教育王國

標題: 有冇10年K1同學仔/女父母呀? [打印本頁]

作者: 小盈papa    時間: 10-1-20 20:18     標題: 有冇10年K1同學仔/女父母呀?

大家好,我是小盈papa,小盈今年(2010年8月)讀創價K1上午班,請問有冇同學仔/女父母呀? 我向您們打個招呼

作者: karen55407    時間: 10-1-20 21:29

乜八月開學咩?
原帖由 小盈papa 於 10-1-20 20:18 發表
大家好,我是小盈papa,小盈今年(2010年8月)讀創價K1上午班,請問有冇同學仔/女父母呀? 我向您們打個招呼

作者: CONNIEQ    時間: 10-1-20 22:27

你好,小兒Gary都係今年k1 am.
作者: 小盈papa    時間: 10-1-21 16:09     標題: 回覆 2# karen55407 的文章

正式開學係9月2日(星期四),8月24至27係適應期,適應期頭兩日家長陪。
記得6月12日帶小朋友去買校服、交學券證明書、學費等;重有8月15日家長會
作者: 小盈papa    時間: 10-1-21 16:31     標題: 回覆 2# CONNIEQ 的文章

Hello Gary mama
好高興認識你和Gary。看來你們已經選定了創價,對吧。
看到Gary仔個樣,我又多一例證,證明創價專收樣子特別可人的小朋友,是巧合還是老師有意挑選精靈小朋友將來上台唱歌跳舞? 點睇?
作者: macyen    時間: 10-1-21 23:21

hihi~~
我個女叫MACY呀~~唔知會唔會同一班呢?
我想問下我地而家係咪要申請學卷啦??
12/6到時見~
作者: MAYMAYNG    時間: 10-1-22 11:37

Hello 各位 我細仔Rico今年都係讀K1 pm 呀 哥哥今年係幼高將會畢業了 真係唔捨得呀!!!因為佢真係讀得好開心, 而我又同d媽媽感情非常好
作者: 小盈papa    時間: 10-1-22 15:17     標題: 回覆 2# macyen 的文章

係呀,聽講話五月截止申請,不過學券只得一張,給選定好的幼稚園
作者: 小盈papa    時間: 10-1-22 15:26

小盈現在剛開始同佢班N班同學仔有感情,仲講係佢D朋友。
我開始擔心到時她能否順利適應新環境、新同學、新老師,仲有新的返學時間(她現在返緊下午班),仲有要坐校車....
作者: 小盈papa    時間: 10-1-22 15:36

Hello Macy, Rico, and Gary我地將會一齊上課、一齊玩啦
小盈仲未有英文名, 改番個四個字母都好
作者: KaiHinMaMa    時間: 10-1-27 12:08

你們好, 我囡囡都係今年讀創價K1上午班, 各位多多指教!
我大仔上年係創價畢業, 過了3年開心的幼稚園生活, 今年到細囡了, 很開心又可以重投創價的懷抱

作者: CONNIEQ    時間: 10-1-28 11:22

原帖由 小盈papa 於 10-1-21 16:31 發表
Hello Gary mama
好高興認識你和Gary。看來你們已經選定了創價,對吧。
看到Gary仔個樣,我又多一例證,證明創價專收樣子特別可人的小朋友,是巧合還是老師有意挑選精靈小朋友將來上台唱歌跳舞? 點睇? ...

小盈papa,你過獎了,我唸巧合啫.巧合地收曬d小公主,小皇子
作者: pakhei24    時間: 10-1-28 12:58     標題: 回覆 1# CONNIEQ 的文章

我大仔今年讀創價幼兒班下年細佬都會讀創價。創價真是一間不錯的學校,家長會亦攪得很好,很多活動比親子參加呢!
作者: akicherry    時間: 10-1-29 00:49

