教育王國

標題: 即時視像系統 [打印本頁]

作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-13 14:17     標題: 即時視像系統

Hello 各位,

請問你們有冇試過登入 "即時視像系統", 並安裝了程式, 因我去到畫面(3), 但輸入登入資料<使用者名稱及密碼>多次均不能進入, 並出現 "Error: Login failed" 字樣, 請問你們ok嗎 ?
作者: HYT    時間: 08-10-13 15:57

原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-13 14:17 發表
Hello 各位,

請問你們有冇試過登入 "即時視像系統", 並安裝了程式, 因我去到畫面(3), 但輸入登入資料多次均不能進入, 並出現 "Error: Login failed" 字樣, 請問你們ok嗎 ? ...

妳可打電話給學校_侯先生問問?
作者: carmenwg    時間: 08-10-14 10:12     標題: 回覆 # 的文章

我都係今個情況呀!你解決了嗎?
但以前是可以的,但今次不可以,點解呢?
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-14 14:13

多謝HYT的解答

昨天班主任陳老師打電話比我時, 我問了她, 她說會找侯先生覆我.
剛跟侯先生通電, 他說是正常的, 因未到日期, 即明天9:30a.m.的時候再試, 到時應該冇問題, 希望到時ok啦 !

carmenwg, 你話你之前試過ok, 但今次不是第一次嗎 ? 而以前曾經看過什麼 ?

無論如何, 希望明天大家都可以開開心心睇到啦. 因我是第一次, 所以比較緊張
作者: szenam    時間: 08-10-14 17:59

hi:

其實我都試過login唔度,我打電話去問過候先生,佢話要跟番個日同時間,我個女K1E係16號10:30,你地幾時呀?
原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-13 14:17 發表
Hello 各位,

請問你們有冇試過登入 "即時視像系統", 並安裝了程式, 因我去到畫面(3), 但輸入登入資料多次均不能進入, 並出現 "Error: Login failed" 字樣, 請問你們ok嗎 ? ...

作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-15 09:28

我囝囝係K1C - 10月15日 上午9時30分至10時正
作者: pianocalvin    時間: 08-10-15 10:11

啱啱睇完,好得意呀,一月份有觀課,到時會清楚d佢地上課情況,因頭先睇視像嗰陣唔係睇得咁清楚,我都要睇咗一陣至知邊個係我個囝,鏡頭仲間歇性停一停,如果有埋聲就好lu
作者: bearbear2003    時間: 08-10-15 12:06

Hi,
Any one save the 視像系統 this morning for K1D?  I for got to view.
If yes, pls hel pt send me a copy
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-15 13:04     標題: 回覆 # 的文章

Hello pianocalvin (kammy),

你小朋友係讀那一班呢 ?
作者: nakoagnes1    時間: 08-10-15 13:57

作者: nakoagnes1    時間: 08-10-15 14:01

作者: tym327    時間: 08-10-15 17:06

有無人知點樣可以將個視像錄低呀?
我之前見過有人post過出來, 但今朝想錄, 但唔識添!
作者: szenam    時間: 08-10-15 18:52

原本可以錄低架?明天先到E班有無人可以教我呀?
作者: utopian    時間: 08-10-15 19:23

K1D 係聽朝(10月16日) 9:30-10:00am!!
你無miss 到呀! 聽日記住睇!!!

原帖由 bearbear2003 於 08-10-15 12:06 發表
Hi,
Any one save the 視像系統 this morning for K1D?  I for got to view.
If yes, pls hel pt send me a copy

作者: agneshwh    時間: 08-10-15 23:46

My daughter in K1C. Can anyone sent me a copy? Thanks!!!
作者: pianocalvin    時間: 08-10-16 00:25

我個囝囝讀k1c班架,同你個小朋友同一 班                           

原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-15 13:04 發表
Hello pianocalvin (kammy),

你小朋友係讀那一班呢 ?

作者: bearbear2003    時間: 08-10-16 10:37

Just see the K1D today.  very difficult to view as the small screen and not smooth picture.

Once you are in the view screen, right clik, there is an icon seems disk, youclick it, then can save it in your hard disk.

原帖由 szenam 於 08-10-15 18:52 發表

作者: Phoebe.T    時間: 08-10-16 15:45

有冇人知點解裝到但睇唔到, 要揀java先睇到但畫面好細...
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-16 18:17

我囝囝係K1C大象組 - 周子雄

pianocalvin (kammy),
你囝囝是那一組的?   及什麼名字?

agneshwh,
我只錄了一部份, 如果你有興趣, 請留你的email給我吧 !

pianocalvin (kammy) / nakoagnes1 / agneshwh,
- 視象時, 你哋囝囝/囡囡在什麼位置? 看得清楚嗎?
- 另, 12月旅行你哋有冇報名呀? 希望到時可以一起見面啦 !
作者: utopian    時間: 08-10-16 19:48

我都係裝到睇唔到! 其實都load咗好耐先入到個website!

