教育王國

標題: 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔 [打印本頁]

作者: kb7724    時間: 10-2-5 14:50     標題: 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔

請問有無媽咪已經決定今年n1比bb讀金巴倫道迦南架? 我沉日收到信學校收仔仔讀am class, 唔知有無bk同學仔呢
作者: bvei    時間: 10-2-5 15:05

hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....
作者: 天天2010    時間: 10-2-5 16:07

HELLO! 我仔仔係pm架! 您地住邊區呀, 會唔會搭校車呀? 我會讀的
作者: kb7724    時間: 10-2-5 16:21

天天2010, 你好!
bvei, 你好呀!! 可能會同你同班喎~
你住邊區架? 我住葵涌區架, 唔知搭校車要幾點落樓呢?
原帖由 bvei 於 10-2-5 15:05 發表
hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....

作者: hoyinghar    時間: 10-2-5 16:22

bvei: 您好, 我囡囡都被收左上午班,我想問一下你學校的情況同N 班的課程
作者: EggEgg08    時間: 10-2-5 16:28

我阿b都係收佐am class.....
作者: hoyinghar    時間: 10-2-5 16:30

kb7724: 我住荃灣區

原帖由 kb7724 於 10-2-5 16:21 發表
天天2010, 你好!
bvei, 你好呀!! 可能會同你同班喎~
你住邊區架? 我住葵涌區架, 唔知搭校車要幾點落樓呢?

作者: deen    時間: 10-2-5 16:32

我bb收左PM class,但係我其實想讀上午多d...
都唔知點好
作者: CYTKAT    時間: 10-2-5 16:33

原帖由 bvei 於 10-2-5 03:05 PM 發表

我囡囡都係 AM CLASS, 你知否讀完K3所升的小學會有邊幾間?
作者: kb7724    時間: 10-2-5 16:43

hoyinghar,
eggegg08, cytkat, 你地住邊區架?
原帖由 hoyinghar 於 10-2-5 16:30 發表
kb7724: 我住荃灣區

作者: EggEgg08    時間: 10-2-5 16:46

九龍城......
作者: bvei    時間: 10-2-5 16:54

我住: 九龍城附近, 我會自己渣車送呀仔返...
作者: bvei    時間: 10-2-5 16:55

唔好意思, 我又唔係好清楚, 因為我大仔讀完n後, 就去左另一間讀k1...

原帖由 CYTKAT 於 10-2-5 16:33 發表

我囡囡都係 AM CLASS, 你知否讀完K3所升的小學會有邊幾間?

作者: happymami833    時間: 10-2-5 23:48

原帖由 kb7724 於 10-2-5 14:50 發表
請問有無媽咪已經決定今年n1比bb讀金巴倫道迦南架? 我沉日收到信學校收仔仔讀am class, 唔知有無bk同學仔呢

翁B真叻叻,收咗am class,弢弢pm class,唔知有冇機會轉am呢!!
作者: angelcambo    時間: 10-2-6 12:14

bevi,

有d嘢想請教你,請問係咪 2月4日收唔到信, 即係唔收我bb喇?

tks
作者: giant_japan    時間: 10-2-6 12:23

bvei
想問下如果8月返學仲未介到片, 學校會唔會幫忙? 如有點幫? 此外, 上午班同下午班先生同課程係咪一樣? 有無話上午班係叻d咁? 同星期六要唔要返學? 校車可唔可以只坐放學個程? n1有無功課要做? 謝謝
作者: pino    時間: 10-2-6 12:25

我個仔都收左讀pm class (我地本身都係選 pm),不過,吾會註冊啦!!
作者: cmfckyccl    時間: 10-2-6 12:35

我囝囝都入到am class!
作者: AAAFamily    時間: 10-2-6 13:36

My boy was admitted to AM class.  Not yet known will be register or not.  My concern is their English and Putonghua curriculum heard to be weaker than others.  Am I right?
作者: abbiemama    時間: 10-2-6 14:18

如果未介到片, 學校會幫忙的.唔洗擔心.
老師會帶小朋友去toilet, change 尿片褲 for the kids; later when they think it's the time they'll take off their pull-ups when in school, so that they just wear under + trousers (so you need to put a spare under and spare trousers in the schoolbag in case they get wet)
上午班同下午班先生同課程係咪一樣 <--- I haven't asked about this but I think it's the same.
上午班係叻d??? I don't think so.
星期六要唔要返學 <--- No
校車可唔可以只坐放學個程 <--- have to discuss with 校車叔叔
n1有無功課要做 <--- No

原帖由 giant_japan 於 10-2-6 12:23 發表
bvei
想問下如果8月返學仲未介到片, 學校會唔會幫忙? 如有點幫? 此外, 上午班同下午班先生同課程係咪一樣? 有無話上午班係叻d咁? 同星期六要唔要返學? 校車可唔可以只坐放學個程? n1有無功課要做? 謝謝 ...

