教育王國

標題: 09年讀K1既同學仔,呢邊傾丫! [打印本頁]

作者: kathylam82    時間: 08-11-16 12:59     標題: 09年讀K1既同學仔,呢邊傾丫!

岩岩尋日交左留位費喇!
我個囡叫愷澄,讀全日班架!
多多指教
作者: winwin815    時間: 08-11-16 23:12

我囡囡係文文呀, 都係讀全日班架

原帖由 kathylam82 於 08-11-16 12:59 發表
岩岩尋日交左留位費喇!
我個囡叫愷澄,讀全日班架!
多多指教

作者: boboken    時間: 08-11-17 00:42

介唔介意講下你地住邊區呀, 我幫阿女剛剛報了又一村, 但我們坐荃灣區, 好似有點遠, 但間學校好大好吸引咁
作者: kathylam82    時間: 08-11-17 09:22

我住藍田

原帖由 boboken 於 08-11-17 00:42 發表
介唔介意講下你地住邊區呀, 我幫阿女剛剛報了又一村, 但我們坐荃灣區, 好似有點遠, 但間學校好大好吸引咁

作者: winwin815    時間: 08-11-17 12:18

我住沙田

原帖由 kathylam82 於 08-11-17 09:22 發表
我住藍田

作者: B.B.Lam    時間: 08-11-17 16:11

hi,

我都交咗留位費, 住荃灣. 睇佢今年個校車路線, 荃葵區一條線都幾散, 阿仔真係番ge唔知要坐幾耐.

原帖由 winwin815 於 08-11-17 12:18 發表
我住沙田

作者: tym327    時間: 08-11-17 16:24

我囝囝都係全日班呀!
作者: B.B.Lam    時間: 08-11-17 16:55

其實我仲1516, 老公堅持要近, 我自己坐巴士同佢出去, 都要1hr. 校車真係唔知幾耐... 又話個playground大都唔係玩全日, 都會玩厭... 依家仲等緊其他interview同result...

原帖由 tym327 於 08-11-17 16:24 發表
我囝囝都係全日班呀!

作者: winwin815    時間: 08-11-17 22:28

tym327, 咦....你囝囝又讀09年k1, 但係我又見你係08年到出現喎, 你兩個b好似我個兩個咁, 只相差一年?

原帖由 tym327 於 08-11-17 16:24 發表
我囝囝都係全日班呀!

作者: 叮叮噹噹    時間: 08-11-18 11:47

hi,

我都交左留位費,係上午班, 請問係邊度睇到校車路線??

thanks!
原帖由 B.B.Lam 於 08-11-17 16:11 發表
hi,

我都交咗留位費, 住荃灣. 睇佢今年個校車路線, 荃葵區一條線都幾散, 阿仔真係番ge唔知要坐幾耐. mouth:" />

作者: winwin815    時間: 08-11-18 12:22

應該係交錢個時問學校

原帖由 叮叮噹噹 於 08-11-18 11:47 發表
hi,

thanks!  

作者: B.B.Lam    時間: 08-11-18 13:05

係交留位費嗰日有個board放喺counter附近, 上面有貼今年的校車路線同價錢. 不過來年的要等家長confirm晒位, 先會排到.

原帖由 叮叮噹噹 於 08-11-18 11:47 發表
hi,

thanks!  

作者: winwin815    時間: 08-11-18 14:22

咩有野post出黎咩? 我顧住同d老師傾計添

你係08個邊問既問題, 其實我交form時, 裝過入校舍, 咁啱有老師帶住一班上二樓, 係著風褸運動衫既, 我估佢地上堂唔係interview個日咁

原帖由 B.B.Lam 於 08-11-18 13:05 發表
係交留位費嗰日有個board放喺counter附近, 上面有貼今年的校車路線同價錢. 不過來年的要等家長confirm晒位, 先會排到.

