教育王國

標題: 請問瑪利諾神父小學和仁立.你們會選那間? [打印本頁]

作者: video_ming    時間: 09-6-12 20:00     標題: 請問瑪利諾神父小學和仁立.你們會選那間?

如果兩間.你們會選那間?
作者: rleung    時間: 09-6-12 20:49

作者: cecichan    時間: 09-6-12 22:36

仁立近我, 但我會撰瑪利諾神父小學有中學直升
作者: 羊咩囝    時間: 09-6-12 22:44

會揀仁立!
作者: video_ming    時間: 09-6-12 23:37

羊咩囝
你為可會選仁立?

,
原帖由 羊咩囝 於 09-6-12 22:44 發表
會揀仁立!

作者: 羊咩囝    時間: 09-6-12 23:55

原帖由 video_ming 於 09-6-12 23:37 發表
羊咩囝
你為可會選仁立?

,

其實仁立係區內是一等一的名小學, 但較吹谷, 設精英班!
設有限額入林護中學, 林護亦為名中學, 出了很多狀元!
作者: video_ming    時間: 09-6-13 11:57

羊咩囝
但瑪利諾神父有中學.小學現在有新校舍.
原帖由 羊咩囝 於 09-6-12 23:55 發表

其實仁立係區內是一等一的名小學, 但較吹谷, 設精英班!
設有限額入林護中學, 林護亦為名中學, 出了很多狀元!

作者: 羊咩囝    時間: 09-6-13 13:32

原帖由 video_ming 於 09-6-13 11:57 發表
羊咩囝
但瑪利諾神父有中學.小學現在有新校舍.

對我而言, 學校整體表現及派位數字遠較新校舍為重要, 如小朋友是聽教聽話及能"成"受壓力, 讀仁立是一個不錯的選擇!
你可以上去仁立网站瀏覽派位數字, 九十人當中有五十九個派往林護是一個不錯的數字.
http://www.yanlaap.edu.hk/result.htm

另外, 中學派名榜亦有顯示林護的排名相當高, 遠較瑪中理想, 你亦可參考:-
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=9860062&extra=page%3D5&page=1

至於瑪利諾神父, 我自己認識不多, 你可以去网站瀏覽下瑪小的整体派位數據, 又是否全部100%直升瑪中?

而且兩所學校的教背景都不一樣, 這點你要衡量一下?

其實我不知道瑪小在深水埗區有幾出名? 但仁立在葵青區及荃灣區就無人不曉!

作者: kawai呢    時間: 09-6-13 15:59

我自己兩間都唔選,讀呢d名校壓力好大,只想個女健康快樂成長,成績不過不失唔好學懷就ok,況且而家大學生都係做麥記,唉!!!!
作者: video_ming    時間: 09-6-13 18:46

羊咩囝
你好.多謝你的意見.其實我囡囡是一個聽教聽話,專注力高.成熟,可成受壓力,能力高的小朋友.所以在選校時,我有考慮囡囡是否適合.我個人和學校校長,主任都覺得囡囡適合讀仁立.
你囝囝是否讀石鍾山?
原帖由 羊咩囝 於 09-6-13 13:32 發表

對我而言, 學校整體表現及派位數字遠較新校舍為重要, 如小朋友是聽教聽話及能"成"受壓力, 讀仁立是一個不錯的選擇!
你可以上去仁立网站瀏覽派位數字, 九十人當中有五十九個派往林護是一個不錯的數字.
http://www.y ...

作者: Crabtree    時間: 09-6-13 19:17

video-ming,

請問你小朋友是否下星期in仁立呢?

原帖由 video_ming 於 09-6-13 18:46 發表
羊咩囝
你好.多謝你的意見.其實我囡囡是一個聽教聽話,專注力高.成熟,可成受壓力,能力高的小朋友.所以在選校時,我有考慮囡囡是否適合.我個人和學校校長,主任都覺得囡囡適合讀仁立.
你囝囝是否讀石鍾山?
...

作者: video_ming    時間: 09-6-13 20:07

CRABTREE
    是的.你是否?
原帖由 Crabtree 於 09-6-13 19:17 發表
video-ming,

請問你小朋友是否下星期in仁立呢?