作者: bvei    時間: 10-2-6 15:04

據我所知(因為仔仔有個同學係咁), 如坐學校自己校車, 係可以只坐一程, 但車費係要比足的...但如果你話出面d保母車, 咁我諗就睇下你自己點同佢地負責人傾...
作者: ruima    時間: 10-2-6 22:10

你們好,仔仔也收了上午班.
作者: giant_japan    時間: 10-2-7 11:30

原帖由 pino 於 10-2-6 12:25 發表
我個仔都收左讀pm class (我地本身都係選 pm),不過,吾會註冊啦!!

pino
可否講下點解? 謝
作者: kb7724    時間: 10-2-8 15:48

thank you for your sharing~
原帖由 abbiemama 於 10-2-6 14:18 發表
如果未介到片, 學校會幫忙的.唔洗擔心.
老師會帶小朋友去toilet, change 尿片褲 for the kids; later when they think it's the time they'll take off their pull-ups when in school, so that they just wear unde ...

作者: ruima    時間: 10-2-10 22:17

請問有沒有升小一的資料作參考?

作者: kb7724    時間: 10-2-11 16:19

比完留位費lu, 大家4月再聯絡~
作者: kmmum    時間: 10-2-11 16:30

我都交左留位費 ~~ 收左囡囡pm 班.
作者: 天天2010    時間: 10-2-11 16:36

我都交左留位費

天天2010        下午班      仔仔      搭校巴   

07年懷孕08年生bb09年搵學校10年返學, 真係快, 佢係我第一個小寶貝, 所以我都好期待佢買校服、書包、.....hehehe
作者: angelcambo    時間: 10-2-12 01:29

請問已經交咗留位費嘅媽咪, 知唔知未收到信嘅BB, 重有無機會咖? 因為我係未收到信咖.

TKS
作者: katykaka    時間: 10-2-18 02:52

我囡囡入左下午班,我哋都係住九龍城~
作者: 小燕子媽媽    時間: 10-2-18 12:22

囝囝0808bb 返AM CLASS, 由葵興搭校車,多多指教
作者: kb7724    時間: 10-2-20 11:45

小燕子媽媽, 我同你同區喎!
我地兩人個仔仔幾個月後一定會一齊等校車返學啫! 可以互相照應下, 真好! 你住葵興邊度呀? 我住葵涌邨架!
原帖由 小燕子媽媽 於 10-2-18 12:22 發表
囝囝0808bb 返AM CLASS, 由葵興搭校車,多多指教

作者: 小燕子媽媽    時間: 10-2-20 22:44

hello kb7724 媽媽, 好岩, 我地住你附近, 一定可以一起坐校車. 你囝囝有沒有返cannan playgroup? 我地返緊sat morning, 可以先適應環境

原帖由 kb7724 於 10-2-20 11:45 發表
小燕子媽媽, 我同你同區喎!
我地兩人個仔仔幾個月後一定會一齊等校車返學啫! 可以互相照應下, 真好! 你住葵興邊度呀? 我住葵涌邨架!
...

作者: kmmum    時間: 10-2-21 00:47

我住青衣...唔知有無媽咪一樣
作者: bobobetty    時間: 10-2-21 20:51

我個女入左pm class, 住美孚, 會搭校車
作者: kb7724    時間: 10-4-20 14:13

小燕子媽媽, 你係咪都係呢個星期六去交form呀? 你仔仔第時會唔會搭校車呀?
原帖由 小燕子媽媽 於 10-2-20 22:44 發表
hello kb7724 媽媽, 好岩, 我地住你附近, 一定可以一起坐校車. 你囝囝有沒有返cannan playgroup? 我地返緊sat morning, 可以先適應環境

作者: fanmama    時間: 10-4-20 23:58

hi, 阿女都被迦南am取錄左, 我地住葵涌,校巴路線跟青衣同線, 今個星期六都會去交留位費.
不如統計下大家同學仔gei資料ar

Name      Gender      Born
HLui           F             Feb 08
作者: clarng    時間: 10-4-21 00:15

HLui           F             Feb 08
YNg           F             Jan 08
作者: kb7724    時間: 10-4-21 16:32

YNg           F             Jan 08
COng        M            Jun  08    AM
作者: kb7724    時間: 10-4-22 14:24

大家一樣都係星期六去交留名費?
作者: fanmama    時間: 10-4-23 12:15

Yes, I wl.

