教育王國

標題: 聖彼得 vs 南區官立 vs 置富始南 [打印本頁]

作者: ta_ta    時間: 08-8-29 19:27     標題: 聖彼得 vs 南區官立 vs 置富始南

聖彼得 ~ 20 分
南區官立 & 置富始南 ~ 15 分
請問應該選邊間好 ???
作者: ta_ta    時間: 08-9-1 14:14

請問有無人可以幫個忙指教一下 ...... 唔該~~
作者: longlong2002    時間: 08-9-1 21:55

聖彼得升中派位幾好,但教法傳統
南區官立,在官立小學算是不錯,但始終是官立小學,
比較官僚,欠衝勁﹗
置富始南應該比較好﹗學生也好像幾乖。
作者: YanYan0116    時間: 08-9-2 09:43

原帖由 longlong2002 於 08-9-1 21:55 發表
聖彼得升中派位幾好,但教法傳統
南區官立,在官立小學算是不錯,但始終是官立小學,
比較官僚,欠衝勁﹗
置富始南應該比較好﹗學生也好像幾乖。 ...

st peter好似今年100%派band1呀, 我會揀st peter.
作者: felix.lee    時間: 08-9-2 17:43

聖比得雖則派位好,但小心會几深下,要有心理準備
作者: ta_ta    時間: 08-9-2 18:31

多謝哂幾位既意見, 其實我心目中都係聖彼得,
因為始終都叫有20分,機會大d.
但我只係唔鍾意佢分上,下午班. 好似在學校學習既時間少左, 感覺比起人家蝕底左.
作者: kmliu0107    時間: 08-9-2 18:56

原帖由 ta_ta 於 08-9-2 18:31 發表
多謝哂幾位既意見, 其實我心目中都係聖彼得,
因為始終都叫有20分,機會大d.
但我只係唔鍾意佢分上,下午班. 好似在學校學習既時間少左, 感覺比起人家蝕底左. ...

但星期六有長短週補返...
作者: ta_ta    時間: 08-9-3 13:11

星期一至六都要返學, 好慘WOR....  

原帖由 kmliu0107 於 08-9-2 18:56 發表

但星期六有長短週補返...

作者: wendyugar    時間: 08-9-3 13:53

其實St peter真係幾好,不過係深,亦要用多D時間同佢睇功課及溫習,每星期會有二日默書,每日都有起碼3樣功課,但一般學生的成績不錯.若你有時間教的話,呢間學校Good

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5