原帖由 Phoebe.T 於 08-10-16 15:45 發表
有冇人知點解裝到但睇唔到, 要揀java先睇到但畫面好細...

作者: utopian    時間: 08-10-16 19:52

Ivy.cheung,

請問介唔介意send埋俾我睇睇,我女女唔係1C班,但我都想見識下個視像系統究竟係點0既!
我pm email address 俾你! thanks!

原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-16 18:17 發表

agneshwh,
我只錄了一部份, 如果你有興趣, 請留你的email給我吧 !

作者: carolnlk    時間: 08-10-16 23:30

詩嵐媽咪,

請問你今日有冇錄低呀??今日我唔喺office,miss咗個視象呀~~~

原帖由 szenam 於 08-10-15 18:52 發表

作者: pianocalvin    時間: 08-10-16 23:58

我囝囝係k1c兔仔組-石樂謙
我個囝當時係坐響陳老師右手邊第一個位,睇得唔係太清楚,我同老公都睇咗一陣至認到係佢,佢d小動作好易認,我地有報到去旅行呀,到時一齊玩呀^^                    

原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-16 18:17 發表
我囝囝係K1C大象組 - 周子雄

你囝囝是那一組的?   及什麼名字?

agneshwh,

pianocalvin (kammy) / nakoagnes1 / agneshwh,
- 視象時, ...

作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-17 09:39     標題: 回覆 # 的文章

等我今日返屋企問我囝囝知唔知邊個小朋友叫石樂謙先.

我囝囝係楊老師右邊第五個.
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-17 09:43     標題: 回覆 # 的文章

nakoagnes1,

我昨晚問我囝囝知唔知邊個小朋友叫日松, 佢話唔知道.

請問你囡囡在錄影時的位置在那裏? 等我知道再話比佢知.
作者: Rubyng429    時間: 08-10-17 09:52

Can anyone try today.  I can't login yet.  My boy is study in k1D.
作者: bearbear2003    時間: 08-10-17 14:49

Any one know how to view the recorded type in harddisk.. I saved, but not able to open?
作者: bearbear2003    時間: 08-10-17 14:50

K1D is yesterday, not today wo.
原帖由 Rubyng429 於 08-10-17 09:52 發表
Can anyone try today.  I can't login yet.  My boy is study in k1D.

作者: szenam    時間: 08-10-17 16:34

Hi:

我點sent比你,e-mail可以嗎...比個add我..
原帖由 carolnlk 於 08-10-16 23:30 發表
詩嵐媽咪,

請問你今日有冇錄低呀??今日我唔喺office,miss咗個視象呀~~~

作者: carolnlk    時間: 08-10-19 22:20

你個file有幾大架??唔知email得唔得喎...
麻煩你email去[email protected]試一試先啦....
唔該晒你~~~

原帖由 szenam 於 08-10-17 16:34 發表
Hi:

我點sent比你,e-mail可以嗎...比個add我..

作者: nakoagnes1    時間: 08-10-20 13:48

作者: nakoagnes1    時間: 08-10-20 13:49

作者: agneshwh    時間: 08-10-21 00:24

Ivy cheung / pianocalvin / nako agnes1,

你們可否sent一份K1C的視像copy給我?
My e-mail:[email protected]

Thanks a lot!!!!

作者: winkyc    時間: 08-10-21 01:01

hihi !!原來有咁多K1C嘅同學仔 ,我囡囡叫黄綽盈!係<大象組>,坐係楊老師嗰邊第六個,最後一個出去貼嘢嗰個,同個男同學仔一齊貼 ,跟住就停咗啦!!

原帖由 nakoagnes1 於 08-10-20 13:48 發表

- 視象時, 囡囡在Ms Chan 左邊第二個, 都看得清楚.
- 12月旅行有報名呀,希望到時可以一起見面啦 !

作者: pianocalvin    時間: 08-10-21 10:03

唔好意思,我冇錄到呀,我都係睇完之後上黎bk依到至知可以錄低佢                                                         

原帖由 agneshwh 於 08-10-21 00:24 發表
Ivy cheung / pianocalvin / nako agnes1,

你們可否sent一份K1C的視像copy給我?
My e-mail:[email protected]

Thanks a lot!!!!

作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-21 13:30     標題: 回覆 # 的文章

Hello winkyc,

你囡囡係坐楊老師右手邊或是左手邊呀 ?