我囡囡Cynthia黎緊9月都會入讀創價PM.各位多多指教啦!
作者: suprajess    時間: 10-1-31 23:55

我個仔又係10年k1 , 但佢係pm
作者: macyen    時間: 10-2-4 23:07

學校寄咗學卷申請表比我地啦~你地記得快d交啦~
作者: cashcash    時間: 10-2-7 01:51

我囡囡bebe 都會入讀創價PM.
作者: Bobo_wong    時間: 10-2-8 20:02

我囝囝叫森森, 會返pm, 真係好開心入到創價
作者: karenkkl    時間: 10-3-4 18:30

Hi, 你地好呀,仔仔 Ryan 今年都係 K1 上午班!
作者: karen55407    時間: 10-3-16 20:52

My little son Daniel is PM class too.
作者: joanlung    時間: 10-4-7 22:21

Hello 各位 我仔仔Jerry都係今年k1 am
作者: cherry_bird    時間: 10-4-20 14:10

唔好意思, 我阿仔會係出年考K1. 好多家長都很喜歡創價....徐了愉快學習...可唔可以講下喜歡創價什麼??? 同埋INTERVIEW 情況, 等我可以準備下...!!!
作者: fannylfh    時間: 10-4-21 01:48

我B叫誠誠,10年讀K1 PM....
我已分好AM/PM LIST, 如有家長加入,一路加入去,咁我地就可以易D分到啦....到時都可以互相溝通下

AM 小盈  Gary MACY RyaN Jerry
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠
作者: fannylfh    時間: 10-4-21 01:51

INTERVIEW都係叫小朋友玩下玩具,問下係D咩生果,鐘意食D咩,然後睇書,問下小朋友書中D小朋友玩緊咩
之後就問家長...有3條..但唔係好記得問咩..因為IN左好多間..

原帖由 cherry_bird 於 10-4-20 14:10 發表
唔好意思, 我阿仔會係出年考K1. 好多家長都很喜歡創價....徐了愉快學習...可唔可以講下喜歡創價什麼??? 同埋INTERVIEW 情況, 等我可以準備下...!!!

作者: CONNIEQ    時間: 10-4-21 21:51     標題: 回覆 2# fannylfh 的文章

fannylfh,
分咗am & pm,好仔細呀

另,問家長無上午班,曾考慮下午班嗎?對小朋友有什麼期望?
作者: karen55407    時間: 10-4-26 08:30

其實創價最重視家長對小朋友的教養,所以最好父母一同出席面試,作答時不要一個人答晒。家長會問你覺得教小朋友邊方面最困難;點解揀創價;平時邊個照顧小朋友;放假會去邊;平時點樣同小朋友相處等等.....。
原帖由 fannylfh 於 10-4-21 01:51 發表
INTERVIEW都係叫小朋友玩下玩具,問下係D咩生果,鐘意食D咩,然後睇書,問下小朋友書中D小朋友玩緊咩
之後就問家長...有3條..但唔係好記得問咩..因為IN左好多間..

...

作者: RabbitKo    時間: 10-4-30 00:14     標題: 回覆 23# fannylfh 的文章

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper
作者: fannylfh    時間: 10-5-3 01:34

Rico Cynthia bebe 森森 DanieL  Jasper 想問你地冇有諗過轉上午班呀?有D人話下午好,多D時間休息先返學,但午睡就冇左囉....點好?

原帖由 RabbitKo 於 10-4-30 00:14 發表
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper

作者: Bobo_wong    時間: 10-5-3 17:06

我都有要求過轉上午班, 但應該好細機會...
但下午班有樣好, 冬天細路唔使咁早起身, 無咁易病..
但總要一段時間適應!
作者: Bobo_wong    時間: 10-5-3 17:15

我都有要求過轉上午班, 但應該好細機會...
但下午班有樣好, 冬天細路唔使咁早起身, 無咁易病..
但總要一段時間適應!
作者: karen55407    時間: 10-5-6 08:47

我之前寄咗信去申請上午班,學校覆咗話暫時未有位,等吓啦!我諗會有機會的。
原帖由 fannylfh 於 10-5-3 01:34 發表
Rico Cynthia bebe 森森 DanieL  Jasper 想問你地冇有諗過轉上午班呀?有D人話下午好,多D時間休息先返學,但午睡就冇左囉....點好?