作者: j63    時間: 09-6-13 21:20

video-ming,

請問您是派位派到瑪利諾神父,定係叩門呢?咁你今日in邊間呀?因為我有叩門瑪小,所以想知係咪已經有面試,如果係我可能唔駛等!無機會!謝謝!

j63
作者: video_ming    時間: 09-6-13 21:34

j63
我是扣門.瑪利諾神父未開始IN,你不要擔心.每個小朋友都有機會.
原帖由 j63 於 09-6-13 21:20 發表
video-ming,

請問您是派位派到瑪利諾神父,定係叩門呢?咁你今日in邊間呀?因為我有叩門瑪小,所以想知係咪已經有面試,如果係我可能唔駛等!無機會!謝謝!

j63 ...

作者: 羊咩囝    時間: 09-6-13 21:35

原帖由 video_ming 於 09-6-13 18:46 發表
羊咩囝
你囝囝是否讀石鍾山?
...

video-ming,

你女女派位如何? 是否深水埗區?

我最後揀左德雅.

希望你女女能順利入讀仁立!

作者: video_ming    時間: 09-6-13 21:46

羊咩囝
多謝你的祝福.
其實我在等演藝學院的信.如果演藝學院收囡囡.我會選間鬆小小學給囡囡,因演藝都要用好多時間.如果演藝不收就想讀仁立.
原帖由 羊咩囝 於 09-6-13 21:35 發表

video-ming,

我最後揀左德雅.

作者: video_ming    時間: 09-6-13 21:51

羊咩囝
我囡囡派第二志願.我是青衣區.
原帖由 羊咩囝 於 09-6-13 21:35 發表

video-ming,

你女女派位如何? 是否深水埗區?

我最後揀左德雅.

作者: 羊咩囝    時間: 09-6-13 21:59

video-ming,

演藝有小學讀? 唔係好明白?
作者: j63    時間: 09-6-13 22:08

video-ming,

thx a lot!

j63
作者: video_ming    時間: 09-6-13 22:08

羊咩囝
演藝不是小學.是讀音樂.
要小朋友課餘上課.但要每一個小朋友都勤力.因要求好高.
原帖由 羊咩囝 於 09-6-13 21:59 發表
video-ming,

演藝有小學讀? 唔係好明白?

作者: Crabtree    時間: 09-6-14 00:03

video_ming,

Yes, u're right.

原帖由 video_ming 於 09-6-13 20:07 發表
CRABTREE
    是的.你是否?

作者: video_ming    時間: 09-6-14 10:15

Crabtree
希望大家都能考到理想學校.
原帖由 Crabtree 於 09-6-14 00:03 發表
video_ming,

Yes, u're right.

作者: video_ming    時間: 09-6-16 19:51

J63
我今天收到瑪利諾神父面試信.你有沒有呀?
video-ming,

j63 ...

作者: j63    時間: 09-6-16 22:34

我都收到呀!唔該晒!唔知有無希望呢?聽講唔係個個都有機會面試,學校會揀過先見,希望機會會大D啦,因為我只係叩呢間學校門。祝好運!

原帖由 video_ming 於 09-6-16 19:51 發表
J63
我今天收到瑪利諾神父面試信.你有沒有呀?

作者: video_ming    時間: 09-6-16 22:40

J63
只要有得IN ,能有希望.祝大家都找到理想學校.
你為何會選這間學校?何否分享?

原帖由 j63 於 09-6-16 22:34 發表
我都收到呀!唔該晒!唔知有無希望呢?聽講唔係個個都有機會面試,學校會揀過先見,希望機會會大D啦,因為我只係叩呢間學校門。祝好運!

作者: j63    時間: 09-6-16 23:34

我覺得呢間學校校風唔錯,D學生比較純品,試過同D學生傾,覺得佢地非常天真友善,表現得十分開心,令我覺得此校應該可以快樂咁學習,覺得佢地好鐘意學校,又有中學,仲好近屋企,方便照顧,各方便都幾平均,我個囝又係可以坐定定,專注力比較強既小朋友,相信都幾合適呢間學校,所以選擇佢。我都無去派比我果間學校注冊!
作者: Crabtree    時間: 09-6-17 14:22

Me too.  I got the letter and will have interview on Fri.  When will u have interview?
作者: j63    時間: 09-6-17 15:17

星期五早上,唔知會in乜0野呢?
作者: 羊咩囝    時間: 09-6-17 16:27

原帖由 Crabtree 於 09-6-17 14:22 發表
Me too.  I got the letter and will have interview on Fri.  When will u have interview?

