教育王國

標題: 請問有冇人已經收到聖母幼稚園k1的取錄信 [打印本頁]

作者: daphnewong    時間: 09-11-25 14:21     標題: 請問有冇人已經收到聖母幼稚園k1的取錄信

Interview 時, 老師說會在今個星期寄出取錄信,請問各家長,有沒有人已收到信呢? 謝謝!!
作者: joanne1206    時間: 09-11-25 20:12

您係講黃大仙個間聖母幼稚園 our lady???
如果呢間我有in不過冇收到信呀~
作者: BBG1    時間: 09-11-25 20:43

me 2 la! 未有消息。
原帖由 joanne1206 於 09-11-25 20:12 發表
您係講黃大仙個間聖母幼稚園 our lady???
如果呢間我有in不過冇收到信呀~

作者: joanne1206    時間: 09-11-25 21:57

我個女直頭冇in過咩嘢可以話.所以都唔會抱希望架喇~

原帖由 BBG1 於 09-11-25 20:43 發表
me 2 la! 未有消息。

作者: mimimomo6    時間: 09-11-25 23:00

原帖由 joanne1206 於 09-11-25 21:57 發表
我個女直頭冇in過咩嘢可以話.所以都唔會抱希望架喇~

可能得呢 !! 加油呀
作者: BBG1    時間: 09-11-25 23:08

我個要坐在我大腿上先肯答問題呢!不過答對晒。但咁麻煩,我係老師都唔收啦!不過我估就算收我女,我都未必讓她讀呢!因為太遠了。
作者: maylam2022    時間: 09-11-25 23:22

好緊張喔!!!!希望收啦
作者: BBG1    時間: 09-11-25 23:34

聽講話聖母小學今年要in過聖母幼稚園的學生先收呢!咁即係不再是幼稚園直升小學?
作者: ngwangyau    時間: 09-11-25 23:35

我都未收到任何信件!
作者: rolandbb    時間: 09-11-26 12:07

原帖由 BBG1 於 09-11-25 23:34 發表
聽講話聖母小學今年要in過聖母幼稚園的學生先收呢!咁即係不再是幼稚園直升小學?

以往幼稚園係直升小學, 今年開始先要 interview.
http://www.olps.edu.hk/index_frame.htm
呢度可以知道佢地每級有幾多班.

作者: maylam2022    時間: 09-11-26 13:37

我今日收到信啦^^上午班
作者: True    時間: 09-11-26 13:52

係? 放工拿拿林返去開信箱先..希望有機會啦...

原帖由 maylam2022 於 09-11-26 13:37 發表
我今日收到信啦^^上午班

作者: BigPig    時間: 09-11-26 16:00

Yes, my friend also received the letter today.

原帖由 True 於 09-11-26 13:52 發表
係? 放工拿拿林返去開信箱先..希望有機會啦...

作者: CCAU    時間: 09-11-26 16:03

我今天剛收到.  有無人知年幾錢學費?
作者: BigPig    時間: 09-11-26 16:57

唔洗錢, 扣左學卷.

原帖由 CCAU 於 09-11-26 16:03 發表
我今天剛收到.  有無人知年幾錢學費?

作者: mimimomo6    時間: 09-11-26 20:13

收了, k1  am class
作者: joanne1206    時間: 09-11-26 21:10

恭喜大家
作者: Joann    時間: 09-11-26 21:38

今日收到信, K1  AM class
作者: dunbinex    時間: 09-11-26 23:37

作者: joanne1206    時間: 09-11-27 01:19

我都冇收到...不過都預咗冇先~但我又唔見好多人IN...HAHA
作者: ngwangyau    時間: 09-11-27 02:14

唔收亞仔亞女係咪都有信收?
作者: True    時間: 09-11-27 09:42

收了, 係am k1

呀, 請問各位mami 覺得聖母幼稚園有咩好同唔好呢?
作者: dunbinex    時間: 09-11-27 09:44

作者: kikuko    時間: 09-11-27 12:30

我個女都收左 K1 AM.  而家我都 15/16.  我會等埋12月頭其他幾間既RESULT 先, 反正佢要 12月8/9號先註冊/留位.

當初我選聖母係因為在黃大仙算出名, 又係獨立校舍,  同埋有一條龍唔洗煩.    但係而家聽人咁講 P1又要IN過.........