Wl take MTR & see how long wl it take from my home to kinder....as most likely I gotta bring bb to school by myself for the first 2 wks.

anybody know how long wl it take from kln tong mtr station to cannan by walk?

原帖由 kb7724 於 10-4-22 14:24 發表
大家一樣都係星期六去交留名費?

作者: angelcambo    時間: 10-4-27 18:31     標題: 回覆 13# bvei 的文章

hello bvei,

想請問吓你, 下午班會唔會無上午班咁好咖, 因為剛剛收咗我bb pm, 所以想了解一吓,
麻煩你

tks
作者: bvei    時間: 10-4-27 21:55

咁我又唔知喎, 因為我大仔之前係讀am的...

原帖由 angelcambo 於 10-4-27 18:31 發表
hello bvei,

想請問吓你, 下午班會唔會無上午班咁好咖, 因為剛剛收咗我bb pm, 所以想了解一吓,
麻煩你

tks

作者: BeeBee11    時間: 10-4-27 22:53

Hi,
如要同埋小朋友由MTR行去學校,我唸起碼4-5個字,若果落雨,都幾麻煩。

原帖由 fanmama 於 10-4-23 12:15 發表
Yes, I wl.

Wl take MTR & see how long wl it take from my home to kinder....as most likely I gotta bring bb to school by myself for the first 2 wks.

anybody know how long wl it take from kln tong m ...

作者: BeeBee11    時間: 10-4-27 22:57

Name  Gender  Born      
HLui      F          Feb 08
YNg       F         Jan 08
COng     M        Jun 08      AM
Mona     F         Feb08       AM   Kowloon City

[quote]原帖由 kb7724 於 10-4-21 16:32 發表
作者: kb7724    時間: 10-4-28 15:59

係呀, 我上星期六同老公去, 兩個大人既步伐行都要20分鐘, 何況2歲bb.....我都考慮緊轉搭sch bus 算了~
唔計較車費問題, 2歲人仔一個人搭車, 車入面只得1個保母, 又有點兒擔心囉~!

原帖由 BeeBee11 於 10-4-27 22:53 發表
Hi,
如要同埋小朋友由MTR行去學校,我唸起碼4-5個字,若果落雨,都幾麻煩。

作者: ngo109    時間: 10-5-4 23:02

我囝囝都係2010年N1下午班, 佢係2008年1月出生架...
作者: linushui    時間: 10-5-5 00:07

其實N班都有成18班 (上下午各9班), 好似好多人, 成400幾人, 計埋K1-3 (又係18班?), 成間學校有成千人 , 分上下午, 每節都有成600人, 會唔會好迫, 唔夠地方都staff ???

我都收左a.m., 因為怕啟思課程淺, 所以沒有比錢, 都怕自己會選錯.
作者: PQBaby    時間: 10-5-5 02:06

唔知選擇返上午班好定下午班好?你們會點選擇,請比意見?
請問上午班和下午班課程和其他嘢是否有分別?
作者: sheffield    時間: 10-5-5 09:33

唔使擔心,我亞女都係讀緊PN,我地初初都係好似你咁諗,所以就返學自己湊,放學比佢搭巴士試一下先。誰不知亞女好鍾意搭架鴨仔巴士,過左兩個月我地就比佢搭埋返學,佢一上車就同小朋友傾偈。雖然係得一個姨姨,但司機叔叔同姨姨都好交帶,好細心,連係車到發生的"特別事"都會話比我地知。例如,叔叔會話番比我地聽"堯堯好叻,熱就自己識除外套",小朋友睡著了,姨姨就最後至抱佢落車,仲特別小心同細細力放番落家長膊頭。唔係得我地加車d叔叔姨姨係咁,我地幾個朋友仔搭唔同嘅鴨鴨巴士,但個個好贊呢!是真的,搭巴士仲可以縮短小朋友同家長分離時的不安呀!

