教育王國

標題: 自閉症傾向家長 [打印本頁]

作者: josephinehi    時間: 10-2-19 15:26     標題: 自閉症傾向家長

我個仔都有自閉症傾向,其實我希望一班自閉症的小朋友可以每個月有一次叙會, 給他們可以一起玩,學習和人相處, 因為普通小朋友不知我個仔是有自閉症,所以當小朋友和我個仔玩時,覺得他倒蛋, 所以不和他玩.我見倒很心痛.所以我希望大家有自閉症的家可以SUPPORT 大家
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-22 12:32     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

其實我都好同意,不過地點係好大問題,我囝囝兩歲無語言能力,唔同其他小朋友玩!
作者: 我係女仔    時間: 10-2-22 14:32

我都想參加呀
MSN:[email protected]
EMAIL:[email protected]
我仔仔兩歲, 希望大家有機會做朋友啦

作者: pipi331    時間: 10-2-22 22:53

作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-22 23:05

大家好呀!咁啱大家仔仔都係兩歲
my e-mail [email protected]
原帖由 pipi331 於 10-2-22 22:53 發表
Me3, 我都想參加呀
email: [email protected]
我仔仔兩歲, 希望大家有機會做朋友啦

作者: henryfok    時間: 10-2-23 09:45

我個囝4歲可否參加?my e-mail [email protected]
作者: owl_2046    時間: 10-2-23 10:38

我個仔都四歲, 當時醫生疹段為自閉症傾向, 但而家係政府record 係 global delay.
我仔唔怕陌生人, 但比較喜歡同大人/大哥哥玩, 同齡或細過佢都冇興趣.
但大家住區域唔同, 真係要遷就都幾難.

原帖由 henryfok 於 10-2-23 09:45 發表
我個囝4歲可否參加?my e-mail [email protected]

作者: 維他老師    時間: 10-2-23 13:28

作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-23 22:27     標題: 回覆 1# 維他老師 的文章

其實我並非攪手,不如大家在Toppic內講低要求讓大家知道,我諗容易成事!我星期一至日都得,不過我仔仔一定要瞓下午覺,坐長途車瞓半小時都OK!我覺得唔好去D主提公園,小朋友可能會俾各自喜好吸引住,而家長亦要自顧小朋友而末能交流心得!而小朋友年紀對我更不是問題,因為他始終要接觸不同年紀的人!
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-24 09:41

我都想參加呀, 我個囡兩歲四個月, 16個月做評估時被評為global delay,但我覺得佢似自閉.我email是:[email protected]
最好禮拜六下午或禮拜日.
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 09:56

估唔到有人會support 我建意,因為我初初post該段文字時,無人回應我, 我有些disappoint. thanks.

你們有無提意, 我就想搞一個 citytour, 好嗎?, 我好歡迎4歲小朋友一起玩.
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 09:59

原帖由 josephinehi 於 10-2-19 15:26 發表
我個仔都有自閉症傾向,其實我希望一班自閉症的小朋友可以每個月有一次叙會, 給他們可以一起玩,學習和人相處, 因為普通小朋友不知我個仔是有自閉症,所以當小朋友和我個仔玩時,覺得他倒蛋, 所以不和他玩.我見倒很心痛. ...

估唔到有人會support 我建意,因為我初初post該段文字時,無人回應我, 我有些disappoint. thanks.

你們有無提意, 我就想搞一個 citytour, 好嗎?, 我好歡迎4歲小朋友一起玩.
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 11:06

原帖由 ChingMan1002 於 10-2-24 09:41 發表
我都想參加呀, 我個囡兩歲四個月, 16個月做評估時被評為global delay,但我覺得佢似自閉.我email是:[email protected]
最好禮拜六下午或禮拜日. ...

