教育王國

標題: 資優bb有無厭奶? [打印本頁]

作者: preciousstone    時間: 10-1-26 13:34     標題: 資優bb有無厭奶?

我個b厭奶看醫生,醫生話厭奶BB聰明d, 係真唔係呀?o禁講咪好多資優bb都會厭奶?所以想問資優兒在bb時有無厭奶呀?我就唔信醫生講喇。
作者: wawa    時間: 10-1-27 10:34

我仔仔最鍾意飲奶.  無嚴過奶的.

原帖由 preciousstone 於 10-1-26 13:34 發表
我個b厭奶看醫生,醫生話厭奶BB聰明d, 係真唔係呀?o禁講咪好多資優bb都會厭奶?所以想問資優兒在bb時有無厭奶呀?我就唔信醫生講喇。

作者: tsznok    時間: 10-1-27 19:57

我個女都冇厭過奶, 仲勁鍾意食奶... btw, 佢一直都係埋身食人奶, 到今日剛滿26個月大喇, 都仲食緊, 反而我諗, 成日見人講食人奶嘅bb會聰明少少, 可能係真...?!

作者: brian61950    時間: 10-1-30 12:52

最新的硏究顯示,若小朋友停止食牛奶(包括鮮奶和奶粉)後,胃口將會大開,偏食大大改善,吸取更多的營養.
營養好自然發育好,但又關資優事?
個醫生可能流流地.

原帖由 preciousstone 於 10-1-26 13:34 發表

作者: 莉莉安    時間: 10-2-3 17:05

bgjyguuiyh89huy
作者: heichunmum    時間: 10-2-4 12:40

作者: lottieclee    時間: 10-2-26 15:26

咁搞笑! 從無聽過
作者: 701003    時間: 10-3-2 20:46

我仔2 years old突然之間厭奶,仲厭食......我用針筒灌佢食奶! 佢資優 好煩!!!!!
作者: ha!    時間: 10-4-1 01:41

作者: ginnytsim    時間: 10-4-8 15:29

原帖由 ha! 於 10-4-1 01:41 發表
my son doesn't like milk when he was 4-5mth old really....then need to give him cereal at 5mth, after that, he can accept some milk again.

我個仔又係咁喎! 不過, 唔知係唔係資優喎! 個醫生咁攪笑架!
作者: brima    時間: 10-4-12 15:30

乜咁細個驗到資優嗎?
作者: juliet    時間: 10-4-15 20:58

我都信呀!我細仔歲半已介奶,人地個個人都話咁冇營養又瘦蠻蠻,點知突然叻好多,又記性好好,今年3歲3個月,佢學0野好快,我教佢A-Z,佢可以認得晒,就算抽問都識答,1-50都識數及識認,屋企電話號碼及我同老公手提號碼都識背,又鍾意玩砌圖,宜家250塊都識砌,仲砌得好快添!我宜家已經開始教佢睇鐘,佢都開始識,佢學0野真係好快,咁算唔算係資優呀?

另外我有一個朋友佢個仔亦係好早介奶,佢10歲時已check到智商140,現讀男拔萃

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5