Crabtree,

妳唔打算讀德雅?
不過能入到仁立的確是件可喜的事.
祝你女女順順利利!
作者: video_ming    時間: 09-6-17 17:51

我心情好緊張 唔知會問什麼問題(瑪利諾神父)
作者: video_ming    時間: 09-6-17 20:28

Crabtree
我仁立都有2nd in,好開心.
原帖由 Crabtree 於 09-6-17 14:22 發表

作者: j63    時間: 09-6-17 21:15

好似話只係傾下偈,無乜0野考,唔知真唔真!
作者: video_ming    時間: 09-6-17 21:17

希望順利.
原帖由 j63 於 09-6-17 21:15 發表

作者: Crabtree    時間: 09-6-18 00:48

羊咩囝,

其實我心儀係津校, 但派位唔好, 所以選德雅. 不過其實德雅真的不錯, 無論係師資, 愛心, 英文程度, 以及有中學backup, 但係學費的確係一個因素! 所以我叩的津校, 一定要有中學backup, 否則我不會考慮! 我怕幾年後的升中又再煩過!

原帖由 羊咩囝 於 09-6-17 16:27 發表

Crabtree,

妳唔打算讀德雅?
不過能入到仁立的確是件可喜的事.
祝你女女順順利利!

作者: Crabtree    時間: 09-6-18 00:50

video_ming,

唔知有幾多個可以2nd interview?

原帖由 video_ming 於 09-6-17 20:28 發表
Crabtree

作者: video_ming    時間: 09-6-18 18:47

Crabtree
我都好想知道呀.
希望大家都成功.
原帖由 Crabtree 於 09-6-18 00:50 發表
video_ming,

唔知有幾多個可以2nd interview?

作者: sundaymami    時間: 09-6-18 22:14

video_ming
你幾時收到電話有得in仁立? 我囡囡都想in仁立, 我睇到封信話因為豬流感17號果日面試會取消, 學校會睇家長交來的個人檔案作考慮, 20號前會有電話通知, 見你梗快收到電話, 甘即係我囡囡已落選

原帖由 video_ming 於 09-6-17 20:28 發表
Crabtree

作者: video_ming    時間: 09-6-19 12:20

sundaymami
如果你沒有收到第一次電話叫面試.我估計你應該是落選.不用傷心.再努力.
原帖由 sundaymami 於 09-6-18 22:14 發表
video_ming
你幾時收到電話有得in仁立? 我囡囡都想in仁立, 我睇到封信話因為豬流感17號果日面試會取消, 學校會睇家長交來的個人檔案作考慮, 20號前會有電話通知, 見你梗快收到電話, 甘即係我囡囡已落選

...

作者: video_ming    時間: 09-6-19 12:23

j63
你小朋友面試表現好唔好呀.我小朋友ok.希望大家都成功.

原帖由 j63 於 09-6-17 21:15 發表

作者: j63    時間: 09-6-19 12:32

我都ok呀,真係無0野考,只係傾下偈,不過又估唔到會有咁多人面試喎,得十幾個位,睇怕都……唔敢諗咁多,希望在人間!祝好運!
如果仁立又收,瑪小又收,咁你點揀呀?
作者: Crabtree    時間: 09-6-19 12:35

video_ming,

我囡囡表演得麻麻地, 佢話有一題英文題聽唔到, 叫老師再講, 但無再重覆此問題, 所以無答到. 走時, 同老師講再見, 老師又聽唔到, 已經離開座位, 面無表情的. 所以我諗機會唔大!  

你知唔知要2/7在學校睇結果呀! 原來得10位咋! 今日睇嚟都有成140人喎.

原帖由 video_ming 於 09-6-19 12:23 發表
j63
你小朋友面試表現好唔好呀.我小朋友ok.希望大家都成功.

作者: j63    時間: 09-6-19 13:00

Crabtree,
你點知只得十個位0架? 如果係就仲小機會啦,因為通常收一半男,一半女,咁咪得五個位! 仲要等到七月,好心急!
作者: Crabtree    時間: 09-6-19 13:33

我離開禮堂時問老師的!  五男五囡?? 唔係呀!  我見好多女仔喎.  你個小朋友係男定囡呀?
作者: j63    時間: 09-6-19 13:39

我個係囝,希望有機啦!
作者: Heiyingleefamil    時間: 09-6-19 14:55

我是路過的。想問:瑪小和仁立,一東一西,點解咁多人一齊都揀呢兩間嘅,你地住喺邊架?

