教育王國

標題: 有無2009讀PN同學仔 [打印本頁]

作者: 211715e    時間: 09-7-3 14:29     標題: 有無2009讀PN同學仔

有女女confirm讀PM pre-nursery Room:101 teacher: Fiona Poon
我有個fd d仔女之前都係到讀,佢話Fiona係好老師!Yeah!!

有冇同班同學呀??
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-5 14:55

我囡囡係 AM PN B 班呀

之前上 playgroup 好似有上過潘老師堂 (希望冇記錯啦 ), 好好人架.

原帖由 211715e 於 09-7-3 14:29 發表
有女女confirm讀PM pre-nursery Room:101 teacher: Fiona Poon
我有個fd d仔女之前都係到讀,佢話Fiona係好老師!Yeah!!

有冇同班同學呀??

作者: sasa_p    時間: 09-7-6 11:33

我囝囝都係AM PN B呀! 咁咪即係同一班做同學仔! 好期待快d番學呀! 希望唔會喊好耐啦~
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-6 12:12

yeay! 好開心揾到同班同學仔呀! :)
你囝囝係咪 9 月開始番學啦?
我囡囡 11 月先有得番呀

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 11:33 發表
我囝囝都係AM PN B呀! 咁咪即係同一班做同學仔! 好期待快d番學呀! 希望唔會喊好耐啦~

作者: sasa_p    時間: 09-7-6 12:32

係呀~ 好開心搵到同班同學仔呀! 我地9月就開始番喇! 妳地要11月先番? 係咪因為要足2歲先番得呀?

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-6 12:12 發表
yeay! 好開心揾到同班同學仔呀! :)
你囝囝係咪 9 月開始番學啦?
我囡囡 11 月先有得番呀

作者: 211715e    時間: 09-7-6 13:27

你哋都係AM CLS真係好啦~~我女女10月先返呀!
kimmy媽,你女女仲遲過我女女呀?!!我聽老師話細女通常會收PM添~不過你女女好勁喎咁細個都收咗~~我哋嘅女女都無咗'識應期'希望到時佢坐校車OK啦~~
係呢~點解你哋諫rosaryhill呢?
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-6 14:38

係呀, kimmy 10 月 30 日先 2 歲, 所以要 2/11 先可以番學

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 12:32 發表
係呀~ 好開心搵到同班同學仔呀! 我地9月就開始番喇! 妳地要11月先番? 係咪因為要足2歲先番得呀?

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-6 14:45

我估 kimmy 好彩姐 :p  interview 果時佢先啱啱一歲, 行都未識...

我鐘意 rhs 地方大空氣好, 老師好 nice :)

係呢, 2 & 3 / 9 係 orientation day
到時就可以見到大家同小朋友啦

原帖由 211715e 於 09-7-6 13:27 發表
你哋都係AM CLS真係好啦~~我女女10月先返呀!
kimmy媽,你女女仲遲過我女女呀?!!我聽老師話細女通常會收PM添~不過你女女好勁喎咁細個都收咗~~我哋嘅女女都無咗'識應期'希望到時佢坐校車OK啦~~
係呢~點解你哋諫rosaryhil ...

作者: sasa_p    時間: 09-7-6 20:37

係咩? 乜會無左適應期架? 咁有無得陪佢地上堂架?
我鍾意RHS係因為有兩個朋友既小朋友之前都讀過所以推介我地報, 去完參觀之後覺得佢地環境同空氣都好好, 小朋友無咁易病, 仲有對佢地既教學模式都幾有信心, 加上join完佢地個playgroup之後都覺佢地d老師好有心機同有愛心, 希望我地都無揀錯啦!
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-9 15:54

好似開左學之後就冇得比家長陪上堂
只係比頭两日陪佢坐校車
實掛死我

e kimmy 之前都有上 playgroup 呀
我地係 group 2, 你地呢?

