教育王國

標題: 全港停課,叩門面試點算? [打印本頁]

作者: j63    時間: 09-6-11 12:50     標題: 全港停課,叩門面試點算?

停課後仲有無得面試?點算好!
作者: 波子媽    時間: 09-6-11 13:19

唉.......我都想知呀, 星期六仲要去兩間學校interview 呀.

原帖由 j63 於 09-6-11 12:50 發表
停課後仲有無得面試?點算好!

作者: macyma    時間: 09-6-11 13:22

我都好想知喎, 我本來16/6去in, 咁係米延期呢? 有無人收到學校電話?????

曾蔭權宣布小學幼稚園等明起停課兩周
11.06.2009 13:06            

銅鑼灣聖保祿學校,共有十二名學生確診新型流感。行政長官曾蔭權說,由於未能確定源頭,流行大流行督導委員會,確定出現本地集體感染,決定全港所有小學、幼稚園、幼兒中心及特殊學校,明日起停課十四日。醫管局明日起,亦啟動八間流感診所,並會逐步增至十八間。曾蔭權說,在共同努力下,已推遲了出現本土個案的時間,出現本土個案是無可避免;政府會做足準備,呼籲市民毋須恐慌。強調香港要打贏抗疫戰爭,政府及全港市民要齊心才成功。

作者: btatb38    時間: 09-6-11 13:31

上學校網站睇有無最新消息啦,一些學校已經update左
作者: j63    時間: 09-6-11 13:43

請問您 in 邊間?

原帖由 macyma 於 09-6-11 13:22 發表
我都好想知喎, 我本來16/6去in, 咁係米延期呢? 有無人收到學校電話?????

曾蔭權宣布小學幼稚園等明起停課兩周                            11.06.2009 13:06                          ...

作者: KwanLui    時間: 09-6-11 15:06

Call the school and check with them directly.

We will have interview on coming sat and just confirmed by school that there is no change.
作者: kenwong.2005    時間: 09-6-11 16:10     標題: 回覆 6# j63 的文章

我叩著門個三間學校都叫我明天去面試.
作者: Crabtree    時間: 09-6-11 16:31

你地就好啦, 我還未有聲氣呀
作者: ChapmanMa    時間: 09-6-11 17:31

Yes, my son 's Sat's interview is still going on...

原帖由 Crabtree 於 09-6-11 16:31 發表
你地就好啦, 我還未有聲氣呀

作者: Candy3148    時間: 09-6-11 22:05

係邊三間學校?

我都叩咗三間, 但一間都無聲氣!

原帖由 kenwong.2005 於 09-6-11 16:10 發表
我叩著門個三間學校都叫我明天去面試.

作者: winchoy16888    時間: 09-6-11 22:27

明曰有學校開咩
作者: lin624    時間: 09-6-11 22:49

大人都要返工

原帖由 winchoy16888 於 09-6-11 22:27 發表
明曰有學校開咩

作者: kenwong.2005    時間: 09-6-11 23:42     標題: 回覆 3# Candy3148 的文章

我叩著普通話創意科技,十八鄉,英業.你呢?
作者: vivianmammy    時間: 09-6-12 01:11

小朋友唔洗返學, 但學校行政仍然會運作, 各位可以繼續聯絡學校. 加油吧
作者: garfield_pooh    時間: 09-6-12 11:26

好彩我 check 過我報嗰間都照常有得interview
我相信其他學校都應該唔會因為停課而影響 interview 的
作者: 奪愛    時間: 09-6-12 12:32

唉..本來有幾間都要面試 依家停課有4間都取消左..點解運氣咁差..
作者: bobo103    時間: 09-6-12 12:38

原本16/6面試,但今早收到學校電話更改到
26/6,個老師話如果26/6繼續停課將取消
面試.
作者: j63    時間: 09-6-12 13:00

我都係乜消息都無,打電話去問下先。
作者: Crabtree    時間: 09-6-12 13:58

ChapmanMa,

請問係邊間呢?  I know u're 40 net.

原帖由 ChapmanMa 於 09-6-11 17:31 發表
Yes, my son 's Sat's interview is still going on...

作者: j63    時間: 09-6-12 15:33

有無邊位知道,瑪利諾神父有無消息?
作者: fatanna123    時間: 09-6-13 00:13

有無人知道maryknoll 有沒有interview, 我個女派左耀山, 極down.
作者: video_ming    時間: 09-6-13 00:25     標題: 回覆 20# j63 的文章

小女明天早上面試
作者: Crabtree    時間: 09-6-13 02:55

Maryknoll Father - at the end of June, written at the bottom of the notice and also heard from the successful mom of last year.
作者: j63    時間: 09-6-13 09:37

video_ming
真唔真呀?我講既係海麗村果間瑪利諾神父,唔係九龍塘果間瑪利諾修院女校!如果真係瑪利諾神父,咁我個仔咪即係無得面試!

原帖由 video_ming 於 09-6-13 00:25 發表
小女明天早上面試

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5