聽朋友講學既野唔係深, 但勝在天主教學校會注重德育.  
(我覺得學校扣埋學卷唔收學費, 對於我黎講已經唔可以有咁多要求囉.  但係咪每個家長心目中杯茶就唔知喇 !)

另外我問左學校小小資料, 比大家參考下 :

學費 : 出年未知, 但今年扣左學卷就不用交學費
茶點費 : $100- (已包括開生日會, 不用另外夾錢)
書簿費 : 每期約 $1000- (上 / 下學期)
校服 : $300-(夏季)  $400 (冬季)

作者: True    時間: 09-11-27 14:13

多謝你的意見, 我情況都係同你一樣, 都係想等多幾間result先至下決定,如果間間都比留位費都幾係...

d 朋友話聖母都叫做一條龍, 起碼去小學時都叫大d機會囉, 雖然都係要interview...

原帖由 kikuko 於 09-11-27 12:30 發表
我個女都收左 K1 AM.  而家我都 15/16.  我會等埋12月頭其他幾間既RESULT 先, 反正佢要 12月8/9號先註冊/留位.

當初我選聖母係因為在黃大仙算出名, 又係獨立校舍,  同埋有一條龍唔洗煩.    但係而家聽人咁 ...

作者: joanne1206    時間: 09-11-27 20:21

係囉~~今日星期5都冇收到收定唔收...

原帖由 ngwangyau 於 09-11-27 02:14 發表
唔收亞仔亞女係咪都有信收?

作者: joanne1206    時間: 09-11-27 20:22

唔駛交學費??又真係唔知WOR...HAHA...
不過朋友話如果收都叫我入..因為一條龍WOR

原帖由 kikuko 於 09-11-27 12:30 發表

當初我選聖母係因為在黃大仙算出名, 又係獨立校舍,  同埋有一條龍唔洗煩.    但係而家聽人咁 ...

作者: ngwangyau    時間: 09-11-28 02:53

我個仔in果時唔肯出聲,應該唔收佢,所以到而家都無收到信!
作者: maylam2022    時間: 09-11-28 16:51

聖母---係傳統的天主教學校 雖然中學係BAND2頭 BAND1尾,但幼稚園的老師好多都係佢地d old girl,好有愛心同nice ,著重品德方面培養,而小學校風都幾嚴,學術方面都算有小小''谷''但就一定冇德x咁勁,(我侄女讀緊P2)都不失為一間唔錯既學校另外,雖然小學現在要INTERVIEW 但校方講明聖母幼生會優先考慮取錄^^希望幫到大家!!!!!

作者: karenpsleung    時間: 09-11-28 22:13

今日收到信,當然估中,係後備生,要到月中先會再有通知!
作者: berryme    時間: 09-11-29 00:50     標題: 回覆 2# maylam2022 的文章

聖母小學好似係私學 ?係咪完全沒資助? 如好彩升到,到時要比學費都好重皮 ?
作者: Candykok    時間: 09-11-29 01:48

想問下收o左o既係咪都係教友嚟o架!
作者: joanne1206    時間: 09-11-29 02:00

我個女in時都唔響狀態呀.所以都預咗唔收佢.haha..所以今日都收到信話佢都係後備生.

原帖由 ngwangyau 於 09-11-28 02:53 發表
我個仔in果時唔肯出聲,應該唔收佢,所以到而家都無收到信!

作者: joanne1206    時間: 09-11-29 02:01

我估唔一定嘅~~

原帖由 Candykok 於 09-11-29 01:48 發表
想問下收o左o既係咪都係教友嚟o架!

作者: edwinatse    時間: 09-11-29 10:18

收下午班,我不是教友!

作者: BigPig    時間: 09-11-29 12:31

聖母係私校中學費, 唔算貴.  當個後備, 都係家長想一條龍的心態.

原帖由 berryme 於 09-11-29 00:50 發表
聖母小學好似係私學 ?係咪完全沒資助? 如好彩升到,到時要比學費都好重皮 ?

作者: maylam2022    時間: 09-11-29 13:01     標題: 回覆 31# berryme 的文章

係私校但係唔算貴.........
作者: joanne1206    時間: 09-11-29 18:56

YES..朋友都叫我如果收都比亞女讀,因為一條龍.但......加吓唔收就冇計啦.

原帖由 BigPig 於 09-11-29 12:31 發表
聖母係私校中學費, 唔算貴.  當個後備, 都係家長想一條龍的心態.