作者: fannylfh    時間: 10-5-7 00:09

我都知好難轉,應該都冇咩人會放棄個位..所以我都冇寫到信,一來諗唔到理由啦..
知唔知當日係咪分埋班呢...唔知有幾多班....

原帖由 karen55407 於 10-5-6 08:47 發表
我之前寄咗信去申請上午班,學校覆咗話暫時未有位,等吓啦!我諗會有機會的。

作者: KEROROBB    時間: 10-5-7 12:02

Hi, 你地好 ! 我仔軒軒, Cyrus. 10年9月讀K1 AM班. 多多指教
作者: karen55407    時間: 10-5-7 14:18

你Wait到KV都唔讀,如果我Wait到KV或St. Cat,真係諗爆頭。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-7 12:02 發表
Hi, 你地好 ! 我仔軒軒, Cyrus. 10年9月讀K1 AM班. 多多指教

作者: KEROROBB    時間: 10-5-7 16:34

如果早幾個月通知我. 我一定會R爆頭.. 不過我反複諗, 一來我仔比較被動, 未必適合. 二來我認為幼稚園階段, 建立學習動機重要過學多&深. 迫得太緊, 我怕有反效果.
作者: karen55407    時間: 10-5-7 16:54

你有無小學做Back up?我個仔無呀!因為家姐讀女校。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-7 16:34 發表
如果早幾個月通知我. 我一定會R爆頭.. 不過我反複諗, 一來我仔比較被動, 未必適合. 二來我認為幼稚園階段, 建立學習動機重要過學多&深. 迫得太緊, 我怕有反效果.  ...

作者: KEROROBB    時間: 10-5-8 12:53

無backup呀. 佢獨仔尼..
不過我同我老公果細個讀果2間小學都OK架, 希望OLD BOY可以易D入.
作者: karen55407    時間: 10-5-8 14:30

Old Boy都好大機會,今年我有朋友以Old Boy身份20分入到馬頭涌同陳瑞祺。
如果呀仔Wait到上午班,,就有機會認識你。
原帖由 KEROROBB 於 10-5-8 12:53 發表
無backup呀. 佢獨仔尼..
不過我同我老公果細個讀果2間小學都OK架, 希望OLD BOY可以易D入.

作者: KEROROBB    時間: 10-5-10 14:45

e... 我都係馬頭涌(福馬)OLD GIRL尼.
作者: karen55407    時間: 10-5-10 16:30

兩間馬頭涌我唔識分!你仲有邊間係20分?你會揀邊間呀?
原帖由 KEROROBB 於 10-5-10 14:45 發表
e... 我都係馬頭涌(福馬)OLD GIRL尼.

作者: KEROROBB    時間: 10-5-10 18:54

仲有一間聖安多尼(舊生+同宗教).. 不過尼間係香港果邊. 我住紅磡. 應該都係福馬.. 不過唔知到時機會有幾高LO.

PS:
福馬即是舊馬頭涌AM
紅馬即是舊馬頭涌PM
作者: MAYMAYNG    時間: 10-5-11 13:32

你講的是6月還是8月尾呢????
8月尾家長同佢哋一齊返學嗰幾日已經係分晒班了 即個日的同學和玨主任會是呢一年一同生活的..
今年嘅幼兒班有3, 每班有303個老師, 每班裡面再分3 因為第時上堂時是一組組分開玩 有時又會3組一齊玩的
原帖由 fannylfh 於 10-5-7 00:09 發表
我都知好難轉,應該都冇咩人會放棄個位..所以我都冇寫到信,一來諗唔到理由啦..
知唔知當日係咪分埋班呢...唔知有幾多班....