原帖由 kb7724 於 10-4-28 15:59 發表
係呀, 我上星期六同老公去, 兩個大人既步伐行都要20分鐘, 何況2歲bb.....我都考慮緊轉搭sch bus 算了~
唔計較車費問題, 2歲人仔一個人搭車, 車入面只得1個保母, 又有點兒擔心囉~!

...

作者: 小燕子媽媽    時間: 10-5-5 13:28

COng        M            Jun  08    AM
Mike         M            AUG 08    AM
作者: 小燕子媽媽    時間: 10-5-5 13:32

SORRY, 好耐沒有上BK.
我都已經留位啦.
下次家長講座, 你會否參加? 約你一起去?

原帖由 kb7724 於 10-4-20 14:13 發表
小燕子媽媽, 你係咪都係呢個星期六去交form呀? 你仔仔第時會唔會搭校車呀?

作者: rforyan    時間: 10-5-5 13:44

好多謝你既分享,我都諗住比亞仔IN 2011年既PN.我都有搭校車既擔心問題, 因為如果我亞仔由屋企返學(搭校車)既車程要45分鐘. 唔知佢咁細個頂唔頂得住... 我知道呢間迦南好好, 但返放學既concern 都幾大..請問可否比比意見. thanks.

» 發表回覆
原帖由 sheffield 於 10-5-5 09:33 發表
唔使擔心,我亞女都係讀緊PN,我地初初都係好似你咁諗,所以就返學自己湊,放學比佢搭巴士試一下先。誰不知亞女好鍾意搭架鴨仔巴士,過左兩個月我地就比佢搭埋返學,佢一上車就同小朋友傾偈。雖然係得一個姨姨,但司機叔叔同姨姨都 ...

作者: fanmama    時間: 10-5-5 13:56

大家知唔知8月預備班最後繳費日期係幾時? 我記得註冊嗰日個staff話5/30, 但係我睇張通告就7月....
作者: sheffield    時間: 10-5-5 16:44

我亞B在奧海城上蓋屋苑於8:15上車,其實都要45分鐘。放學就快d,12:30-35就返到。返學冇問題,初初放學有時會在巴士睡著了,但過年後就冇瞓啦,可能大個左掛!再加上有時老師會在放學前派些手工呀,獎個貼紙仔呀,什至巴士姨姨都會比粒糖糖,所以小朋友都會好開心,到站時都會開心的期待"show off"老師或姨姨比佢地嘅野。所以,如小朋友有需要,佢地會"洽一洽",也不用太擔心。當然,如學校近屋企可以行返學就最好,但,如搭車的話,就算都幾近,因要兜路接其他小朋友,所以都搞到好耐…

[quote]原帖由 rforyan 於 10-5-5 13:44 發表
好多謝你既分享,我都諗住比亞仔IN 2011年既PN.我都有搭校車既擔心問題, 因為如果我亞仔由屋企返學(搭校車)既車程要45分鐘. 唔知佢咁細個頂唔頂得住... 我知道呢間迦南好好, 但返放學既concern 都幾大..請問可否比比 ...
作者: sharon26788    時間: 10-5-5 23:19

原帖由 fanmama 於 2010-5-5 13:56 發表
大家知唔知8月預備班最後繳費日期係幾時? 我記得註冊嗰日個staff話5/30, 但係我睇張通告就7月....

8月6號既幼兒輔導班最後交錢係5月30號前啊,我都因為呢個問題打電話再問過幼稚園既老師

我囡囡係返AM既 ,好高興認識咁多位同學仔既MAMI,希望以後仲可以多D機會傾計
作者: clarng    時間: 10-5-5 23:41

Name      Gender    Born
HLui          F            Feb 08
YNg          F            Jan 08     AM
COng        M           Jun  08    AM
Mike         M           AUG 08    AM
作者: lilylamwaiyi    時間: 10-5-6 01:43     標題: 回覆 7# 小燕子媽媽 的文章

我黎緊都係會番N1 am架~~~
nice to meet you~
你同小朋友會番8月份個個準備班嗎?

TingH           F             Jan 08
作者: lilylamwaiyi    時間: 10-5-6 01:47

heehheeee....... 我都係am架
你8月有冇報讀預備班呢? 唔知我都小寶寶會唔會係同學仔呢

原帖由 kb7724 於 10-2-5 02:50 PM 發表

作者: fanmama    時間: 10-5-6 11:07

原帖由 sharon26788 於 10-5-5 23:19 發表

8月6號既幼兒輔導班最後交錢係5月30號前啊,我都因為呢個問題打電話再問過幼稚園既老師

我囡囡係返AM既 ,好高興認識咁多位同學仔既MAMI,希望以後仲可以多D機會傾計 ...