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 20:37 發表
係咩? 乜會無左適應期架? 咁有無得陪佢地上堂架?
我鍾意RHS係因為有兩個朋友既小朋友之前都讀過所以推介我地報, 去完參觀之後覺得佢地環境同空氣都好好, 小朋友無咁易病, 仲有對佢地既教學模式都幾有信心, 加上join ...

作者: sasa_p    時間: 09-7-9 18:45

吓~ 乜淨係可以陪坐校車咋! 咁一定掛c你啦! 希望Kimmy可以快d適應啦!
我之前都有返playgroup呀! 不過係group 1!
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-10 10:46

oo kimmy 有朋友仔係 pg group 1 架.
不過佢會讀 A 班. :)

原帖由 sasa_p 於 09-7-9 18:45 發表
吓~ 乜淨係可以陪坐校車咋! 咁一定掛c你啦! 希望Kimmy可以快d適應啦!
我之前都有返playgroup呀! 不過係group 1!

作者: little_ribs    時間: 09-7-14 10:40

你地好呀﹐我個仔係 PN AM﹐ 不過好 似係A 班﹐係呢度仲未有同班同學仔添。班主任係葉老師呀。

希望有多D家長黎交流下喇
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-14 16:08

我有朋友個囝囝係 A 班架
等我叫佢過黎呢度睇吓先 :)

葉老師又係好好人架. :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-14 10:40 發表
你地好呀﹐我個仔係 PN AM﹐ 不過好 似係A 班﹐係呢度仲未有同班同學仔添。班主任係葉老師呀。

希望有多D家長黎交流下喇

作者: bb_sunny    時間: 09-7-15 00:22

我都係讀A 班, 係Ms Yip
你地就好啦!!!有讀Playgroup, 可以知道老師係點?? 我個小朋友就冇了, 因為我地遲左, 最後冇報, 唔知老師係點呢?? 希望仔仔好快適應學校生活, 我而家行開半步, 佢都唔肯, 真係怕老師搞唔掂佢
朋友問有冇B班小朋友?? 大家知唔知班主任又係點??

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-14 16:08 發表
我有朋友個囝囝係 A 班架
等我叫佢過黎呢度睇吓先 :)

葉老師又係好好人架. :)

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-15 08:04

B 班有 sasa_p 個囝囝同我囡囡呀
我上 PG 時張老師 (B 班班主任) 冇教我地果班, 所以唔知佢點呀
作者: little_ribs    時間: 09-7-15 09:36

真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-15 10:14

葉老師係幫我地 mother's day & registration day 影相果位呀 :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-15 09:36 發表
真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。 ...

作者: little_ribs    時間: 09-7-15 10:24

I see. 知道邊個係葉老師喇 唔該你呀MoJoJoJo
作者: sasiuman    時間: 09-7-15 11:01

大家好,我個仔係讀PM pre-nursery Room 101, 要到12月先可以返學,大家可以分享一下!

日後多多支持!!

原帖由 211715e 於 09-7-3 14:29 發表

有冇同班同學呀??

作者: sasa_p    時間: 09-7-15 17:11

之前我囝囝上playgroup係葉老師教架~! 佢係超好人同超有愛心囉!仲好靚女吓tim呀! 你地就好編左入A班! 我都想係佢教哩!
你地知唔知B班張老師係點架? 希望佢都唔差啦~
作者: 211715e    時間: 09-7-15 17:21

sasiuman,

你好啊!
終於有同班同學啦!
遲吓我地返咗學,再報料過你知!!
作者: bb_sunny    時間: 09-7-15 23:58

我都問左朋友(好似好8婆悿), 原來學校有兩個miss yip 架, 影相果個miss yip 係學校的助教老師, 而另一個miss yip 係剛剛教完畢業班, 兩個唔同人, sasa_p講果個應該先係教pna 果個, 唔知我有冇錯呢??

而家間中問仔仔就來返學啦!! 佢好唔想咁... 點算??
作者: bb_sunny    時間: 09-7-16 00:09

你個小朋友都係A 班? 我都係呀, 唔知有冇其他人呢?
miss yip 有冇打個比你呀!! 佢之前打比我 問我小朋友英文名, 聽落把聲都好nice呀!!!
B班都好多同學仔, 大家又交流下呀!!!