作者: stepsum    時間: 09-11-29 20:11

我亞囝收咗am 班,我哋唔係教友,我本人都喜歡佢校舍,環境大樓底高,同kln tong 的幼稚園差不多。
原帖由 dunbinex 於 09-11-27 09:44 發表
我都想知道聖母好唔好呀?除了是一條龍學校,還有什麼好呢?

作者: True    時間: 09-11-30 09:08

我地都唔係教友, 囡入了上午班...

聖母教出黎d小朋友真係係咪好好架?
而家真係好1516, 都唔知點好..

原帖由 stepsum 於 09-11-29 20:11 發表
我亞囝收咗am 班,我哋唔係教友,我本人都喜歡佢校舍,環境大樓底高,同kln tong 的幼稚園差不多。

作者: 豬BBBB    時間: 09-11-30 09:30

唉, 冇收到信, 即係冇望
作者: jamesuki    時間: 09-11-30 11:09

原帖由 joanne1206 於 09-11-29 02:00 發表
我個女in時都唔響狀態呀.所以都預咗唔收佢.haha..所以今日都收到信話佢都係後備生.

我女都係, in時有答問題, 不過好細聲, 我都預左了...
不過有0甘多後備生, 有無機會收的..
作者: True    時間: 09-11-30 11:16

謝謝你的分享.

原帖由 maylam2022 於 09-11-28 16:51 發表
聖母---係傳統的天主教學校 雖然中學係BAND2頭 BAND1尾,但幼稚園的老師好多都係佢地d old girl,好有愛心同nice ,著重品德方面培養,而小學校風都幾嚴,學術方面都算有小小''谷''但就一定冇德x咁勁,(我侄女讀緊P2)都不 ...

作者: BBG1    時間: 09-11-30 11:43

聖母書院的會考成績好似麻麻地呢!
作者: joanne1206    時間: 09-11-30 22:51

仲未收到......我星期6都已經收到...您唔打電話番學校問

原帖由 豬BBBB 於 09-11-30 09:30 發表
唉, 冇收到信, 即係冇望

作者: bluewoodstock    時間: 09-12-1 10:59

我昨天才收到為後備生的信,有個號碼(WL1X) 大家知唔知機會大唔大, 佢說如收會於14-15/12致電, 有無媽咪同我一樣呀?
作者: 豬BBBB    時間: 09-12-1 11:35

原帖由 joanne1206 於 09-11-30 22:51 發表
仲未收到......我星期6都已經收到...您唔打電話番學校問

啱先打咗去,叫我等到3/12都未收到就再打去學校問喎, 係咪後備都會收到信架?
作者: dunbinex    時間: 09-12-1 11:40

作者: BBG1    時間: 09-12-1 11:58

我in完就有你的擔心了,我in果日遇到無禮貌的新移民(並非所有新移民也沒禮貌,只是當天給我遇上而已!),另外我覺得有D老師好官僚,加上我check了聖母書院的會考成績,我應該不會考慮這間kg了。
原帖由 dunbinex 於 09-12-1 11:40 發表
其實由報名到面試,我都好滿意學校的環境及老師,而且又是一條龍學校,又近我屋企,但最擔心是我見到很多新移民報讀,請問你地擔心嗎?

作者: bluewoodstock    時間: 09-12-1 12:05

我係收到信,而知道是後備的.
作者: kikuko    時間: 09-12-1 14:24

除左一條龍考慮既問題, 我都有擔心你地所遇到既, 因為個日排完地下再到一樓等待既時候, 都遇到D沒有規矩既小朋友(走黎走去), 但係D父母見到都不出聲, 最後由老師出聲先拉個小朋友返去一齊排隊. 我個人認為始終每個小朋友係一張白紙, 無論好定唔好睇一次就會即刻學囉.

原帖由 BBG1 於 09-12-1 11:58 發表
我in完就有你的擔心了,我in果日遇到無禮貌的新移民(並非所有新移民也沒禮貌,只是當天給我遇上而已!),另外我覺得有D老師好官僚,加上我check了聖母書院的會考成績,我應該不會考慮這間kg了。
...

作者: True    時間: 09-12-1 15:13

原來你地都有呢個擔心, 我個日都係有遇到, 我同阿女in 完落樓梯時, 見到前面個小朋友條褲丁隻褲腳拖哂地, 好心(可能又係多事)同個家長講, 應都唔應我...係咁一直行, 佢個小朋友都"click"到幾次...佢之後一開口叫個女唔好再喊, 就知佢係新移民....