作者: tscr701nt    時間: 08-11-18 15:04

My daughter also admits to AM class. She is Emily. And, live in Tokwawan.
作者: kathylam82    時間: 08-11-18 21:37

校車路線表向interview果日(最後家長問問題個課室既board有),另外交學費時向入playground前右手邊有塊board貼住,我仲影低左我果區既收費。
作者: B.B.Lam    時間: 08-11-19 19:23

haha, 有呀, 上次帶佢去in咩都睇唔到, 今次仲唔睇番晒咩!lunch有咩食都睇埋呀...

真好, 俾你睇到佢地著ge衫, 我兩次去都sat, d老師著得鬼咁靚, 唔知佢地平時上堂點...

原帖由 winwin815 於 08-11-18 14:22 發表
咩有野post出黎咩? 我顧住同d老師傾計添

你係08個邊問既問題, 其實我交form時, 裝過入校舍, 咁啱有老師帶住一班上二樓, 係著風褸運動衫既, 我估佢地上堂唔係interview個日咁

...

作者: kiki2007    時間: 08-11-21 15:50

我女叫淇淇(細女),09上午班, 交左留位費, 但培道收我下午班, E+唔知邊度好?培道有小學(私校), 又一村冇小學但我喜歡學校環境, 有mami可以比意見我?
作者: threeking    時間: 08-11-21 22:24

大家好呀,我囝囝都係全日班,住將軍澳。
學校好似冇早餐食,但我見好多學校既全日班都會有早餐,如果向學校反映,唔知好唔好呢?大家比啲意見吖。
作者: B.B.Lam    時間: 08-11-22 00:47

有早餐嘅係咪托兒式幼兒園嗰d先有咋? 如果食埋早餐, 咪食埋上堂d時間, 早餐都要去咗1個半個鐘啦, 又要俾多d膳食費... 上次個老師話留番早餐俾小朋友跟父母食, 多d親子時間喎! hehe, 都係唔好包早餐.

原帖由 threeking 於 08-11-21 22:24 發表
大家好呀,我囝囝都係全日班,住將軍澳。
學校好似冇早餐食,但我見好多學校既全日班都會有早餐,如果向學校反映,唔知好唔好呢?大家比啲意見吖。 ...

作者: winwin815    時間: 08-11-23 17:21

無錯, 係幼兒學校先有早餐食架咋, 一般幼稚園係無既, 佢地連廚房都未必有, 又一村學校算係例外既一間, 其實我又覺得無咩所謂, 朝早飲杯奶, 食個包或者餅都ok啦, 邊有family好似做戲咁, 真係朝朝可以坐地剧太陽蛋丫

原帖由 B.B.Lam 於 08-11-22 00:47 發表
有早餐嘅係咪托兒式幼兒園嗰d先有咋? 如果食埋早餐, 咪食埋上堂d時間, 早餐都要去咗1個半個鐘啦, 又要俾多d膳食費... 上次個老師話留番早餐俾小朋友跟父母食, 多d親子時間喎! hehe, 都係唔好包早餐.

...

作者: tym327    時間: 08-11-27 12:09

winwin815, 係呀!! 我有兩個囝囝呀!! 哥哥宜家K1全日班, 細佬就明年K1全日班呀!!
細佬有機會同你同班啦!!

原帖由 winwin815 於 08-11-17 22:28 發表
tym327, 咦....你囝囝又讀09年k1, 但係我又見你係08年到出現喎, 你兩個b好似我個兩個咁, 只相差一年?

作者: Fei-Duck    時間: 08-11-27 14:55     標題: 回覆 # 的文章

我個囡叫瑤瑤呀,都係讀全日班,下星期交留位費。
作者: winwin815    時間: 08-11-27 15:22

嘩....我都希望再下年細仔都可以一齊黎讀呀, 不過兩個返全日班, 好重皮, 齋講搭校車已經接近2千, 仲要放4點, 又要搵人湊放學

原帖由 tym327 於 08-11-27 12:09 發表
winwin815, 係呀!! 我有兩個囝囝呀!! 哥哥宜家K1全日班, 細佬就明年K1全日班呀!!
細佬有機會同你同班啦!!

作者: winwin815    時間: 08-11-27 15:24

hi fei-duck, 你係咪0610mami, 如果我無記錯的話?