原帖由 little_ribs 於 09-7-15 09:36 發表

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。 ...

作者: little_ribs    時間: 09-7-16 14:08

有呀﹐問同一條問題羅﹐要個名黎做label 。

我地個小朋友係同班同學呀。 如果可以開學前比佢地見下﹐可能開學時見到朋友仔會無o甘驚wor. 你住係邊區呀? 我PM你丫。

原帖由 bb_sunny 於 09-7-16 00:09 發表
你個小朋友都係A 班? 我都係呀, 唔知有冇其他人呢?
miss yip 有冇打個比你呀!! 佢之前打比我 問我小朋友英文名, 聽落把聲都好nice呀!!!
B班都好多同學仔, 大家又交流下呀!!!

...

作者: 花花公仔    時間: 09-7-16 16:14

個女隻腳那麼細, 邊道有得買白色皮鞋?
作者: sasa_p    時間: 09-7-16 16:57

Dr.King應該有得買, 如果唔係試吓去吉吉島睇吓啦!

原帖由 花花公仔 於 09-7-16 16:14 發表

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-17 09:05

e, 係喎, sasa_p 你住邊區呀?
有機會既話比 b 們開學前見吓都好呀 :)

bb_sunny 你個朋友呢?
作者: sasa_p    時間: 09-7-17 09:36

開學前俾佢地見吓面都好喎! 我pm你啦!
作者: little_ribs    時間: 09-7-17 09:40

索性唔買白皮鞋﹐著埋白波鞋

原帖由 花花公仔 於 09-7-16 16:14 發表

作者: little_ribs    時間: 09-7-17 09:51

我想我個小朋友都見下B班同學仔﹐我PM你地丫

MoJoJoJo, 你係咪都有朋友係A班呢?

原帖由 sasa_p 於 09-7-17 09:36 發表
開學前俾佢地見吓面都好喎! 我pm你啦!

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-17 10:22

係呀, 我叫左佢過黎呢個 topic 度睇睇架啦, 可能佢呢幾日忙 d 未 log on 呀 :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-17 09:51 發表
我想我個小朋友都見下B班同學仔﹐我PM你地丫

MoJoJoJo, 你係咪都有朋友係A班呢?

作者: sasiuman    時間: 09-7-18 09:42

好呀! 我未買校服, 你買咗未, 老師叫我11月才買, 但係9月2日要返學校, 要唔要著校服呢?

原帖由 211715e 於 09-7-15 17:21 發表
sasiuman,

你好啊!
終於有同班同學啦!
遲吓我地返咗學,再報料過你知!!

作者: feiji    時間: 09-7-18 13:44

Hi, my son is going to their PN Class E (p.m.).  Does anyone go to the same class as him?  :)
作者: little_ribs    時間: 09-7-20 14:44

你好﹐我個仔係 Class A A.M. 架﹐多D交流下丫。

咩原來有E班架咩﹐甘p.m.係咪有5班呀? A.M. 又點呢?

原帖由 feiji 於 09-7-18 13:44 發表
Hi, my son is going to their PN Class E (p.m.).  Does anyone go to the same class as him?  :)

作者: 211715e    時間: 09-7-20 15:29

原帖由 sasiuman 於 09-7-18 09:42 發表
好呀! 我未買校服, 你買咗未, 老師叫我11月才買, 但係9月2日要返學校, 要唔要著校服呢?

校服~買咗lu~乜可以唔買住咖?
買大咗因為10月先著,依咖好大件,衣不稱身,著得好玉酸!
9月2/3號要著校服喎~仲有書包同食物盒添~~
作者: kkebb    時間: 09-7-21 10:04     標題: 回覆 34# feiji 的文章

我囝囝都係讀E班!唔知一班收幾多個小朋友?
作者: rlandrl    時間: 09-7-21 20:41

hello hello, 我黎報到架! 我就係jojo講bb讀A班嗰個媽媽嘞! 之前playgroup係group 1嘅.  如果約出黍玩可以預埋我地, 不過星期日方便d!

sasa_p, 你好似之前playgroup都係group 1架wor, 你bb張相好細個估唔到你係邊個tim! 係唔係迪迪, 定係淳淳?
作者: sasa_p    時間: 09-7-22 11:09

rlandrl,
係呀~ 我之前係group 1架! 我就係迪迪mami喇! 好犀利呀, 咁都估到! 咁你小朋友叫咩名呀? 睇吓我記唔記得先!?

