教育王國

標題: stephanielum 想請教您一事 [打印本頁]

作者: 小凱澄    時間: 08-11-17 14:26     標題: stephanielum 想請教您一事

首先多謝您將"由下午班轉上午班既申請信"給我,我已收到。
但我想問一下您,是否交留位費時,可以連同"由下午班轉上午班既申請信"一起給學校?如不是,那麼何時交給學校?
煩請回覆!tks!
作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 10:08

作者: YML    時間: 08-11-18 10:28

我覺得你唔好等到交留位費時先比封信學校, 你應該立即寄出或親自交到學校好d bor ~
作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 11:41

你講得對,應該立即行動。
tks!

原帖由 YML 於 08-11-18 10:28 發表
我覺得你唔好等到交留位費時先比封信學校, 你應該立即寄出或親自交到學校好d bor ~

作者: YML    時間: 08-11-18 12:22

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 11:41 發表
你講得對,應該立即行動。
tks!

唔洗客氣~
我個女又叫"海晴" (同音)
作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 12:29

你個女是否也是今年報 k1?

原帖由 YML 於 08-11-18 12:22 發表

唔洗客氣~
我個女又叫"海晴" (同音)

作者: stephanielum    時間: 08-11-18 13:09

你要問吓學校可以幾時交信及安排, 我囡囡兩間都收咗下午, 但間交留位費時連信交,話先到先得 另一間學校可先寄或fax比學校先, 到交留位費時才交錢.

原帖由 小凱澄 於 08-11-17 14:26 發表
但我想問一下您,是否交留位費時,可以連同"由下午班轉上午班既申請信"一起給學校?如不是,那麼何時交給學校?
煩請回覆!tks! ...

作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 13:33     標題: 回覆 # 的文章

多謝你的回覆,你認識中西區幼稚園嗎?有沒有研究過?
作者: stephanielum    時間: 08-11-18 14:09

我住葵涌既, 我只係報咗荃灣同九龍城, 九龍塘d幼稚園咋.
至於中西區幼稚園我無研究過, 唔好意思幫唔到你啦!

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 13:33 發表
多謝你的回覆,你認識中西區幼稚園嗎?有沒有研究過?

作者: siusung    時間: 08-11-18 14:23

我都好多謝你send比我封信,我囝囝叫樂樂,佢同你女女一樣收咗讀下午班,我都見意你寄去,因我都考慮寄去!!
作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 14:25

不要緊!多謝你的回覆。

原帖由 stephanielum 於 08-11-18 14:09 發表
我住葵涌既, 我只係報咗荃灣同九龍城, 九龍塘d幼稚園咋.
至於中西區幼稚園我無研究過, 唔好意思幫唔到你啦!

作者: YML    時間: 08-11-18 17:03

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 12:29 發表
你個女是否也是今年報 k1?

係呀~ 同你囡囡一樣, 今年報 k1~
作者: stephanielum    時間: 08-11-18 17:10

邊間幼稚園收咗你囝囝下午班呀!

原帖由 siusung 於 08-11-18 14:23 發表
我都好多謝你send比我封信,我囝囝叫樂樂,佢同你女女一樣收咗讀下午班,我都見意你寄去,因我都考慮寄去!!

作者: 小凱澄    時間: 08-11-18 17:33

"聖保羅堂幼稚園" PM
"禮賢會學校(幼稚園)" AM
"香港真光幼稚園(堅道)"  AM
原帖由 stephanielum 於 08-11-18 17:10 發表
邊間幼稚園收咗你囝囝下午班呀!

作者: siusung    時間: 08-11-18 23:57

九龍城靈糧堂^^

作者: gloriahung    時間: 08-11-19 00:02     標題: 回覆 # 的文章

Stephanielam, can you send me the sample letter for requesting to change the class from pm to am.  Thanks.

My email address is [email protected]
作者: stephanielum    時間: 08-11-19 11:52

已send 咗比你啦! check mail 啦!

原帖由 gloriahung 於 08-11-19 00:02 發表
Stephanielam, can you send me the sample letter for requesting to change the class from pm to am.  Thanks.

My email address is [email protected]

作者: stephanielum    時間: 08-11-19 11:54

同我囡囡一樣都係收咗九龍城靈糧堂下午班, 咁你send 咗信去轉上午班未呀? 你係咪都係29/11註冊? 會唔會去註冊?

原帖由 siusung 於 08-11-18 23:57 發表
九龍城靈糧堂^^

作者: YML    時間: 08-11-19 13:57

原帖由 stephanielum 於 08-11-19 11:54 發表
同我囡囡一樣都係收咗九龍城靈糧堂下午班, 咁你send 咗信去轉上午班未呀? 你係咪都係29/11註冊? 會唔會去註冊?

stephanielum及各媽咪,

請問你有冇聽過"九龍城浸信會幼稚園"同埋"聖三一堂曾肇添幼稚園"呢?