Thanks sharon26788....

阿囡會讀預備班, 見佢依家响屋企淨係對住姐姐同睇電視, 而得即刻就送佢返學呀....
作者: eshiro    時間: 10-5-7 15:15

my girl also in AM class ~

HLui          F            Feb 08
YNg          F            Jan 08     AM
COng        M           Jun  08    AM
Mona        F             Feb08       AM
Mike         M           AUG 08    AM
TingH        F             Jan 08
eshiro       F            Aug 08    AM
作者: lilylamwaiyi    時間: 10-5-8 15:31

TingH        F             Jan 08     AM   

原帖由 eshiro 於 10-5-7 03:15 PM 發表

Mona        F             Feb08    ...

作者: kb7724    時間: 10-5-10 12:35

改番用英文名, 留待3個月後可以同大家相認 ~

Caron       M           Jun  08    AM
Mona        F             Feb08       AM
TingH        F             Jan 08
eshiro       F            Aug 08    AM
作者: kb7724    時間: 10-5-10 12:41

多謝你既分享! 其實, 基於放學時間既關係, 我都決定比阿仔搭校車了!
早幾星期, 我都刻意響屋企 / 公司樓下睇下迦南既校巴, 雖然我唔太肯定係窩打老道果間定係金巴倫道呢間, 但依我見到校巴ee既態度, 都幾令我放心! 再加上你既分享同路程時間, 我都係決定搭了。

原帖由 sheffield 於 10-5-5 16:44 發表
我亞B在奧海城上蓋屋苑於8:15上車,其實都要45分鐘。放學就快d,12:30-35就返到。返學冇問題,初初放學有時會在巴士睡著了,但過年後就冇瞓啦,可能大個左掛!再加上有時老師會在放學前派些手工呀,獎個貼紙仔呀,什至巴士姨姨都會比 ...

作者: kb7724    時間: 10-5-10 12:43

好喎, 大家咁近, 一齊吖!
就約定你啦! 你老公會唔會一齊? 如果會我就叫埋我c6, 唔會就我自己一個去~
原帖由 小燕子媽媽 於 10-5-5 13:32 發表
SORRY, 好耐沒有上BK.
我都已經留位啦.
下次家長講座, 你會否參加? 約你一起去?

作者: kb7724    時間: 10-5-10 12:45

好彩你問咋! 我都以為係7月前交呀 所以我到依家都仲未入錢......
原帖由 sharon26788 於 10-5-5 23:19 發表

我囡囡係返AM既 ,好高興認識咁多位同學仔既MAMI,希望以後仲可以多D機會傾計 ...

作者: eshiro    時間: 10-5-11 10:15

does any BB go to Cannan playgroup  gar??  good?
作者: sheffield    時間: 10-5-11 10:37

good, 是"短時間版"幼稚園/幼兒園。我聽過有媽咪覺得姐姐唔夠愛心,但我就覺得幾好,絕對會recommend,係一個學校初形,要求小朋友學規舉的好地方。我亞女返cannan playgroup時,同時都有返別的英文playgroup,英文playgroup可以學多點英語,但一般外面的playgroup都較自由,不像學校般的老師會嚴格要求守規舉,要排隊,坐定定等等。除了學紀律,迦南的playgroup其實也是教家長怎樣在家如何教小朋友。個期教顏色,回家就幫佢學認顏色。個期教水果,返到屋企就照做。媽媽唔得閑都可以要同亞B上堂的人即跟playgroup做的東西練習。他們還會有透過些小遊戲讓小朋友有大小肌肉的續習(夾通粉,揸海綿(索水)等,這些遊戲都是爸媽在家可照版煮碗做的。所以如果唔知係屋企可以點教小朋友或比乜小朋友做,其實爸媽真的可在迦南學到點訓練小朋友呢!
作者: JOESPHINE    時間: 10-5-12 17:21

原帖由 eshiro 於 10-5-7 15:15 發表

Mona        F             Feb08    ...