原帖由 rlandrl 於 09-7-21 20:41 發表
hello hello, 我黎報到架! 我就係jojo講bb讀A班嗰個媽媽嘞! 之前playgroup係group 1嘅.  如果約出黍玩可以預埋我地, 不過星期日方便d!

sasa_p, 你好似之前playgroup都係group 1架wor, 你bb張相好細個估唔到你係邊個 ...

作者: 211715e    時間: 09-7-23 10:28

kimmy媽 & sasa_p!!
我女女後補到上午班啦!!仲係Cls B添!!!
好鬼開心啊~如果有gathering記住預埋我!

作者: 211715e    時間: 09-7-23 14:23

PN B班嘅老師係Miss張~我問咗學校,張老師係新嚟咖~不過唔知佢有無教過play group......
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-23 15:35

congrats congrats!
好呀, 約出黎比小朋友見吓呀 :)

原帖由 211715e 於 09-7-23 10:28 發表
kimmy媽 & sasa_p!!
我女女後補到上午班啦!!仲係Cls B添!!!
好鬼開心啊~如果有gathering記住預埋我!

作者: CSUNG    時間: 09-7-23 16:48

大家好, 我囡囡係讀 AM PN B 班呀, 多D交流下.
作者: 211715e    時間: 09-7-23 17:07

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-23 15:35 發表
congrats congrats!
好呀, 約出黎比小朋友見吓呀 :)

查實每個weekend嘅朝早如果無落雨,我都會帶佢去維園打千鞦~我唸大家都係住HK side?搵個weekend一齊玩呀!!

有乜好地方提議呀??
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-24 11:59

你好呀! 又一個 b 班同學仔! :)
你囡囡係咪都係 9 月開學呀?

原帖由 CSUNG 於 09-7-23 16:48 發表
大家好, 我囡囡係讀 AM PN B 班呀, 多D交流下.

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-24 12:04

我地 next sunday morning 應該 ok
維園打千鞦好呀

原帖由 211715e 於 09-7-23 17:07 發表

查實每個weekend嘅朝早如果無落雨,我都會帶佢去維園打千鞦~我唸大家都係住HK side?搵個weekend一齊玩呀!!

有乜好地方提議呀??

作者: CSUNG    時間: 09-7-24 12:20

Mojojojo,

我囡囡係9月返學.
作者: bb_sunny    時間: 09-7-24 23:27

你地有gathering 呀 真好!! 不過我而家唔係香港, 係澳門, 會8月尾先返, 你地玩得開心d呀!!!

記得玩完報告下!!
作者: bb_sunny    時間: 09-7-24 23:30

嘩~ b 班好多同學仔呀!!
不如統計下呀!!!

PNA~ Miss Yip
1. Sunny ~ m
2.
PNB~Miss Cheung
1.
2.
3.
PNC~
1.
PND~Miss Poon
1.
PNE~
1.
作者: 211715e    時間: 09-7-27 10:21

2.
1. Charlotte Ng
2.
3.
PNC~
1.
1.
PNE~
1.
作者: 211715e    時間: 09-7-27 10:25

嚟緊星期日,維園打千鞦沒問題喎!!幾點呀?
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-28 12:39

2.
2. Kimmy
3.
PNC~
1.
1.
PNE~
1.
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-28 12:41

10AM 好嗎?
維園打千鞦果度近天后定係 cwb 入口呀?

原帖由 211715e 於 09-7-27 10:25 發表
嚟緊星期日,維園打千鞦沒問題喎!!幾點呀?