原帖由 Fei-Duck 於 08-11-27 14:55 發表
我個囡叫瑤瑤呀,都係讀全日班,下星期交留位費。

作者: tym327    時間: 08-11-28 10:49

係呀! 兩個一齊讀全日都幾重皮嫁, 但無理由一個讀全日一個讀半日嘛! 為有努力工作搵錢啦!
係呢!! 你一仔一女咁好呀!!! 我兩個仔成日都好嘈!!
放工返到屋企仲辛苦過返工!! 不過都係開心o既!!

原帖由 winwin815 於 08-11-27 15:22 發表
嘩....我都希望再下年細仔都可以一齊黎讀呀, 不過兩個返全日班, 好重皮, 齋講搭校車已經接近2千, 仲要放4點, 又要搵人湊放學

作者: candytosy    時間: 08-11-28 11:29

我女係上午校.
作者: winwin815    時間: 08-11-28 16:49

所以其實我有考慮到k2時, 2個一齊讀就轉半日囉, 因為全日到4點, 我都要搵人湊佢

p.s. 我依家無工人架, 囡囡囝囝自小係育嬰園長大, 我放工自己湊, 囡囡依家n1都可以到7點, 可惜佢開學之時, 我失業之日, 所以放住6點先, 現正努力搵工

兩個仔有兩個仔好, 啱玩d嘛, 其實總之有個伴, 對小朋友黎講, 點都好過無既

原帖由 tym327 於 08-11-28 10:49 發表
係呀! 兩個一齊讀全日都幾重皮嫁, 但無理由一個讀全日一個讀半日嘛! 為有努力工作搵錢啦!
係呢!! 你一仔一女咁好呀!!! 我兩個仔成日都好嘈!!
放工返到屋企仲辛苦過返工!! 不過都係開心o既!!

...

作者: tym327    時間: 08-12-1 15:41

兩個一齊讀半日都要搵人湊嫁! 同埋又要搵人教佢工課喎!
宜家我大仔全日就係學校做埋功課, 但間唔中都仲有少少功課要係屋企做o架!
不過功課唔係好難,又唔會太多, 最多都係一張作業紙, 聽聽話話咁做就好快做得晒,都唔會好辛苦o既!!

原帖由 winwin815 於 08-11-28 16:49 發表
所以其實我有考慮到k2時, 2個一齊讀就轉半日囉, 因為全日到4點, 我都要搵人湊佢

p.s. 我依家無工人架, 囡囡囝囝自小係育嬰園長大, 我放工自己湊, 囡囡依家n1都可以到7點, 可惜佢開學之時, 我失業之日, 所以放住6點 ...

作者: winwin815    時間: 08-12-2 11:45

但係放4點都係要搵人湊嘛, 如果請工人, 係咪返半日化算d, 雖然都唔係大數目, 但係無理由工人咁得閒, 不過....到時再算啦, haha...囡囡都未入學, 細佬都仲言之尚早

原帖由 tym327 於 08-12-1 15:41 發表
兩個一齊讀半日都要搵人湊嫁! 同埋又要搵人教佢工課喎!
宜家我大仔全日就係學校做埋功課, 但間唔中都仲有少少功課要係屋企做o架!
不過功課唔係好難,又唔會太多, 最多都係一張作業紙, 聽聽話話咁做就好快做得晒,都唔 ...

作者: mandychan02    時間: 08-12-4 14:15

HELLO,我個仔都係全日班, 我住葵涌區-石籬,我已經打電話去問學校大概上車時間,今年石籬上車時間係8:05-8:10,放學上車時間4:00,老師話明年要校車司機視乎路線而定,所以明年未有確定時間.

原帖由 boboken 於 08-11-17 00:42 發表

作者: B.B.Lam    時間: 08-12-4 15:13

睇上年同一架車條線兜晒荃葵d上落點, 都唔少站, 希望嚟年唔好兜咁多, 唔係有排先返到學校.

mandychan02, 你係咪有個post問過保母車包車呀? 有無聲氣幾$呢?

