    時間: 08-7-31 19:04

作者: pooh_poohbb    時間: 08-7-31 19:06

.9+60
c:
作者: pooh_poohbb    時間: 08-7-31 19:07

:;pppp:
作者: luckymother    時間: 08-8-4 10:55

原文章由 Lily2003 於 08-7-23 09:16 發表
你買比自己用 or 你囝囝用的 ???  我覺得小朋友用 7Seven 書包真係太大架。

我而家呢個書包用六年後比個囡中一用, 可能仲有大。

想問大家, 你地小朋友用呢個書包, 佢地有幾高用 , CM ????

真係值得一讚, 呢個背囊 ...

之前在學校推廣買了一個SPI給囝囝,但始絡覺得較重,後來在銅鑼灣利園看到Zeven,的確很輕,但心想給升小一的小朋友用,可能會太大了,所以沒有買. 昨天帶囝囝再去海運的分店看這個書包,囝囝試孭之後,卻不覺得太大,因為姐姐很有心機給囝囝調校兩邊的孭扣,囝囝非常鍾意,結果買了淺藍色大碼,因為大碼和細碼高度相差只是一厘米,(囝囝高約1.25米),而且有活動拉鏈可以放大.囝囝很高興,而且我放了一些剛剛在反斗城買的玩具在書包中,他感覺都很輕.這款書包雖然貴了點, 但真的很輕和孭了之後感覺很舒服,囝囝還説孭了好像沒有孭一樣.
作者: Tippi    時間: 08-8-5 00:45

我都贊成,我看到囡囡朋友仔買的書包,有些阿囡都很"肯"
話晒公主喎!但攞上手連阿女自己都話重好多啊!媽咪!
我還順勢教佢,唔好但但較外表喎!好靚,但好重,又沒有你個書包咁保護條腰喎!其實囡囡果個都好靚啊!只是我個女鍾意公主
男仔就好喇,比較多款選.

原文章由 luckymother 於 08-8-4 10:55 發表

之前在學校推廣買了一個SPI給囝囝,但始絡覺得較重,後來在銅鑼灣利園看到Zeven,的確很輕,但心想給升小一的小朋友用,可能會太大了,所以沒有買. 昨天帶囝囝再去海運的分店看這個書包,囝囝試孭之後,卻不覺得太大,因為 ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5