作者: CSUNG    時間: 09-7-28 13:49

2.
2. Kimmy
3. Shan Shan
4.
PNC~
1.
1.
PNE~
1.
作者: 211715e    時間: 09-7-28 14:20

10AM 好呀!天后入口公廁傍,係入口等定係千鞦個度等??

我PM我電話比你啦!

仲有無人有興趣呀??
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-28 14:49

啱啱睇左個 map, 係咪 swimming pool 再行入 d 就係 children playground 啦?
咁打住千鞦等啦, 小朋友冇時停 ma :)

我都 pm 左 mobile 比你啦.

原帖由 211715e 於 09-7-28 14:20 發表
10AM 好呀!天后入口公廁傍,係入口等定係千鞦個度等??

我PM我電話比你啦!

仲有無人有興趣呀??

作者: 211715e    時間: 09-7-29 11:08

好呀~~我通常都係去個到打千鞦!!

星期日10:00am見!!

無其他同學仔啦?
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-29 13:53

oo sunday 果度會唔會好多 bun bun 呀?
作者: 211715e    時間: 09-7-29 16:50

星期日有時會有少少yan yan啦~~
改星期六都得咖~~
作者: rlandrl    時間: 09-7-29 19:16

迪迪媽, 我地坐埋一張枱架(多數)! 我地嗰枱有個女仔, 另外有兩個男仔, 一個大部分時間係爸爸陪, 另一個大部分時間係媽媽/工人陪, 我就係嗰個媽媽嘞. 我記得迪迪係因為覺得你地教得迪迪好好, 好independent, 唔係點駛理都ok (我嗰個係怪獸仔一名, 成日喊唔鍾意上堂), 我成日同c6講如果怪獸仔好似迪迪咁就好 (c6跟住就講人地用左幾多心機, 我用左幾多心機...).  你地點教迪迪架?

我唔知有冇記錯 - 你係唔係有左? 幾時edd? 妹妹定細佬呀?

原帖由 sasa_p 於 09-7-22 11:09 發表
rlandrl,
係呀~ 我之前係group 1架! 我就係迪迪mami喇! 好犀利呀, 咁都估到! 咁你小朋友叫咩名呀? 睇吓我記唔記得先!?

作者: rlandrl    時間: 09-7-29 19:20

我8/2, 8/9都唔得, 星期六就只可以8/1, 8/15 (bb8月出生所以8月多d節目), 如果就唔到你地玩得開心d!

原帖由 211715e 於 09-7-29 16:50 發表
星期日有時會有少少yan yan啦~~
改星期六都得咖~~

作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-30 09:40

saturday 早 d 我地都 ok 架
kimmy 10:45am 係天后上 playgroup....

原帖由 rlandrl 於 09-7-29 19:20 發表
我8/2, 8/9都唔得, 星期六就只可以8/1, 8/15 (bb8月出生所以8月多d節目), 如果就唔到你地玩得開心d!

作者: 211715e    時間: 09-7-31 14:14

早d無問題!!9點半好唔好??
明天見!!
作者: MoJoJoJo    時間: 09-7-31 15:41

cool, see u tmr! :D

rlandrl,
is little marcus free too? :)

原帖由 211715e 於 09-7-31 14:14 發表
早d無問題!!9點半好唔好??
明天見!!

作者: @MAAK@    時間: 09-7-31 22:05

我又要去~~~~~~~~~
作者: MoJoJoJo    時間: 09-8-1 15:28

Charlotte媽,
very nice to meet u & Charlotte this morning! :D 果度人少少, 玩得好開心哩! 仲有唔該晒 D 蚊怕水呀! :)  揾日再玩過!

@MAAK@,
oops missed 左你 tim
你小朋友會讀邊班呀?
作者: 211715e    時間: 09-8-3 10:56

Me too!! very nice to meeting you and kimmy!! she is more then cute~~

keep in touch!!
作者: @MAAK@    時間: 09-8-3 12:57

我D小朋友畢咗業啦!!我哋係Charlotte D 朋友,
原帖由 MoJoJoJo 於 09-8-1 15:28 發表
Charlotte媽,
very nice to meet u & Charlotte this morning! :D 果度人少少, 玩得好開心哩! 仲有唔該晒 D 蚊怕水呀! :)  揾日再玩過!