我都交註佐刪啦~
Caron       M           Jun  08    AM
Louis        M           JAN 08     AM
作者: 小燕子媽媽    時間: 10-5-14 17:34

Hello,

家長講座好似只可以一位家長參加呀

原帖由 kb7724 於 10-5-10 12:43 發表
好喎, 大家咁近, 一齊吖!
就約定你啦! 你老公會唔會一齊? 如果會我就叫埋我c6, 唔會就我自己一個去~

作者: BeeBee11    時間: 10-5-15 01:14

請問會唔會有家長唔返8月份嘅適應班呢?

BeeBee11

原帖由 kb7724 於 10-5-10 12:45 發表
好彩你問咋! 我都以為係7月前交呀 所以我到依家都仲未入錢......  

作者: Maqurita    時間: 10-5-15 01:23

我仔仔入左今年pm,都讀左佢地既pg2個月,我覺得好好,我仔仔專心好多比起第二間,而且課程內容堂堂都唔一樣,次次都有手工做,而且每堂都2個miss,佢地唔會俾小朋友周圍跑影響其他小朋友,仔仔學到禮儀既野,例如躹恭
午安,我都好鍾意
原帖由 eshiro 於 10-5-11 10:15 發表
does any BB go to Cannan playgroup  gar??  good?

作者: Maqurita    時間: 10-5-15 01:27

Louis        M           JAN 08     AM
jovy         M            JULY 08   PM

HELLO
我住元朗,第一個月會自己車,之後俾仔仔試搭校車,8月適應班會返,聽日交註冊費,nice to meet all of u

作者: clarng    時間: 10-5-16 23:56

let's make a remark for locations and see if any buddies around....

YNg          F            Jan 08    AM  奧運
Caron       M           Jun  08   AM
Mona        F             Feb08   AM
Mike         M           AUG 08  AM
TingH        F             Jan 08  AM
eshiro       F            Aug 08   AM
Louis        M           JAN 08    AM
jovy         M            JULY 08  PM  元朗
作者: kb7724    時間: 10-5-17 12:35

我知呀, 咪叫C6出去門口等囉....
如果你一個人陪我去, 我就唔叫佢陪我喇~
原帖由 小燕子媽媽 於 10-5-14 17:34 發表
Hello,

作者: kb7724    時間: 10-5-17 12:37

good!
let's make a remark for locations and see if any buddies around....

YNg          F            Jan 08    AM  奧運
Caron       M           Jun  08   AM  葵涌
Mona        F             Feb08   AM
Mike         M           AUG 08  AM
TingH        F             Jan 08  AM
eshiro       F            Aug 08   AM
Louis        M           JAN 08    AM
jovy         M            JULY 08  PM  元朗

原帖由 clarng 於 10-5-16 23:56 發表

Caron       M           Jun ...

作者: fanmama    時間: 10-5-17 13:48

added mine...
e....Caron, we both living in KC, I will get on the school bus @ KCP, where is your location?

HLui          F            Feb 08   AM 葵涌
Caron       M           Jun  08   AM  葵涌

原帖由 kb7724 於 10-5-17 12:37 發表
good!

Caron       M  ...

作者: BeeBee11    時間: 10-5-17 14:10

Dear All,

HLui          F            Feb 08   AM 葵涌
Mona        F             Feb08   AM  九龍城

Mona媽咪

原帖由 fanmama 於 10-5-17 13:48 發表
e....Caron, we both living in KC, I will get on the school bus @ KCP, where is your location?

YNg          F        ...

作者: 小燕子媽媽    時間: 10-5-18 13:28

Mona        F             Feb08   AM  九龍城
Mike         M           AUG 08  AM 葵涌

FROM MIKE MAMA
作者: Maqurita    時間: 10-5-20 00:21

i'm so far away from all of u:(
作者: Yuchingmum    時間: 10-5-20 16:47

請問N1使唔使著校服家?

Mike         M           AUG 08  AM 葵涌
Kristy        F            May 08   AM 何文田
作者: abbiemama    時間: 10-5-20 17:08

九月開始要著校服㗎!
八月嘅適應班就唔洗,只係著條圍裙就得,而條圍裙係返適應班頭一日同老師買嘅.
作者: Maqurita    時間: 10-5-20 18:57

8月都要著,入學註冊份野有提

原帖由 abbiemama 於 10-5-20 17:08 發表
九月開始要著校服㗎!
八月嘅適應班就唔洗,只係著條圍裙就得,而條圍裙係返適應班頭一日同老師買嘅.