作者: j63    時間: 09-6-19 15:04

叩門無乜所謂邊區!
作者: gs    時間: 09-6-19 15:35

我見瑪小有家長#為178.是否即最少有178人.我仔IN 10:00AM. 真的是傾下計.寫中英文名.
作者: Crabtree    時間: 09-6-19 16:19

唔係呀!  吔有另一批in 10:00am. 我還以為只有9:00咋.  咁吔好多人囉
作者: video_ming    時間: 09-6-19 16:27

J63
兩間都是好好,我都好唔知選那間好.
原帖由 j63 於 09-6-19 12:32 發表
我都ok呀,真係無0野考,只係傾下偈,不過又估唔到會有咁多人面試喎,得十幾個位,睇怕都……唔敢諗咁多,希望在人間!祝好運!
如果仁立又收,瑪小又收,咁你點揀呀? ...

作者: video_ming    時間: 09-6-19 16:32

Crabtree
你是否今天要in 仁立第二次呀,仁立表現如何呀.
我囡囡表現一般.不是十分好.
原帖由 Crabtree 於 09-6-19 12:35 發表
video_ming,

我囡囡表演得麻麻地, 佢話有一題英文題聽唔到, 叫老師再講, 但無再重覆此問題, 所以無答到. 走時, 同老師講再見, 老師又聽唔到, 已經離開座位, 面無表情的. 所以我諗機會唔大!  

你知唔知要2/7在學校 ...

作者: video_ming    時間: 09-6-19 16:47

我是in 11:00.是有三批人.
原帖由 Crabtree 於 09-6-19 16:19 發表
唔係呀!  吔有另一批in 10:00am. 我還以為只有9:00咋.  咁吔好多人囉

作者: Crabtree    時間: 09-6-19 17:10

video_ming,

我已在仁立topic到覆了你, 我囡囡都係表演唔係好好, 現在都無辦法, 唯有平常心!  保持聯絡!  

你其實派了入邊間呀?  我只知你係青衣區咋.

原帖由 video_ming 於 09-6-19 16:32 發表
Crabtree
你是否今天要in 仁立第二次呀,仁立表現如何呀.
我囡囡表現一般.不是十分好.

作者: Crabtree    時間: 09-6-19 17:13

唔係呀!  三輪面試時間, 咁吔好多人囉.  但我有兩個朋友又真係無收到面試通知信, 咁即係甄選過啦, 都咁多人呀!

原帖由 video_ming 於 09-6-19 16:47 發表
我是in 11:00.是有三批人.

作者: video_ming    時間: 09-6-19 17:14

Crabtree
我是何澤雲小學.
原帖由 Crabtree 於 09-6-19 17:10 發表
video_ming,

我已在仁立topic到覆了你, 我囡囡都係表演唔係好好, 現在都無辦法, 唯有平常心!  保持聯絡!  

你其實派了入邊間呀?  我只知你係青衣區咋.

...

作者: video_ming    時間: 09-6-19 17:16

Crabtree
當時副校長說是今日有三批人in
原帖由 Crabtree 於 09-6-19 17:13 發表
  唔係呀!  三輪面試時間, 咁吔好多人囉.  但我有兩個朋友又真係無收到面試通知信, 咁即係甄選過啦, 都咁多人呀!

作者: 羊咩囝    時間: 09-6-19 17:19

Crabtree,

唔好意思, 請問你是否揀深水埗區网的? 又或者熟不熟區內小學?
我是代同學仔的媽媽問的, 請問善導好不好的?

<<題外話>>
作者: Crabtree    時間: 09-6-19 17:33

其實善導都不錯, 但好多深水埗區的媽咪不喜歡它的校舍細及舊, 又近舊屋邨.  朋友都派咗去呢間, 但多數唔讀, 係因為她要求的語言環境 - 善導比唔到佢, 因佢係讀開國際幼稚園.  聽朋友說, 善導今年會有5班, 行小班教學, 英文用故事書教.  數學, 教深半級, 並且教得好詳細, 唔會好似一般津校咁片面囉.

不過上到高小, 就會多好多quiz, test咁, 都谷架!  要升中有番咁上下保証.  善導同長天因為係同一校監, 所以每年都會預留十多個位比佢地學校啲學生.  這些係以前此校的家長告知的.  升中都算ok!