@MAAK@,
oops missed 左你 tim
你小朋友會讀邊班呀? ...

作者: MoJoJoJo    時間: 09-8-3 14:53

charlotte 媽, you're too kind :)
果日我諗住 kimmy 玩左大半個鐘, 之後上 playgroup 一定會 zzz
點之佢好興奮, circle time 果時仲要自己起身, 圍住幾張枱跑左個圈! :p

@maak@,
ahh 原來係前輩 :)
作者: rlandrl    時間: 09-8-14 18:48

好耐冇上黎, 原來你地已經出左黎玩! 呢輪比較忙, 29號家長會見啦!
作者: MoJoJoJo    時間: 09-8-22 07:43

下星期六就係家長會啦
大家準備好開學未呀? :)
作者: bb_sunny    時間: 09-8-22 23:29

好快就返學, 唔係我返學都有D緊張, 唔知Ms Ip 係點???
我只係未買鞋, 其他野??有咩要準備呀????
比D 意見, thx
係唔係得我同rlandrl 係PNA ,有冇其他家長呀?? 其他班都可以呀???
大家互相支持下呀!!
原帖由 MoJoJoJo 於 09-8-22 07:43 發表
下星期六就係家長會啦
大家準備好開學未呀? :)

作者: MoJoJoJo    時間: 09-8-24 10:05

仲有食物盒同杯仔
hehe 我諗住 bring video camera 影吓頭一两日既情況 tim :loveliness:

原帖由 bb_sunny 於 09-8-22 23:29 發表
好快就返學, 唔係我返學都有D緊張, 唔知Ms Ip 係點???
比D 意見, thx
係唔係得我同rlandrl 係PNA ,有冇其他家長呀?? 其他班都可以呀???
大家互相支持下呀!!
...

作者: ericasin520    時間: 09-8-24 17:45

我囡囡都係 AM PN A 班, 之前係09年3月已經讀o左幾个月(, 好開心大家可以做同學仔。如果再有d咩活動要預埋我呀
作者: bb_sunny    時間: 09-8-25 00:30     標題: 回覆 2# MoJoJoJo 的文章

食物盒同杯唔係學校有咩, 好在問一問, 唔係就咩都冇 THX 我都帶CAM 先...
作者: bb_sunny    時間: 09-8-25 00:32     標題: 回覆 2# ericasin520 的文章

你讀開邊間呀?? 又會轉過來既??好開心又多個朋友!!!
作者: ericasin520    時間: 09-8-25 19:01

原帖由 bb_sunny 於 09-8-25 00:32 發表
你讀開邊間呀?? 又會轉過來既??好開心又多個朋友!!!

讀玫瑰崗o羅,因囡囡係大女(2月生日),唔想佢係屋企無野做,所以早d推佢返學!!!!
作者: bb_sunny    時間: 09-8-26 00:32     標題: 回覆 1# ericasin520 的文章

你之前讀開係過來人, 有咩可以問你呀!!
咁你識唔識ms ip??? 佢點架??
作者: MoJoJoJo    時間: 09-8-26 16:35

hi erica!
呢度好多 a 班朋友喎! :)

我沉晚收到我地 b 班班主住電話
原來仲要買對 indoor shoes 係學校著!
作者: rlandrl    時間: 09-8-26 20:42

bb_sunny, 你個係囝囝家囡囡? 如果係囝囝就快d買鞋, 因為男仔白鞋唔多, 我上兩個禮拜去吉吉島買 (我都唔知除左嗰度邊度有得賣), 人頭湧湧, d款已經冇貨 (其實男仔白鞋都冇咩款可言).

