教育王國

標題: 95網家長,請分享派位結果 [打印本頁]

作者: joie123    時間: 08-11-24 11:49     標題: 95網家長,請分享派位結果

今日放榜了,雖然預著15分一定派不到,結果如是,都有的失望,雖有等大抽獎啦! 繼續加油,各位家長。
作者: peggylee123456    時間: 08-11-24 12:39

請問你邊一間?
作者: joie123    時間: 08-11-24 12:51

東華王余家潔
作者: pdcynthia_ip    時間: 08-11-24 13:37

有同學仔 15分入咗黃永樹

作者: sleepwell    時間: 08-11-24 15:08

我都識得有15分入梁潔華, 知唔知有冇人15分入宣基

原帖由 pdcynthia_ip 於 08-11-24 13:37 發表
有同學仔 15分入咗黃永樹

作者: 勤勤媽咪    時間: 08-11-24 15:58

相信機會唔大,因為宣基第一輪己經收咗好似七十幾位學生,應該兄弟姊妹就讀多,6月個大抽獎機會更加渺茫。
作者: small_cc    時間: 08-11-24 16:52

同學仔,15分,馮晴小學,一個沒中,另一個waiting list。(其餘知道的都是有兄姊分的)

將天,15分,沒中。
作者: tracyfo    時間: 08-11-24 17:40

我都係將天 15分...衰左
作者: tracyfo    時間: 08-11-24 17:42

原帖由 small_cc 於 08-11-24 16:52 發表
同學仔,15分,馮晴小學,一個沒中,另一個waiting list。(其餘知道的都是有兄姊分的)

將天,15分,沒中。

點解會有waiting list既...
作者: 勤勤媽咪    時間: 08-11-24 17:46

唔駛失望,仲有第二輪。有聯繫或一條龍中學都會比較難入,不過難入唔等如無機會。

係lor,我都唔明點解有waiting list, 如果咁啱輪到自己就冇晒位話,就會失望多一次。

作者: tracyfo    時間: 08-11-24 18:07

原帖由 勤勤媽咪 於 08-11-24 17:46 發表
唔駛失望,仲有第二輪。有聯繫或一條龍中學都會比較難入,不過難入唔等如無機會。

係lor,我都唔明點解有waiting list, 如果咁啱輪到自己就冇晒位話,就會失望多一次。 ...

有d奇怪, 有d學校有waiting list, 有d學校無...
你小朋友今天抽到嗎? 邊間?
作者: SSL    時間: 08-11-24 18:30

係啦,我都唔明點解馮晴會有waiting list.
作者: 勤勤媽咪    時間: 08-11-24 18:57

tracyfo,

我揀直資,所以要放棄自行同大抽獎。都考慮咗一段時間,不過呢個遊戲真係唔係好啱我玩,尤其今年轉咗小班,更加難玩。我會好憂慮阿仔會派去邊間,同埋會很徬徨叩門時的結果。我老公一定唔會理我,淨係得我帶住阿仔四圍叩門。

但我認為大抽獎都未必會冇機會,因為有部份家長都會轉一轉個排位,到時賽果又會好唔同。自問我真係冇乜抽獎命。希望各位媽咪有志者事竟成。

作者: tracyfo    時間: 08-11-24 19:06

原帖由 勤勤媽咪 於 08-11-24 18:57 發表
tracyfo,

我揀直資,所以要放棄自行同大抽獎。都考慮咗一段時間,不過呢個遊戲真係唔係好啱我玩,尤其今年轉咗小班,更加難玩。我會好憂慮阿仔會派去邊間,同埋會很徬徨叩門時的結果。我老公一定唔會理我,淨係得我帶住阿仔四 ...

勤勤媽咪, 揀左就安樂晒, 我真係覺得好似係到作戰咁, 要去左出年六月先有結果...有排擔憂.

你小朋友入左邊間直資呀?
作者: 勤勤媽咪    時間: 08-11-24 22:45

其實得一間收我個仔,係區內最不起眼的一間,我相信你會估到。

唔緊要啦,用平常心,我都見過好多case是大抽獎時抽中的。叩門成功的case都有。不過叩門時大人同小朋友一定要好好的裝備。
作者: potatoo    時間: 08-11-24 23:45

15分黃永樹落空
作者: snoopi99    時間: 08-11-24 23:48

I choose a school outside Tseung Kwan O. Hernessy Rd  Govt Primary School.
作者: QE    時間: 08-11-25 11:01

15分, 黃永樹
作者: summichalle    時間: 08-11-25 11:25

作者: itbaby    時間: 08-11-25 11:57

我同勤勤媽咪一樣,都係揀咗同一間直資,心態都很相似.若果昨天自行收生收唔到,又要等明年6月大抽獎,所以幫小朋友揀咗間認為較適合佢的小學,豈碼明年唔駛再緊張多次.

Good luck!

作者: jl18    時間: 08-11-25 12:37

15分. 港澳信義會明道小學.  

有否家長選這間, 泒不到呢.
作者: snoopy888    時間: 08-11-25 12:49

15分, 黃永樹, 但我唔會註冊, 因已有一間私校收了我仔仔
作者: tracyfo    時間: 08-11-25 13:08

原帖由 jl18 於 08-11-25 12:37 發表
15分. 港澳信義會明道小學.  

有否家長選這間, 泒不到呢.

考慮了好久, 選信義會定將天...最後同屋企人傾過後...簡左將天...不過我仔仔抽唔中...恭喜你呀...
作者: QE    時間: 08-11-26 17:18

原帖由 summichalle 於 08-11-25 11:25 發表
恭喜你!

多謝呀!  我今朝先去完註冊, 希望亞女會讀得開心。
作者: sleepwell    時間: 08-11-27 11:24

6月大抽獎甲乙部你地會點排位呀? 請指教.
作者: cfpa    時間: 08-11-28 12:15

原帖由 itbaby 於 08-11-25 11:57 發表
我同勤勤媽咪一樣,都係揀咗同一間直資,心態都很相似.若果昨天自行收生收唔到,又要等明年6月大抽獎,所以幫小朋友揀咗間認為較適合佢的小學,豈碼明年唔駛再緊張多次.

Good luck!

...

路過的,但你可放心,你選的學校係一間沉實而可信學校. 加油.
作者: 勤勤媽咪    時間: 08-11-28 19:12

既然我選他的,他一定有不錯的評價。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5