教育王國

標題: 銅鑼湾真光小学 [打印本頁]

作者: babyiiii    時間: 09-11-17 18:09     標題: 銅鑼湾真光小学

請問大家収到銅鑼湾真光小学的信未亜?謝謝。
作者: princesshk2    時間: 09-11-17 18:18

未呀!
我今天問過銅鑼湾真光小学, 佢話未寄出!
不過所有信都會23日前收到!
作者: shusiusiu    時間: 09-11-17 18:18

not yet ar.
作者: cutekiddy    時間: 09-11-17 19:49

其實呢間學校好唔好?我個係仔嚟,無得升上中學..
作者: ziyi    時間: 09-11-17 20:46

其實如果你有上她的網站看升中成績,男仔升中有80%升英中,而且升的有皇仁,英皇等,所以不用擔心男孩子入真光的

原帖由 cutekiddy 於 09-11-17 19:49 發表
其實呢間學校好唔好?我個係仔嚟,無得升上中學..

作者: ctslhkc    時間: 09-11-18 17:09

咁應該呢兩日收到架啦!!!!!!!!!
又唔知邊日?????????

原帖由 princesshk2 於 09-11-17 18:18 發表
未呀!
我今天問過銅鑼湾真光小学, 佢話未寄出!
不過所有信都會23日前收到!

作者: karen55407    時間: 09-11-18 19:30

我都好心急,唔知有幾多人申請呢?
作者: ngc_hk    時間: 09-11-19 12:40

原帖由 karen55407 於 09-11-18 19:30 發表
我都好心急,唔知有幾多人申請呢?

Heard more than 1000 applications....
作者: ziyi    時間: 09-11-19 13:01

包括了真光幼升上去定唔包
真光自己的網頁說只收約60位街外的,這部份有多少申請?

原帖由 ngc_hk 於 09-11-19 12:40 發表

Heard more than 1000 applications....

作者: tungmom    時間: 09-11-19 13:25

Observed from the date of interview, believed there are more than 1,000 applicants. My girl told me that the school just asked her 3 simple questioms. Not sure how the school can select the right ones. I'm nervous too as this is one of my favourite options.
作者: babyiiii    時間: 09-11-19 14:38

即係星期六前会収到!!
作者: ctslhkc    時間: 09-11-19 17:45

等埋呢兩日!~~
作者: ctslhkc    時間: 09-11-20 11:45

各位留意
昨天已寄出信件!!
今天可能收到!!!!
作者: babyiiii    時間: 09-11-20 11:50

謝謝。若果是你、你會選銅鑼湾真光定ST CLARES呢?
作者: cutekiddy    時間: 09-11-20 11:51     標題: 香港真光小學已收到信

大家check吓信箱啦!

註冊時間 - 11月25 & 26日 (8am - 3pm)
留位費 $400
作者: lulucns    時間: 09-11-20 11:55

請問呢間要唔要放棄自行分配學位?

原帖由 cutekiddy 於 09-11-20 11:51 發表
大家check吓信箱啦!

註冊時間 - 11月25 & 26日 (8am - 3pm)
留位費 $400

作者: cutekiddy    時間: 09-11-20 12:00

唔駛.但係你註冊咗後,都要係2010年6月統一派位結果公佈後打電話去CONFIRM要個位,如果唔係當棄權.

呢間學校都好CONSIDERATE.
作者: lulucns    時間: 09-11-20 12:04

thanks

原帖由 cutekiddy 於 09-11-20 12:00 發表
唔駛.但係你註冊咗後,都要係2010年6月統一派位結果公佈後打電話去CONFIRM要個位,如果唔係當棄權.

呢間學校都好CONSIDERATE.

作者: ctslhkc    時間: 09-11-20 14:27

不太熟悉st clares~不原置評

真光~~校風&校舍都好~~~學生成績好,有禮貌
上次面試安排得好好~~感覺不錯.

兩間不同宗教~~

原帖由 babyiiii 於 09-11-20 11:50 發表
謝謝。若果是你、你會選銅鑼湾真光定ST CLARES呢?

作者: DYPT    時間: 09-11-20 14:34

just received. 收咗個女.

原帖由 babyiiii 於 09-11-17 18:09 發表
請問大家収到銅鑼湾真光小学的信未亜?謝謝。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5