作者: fannylfh    時間: 10-5-13 23:22

好詳細呀,咁佢都有好多老師一班喎,一位對十位小朋友...應該都幾開心...我見到返學時間呀,下午班係1345hr - 1645hrs...食左飯咪好眼瞓,佢地會唔會冇精神呢...返到學校冇心機架...?分享下你d經驗丫,,多謝

原帖由 MAYMAYNG 於 10-5-11 13:32 發表
你講的是6月還是8月尾呢????
8月尾家長同佢哋一齊返學嗰幾日已經係分晒班了  即個日的同學和玨主任會是呢一年一同生活的..
今年嘅幼兒班有3班, 每班有30人3個老師 ...

作者: MAYMAYNG    時間: 10-5-17 16:32

唔會架, 佢哋返到學校自然好興奮架 因為個個都咁開心又點會訓呢???? 但有時佢前一晚夜訓咗,係學校又玩得勁的話, 放學咪會係校車度訓著咗
原帖由 fannylfh 於 10-5-13 23:22 發表
好詳細呀,咁佢都有好多老師一班喎,一位對十位小朋友...應該都幾開心...我見到返學時間呀,下午班係1345hr - 1645hrs...食左飯咪好眼瞓,佢地會唔會冇精神呢...返到學校冇心機架...?分享下你d經驗丫,,多謝

...

作者: macyen    時間: 10-5-18 18:46

請問你地嘅小朋友有無返開pre-school 或者playgroup?? 我個女平時好痴身, 我驚佢第日返學會勁喊, 影響到老師同其他小朋友上堂..
作者: fannylfh    時間: 10-5-19 01:55

我b而家讀緊n班架喇,同埋都要坐校車,之後轉下午班應該好快ok呱

原帖由 macyen 於 10-5-18 18:46 發表
請問你地嘅小朋友有無返開pre-school 或者playgroup?? 我個女平時好痴身, 我驚佢第日返學會勁喊, 影響到老師同其他小朋友上堂..

作者: WAWAHAHA    時間: 10-5-19 14:28

[
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓
作者: karenkkl    時間: 10-6-2 17:23

各位10年K1家長, 收到信未呀, 12/6 返學校攪校服同入學d野喎, 我地到時可以見吓面啦
作者: joannemui    時間: 10-6-3 17:49

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩

原帖由 WAWAHAHA 於 10-5-19 14:28 發表
[
PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓

作者: suprajess    時間: 10-6-3 22:34

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩
作者: suprajess    時間: 10-6-3 22:35

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon
作者: bbysh    時間: 10-6-3 23:46

你們好....請問你們的仔女多數讀邊闊nursery? 我姪女11年才讀N , 12年才讀K, 想攞定小小資料...感謝!
作者: MAYMAYNG    時間: 10-6-4 16:57     標題: 回覆 1# bbysh 的文章

我個仔無讀過nursery呀
作者: CONNIEQ    時間: 10-6-5 08:00     標題: 回覆 2# bbysh 的文章

我仔e+讀緊cannan pn,之前都係cannan playgroup,我諗返過呢d課堂係有d幫助,起碼無咁怕醜,講野叻d
作者: macyen    時間: 10-6-8 23:42

想請問大家第時返學要唔要坐校巴?
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!
作者: macyen    時間: 10-6-8 23:44

請問你地有無facebook架....
作者: MAYMAYNG    時間: 10-6-10 13:02

其實全校差不多3份2學生都係坐校車架, 因為大家都嚟自四方八面
你預佢開頭一定喊的 但d校車姨姨應該會搵得掂的, 我大仔嗰時一定要工人姐姐帶上車架:;pppp: 因為如果我或老公帶佢一定喊架 所以校車姨姨叫我哋唔好帶呀 你住邊架

我都怕今年細仔(Rico)唔知得唔得架但我哋就好d因為佢同校車姨姨和司機叔叔都好熟
原帖由 macyen 於 10-6-8 23:42 發表
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!mouth:" />

作者: CONNIEQ    時間: 10-6-10 13:22

原帖由 macyen 於 10-6-8 23:42 發表
因為我好擔心亞女...佢又無試過自己返學, 又未試過坐校巴.....都唔知到時會點?!mouth:" />

