教育王國

標題: 聖若望VS聖羅撒 [打印本頁]

作者: dorothylei    時間: 10-1-20 15:41     標題: 聖若望VS聖羅撒

本人只有聖若望和聖羅撒這兩間學校收取小女,但不知道那一間比較好,可否有多一点意見和資料給我参考,謝謝!!
作者: BB豬MUMMY    時間: 10-1-20 22:22

Hello,

Please try to read the following thread

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2181283&extra=page%3D4

maybe you read already, about SJC...

quote]原帖由 dorothylei 於 10-1-20 15:41 發表
本人只有聖若望和聖羅撒這兩間學校收取小女,但不知道那一間比較好,可否有多一点意見和資料給我参考,謝謝!! [/quote]
作者: virgokaren    時間: 10-1-20 23:44

原帖由 dorothylei 於 10-1-20 15:41 發表
本人只有聖若望和聖羅撒這兩間學校收取小女,但不知道那一間比較好,可否有多一点意見和資料給我参考,謝謝!!

聖若望課程一定深過聖羅撒。
但,聖羅撒辦學一定好過聖若望。
作者: Mrs_U    時間: 10-1-21 00:40

不過聽講聖羅撒近來成日走老師, 尼點要考慮......而且都不是一條龍....

我會揀sjc, 因為其實英文sjc一定強過聖羅撒好多. 如果讀聖羅撒就要出去讀英文, 加加埋埋既支出同係sjc既學費差不多, 但就慳了時間!
作者: Prettyabc    時間: 10-1-21 10:32

請問妳在那兒聽到的,我會選聖羅撒,是不是佢地的教學制度出了問題呀.如果係我會選大角咀明我或富榮迦南.因這兩間都收了我個女.請指教.

原帖由 Mrs_U 於 10-1-21 00:40 發表
不過聽講聖羅撒近來成日走老師, 尼點要考慮......而且都不是一條龍....

我會揀sjc, 因為其實英文sjc一定強過聖羅撒好多. 如果讀聖羅撒就要出去讀英文, 加加埋埋既支出同係sjc既學費差不多, 但就慳了時間! ...

作者: 靚太太    時間: 10-1-21 14:23

作者: catw88    時間: 10-1-22 00:02

如果5係近來sjc出了一些事..我一定話sjc..
因為 sjc k3的程度已是聖羅撒小二...
作者: 26mrsleung    時間: 10-1-22 00:15

以前就一定揀聖若望, 因為程度深, 但而家... 聖若望已經大換血, 人事作風都已經變咗, 都係聖羅撒好D.

參考下 - 東方日報: http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100113/00176_013.html
作者: adawhy    時間: 10-2-1 11:55

我囡原本打算讀SJC現在可能要考慮吓, 除非学校能公開回應及解釋

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5