因e兩間都收左我囡囡讀上午班, 都唔知點揀呢?
作者: Happydoggy    時間: 08-11-19 14:25

Hi Stephanielam, please can you also send me the sample letter for the change of pm class from to am class?  Many thanks!!

作者: stephanielum    時間: 08-11-19 14:39

Hi, 依兩間都聽過, 我哥哥個囡今年係聖三一堂曾肇添幼稚園讀k1, 只知佢好鍾意返學, 放咗學就成日唱兒歌, 但其他就唔知喎. 如果兩間我選的話, 我會揀九龍城浸信會幼稚園, 都係個人直覺囉.

其實你要睇吓學校既教學理念, 教學模式 宗教信仰同你方向有無差異, 之後可以比較師資比例, 學校活動空間同設施, 先致可以決定到的.
希望你可以找到間適合你囡囡既幼稚園啦!

原帖由 YML 於 08-11-19 13:57 發表

stephanielum及各媽咪,

請問你有冇聽過"九龍城浸信會幼稚園"同埋"聖三一堂曾肇添幼稚園"呢?

因e兩間都收左我囡囡讀上午班, 都唔知點揀呢?

作者: stephanielum    時間: 08-11-19 14:42

Send 咗比你啦! Check mail !

原帖由 Happydoggy 於 08-11-19 14:25 發表
Hi Stephanielam, please can you also send me the sample letter for the change of pm class from to am class?  Many thanks!!

作者: YML    時間: 08-11-19 15:00

原帖由 stephanielum 於 08-11-19 14:39 發表
Hi, 依兩間都聽過, 我哥哥個囡今年係聖三一堂曾肇添幼稚園讀k1, 只知佢好鍾意返學, 放咗學就成日唱兒歌, 但其他就唔知喎. 如果兩間我選的話, 我會揀九龍城浸信會幼稚園, 都係個人直覺囉.

其實你要睇吓學校既教學理 ...

你可唔可以幚我問下你哥哥對聖三一堂曾肇添幼稚園有何評價呢?
thanks~

stephanielum,

我決定比晴晴讀聖三一堂曾肇添幼稚園喇~!
因為我噚日同晴晴走左去曾肇添同埋浸信會參觀, 睇下小朋友實際上課情況, 決定左讀曾肇添喇~

做左決定, 一身鬆晒, 真係麻煩晒你呀~
希望你都快d同囡囡搵到心儀既幼稚園喇~

作者: Yonniewong    時間: 08-11-19 17:02

Stephanielum,

可唔可以比埋我呀?  Thanks!
原帖由 stephanielum 於 08-11-19 11:52 發表
已send 咗比你啦! check mail 啦!

作者: stephanielum    時間: 08-11-19 18:02

留email address 比我啦~~

原帖由 Yonniewong 於 08-11-19 17:02 發表

可唔可以比埋我呀?  Thanks!

作者: Yonniewong    時間: 08-11-19 21:31

my email address is [email protected]
Thanks!
原帖由 stephanielum 於 08-11-19 18:02 發表
留email address 比我啦~~

作者: siusung    時間: 08-11-21 00:07

係呀!我會先交留位費,因為我都好鐘意間學校,但不太喜歡下午班,星期日會去 interview創價, 因我只報了三間kindergarten,到時再考慮.
我已經寄咗信去靈糧堂了!!
作者: Jfamily    時間: 08-12-5 14:28

Could you please send me a sample letter for changing pm class to am class?

My e-mail address is [email protected]

Thanks!
作者: stephanielum    時間: 08-12-5 14:35

Jfamily ~~ send 咗比你, check 吓mail 啦!

原帖由 Jfamily 於 08-12-5 14:28 發表

Could you please send me a sample letter for changing pm class to am class?

My e-mail address is [email protected]

Thanks!

作者: Jfamily    時間: 08-12-5 14:37

Thank you very mcuh for your quick response.
作者: fishpp    時間: 08-12-5 14:59

請問可唔可以埋比我呀?  Thanks!

[email protected]

作者: welcomewoe    時間: 08-12-5 15:09

原帖由 小凱澄 於 08-11-17 14:26 發表
煩請回覆!tks! ...

Can you send to me this format? Thanks a lot.
email: [email protected]
作者: secondbaby    時間: 08-12-5 15:27

~~~~~deleted~~~~~~

作者: jt0606    時間: 08-12-5 18:36

Hi Stephanielum,

Could you please also send me the sample for PM to AM.  Many Thanks.

My email address: [email protected]
作者: Oscarmom    時間: 08-12-5 20:49

can anyone tell me that if i write the letter to school about the transfer from pm to am class, do i need to tell the reason or just write due to personal reason, pls advise...thank you very much.
作者: klncandy    時間: 08-12-6 17:13

I also want a sample letter. Please pm me. Many Thanks!

[email protected]

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5