同埋佢地d小朋友真係唔聽講, 呢個都係我仍然1516唔知比唔比阿女讀的原因.......

原帖由 kikuko 於 09-12-1 14:24 發表
除左一條龍考慮既問題, 我都有擔心你地所遇到既, 因為個日排完地下再到一樓等待既時候, 都遇到D沒有規矩既小朋友(走黎走去), 但係D父母見到都不出聲, 最後由老師出聲先拉個小朋友返去一齊排隊. 我個人認為始終每個小 ...

作者: kikuko    時間: 09-12-1 15:43

老實講唔係個個新移民係咁既, 睇下所遇到既係好定唔好囉 ~

由個女未出世前, 我已經好想佢入到聖母讀, 點知個日 interview 之後, 再去過其他幾間in, 感覺唔同左.  原來發現唔同地區真係有唔同既人.    始終一間學校就算師資幾好, 小朋友圍埋一齊緊有接觸.  我地只可以盡量幫佢避免學壞.  (試過見過一個讀村校既 K2女孩, 當街鬧亞媽係 "八婆".  除左自己身教, 我都唔想個女係D 小朋友口中學到呢D 好野囉 !)    如果唔係一條龍問題, 我早就放棄左聖母了.  

你地除左聖母收左, 仲有邊間收左呀 ?

原帖由 True 於 09-12-1 15:13 發表
原來你地都有呢個擔心, 我個日都係有遇到, 我同阿女in 完落樓梯時, 見到前面個小朋友條褲丁隻褲腳拖哂地, 好心(可能又係多事)同個家長講, 應都唔應我...係咁一直行, 佢個小朋友都"click"到幾次...佢之後一開口叫個女 ...

作者: True    時間: 09-12-1 16:04

都係好有同樣諗法...

我女除聖母外, 重有kln city 靈糧堂, 但係下午班..自己就唔係好想阿女讀下午...

你地呢?

原帖由 kikuko 於 09-12-1 15:43 發表

由個女未出世前, 我已經好想佢入到聖母讀, 點知個日 interview 之後, 再去過其他幾間in, 感覺唔同左.  原來發現唔同地區真係有唔同既人.    始終一間學校 ...

作者: kikuko    時間: 09-12-1 16:10

又一村都收左佢, 仲有3間就result.

原帖由 True 於 09-12-1 16:04 發表
都係好有同樣諗法...

我女除聖母外, 重有kln city 靈糧堂, 但係下午班..自己就唔係好想阿女讀下午...

你地呢?

作者: True    時間: 09-12-1 16:20

咁你會想去邊間呢?
原帖由 kikuko 於 09-12-1 16:10 發表
又一村都收左佢, 仲有3間就result.

作者: Antonymum    時間: 09-12-1 16:50

Yes, my daughter was accepted in PM class.
作者: BBG1    時間: 09-12-1 17:09

我最主要因為聖母是一條龍才報呢!點之去到in先發覺感覺跟其他區的kg感覺很不同。(我並無歧視,如果歧視,我都根本不會報聖母呢!)其實我自己都是在屋村大,讀屋村學校的,但以前屋村唔會有這樣的感覺呢!

原帖由 kikuko 於 09-12-1 15:43 發表

由個女未出世前, 我已經好想佢入到聖母讀, 點知個日 interview 之後, 再去過其他幾間in, 感覺唔同左.  原來發現唔同地區真係有唔同既人.    始終一間學校 ...

作者: BBG1    時間: 09-12-1 17:11

未in之前我會揀聖母,不揀又一村。in完我會揀又一村。

作者: kikuko    時間: 09-12-1 17:13

呢2間都係我考個5間排最尾既, 如果頭3間都唔收.  咁我就要爭紮 一條龍 定係點囉.

原帖由 True 於 09-12-1 16:20 發表
咁你會想去邊間呢?

作者: kikuko    時間: 09-12-1 17:19

我係同一朝早IN哂呢2間, 所以又一村比我感覺真係好好.  我都係屋村大, 自己都捱過.  所以唔想個女行自己條舊路.  

其餘個3間我都冇咩信心, 因為亞女表現唔係太好(一間亞女直情同我講唔鍾意呢度, 另一間就要拉我返入去, 仲有一間就扭扭令令) 基於八啩又好, 博個機會又好.  睇下個女同個3間有冇緣啦.