原帖由 mandychan02 於 08-12-4 14:15 發表
HELLO,我個仔都係全日班, 我住葵涌區-石籬,我已經打電話去問學校大概上車時間,今年石籬上車時間係8:05-8:10,放學上車時間4:00,老師話明年要校車司機視乎路線而定,所以明年未有確定時間.

...

作者: mandychan02    時間: 08-12-6 20:43

我無問過包車喎,因為學校有車都唔駛包車,有乜事都可以同學校投訴.

原帖由 B.B.Lam 於 08-12-4 15:13 發表
睇上年同一架車條線兜晒荃葵d上落點, 都唔少站, 希望嚟年唔好兜咁多, 唔係有排先返到學校.

mandychan02, 你係咪有個post問過保母車包車呀? 有無聲氣幾$呢?

...

作者: sweetcouple    時間: 08-12-16 17:32

作者: winwin815    時間: 08-12-17 12:13

你會搬去九龍邊到呀? 我都有諗過搬出去, 不過細仔仲返緊大圍既育嬰園, 要夾好時間先得

不過mos既校車要成千蚊, 真係好貴呀

原帖由 sweetcouple 於 08-12-16 17:32 發表
我都剛剛收左信呀, 讀上午呀.....

我地而家住馬鞍山, 暑假可能搬出九龍。

等我做個統計啦:

媽咪.................小朋友.......全日/半日.........住邊區
kathylam82.....愷愷(F)......全日................藍田 ...

作者: sweetcouple    時間: 08-12-17 16:46

作者: winwin815    時間: 08-12-17 22:33

icic

我仲未會揀唔做野湊女, 一來老公一份糧支持唔到, 二來我都係鐘意返工多d, 雖然放工又湊仔係辛苦既

我媽同妹住土瓜灣個邊, 我有諗過搬去個頭, 個頭去tst同mk都方便, 租金又唔會太貴, 返又一村又有一架van仔

原帖由 sweetcouple 於 08-12-17 16:46 發表

我未firm搬去邊區.....但因為我決定左九月之後會辭工唔做野, 專心湊囡同埋陪囡做功課, 而老公就響tst返工, 所以點都係住九龍方便d。

同埋, 我多數會係自己駕車送佢返學, 而放學就坐校車囉.... ...

作者: ritalau    時間: 08-12-18 11:10

我又來報到,我囝囝wayne係全日班,請大家多多指教
作者: sindygeoffreyBB    時間: 08-12-18 15:45

我亞仔都係讀09年k1全日班, 我哋住荃灣, 我都担心亞仔會辛苦, 但荃灣in咗d學校又唔收, 好無耐!!! 我哋問過08年校車在荃灣上車時間約8時, 希望亞仔到時上車係尾站就好喇!!!
作者: sweetcouple    時間: 08-12-19 07:59

作者: B.B.Lam    時間: 08-12-19 18:40

全日加埋d雜費都$$   

媽咪.................小朋友.......全日/半日.........住邊區
kathylam82.....愷愷(F)......全日................藍田
winwin815.......文文(F)......全日................沙田
B.B.Lam...........銳銳(M).........全日................荃灣
tym327...........?(M)..........全日
叮叮噹噹...........??..............上午
tscr701nt.........Emily(F)....上午................土瓜灣
kiki2007...........淇淇(F)......上午................
threeking..........?(M)..........全日...............將軍澳
Fei-Duck...........瑤瑤(F)......全日
candytosy.........?(F)..........上午
mandychan02...?(M)..........全日...............葵涌
sweetcouple......祈祈(F)......上午...............馬鞍山
ritalau...............wayne(M)...全日
sindygeoffreyBB..?(M).........全日..............荃灣
作者: B.B.Lam    時間: 08-12-19 18:43

嘻嘻, 諗住8定先. 包車可以唔駛停咁多站氹咁耐, 同埋唔知有無得平d車費.

原帖由 mandychan02 於 08-12-6 20:43 發表
我無問過包車喎,因為學校有車都唔駛包車,有乜事都可以同學校投訴.

作者: B.B.Lam    時間: 08-12-19 18:44

荃灣你報邊幾間呀?