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon

個個都係咁返啦,係好肉赤,Gary2歲都搭校車,笑住口byebye囉,喊咗3日無野lu,e+唔肯坐私家車或小巴,係都話要坐school bus,俾佢激死
作者: CONNIEQ    時間: 10-6-10 13:23     標題: 回覆 2# MAYMAYNG 的文章

MAYMAYNG, pls check pm.thanks
作者: cashcash    時間: 10-6-13 02:47

my daugther 無讀過nursery, she is 0711細b,真擔心怕佢難適應
作者: mikoyau    時間: 10-6-14 12:25

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon , 洛言
作者: yin2007    時間: 10-6-14 14:43

PM Rico Cynthia bebe 森森 Daniel 誠誠 Jasper    皓皓 詩詩  Rimon , 洛言, 焯彥
作者: LeeDoris    時間: 10-6-15 09:09

AM 1.小盈  2.Gary 3.MACY 4.RyaN 5.Jerry

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森 5.Daniel 6.誠誠 7.Jasper 8.皓皓 9.詩詩  10.Rimon 11.洛言  12.焯彥
13.悠悠
作者: lokitkit    時間: 10-7-13 16:59

大家好 ! 我仔仔"樂樂"宜家讀緊K1 (上午班), 之前有返開nursery, 上年開學時, 佢一切都適應得好好, 包括坐校車, 一直返學都好開心...
作者: LeeDoris    時間: 10-7-14 08:46

我相信 真的大部份的小朋友都會坐後車返學, 唔知大家的小朋友有無機會坐同一輛後車呢? 不如大家講下是住那一區呀!

AM 1.小盈  2.Gary 3.MACY 4.RyaN 5.Jerry

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森 5.Daniel 6.誠誠 7.Jasper 8.皓皓 9.詩詩  10.Rimon 11.洛言  12.焯彥
13.悠悠(葵芳)
作者: karen55407    時間: 10-7-14 17:56

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森 5.Daniel(Kowloon Bay) 6.誠誠 7.Jasper 8.皓皓 9.詩詩  10.Rimon 11.洛言  12.焯彥
13.悠悠(葵芳)
原帖由 LeeDoris 於 10-7-14 08:46 發表
我相信 真的大部份的小朋友都會坐後車返學, 唔知大家的小朋友有無機會坐同一輛後車呢? 不如大家講下是住那一區呀!

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森 5.Daniel 6.誠誠 7 ...

作者: Bobo_wong    時間: 10-7-14 19:16

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森(Tai Po)  5.Daniel(Kowloon Bay) 6.誠誠 7.Jasper 8.皓皓 9.詩詩  10.Rimon 11.洛言  12.焯彥
13.悠悠(葵芳)
作者: alvinharold    時間: 10-8-4 23:02

PM 1.Rico 2.Cynthia 3.bebe 4.森森(Tai Po)  5.Daniel(Kowloon Bay) 6.誠誠 7.Jasper 8.皓皓 9.詩詩  10.Rimon 11.洛言  12.焯彥
13.悠悠(葵芳) 14.15. 皓文 & 皓丰(西貢)
作者: cfmfjob    時間: 10-8-5 15:39

13.悠悠(葵芳) 14.15. 皓文 & 皓丰(西貢)
16. Yumi (將軍澳)
作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-6 12:55

不如大家8月15日後上嚟報自己第幾組呀 因為15日大家會知架喇....
作者: KaiHinMaMa    時間: 10-8-9 12:12

已收到學校信啦, 囡囡係幼兒班第三組(上午), 唔知有無同組的同學呢??

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-6 12:55 發表
不如大家8月15日後上嚟報自己第幾組呀 因為15日大家會知架喇....