原帖由 BBG1 於 09-12-1 17:11 發表
未in之前我會揀聖母,不揀又一村。in完我會揀又一村。

作者: BBG1    時間: 09-12-1 17:46

其實現在競爭咁大,大家也是見步行步啦!講真就算咁好彩入到最top果間,都要睇自己子女同間kg夾唔夾啦!天時、地利、人和。唔係個個入到名校都有好成績和畢到業呢!聽天意吧!

原帖由 kikuko 於 09-12-1 17:19 發表
我係同一朝早IN哂呢2間, 所以又一村比我感覺真係好好.  我都係屋村大, 自己都捱過.  所以唔想個女行自己條舊路.  

其餘個3間我都冇咩信心, 因為亞女表現唔係太好(一間亞女直情同我講唔鍾意呢度, 另一間就要拉我返入 ...

作者: yiuyiumom    時間: 09-12-1 17:56

本人從小由聖母幼稚園升謮至中學超過15,自問學校之學術成績及校風真的唔錯, 但最近有人跟我說, 聖母書院今非昔比, 真令我有點驚訝, 本人掙扎一輪後最終沒有為女兒報名,原因不是別人幾句負面評價, 而是認為扣了學券後不用交學費, 相對學校未必投放較多資源於教學方面例如沒有外籍老師, 而我著重小朋友於幼稚園期間的語言發展, 還有我真的害怕因為不用交學費而令聖母幼稚園變成一所新移民的學校, 但我並不排除日後會安排女兒報考聖母小學

作者: kikuko    時間: 09-12-1 18:22

十分認同 ! (但說明不是歧視新移民的 !!!)

原帖由 yiuyiumom 於 09-12-1 17:56 發表
本人從小由聖母幼稚園升謮至中學超過15年,自問學校之學術成績及校風真的唔錯, 但最近有人跟我說, 聖母書院今非昔比, 真令我有點驚訝, 本人掙扎一輪後最終沒有為女兒報名,原因不是別人幾句負面評價, 而是認為扣了學券 ...

作者: maylam2022    時間: 09-12-1 19:58

聖母雖然扣左學卷不用交學費 但我相信大家並不是因為這點才報讀的吧 聖母亦收左我囡囡am class,同時亦有2間offer喺手,一間係培道,一間係啟思,但我會比囡囡入讀,因為本人身邊亦有不少公務員子女讀緊,我只係想講 interview當日我都見到唔少新移民,但唔通學校就唔需要唯持學校既聲譽?我相信有這麼多年的辦學經驗總會比較吧,大家當初都係因為口啤而報讀,但當interview完 為什麼大家都會覺得學校會收新移民的子女呢???(個人意見,有得罪之處請見諒)
作者: joanne1206    時間: 09-12-2 00:14

我有個mami朋友都係響聖母畢業我又見咁近我所以都報咗.另外禮賢會都收咗亞女pm class(就係老公聽到老師話pm class有外籍老師及多一個story time).我都疊堆心水比亞女返呢間.因我in時都見禮賢會d老師都幾有耐性.對d家庭提問都幾好答得.因為我試過打去某間學校問吓嘢咋,d人好似趕收線.
作者: True    時間: 09-12-2 09:13

只係覺得當10個in裡面有6個都係的時候, 都唔到學校唔選擇, 我唔係想有discrimination, 只係他們有d真係比人的feeling 唔係幾好, 特別是沒有禮貌..我自己想, 如果小朋友的品德都唔好, 就算他的學業成績有幾好, 都係枉然的...只係自己想, 希望唔好得罪人....
原帖由 maylam2022 於 09-12-1 19:58 發表
聖母雖然扣左學卷不用交學費 但我相信大家並不是因為這點才報讀的吧 聖母亦收左我囡囡am class,同時亦有2間offer喺手,一間係培道,一間係啟思,但我會比囡囡入讀,因為本人身邊亦有不少公務員子女讀緊,我只係想講 ...

作者: LittlePigmom    時間: 09-12-2 09:24

同意, 就算唔係新移民, 有好多比較富裕家庭出身又係不可一世, 好無禮貌, 最緊要學校都會教好小朋友.  同埋學校都可以揀, 佢都唔會揀晒新移民啦. 其實, 比小朋友接觸唔同人, 順便教佢邊d好邊d唔好, 好過上小學仲難教.  
唔緊要啦, 最緊要大家搵到間適合既幼稚園, 小朋友讀得開心, 家長放心.  
我對聖母係好有信心.   