Ivy.cheung
作者: szenam    時間: 08-10-21 20:04

SORRY真係太大SENT唔度,用MSM你方唔方便呀?
原帖由 carolnlk 於 08-10-19 22:20 發表
你個file有幾大架??唔知email得唔得喎...
麻煩你email去[email protected]試一試先啦....
唔該晒你~~~

作者: winkyc    時間: 08-10-22 00:23

左手邊,近鏡頭嗰邊數!!
原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-21 13:30 發表
Hello winkyc,

你囡囡係坐楊老師右手邊或是左手邊呀 ?

Ivy.cheung

作者: winkyc    時間: 08-10-22 00:28

日松媽咪,盈盈話佢知邊個同學仔叫日松呀!我整蠱佢,問佢係男定女孩子,佢答話係女孩子,所以盈盈應該識你個囡囡o架!!
作者: angelok925    時間: 08-10-24 00:11

my daughter is K1D..But I forgot to see
anyone save copy ?
can you send to me ?
[email protected]
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-24 13:49

日松媽咪, 我之前咪話我囝囝唔知邊個叫做日松, 但昨日我再問佢, 對答如下 :

媽 : 周豬(花名), 你知唔知邊個小朋友叫日松呀 ?
子雄 : 冇日松呀, 只有松松囉.
媽 : 松松係女孩子定男孩子 ?
子雄 : 係女孩子, 佢唔係大象組嫁, 不過上電腦堂時, 坐我隔離.

日松媽媽, 你可以返屋企問吓日松識唔識周子雄呀 !
作者: Ivy.cheung    時間: 08-10-24 13:55     標題: 回覆 # 的文章

winkyc,

我睇帶見到你囡囡呀.

你有冇報到旅行呀 ?  到時一齊玩呀 !
作者: winkyc    時間: 08-10-25 00:16

有報呀!一於咁話 ,仲有等我問下盈盈識唔識周子
雄先!!
原帖由 Ivy.cheung 於 08-10-24 13:55 發表
winkyc,

我睇帶見到你囡囡呀.

你有冇報到旅行呀 ?  到時一齊玩呀 !

作者: nakoagnes1    時間: 08-10-30 13:41     標題: 回覆 # 的文章

作者: nakoagnes1    時間: 08-11-24 13:55

作者: nakoagnes1    時間: 08-11-24 13:56

作者: winkyc    時間: 08-11-24 23:56

K1C,萬歲 !!盈盈又講多2個名啦,馬泳心,馬佩琪(寫錯名請多多原諒呀!sorry)
原帖由 nakoagnes1 於 08-11-24 13:56 發表
11月27日 K1C 又有即時視像啦 !!

作者: agneshwh    時間: 08-11-25 20:21

各位K1C媽咪,

可否替我錄起27/11 之視像呀!因我要返工,所以錄唔度!我上次已經miss咗!唔該幫幫手! Thanks!!
作者: pianocalvin    時間: 08-11-25 22:50

我個仔識周子雄呀,有時會響我面前提起,佢間中都有講d同學名俾我知                                         

原帖由 nakoagnes1 於 08-11-24 13:55 發表
我問左好幾次, 都話吾識周子雄, 但always 提起"布子山"(sorry,吾好見怪)

作者: pianocalvin    時間: 08-11-25 22:52

好呀!但我都唔知我識唔識錄,如果ok.我send俾你呀!

原帖由 agneshwh 於 08-11-25 20:21 發表
各位K1C媽咪,

可否替我錄起27/11 之視像呀!因我要返工,所以錄唔度!我上次已經miss咗!唔該幫幫手! Thanks!!

作者: shamrock    時間: 08-11-25 23:25

各位媽咪,你們好,
又一村收左我女09 k1...
聖母又收左, 15-16...
想請教各位

又一村老師好嗎?
小孩子品德教育强?
英文課適宜?

作者: bearbear2003    時間: 08-11-26 09:16

Today is K1D 視像   
作者: Phoebe.T    時間: 08-11-26 09:49

K1E都係呢

原帖由 bearbear2003 於 26/11/2008 09:16 發表
Today is K1D 視像    

作者: bearbear2003    時間: 08-11-26 11:10

anyone saved for K1D?  I only have part of the video.
作者: 小虎哥    時間: 08-11-26 12:04

我睇唔到視像(K1E),有無人錄咗可借比我?(上次都想要)
Thanks!
作者: Ivy.cheung    時間: 08-11-26 13:28

原帖由 nakoagnes1 於 08-11-24 13:55 發表
我問左好幾次, 都話吾識周子雄, 但always 提起"布子山"(sorry,吾好見怪)

"布子山", 個名又幾特別, 不過唔知係咪我個囝名呢 ?
作者: Ivy.cheung    時間: 08-11-26 13:32

原帖由 pianocalvin 於 08-11-25 22:50 發表
我個仔識周子雄呀,有時會響我面前提起,佢間中都有講d同學名俾我知                                         

pianocalvin,

你囝囝叫咩名呀. 另外, 我囝囝仲講有 :
石樂謙 及 朱敏兒 (希望無寫錯名啦)
作者: pianocalvin    時間: 08-11-26 16:01

我個囝咪係石樂謙lor                              

原帖由 Ivy.cheung 於 08-11-26 13:32 發表

pianocalvin,

你囝囝叫咩名呀. 另外, 我囝囝仲講有 :
石樂謙 及 朱敏兒 (希望無寫錯名啦)

作者: agneshwh    時間: 08-11-26 18:11

Thanks!!

