教育王國

標題: 你們小朋友在幼稚園的習作和書, 你們會唔會留念, 點處理? [打印本頁]

作者: bbcat    時間: 09-8-6 13:39     標題: 你們小朋友在幼稚園的習作和書, 你們會唔會留念, 點處理?

太多, 唔知邊的唔要, 你們會用相機留念或將文件掃描嗎?

作者: IRON    時間: 09-8-6 15:02

我簡左可留既手工(泥膠等唔留得), 書, 習作, 一年一個大膠箱, 而家仔仔升小三, 所以已有5個膠箱.

連埋出世到而家有紀念價值既衫, 鞋, 用品, 全部有8-10個膠箱, 暫可放得落; 我已問左其他媽咪迷你倉資料.
作者: happyvalley    時間: 09-8-6 16:34

原帖由 IRON 於 09-8-6 15:02 發表
我簡左可留既手工(泥膠等唔留得), 書, 習作, 一年一個大膠箱, 而家仔仔升小三, 所以已有5個膠箱.

連埋出世到而家有紀念價值既衫, 鞋, 用品, 全部有8-10個膠箱, 暫可放得落; 我已問左其他媽咪迷你倉資料. ...

我只留底值得回憶的、她曾寫個字的東西,其餘書就買紙皮。
作者: Mandy0203    時間: 09-8-6 23:01

我都係只留下值得回憶的東西...如她寫的k3週記,畫作冊裏面的畫...其他手工的....只會影相作留念...其他就唔會要的了...

原帖由 happyvalley 於 09-8-6 16:34 發表

我只留底值得回憶的、她曾寫個字的東西,其餘書就買紙皮。

作者: 黃巴士    時間: 09-8-7 10:49

我只係留底咗佢得意果D小手功勞作, 實在無位KEEP.
作者: bbcat    時間: 09-8-7 19:27

thank you very much
作者: ChokChai    時間: 09-8-7 20:59

我都係同你一樣處理
原帖由 Mandy0203 於 6/8/2009 23:01 發表
我都係只留下值得回憶的東西...如她寫的k3週記,畫作冊裏面的畫...其他手工的....只會影相作留念...其他就唔會要的了...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5