原帖由 sindygeoffreyBB 於 08-12-18 15:45 發表
我亞仔都係讀09年k1全日班, 我哋住荃灣, 我都担心亞仔會辛苦, 但荃灣in咗d學校又唔收, 好無耐!!! 我哋問過08年校車在荃灣上車時間約8時, 希望亞仔到時上車係尾站就好喇!!! ...

作者: mm7163    時間: 08-12-23 02:02

原帖由 B.B.Lam 於 08-12-19 18:40 發表
全日加埋d雜費都$$   

kathylam82.....愷愷(F)......全日................藍田
winwin815.......文文(F)......全日................沙田
B.B.La ...

mm7163..........巧澄(F).....上午............深水埗
作者: kathylam82    時間: 08-12-23 10:28

改返亞囡個名先~

kathylam82.....愷澄(F)......全日................藍田
B.B.Lam...........銳銳(M).........全日................荃灣
tym327...........?(M)..........全日
叮叮噹噹...........??..............上午
tscr701nt.........Emily(F)....上午................土瓜灣
kiki2007...........淇淇(F)......上午................
threeking..........?(M)..........全日...............將軍澳
Fei-Duck...........瑤瑤(F)......全日
candytosy.........?(F)..........上午
mandychan02...?(M)..........全日...............葵涌
sweetcouple......祈祈(F)......上午...............馬鞍山
ritalau...............wayne(M)...全日
sindygeoffreyBB..?(M).........全日..............荃灣
作者: hiltonmama    時間: 08-12-24 00:13     標題: hihi

hilton (am class
)live in shatin
作者: Newapple    時間: 08-12-24 13:54

kathylam82.....愷澄(F)......全日................藍田
Newapple .............(F).........全日
作者: Bosco1    時間: 08-12-25 22:06

大家好!!
   我係09年K1,上午班,多多指教
作者: sindygeoffreyBB    時間: 08-12-26 16:47

咪都係最多人報嗰兩間囉!!!

原帖由 B.B.Lam 於 08-12-19 18:44 發表
荃灣你報邊幾間呀?

作者: emilylamlw    時間: 09-1-16 19:40

作者: caly    時間: 09-1-20 00:27

caly .......... Ariel .......上午........... Tai Kok Tsui
原帖由 kathylam82 於 08-12-23 10:28 發表
改返亞囡個名先~

B.B.Lam.. ...

作者: headphone0528    時間: 09-2-17 13:00

作者: samuelkkm    時間: 09-3-29 16:23

大家好!!
   我叫天恩,係09年K1,全日班,多多指教, 住油麻地
作者: BearBearMommy    時間: 09-3-31 14:43

Newapple .............(F).........全日
BearBearMommy.....Tiffany(F).....上午
作者: BearBearMommy    時間: 09-3-31 14:46

BearBearMommy...Tiffany(F)..上午..荃灣
作者: sang@yee...    時間: 09-4-1 16:12

BearBearMommy...Tiffany(F)..上午..荃灣
[email protected](M)....上午
作者: Michelle138    時間: 09-4-1 16:35

Michelle138--------俊熹(M)....上午..........荔枝角
作者: samuelkkm    時間: 09-4-2 00:58

Michelle138--------俊熹(M)....上午..........荔枝角
samuelkkm--------天恩(M)---全日---Yaumatei
作者: schau28    時間: 09-4-9 15:43

samuelkkm--------天恩(M)---全日---Yaumatei
schau28----------焯然(M)---半日---荔枝角
作者: dedaniel    時間: 09-4-18 01:18     標題: 回覆 # 的文章

schau28----------焯然(M)---半日---荔枝角
dedaniel------HeiHei(M))---全日---Kwun Tong
作者: Fredawah    時間: 09-5-12 23:44     標題: k1 update list - yyc 2009

dedaniel------HeiHei(M))---全日---Kwun Tong
Fredawah----浩洋(m)---上午-----观塘
作者: 黎料    時間: 09-8-20 16:29

Fredawah----浩洋(m)---上午-----观塘
黎料...............yoyo(F).....上午(K1E).....大角咀
作者: sweetcouple    時間: 09-8-20 19:29

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5