好呀!但我都唔知我識唔識錄,如果ok.我send俾你呀!

[/quote]
作者: utopian    時間: 08-11-27 02:53

我女都係K1D,兩次視像都睇唔到,唔知你方唔方便借部份我睇睇呢? THANKS!

原帖由 bearbear2003 於 08-11-26 11:10 發表
anyone saved for K1D?  I only have part of the video.

作者: utopian    時間: 08-11-27 02:57

你有無打電話去學校問?侯生check到我已經入到個系統,但可能係我部機set咗d firewall之類令到我睇唔到,要暫時關閉先睇到....不過我最後都係睇唔到!

原帖由 小虎哥 於 08-11-26 12:04 發表
我睇唔到視像(K1E),有無人錄咗可借比我?(上次都想要)
Thanks!

作者: tym327    時間: 08-11-27 12:01

點解我錄底了開唔到睇o既?
要用乜SOFTWARE開先睇到呀?
有無人可以話我知呢?
THANKS!
作者: agneshwh    時間: 08-11-27 21:33

請問有沒有人錄了KIC的片段,可否e-mail 給我,thanks!!!
e-mail: [email protected]
作者: bearbear2003    時間: 08-11-28 11:13     標題: 回覆 # 的文章

last time, I also cannot open the saved image, however, this time, it works.  not sure the reason.
作者: pianocalvin    時間: 08-11-30 23:44

agnes唔好意思,我唔識錄                           

原帖由 agneshwh 於 08-11-27 21:33 發表
請問有沒有人錄了KIC的片段,可否e-mail 給我,thanks!!!
e-mail: [email protected]

作者: agneshwh    時間: 08-12-2 00:09

Never mind !!

原帖由 pianocalvin 於 08-11-30 23:44 發表
agnes唔好意思,我唔識錄                           

作者: nakoagnes1    時間: 09-2-16 13:37

作者: Ivy.cheung    時間: 09-2-16 15:54

係呀, 又可以睇到啦 !
仲有, 活動影片已更新咗啦, 記住睇呀 !
作者: kuo1125    時間: 09-2-25 21:41

請問有沒有人錄了K2F的片段,可否e-mail 給我:

[email protected]

Thanks

原帖由 Ivy.cheung 於 09-2-16 15:54 發表
係呀, 又可以睇到啦 !
仲有, 活動影片已更新咗啦, 記住睇呀 !

作者: Ivy.cheung    時間: 09-2-26 13:08

原帖由 nakoagnes1 於 09-2-16 13:37 發表
又有即時視像了,
K1C , 2月26日 (Thur)
10:30 am to 11:00 am.

Hi nakoagnes 1,

你今日有無睇呀?  我今日忘記咗睇呀 !

另, 你有冇報學校課外活動? 由下星期一開始 !

Ivy.cheung
作者: headphone0528    時間: 09-2-27 15:16

作者: tym327    時間: 09-3-3 16:21

我有呀! 不過個file好大喎!! 76.7M喎!!

原帖由 headphone0528 於 09-2-27 15:16 發表
我錯過了昨天的即時視象。
請問有沒有 K1A的家長錄了??

如有, 可以SEND給我嗎??

作者: headphone0528    時間: 09-3-23 17:29

作者: tym327    時間: 09-3-27 12:25

如果無認錯你小朋友個樣, 你係咪洛洛媽媽? 如果係我燒隻碟然後叫我個仔交比洛洛比你啦!!

但我錄到咋! 到現在都未開到來睇!

原帖由 headphone0528 於 09-3-23 17:29 發表

我真的很想要呢! 請幫忙!!

作者: bearbear2003    時間: 09-4-1 10:16

anyone has today's file for K1D?  I missed it since I remember wrong schedule.
作者: headphone0528    時間: 09-4-5 00:11

作者: nakoagnes1    時間: 09-5-4 13:44

作者: Ivy.cheung    時間: 09-5-13 10:19

原帖由 nakoagnes1 於 09-5-4 13:44 發表

sorry ar Ivy.cheung 依家先覆你, 最近2次都無時間睇呀,老師仲打比我問有無見松松玩沙"徐" ,無見呀.
下學期都報左英文.

Hi nakoagnes 1,

我有最近一次, 我可以燒隻碟比你. 仲有, 記得上學校網睇吓活動花絮, 改了做 "開心果日".

Ivy.cheung

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5