原帖由 羊咩囝 於 09-6-19 17:19 發表
Crabtree,

唔好意思, 請問你是否揀深水埗區网的? 又或者熟不熟區內小學?
我是代同學仔的媽媽問的, 請問善導好不好的?

作者: j63    時間: 09-6-19 17:56

副校長?係咪o係禮堂,廋廋講話叫我地七月二日翻去睇結果果個呀?

原帖由 video_ming 於 09-6-19 17:16 發表
Crabtree
當時副校長說是今日有三批人in

作者: video_ming    時間: 09-6-19 18:00

j63
是的.
原帖由 j63 於 09-6-19 17:56 發表
副校長?係咪o係禮堂,廋廋講話叫我地七月二日翻去睇結果果個呀?

作者: video_ming    時間: 09-7-2 18:41

crabtree和j63
你們瑪利諾神父收唔收?
我囡囡收了.
video-ming,

j63 ...

作者: bbcat    時間: 09-7-2 20:10

聽朋友說仁立和仁紀到2-3年後脫離林護中學, 其實這件事講左好耐, 你們有無冇聽過, 是否和校長了解吓?
作者: Crabtree    時間: 09-7-2 20:11

No ah!  但係意料之內!  囡囡的同學都成功了, 但係佢原本無去睇, 以為唔得, 我call佢恭喜佢, 她就立即去學校睇結果, 開心不已!  

恭喜你呀!  video_ming!   那你如何取捨, 是否仍會選仁立呢? 明下午要去仁立交表, 做校服及買書, 你會在明天係學校買嗎?

原帖由 video_ming 於 09-7-2 18:41 發表
crabtree和j63
你們瑪利諾神父收唔收?
我囡囡收了.

作者: Crabtree    時間: 09-7-2 20:14

係咩!  上次同校長面試時, 佢無提過, 只係話學校要保持成績, 才可以每年有位比小學升去林護, 不然林護校長會出聲架!

原帖由 bbcat 於 09-7-2 20:10 發表
聽朋友說仁立和仁紀到2-3年後脫離林護中學, 其實這件事講左好耐, 你們有無冇聽過, 是否和校長了解吓?

作者: video_ming    時間: 09-7-2 20:52

Crabtree
我都是在選擇中.我明天都會去仁立.
你最想的學校收唔收呀?你讀唔讀仁立呢?
原帖由 Crabtree 於 09-7-2 20:11 發表
No ah!  但係意料之內!  囡囡的同學都成功了, 但係佢原本無去睇, 以為唔得, 我call佢恭喜佢, 她就立即去學校睇結果, 開心不已!  

恭喜你呀!  video_ming!   那你如何取捨, 是否仍會選仁立呢? 明下午要去仁 ...

作者: Crabtree    時間: 09-7-2 23:20

我暫時會讀仁立, 除非心儀學校有消息!

你憂慮什麼? 是否一間係聯係中學, 而另一間係直屬中學嗎?

原帖由 video_ming 於 09-7-2 20:52 發表
Crabtree
我都是在選擇中.我明天都會去仁立.
你最想的學校收唔收呀?你讀唔讀仁立呢?

作者: video_ming    時間: 09-7-3 08:42

[Crabtree
我確定讀仁立
一起同學.:D :loveliness:
quote]原帖由 Crabtree 於 09-7-2 23:20 發表
我暫時會讀仁立, 除非心儀學校有消息!

你憂慮什麼? 是否一間係聯係中學, 而另一間係直屬中學嗎?

[/quote]
作者: suor    時間: 09-7-3 16:16

Hi, video-ming

你的囡囡好叻呀, 可否請教一吓..
Pls check PM. Thanks
作者: ysnmama    時間: 09-7-3 16:30

請問你們填志願時有沒有填這些學校? 是否填過才有機會叩門及面試?
作者: video_ming    時間: 09-7-3 16:37

ysnmama
瑪利諾神父,我沒有選他.只是叩門
原帖由 ysnmama 於 09-7-3 16:30 發表
請問你們填志願時有沒有填這些學校? 是否填過才有機會叩門及面試?

作者: ysnmama    時間: 09-7-3 16:43

因曾聽有些學校如果沒填過他們. 校長說直情不用叩門(不是傳統名校). 我在想根本不可能填過所有想叩門的學校. 而且通常總想叩多幾間.

