教育王國

標題: CCKG INTERVIEW - 基督堂面試 [打印本頁]

作者: stephenckp    時間: 10-1-6 14:56     標題: CCKG INTERVIEW - 基督堂面試

大家好,

我的女女將於1星期後面試CCKG, 未知大家有沒有任何已經面試的人提供一點消息.

面試形式 - 是否只有小朋友進去??
你們的小朋友有沒有講返比你地知佢地會問的咩?
仲有的咩應該注意既地方呀 ~~

我第一次做爸爸,所以唔係好清楚...又好想個女入到去讀...好緊張~~有心人請幫下手 ~~

在此祝各位身體健康, 事事如意啦 !!
作者: Babyeddie    時間: 10-1-6 16:01

只有小朋友進去

見校長
英文要好fluent
基本courtesy...

原帖由 stephenckp 於 10-1-6 14:56 發表
大家好,

我的女女將於1星期後面試CCKG, 未知大家有沒有任何已經面試的人提供一點消息.

面試形式 - 是否??
你們的小朋友有沒有講返比你地知佢地會問的咩?
仲有的咩應該注意既地方呀 ~~

我第一次做爸 ...

作者: Winnietao    時間: 10-1-6 16:02

cckg 封信寫明係一個人入去interview, 我個人覺得睇彩數多..
作者: stephenckp    時間: 10-1-6 16:31

咁有冇人知道入去校長會問的咩野或者傾的咩架....

英文我細細個同佢有傾有講都OKAY, 但臨場應變我就有的驚...始終佢都仲係好細個 ~~
作者: stephenckp    時間: 10-1-6 18:12

唔知仲有冇其他家長有資訊可以提供...上年前年都可以的 ~~ 謝謝 ~!!!
作者: X-Mum    時間: 10-1-6 20:15

My daughter interviewed the school 2 yrs ago.  She said the principal gave her a picture to describe.  Her picture was about a little girl dipping her finger into the fish tank and scare the fishes.  The interview takes about 3 mins only.
作者: stephenckp    時間: 10-1-7 02:45

Thanks X-Mum, have you ever heard of any other kind of interviews from other parents?

Many thanks ~!!
作者: stephenckp    時間: 10-1-7 14:06

Do any parents can give me some more information on CCKG interview?

Many Thanks ~!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5