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-9 12:57

我都收到喇
Rico(銘然) 幼兒班第一組(下午)
作者: cfmfjob    時間: 10-8-10 11:18

Yumi 幼兒班第三組(下午)
作者: LeeDoris    時間: 10-8-11 11:32

你好阿RICO媽媽,我女女悠悠都係下午第一組啊!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-9 12:57 發表
我都收到喇
Rico(銘然) 幼兒班第一組(下午)

作者: karen55407    時間: 10-8-11 19:30

My son Daniel is 幼兒班第三組(下午)
作者: karen55407    時間: 10-8-12 09:01

Hi! Our kids are same class.
原帖由 cfmfjob 於 10-8-10 11:18 發表
Yumi 幼兒班第三組(下午)

作者: ellenlabelle    時間: 10-8-16 00:42

My son Hayden is also in 下午第一組ah!  Nice to meet you!!

原帖由 LeeDoris 於 10-8-11 11:32 發表
你好阿RICO媽媽,我女女悠悠都係下午第一組啊!

作者: LeeDoris    時間: 10-8-16 09:43

Hello Ellenlabelle,

你好呀!未來一年,你仔仔HAYDEN和我女女悠悠,仲有MAYMAYNG的仔仔Rico(銘然)將會一起做同班同學仔囉!唔知會唔會分為同一小組呢?
24/8返適應班,你們會上幾點呢? 我女女會返3:15分那一節~唔知到時見唔見到你們呢!

原帖由 ellenlabelle 於 10-8-16 00:42 發表
My son Hayden is also in 下午第一組ah!  Nice to meet you!!

作者: karenkkl    時間: 10-8-16 16:07

Ryan 仔係上午班第一組
作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-17 14:53

我今晚返屋企睇吓,明天再話你聽先
原帖由 LeeDoris 於 10-8-16 09:43 發表

你好呀!未來一年,你仔仔HAYDEN和我女女悠悠,仲有MAYMAYNG的仔仔Rico(銘然)將會一起做同班同學仔囉!唔知會唔會分為同一小組呢?
24/8返適應班,你們會上幾點呢? 我女女會返3:15分那一節~唔知到時 ...

作者: KEROROBB    時間: 10-8-17 17:09

CYRUS 係上午斑第二組.
有無同學仔同班架 ?
作者: ellenlabelle    時間: 10-8-17 22:59

24/8返適應班, we will go to school at 1:30pm ah!!!  Hope we can all keep contact to share our kids school life experience!!

原帖由 LeeDoris 於 10-8-16 09:43 發表

24/8返適應班,你們會上幾點呢? 我女女會返3:15分那一節~唔知到時 ...

作者: LeeDoris    時間: 10-8-18 09:06

好呀!日後有麥大家再交流下呀!

原帖由 ellenlabelle 於 10-8-17 22:59 發表
24/8返適應班, we will go to school at 1:30pm ah!!!  Hope we can all keep contact to share our kids school life experience!!

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-18 14:42

我都係返1:30呀.... 你個仔全名係咩呢,睇吓我搵唔搵到你先     Rico 係"黃銘然"呀
原帖由 ellenlabelle 於 10-8-17 22:59 發表

作者: LeeDoris    時間: 10-8-18 15:42

MAYMAY/ELLENLABELLA,

你地就好!可以見面先,好羨慕阿! 希望快d有機會見到面!!
原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-18 14:42 發表
我都係返1:30呀.... 你個仔全名係咩呢,睇吓我搵唔搵到你先     Rico 係"黃銘然"呀  

作者: ellenlabelle    時間: 10-8-18 22:56

My son is Leung Hei Chun ah.  See you next week!!!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-18 14:42 發表

作者: lily0822    時間: 10-8-19 21:20

你好,
我仔仔ALVIN(文文) 同 HAROLD(丰丰) 都係下午第一組, 24/8 適應班都係返3:15分, 到時見^.^
作者: RabbitKo    時間: 10-8-19 23:59     標題: 回覆 87# lily0822 的文章