原帖由 video_ming 於 09-7-3 16:37 發表
ysnmama
瑪利諾神父,我沒有選他.只是叩門

作者: video_ming    時間: 09-7-3 16:58

sure
培養小朋友看書是要小字開始:loveliness: ,在少少加上去.不要一開始就很多字.
圖書館有一個叫做圖書閱讀計劃可參加,在每年7月起計至6月尾,小朋友每看一本書就記下來,一年完結,圖書館會發證書給你.會說明小朋友看了幾多本書.這張證明可給學校看.
另我囡囡有參加香港學校音樂節,每參加者到達一定的分數會發獎狀.如果小朋友喜歡的話:D ,可以樣他參加各色各樣的比賽.(小朋友不喜歡 就不參加)其實學校都喜歡小朋友參加公開比賽.
希望可以幫到你.
原帖由 suor 於 09-7-3 16:16 發表
Hi, video-ming

你的囡囡好叻呀, 可否請教一吓..
Pls check PM. Thanks

作者: video_ming    時間: 09-7-3 17:03

ysnmama
我親自問過校長.他都是這樣說.我最後叩門,(沒有選他)一樣都收. 我們點可能選得金多.
原帖由 ysnmama 於 09-7-3 16:43 發表
因曾聽有些學校如果沒填過他們. 校長說直情不用叩門(不是傳統名校). 我在想根本不可能填過所有想叩門的學校. 而且通常總想叩多幾間.

作者: j63    時間: 09-7-3 17:07

video_ming,  Crabtree,

瑪小唔收我個囝呀!好彩有間私小打底 !恭喜你地兩位可以入到自已喜歡既學校。

原帖由 Crabtree 於 09-7-2 20:11 發表

恭喜你呀!  video_ming!   那你如何取捨, 是否仍會選仁立呢? 明下午要去仁 ...

作者: video_ming    時間: 09-7-3 17:13

j63
你讀邊間私學呀?
瑪小我不選,我讀仁立,可以近些.
原帖由 j63 於 09-7-3 17:07 發表
video_ming,  Crabtree,

瑪小唔收我個囝呀!好彩有間私小打底 !恭喜你地兩位可以入到自已喜歡既學校。

作者: j63    時間: 09-7-3 17:20

九龍塘學校

原帖由 video_ming 於 09-7-3 17:13 發表
j63
你讀邊間私學呀?

作者: Crabtree    時間: 09-7-3 20:06

恭喜你呀!  聽聞此校派位不錯, 而且中學屬九龍城網!

原帖由 j63 於 09-7-3 17:20 發表
九龍塘學校

作者: j63    時間: 09-7-3 21:45

多謝!我本身都好鐘意kts,升中派位都真係唔錯,校園又大,不過翻學就遠左小小。所以瑪小唔收我個仔,我都唔係好失望。

原帖由 Crabtree 於 09-7-3 20:06 發表
恭喜你呀!  聽聞此校派位不錯, 而且中學屬九龍城網!

作者: gdmice    時間: 09-7-3 21:47

原帖由 video_ming 於 09-7-3 16:58 發表
sure
培養小朋友看書是要小字開始:loveliness: ,在少少加上去.不要一開始就很多字.
圖書館有一個叫做圖書閱讀計劃可參加,在每年7月起計至6月尾,小朋友每看一本書就記下來,一年完結,圖書館會發證書給你.會說明小朋友 ...

Hi video_ming,
作為一個在職媽媽, 真係好appreciate 你對女兒栽培嘅心機, 我有時都覺得自己實在幾懶.
作者: suor    時間: 09-7-4 00:07

video-ming

多謝你的回覆:D
我真係要努力D先得啦!!
Thanks

原帖由 video_ming 於 09-7-3 16:58 發表
sure
圖書館有一個叫做圖書閱讀計劃可參加,在每年7月起計至6月尾,小朋友每看一本書就記下來,一年完結,圖書館會發證書給你.會說明小朋友 ...

作者: phoebekk    時間: 09-7-6 23:56

原帖由 video_ming 於 09-7-3 17:13 發表
j63
你讀邊間私學呀?

video_ming,

想問吓你有無填表選過仁立呢
作者: video_ming    時間: 09-7-7 18:53

phoebekk
我在自行和統一都有選仁立.
原帖由 phoebekk 於 09-7-6 23:56 發表

video_ming,

想問吓你有無填表選過仁立呢

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5