今日班主任都打左電話比我, 主要係提醒星期六家長會, 佢仲話星期六會派上學用的杯及碗, 如果有需要(e.g.如當日小食係通粉)學校會提供匙"", 我地係mud都唔駛買 (等我仲鬼咁擔心買左杯同餐具tim) (除左jojoge, 但都係等開左學settle down左先). 未介片ge, 就放5尿片喺學校, 背包再放1, 另外放1套便服喺學校, d全部星期六家長會會講.

星期六家長會見!

原帖由 bb_sunny 於 09-8-22 23:29 發表
比D 意見, thx
大家互相支持下呀!!
...

作者: bb_sunny    時間: 09-9-3 22:47

聽日就開課呀~好緊張好似我開課咁~訓唔著, 唔知佢ok 唔ok~呢兩日有我陪亞仔都好似好好~ 希望在明天
有時我一個都搞唔掂亞仔~希望老師得呀~不過佢都比到好大信心我,
大家都要加油呀!!! 老師同校長都話要比多d正面的信息比仔仔, 亞仔都好似聽唔明的。

原帖由 rlandrl 於 09-8-26 20:42 發表
bb_sunny, 你個係囝囝家囡囡? 如果係囝囝就快d買鞋, 因為男仔白鞋唔多, 我上兩個禮拜去吉吉島買 (我都唔知除左嗰度邊度有得賣), 人頭湧湧, 有d款已經冇貨 (其實男仔白鞋都冇咩款可言).

今日班主任都打左電話比我,  ...

作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-4 14:13

第一日自己番學, 各位 bb 點呀?
(kimmy 要 2/11 先可以番學)
作者: CSUNG    時間: 09-9-4 15:29

早上爸爸送囡囡返學,囡囡無喊同埋自己上車.放學落車,囡囡仲同司機叔叔和老師講“拜拜”.
作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-4 16:41

wow shan shan 好叻叻呀!
shan shan 係讀邊室呀?
作者: CSUNG    時間: 09-9-4 16:57

同Kimmy一班(B班). 昨天Kimmy在音樂室都好活潑. Kimmy到11月返學應該會好乖同唔喊.
作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-4 17:25

csung 你記性好好呀!
haha kimmy 坐唔定, 有得周圍走佢最開心
我唔係好記得晒其他組小朋友 d 名 tim :)
shan shan 係邊一組呀? hehe 可能講位置我會記得 :p

原帖由 CSUNG 於 09-9-4 16:57 發表
同Kimmy一班(B班). 昨天Kimmy在音樂室都好活潑. Kimmy到11月返學應該會好乖同唔喊.

作者: CSUNG    時間: 09-9-10 11:18

昨天收到學校訂冬季校服訂購表格,你地會怎樣訂呀?
作者: bb_sunny    時間: 09-9-10 23:52

返學一星期啦~亞仔好似好好多. 唔知星期一正常返學佢會點??
老師都好好呀!!日日都打一次電話來, 等我都好放心, 你地小朋友返學點呀??
作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-13 08:18

wow 咁快要買冬季校服啦
大家既小朋友返季返成點呀?
作者: rlandrl    時間: 09-9-16 13:57

bb_sunny, 家長陪返學嗰兩日冇同你相認tim! 我有諗過喺班房大叫問邊個係你黎架! 不過好似好唐突咁咪冇做lor!

今日我個仔先正常返學, 之前佢唔舒服冇返左兩日! 老師冇日日打電話比我地wor! 有冇講d咩呀? 我pm我電話比你, 你有咩想傾就打比我啦!

原帖由 bb_sunny 於 09-9-10 23:52 發表
返學一星期啦~亞仔好似好好多. 唔知星期一正常返學佢會點??
老師都好好呀!!日日都打一次電話來, 等我都好放心, 你地小朋友返學點呀??