作者: angelcambo    時間: 10-5-22 12:04

我交書簿費果日, 問過d Miss, 佢地話8月唔洗著校服咖.
作者: 2ndsister    時間: 10-5-22 21:47

係要著...因為我大仔兩年前唔洗著, 但我見通告話要著, 我問左徐主任啦, 係要著的..
作者: sharon26788    時間: 10-5-23 23:19

我上次註冊果時,果個MISS都話8月要開始著喎
作者: abbiemama    時間: 10-5-26 10:23

我大女係上年(09年8月)讀適應班的,係唔洗著校服喎,只係著便服加件圍裙就得啦!係金巴倫道呢間喎!
唔通今年改咗??
作者: kb7724    時間: 10-5-27 15:42

Hi HLui Mami, KCP個站響邊架?
我都係比仔仔by sch bus, 個站響葵馥苑.
你10/7去唔去明愛聽講座? 我地約埋小燕子媽媽一齊去好唔好??

原帖由 fanmama 於 10-5-17 13:48 發表

YNg          F        ...

作者: fanmama    時間: 10-5-27 23:10

KCP - 葵涌廣場
去呀, 約埋一齊梗係好啦, 因為張通告寫明只可一位家長出席, 到時無咁悶ma...

原帖由 kb7724 於 10-5-27 15:42 發表
Hi HLui Mami, KCP個站響邊架?
我都係比仔仔by sch bus, 個站響葵馥苑.
你10/7去唔去明愛聽講座? 我地約埋小燕子媽媽一齊去好唔好??

作者: angelcambo    時間: 10-5-28 10:32

請問你們交咗輔導班的學費未呀?
係咪要5月30日之前入數呀?

TKS
作者: JOESPHINE    時間: 10-5-28 18:06

原帖由 BeeBee11 於 10-5-15 01:14 發表
請問會唔會有家長唔返8月份嘅適應班呢?

BeeBee11

Hi All~~
註冊日, 我問過老師8月份既適應班一定要返喎~~可以唔番既咩
Louis        M           JAN 08    AM  觀塘
Kristy        F            May 08   AM 何文田
作者: sharon26788    時間: 10-5-28 19:41

原帖由 小燕子媽媽 於 2010-5-14 17:34 發表
Hello,

有講到只可以一位咩?死喇,我理解左係最少預一位家長參加,仲諗住叫埋LG一起去添.
作者: mamasam    時間: 10-5-29 21:53

原帖由 JOESPHINE 於 10-5-28 18:06 發表

Hi All~~
註冊日, 我問過老師8月份既適應班一定要返喎~~可以唔番既咩
Caron      ...

我女女都入左PM CLASS,可以一齊做同學仔啦!!
作者: mamasam    時間: 10-5-29 21:55

Louis        M           JAN 08    AM  觀塘

CHINCHIN F            APR 08    PM 彩虹
作者: clarng    時間: 10-5-31 20:51

btw, how many PN classes there for this year (am & pm)  ?
作者: mrsfull    時間: 10-6-1 02:19

hi 大家好呀, 我亞仔係pm班.  confirmed 會返適應班啦, 希望他早點習慣返學係點啊

CHINCHIN F            APR 08    PM 彩虹
Alistair      M            APR 08    PM 油麻地
作者: deen    時間: 10-6-1 13:52

原帖由 angelcambo 於 10-5-28 10:32 發表
請問你們交咗輔導班的學費未呀?
係咪要5月30日之前入數呀?

TKS

死啦!阿仔呢幾日有D事,我未去交錢...
大鑊!
作者: kb7724    時間: 10-6-1 16:49

好呀, 咁就約埋一齊去啦~
到時再約 !
原帖由 fanmama 於 10-5-27 23:10 發表
KCP - 葵涌廣場
去呀, 約埋一齊梗係好啦, 因為張通告寫明只可一位家長出席, 到時無咁悶ma...

作者: mrsfull    時間: 10-6-2 00:30

原帖由 deen 於 10-6-1 13:52 發表

死啦!阿仔呢幾日有D事,我未去交錢...
大鑊!

不用大鑊, 好似係家長日前交都得咖
作者: sylvialee1023    時間: 10-6-8 22:42

原帖由 mrsfull 於 10-6-1 02:19 發表
hi 大家好呀, 我亞仔係pm班.  confirmed 會返適應班啦, 希望他早點習慣返學係點啊

Caron    ...

TYiu          M           Apr 08    PM Kowloon Bay

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5