原帖由 maylam2022 於 09-12-1 19:58 發表
聖母雖然扣左學卷不用交學費 但我相信大家並不是因為這點才報讀的吧 聖母亦收左我囡囡am class,同時亦有2間offer喺手,一間係培道,一間係啟思,但我會比囡囡入讀,因為本人身邊亦有不少公務員子女讀緊,我只係想講 ...

作者: yiuyiumom    時間: 09-12-2 10:24

家長有權選不同學校, 而學校亦有權選唔同的學生, 最緊要是知道自己要什麼, 身位聖母畢業生的我,  仍然覺得有可取之處, 獨立校舍, 校園寬敞, 一條龍, 校風純樸, 有學券.....雖然最後冇為女兒報讀, 因女兒考到另一間心怡的幼稚園, 而聖母欠缺外籍老師但我著重兩文三語, 坦白說本人確實有少許介懷新移民的問題, 但相信到小學時因為是私校需要交學費, 學生與家長的背景應有所不同, 最後希望各位入讀聖母幼稚園的小朋友都能健康愉快地成長.  (I will be back Our Lady's College - Primary Section)

作者: True    時間: 09-12-2 10:30

很同意你的睇法...有更好的選擇時當然係咁決定...

家長有權選不同學校, 而學校亦有權選唔同的學生, 最緊要是知道自己要什麼, 身位聖母畢業生的我,  仍然覺得有可取之處, 獨立校舍, 校園寬敞, 一條龍, 校風純樸, 有學券.....雖然最後冇為女兒報讀, 因女兒考到另一間心 ... [/quote]
作者: maylam2022    時間: 09-12-2 12:29     標題: 回覆 68# LittlePigmom 的文章

Agree!!!!!
作者: karenpsleung    時間: 09-12-10 20:46

今午收到聖母收電,叫亞仔明天去交留位費,yeah!
作者: joanne1206    時間: 09-12-10 20:50

恭喜恭喜~

原帖由 karenpsleung 於 09-12-10 20:46 發表
今午收到聖母收電,叫亞仔明天去交留位費,yeah!

作者: BBG1    時間: 09-12-11 09:32

我女現在只有york am 及聖母 pm offer,其他學校也只是waiting或未有消息。
我in完聖母,不太喜歡那次in的感覺。上網睇過去年聖母書院的會考成績不太好呢(我自己教書的,我教果間result仲好過佢,同樣係英中,但我唔想女兒和我一齊上學)!但好在是一條龍,有學卷,唔駛煩。york好貴,但負擔得起,但3年後又要煩過,仲要到時唔知考得什麼小學呢!點揀啊?
作者: True    時間: 09-12-11 10:03

呢個都係普遍家長煩惱的問題...

原帖由 BBG1 於 09-12-11 09:32 發表
我女現在只有york am 及聖母 pm offer,其他學校也只是waiting或未有消息。
我in完聖母,不太喜歡那次in的感覺。上網睇過去年聖母書院的會考成績不太好呢(我自己教書的,我教果間result仲好過佢,同樣係英中,但我唔想女兒和我 ...

作者: kikuko    時間: 09-12-11 11:37

咁你聖母有冇去留位呀 ?  我就放棄左喇(估計好多家長都冇交留位費, 所以申請AM 班應該問題唔大)  而到小一時, 我會嘗試同個女試叩聖母小學(始終KG呢3年對亞女日後成長都幾重要)  

聖母上年成績唔好又唔係3年後成績唔好既, 而家我都放開心情去面對, 煩左呢家KG 個3年先啦(除遇而安啦 ! 我安慰自己就算我讀聖母KG但係都可能入唔到 聖母小學呢 !~)

原帖由 BBG1 於 09-12-11 09:32 發表
我in完聖母,不太喜歡那次in的感覺。上網睇過去年聖母書院的會考成績不太好呢(我自己教書的,我教果間result仲好過佢,同樣係英中,但我唔想女兒和我 ...

作者: dunbinex    時間: 09-12-11 13:01     標題: 回覆 74# BBG1 的文章

作者: BBG1    時間: 09-12-11 13:13

交 la!好煩惱,怕揀錯!
原帖由 dunbinex 於 09-12-11 13:01 發表
我情況都係同你一樣呀!所以我兩間都交左留位費先,俾幾個月時間自己慢慢再考慮呀!你呢?有冇交留位費呀?

作者: True    時間: 09-12-11 16:12

我都係....

原帖由 BBG1 於 09-12-11 13:13 發表
交 la!好煩惱,怕揀錯!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5