作者: little_ribs    時間: 09-9-18 14:28

好耐無上黎同大家傾偈啦﹐ 你地D小朋友適認學校生活未呀? 我聽我個仔在家背 "學校裡﹐朋友多。。。"

知唔知教其他language的老師教成點呢?
作者: bb_sunny    時間: 09-9-19 11:03

我問過仔仔, 佢話好喜歡英文老師!!!
普通話佢就好似聽唔明, 我叫佢唔明問Miss Ip, 佢話都唔知Miss Ip講咩, 再問佢, 先知Miss Ip 都係講緊普通話, 比亞仔激死。

佢都有返來唱歌, 唱大波波同埋中秋節歌都有, 照咁睇亞仔都適應左學校生活。希望佢可以開開心心上學, 我地就放心。

原帖由 little_ribs 於 09-9-18 14:28 發表
好耐無上黎同大家傾偈啦﹐ 你地D小朋友適認學校生活未呀? 我聽我個仔在家背 "學校裡﹐朋友多。。。"

知唔知教其他language的老師教成點呢?

作者: little_ribs    時間: 09-9-21 14:51

bb_sunny, 你個仔幾好wo, 會講甘多野你聽。我無聽過我個仔唱大波波同埋中秋節歌﹐等我返去問下佢先。 呢兩首歌歌書好似無bor﹐係唔係呀?

原帖由 bb_sunny 於 09-9-19 11:03 發表
我問過仔仔, 佢話好喜歡英文老師!!!
普通話佢就好似聽唔明, 我叫佢唔明問Miss Ip, 佢話都唔知Miss Ip講咩, 再問佢, 先知Miss Ip 都係講緊普通話, 比亞仔激死。

佢都有返來唱歌, 唱大波波同埋中秋節歌都有, 照咁睇 ...

作者: rlandrl    時間: 09-9-22 13:59

bb_sunny, mud你個仔識講咁多野比你聽架! 我嗰個只係識講單字咋! 問極佢鍾唔鍾意返學都唔答, 工人尋日就話聽到佢好似有唱下國歌 (前進前進嗰句咋! 都唔知係咪!).

little_ribs, 你個bb有d咩講/唱呀?

原帖由 little_ribs 於 09-9-21 14:51 發表
bb_sunny, 你個仔幾好wo, 會講甘多野你聽。我無聽過我個仔唱大波波同埋中秋節歌﹐等我返去問下佢先。 呢兩首歌歌書好似無bor﹐係唔係呀?

作者: little_ribs    時間: 09-9-23 12:31

rlandrl,

背"上學去", 唱"Who is wearing red today...", "手可以..." and 放學歌等等啦
作者: rlandrl    時間: 09-9-23 13:59

wei wei, 我約左呢度兩個媽媽星期一(28/9)食lunch(中環), 大家有冇興趣?

原帖由 little_ribs 於 09-9-23 12:31 發表
rlandrl,

背"上學去", 唱"Who is wearing red today...", "手可以..." and 放學歌等等啦

作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-23 14:10

rlandrl,
其中一個係我嗎?
我仲約多左一個 B 班媽咪 :)

原帖由 rlandrl 於 09-9-23 13:59 發表
wei wei, 我約左呢度兩個媽媽星期一(28/9)食lunch(中環), 大家有冇興趣?

作者: MoJoJoJo    時間: 09-9-23 14:14

little_ribs,
小朋友好鐘意番學咁喎!
見到咁我地d家長最開心! :)

kimmy 依家成日都話要著校服番學學揾張老師呀
好期待佢正式番學! :)

原帖由 little_ribs 於 09-9-23 12:31 發表
rlandrl,

作者: rlandrl    時間: 09-9-23 20:48

係呀, 我想搵下A 班d媽咪嘛! l

little_ribs同bb_sunny, 你地ok嗎? 如果你地ok, 唔該pm你地個電話方便聯絡.

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-23 14:10 發表
rlandrl,
其中一個係我嗎?
我仲約多左一個 B 班媽咪 :)

作者: rlandrl    時間: 09-9-23 20:50

mud你地d B, 個個都識表達咁多野ge? 我嗰個仲係一舊飯咁.

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-23 14:14 發表
little_ribs,
小朋友好鐘意番學咁喎!
見到咁我地d家長最開心! :)

kimmy 依家成日都話要著校服番學學揾張老師呀
好期待佢正式番學! :)

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5