Hi lily0822,

我囝囝Jasper都係下午班第一組呀, 不過適應班返1:30pm。係呢, 你地仔仔係幾月出世架? Jasper佢係8月bb黎架,我好想知學校係唔係會編返差唔多月份係一班呢?
作者: ellenlabelle    時間: 10-8-20 00:01

you have 2 sons in the same class?  My son is also in 下午第一組 but we are in 1:30pm適應班

原帖由 lily0822 於 10-8-19 21:20 發表

你好,
我仔仔ALVIN(文文) 同 HAROLD(丰丰) 都係下午第一組, 24/8 適應班都係返3:15分, 到時見^.^

作者: ellenlabelle    時間: 10-8-20 00:03

Hello, we are in the same class on 24/8.  Nice to meet you.  My son Hayden is a 0707 baby

原帖由 RabbitKo 於 10-8-19 23:59 發表

我囝囝Jasper都係下午班第一組呀, 不過適應班返1:30pm。係呢, 你地仔仔係幾月出世架? Jasper佢係8月bb黎架,我好想知學校係唔係會編返差唔多月份係一班呢? ...

作者: ellenlabelle    時間: 10-8-20 00:08

Have you all got everything ready for the first school day?  I am thinking about getting 2 more sets of summer uniform (I have already bought 2 sets).  Seems like 2 sets are not enough for exchange ah!
作者: LeeDoris    時間: 10-8-20 12:17

LILY,

你好啊!你的小朋友是twins嗎?好開心到時見!:D

原帖由 lily0822 於 10-8-19 21:20 發表

你好,

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-20 13:48

真的唔好意思了, 剛才老師打電話 比我話有個家長想轉第一個時間(1:30)問我可唔可以同佢轉 所以而家我返3:15呀....要開學先認識你了
原帖由 ellenlabelle 於 10-8-18 22:56 發表
My son is Leung Hei Chun ah.  See you next week!!!

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-20 13:56

哈哈.. 唔洗羨慕喇, 因為我轉咗3:15呀! 你小朋友叫咩名呀!
原帖由 LeeDoris 於 10-8-18 15:42 發表
MAYMAY/ELLENLABELLA,

你地就好!可以見面先,好羨慕阿! 希望快d有機會見到面!!

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-20 14:00

唔係呀! 每班都有不同月份出世架 因為學校想平均d
原帖由 RabbitKo 於 10-8-19 23:59 發表

我囝囝Jasper都係下午班第一組呀, 不過適應班返1:30pm。係呢, 你地仔仔係幾月出世架? Jasper佢係8月bb黎架,我好想知學校係唔係會編返差唔多月份係一班呢? ...

作者: MAYMAYNG    時間: 10-8-20 14:12

不如大家update吓資料呀 清楚d架

小朋友名           出世月份      組別及適應班時間

Rico (銘然)        07年4月      下午班第一組 (3:15)
作者: LeeDoris    時間: 10-8-20 14:50

Hahaha!太好了!我女女叫鄒悠阿!到時見你阿!

原帖由 MAYMAYNG 於 10-8-20 13:56 發表
哈哈.. 唔洗羨慕喇, 因為我轉咗3:15呀! 你小朋友叫咩名呀!  

作者: LeeDoris    時間: 10-8-20 14:55

好呀MAYMAYNG,

小朋友名 / 出世月份/組別及適應班時間 /    媽媽or爸爸

Rico (銘然)/07年4月/下午班第一組 (3:15)/MAYMAYNG

鄒悠/07年9月/下午班第一組 (3:15)/LEEDORIS
作者: lily0822    時間: 10-8-20 21:26

RabbitKo/ellenlabelle/LeeDoris        /MAYMAYNG,

你地好呀, 好開心阿仔返學前可以認識你地, 到時一定要同你地相認至得. HAHA
作者: lily0822    時間: 10-8-20 21:36

小朋友名           出世月份      組別及適應班時間

Rico (銘然)        07年4月      下午班第一組 (3:15)
鄒悠                  07年9月      下午班第一組 (3:15)
ALVIN(皓文)      07年9月      下午班第一組 (3:15)
HAORLD(皓丰)   TWINS

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5