作者: 我係女仔    時間: 10-2-24 11:40

我小朋友平時返學(1-6)架, 如帶埋佢, 就要星期日啦
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 12:15

原帖由 我係女仔 於 10-2-24 11:40 發表
我小朋友平時返學(1-6)架, 如帶埋佢, 就要星期日啦

無問題
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 12:43     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

我有多一個提意, 不如我book 一個function room, 然後叫到會, 找一位導師, 和小朋友一起玩, 好嗎?我已做絡了我一位同學,佢有經驗和小朋友玩, 她願意做導師help 小朋友.
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-24 13:41     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

Good idea wo, i hope the parents can talk and children can play. Sat or Sun afternoon is more preferably.
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 15:47     標題: 回覆 1# ChingMan1002 的文章

如果有興趣的話,請留言
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-24 17:12

Soory呀!我想問吓咁樣攪大約要幾多錢?
原帖由 josephinehi 於 10-2-24 12:43 發表
我有多一個提意, 不如我book 一個function room, 然後叫到會, 找一位導師, 和小朋友一起玩, 好嗎?我已做絡了我一位同學,佢有經驗和小朋友玩, 她願意做導師help 小朋友. ...

作者: ChingMan1002    時間: 10-2-24 18:00

我唸如果有人有會所book場唔會好貴, 其實志在大家出黎交個朋友, share下.
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-24 19:20

其實我好明白呢個目的,但係唔怕失禮講句我只係擔心我負擔唔起啫!我都好想參加!
原帖由 ChingMan1002 於 10-2-24 18:00 發表
我唸如果有人有會所book場唔會好貴, 其實志在大家出黎交個朋友, share下.

作者: josephinehi    時間: 10-2-24 21:18     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

會所埸地不是太貴,我想叫埋食物約$100-150
作者: josephinehi    時間: 10-2-24 21:27     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

你經濟有問題嗎?
作者: 維他老師    時間: 10-2-24 22:40

作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-24 23:02

唔怕老實講我不但係經濟連家庭也有問題,但我知呢件事會對小朋友好,所以如果能力負擔得起我都好想參加!唔好誤會我駁同情
原帖由 josephinehi 於 10-2-24 21:27 發表
你經濟有問題嗎?

作者: josephinehi    時間: 10-2-25 09:23     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

無問題,如果其他家長唔介意的話,而他們又無所謂, 我們就象徵式收你少少錢, 因為我只想讓小朋友一起玩, 令他們可以學下群體生活.

如你要為你個仔做治療,可建 意去庭欣言語中心,他們有得為你specail price.
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-25 09:26     標題: 回覆 2# 維他老師 的文章

如果我地搵到多d人share,咁就平d好多.
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-25 09:30     標題: 回覆 2# josephinehi 的文章

同意, 不過想知有無人有興趣. 我建議20/3 (sat)下午.
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-25 09:32     標題: 回覆 5# 維他老師 的文章

請問centre响邊區呀?
作者: 我係女仔    時間: 10-2-25 10:44

可唔可以星期日呀?
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-25 11:52

首先講句多謝!不過咁會對大家唔公平,我唔想!庭恩同Step都有支助,我都有報名,不過未有位。
原帖由 josephinehi 於 10-2-25 09:23 發表
無問題,如果其他家長唔介意的話,而他們又無所謂, 我們就象徵式收你少少錢, 因為我只想讓小朋友一起玩, 令他們可以學下群體生活.

如你要為你個仔做治療,可建 意去庭欣言語中心,他們有得為你specail price. ...

作者: josephinehi    時間: 10-2-25 13:33     標題: 回覆 2# 我係女仔 的文章

可以, 無問題
作者: josephinehi    時間: 10-2-25 13:36     標題: 回覆 4# ChingMan1002 的文章

what centre?
作者: josephinehi    時間: 10-2-25 13:38     標題: 回覆 6# ChingMan1002 的文章

我無問題,你願意assistant 我 嗎?
作者: josephinehi    時間: 10-2-25 13:39     標題: 回覆 11# 維他老師 的文章

too expensive
作者: josephinehi    時間: 10-2-25 13:44

請問那一個有興趣於3月20日, join 我們的function呀, 如有, 請私人傳信給我.
作者: KSWKSW    時間: 10-2-25 15:46

加上我, 我的EMAIL: [email protected]

原帖由 josephinehi 於 10-2-25 13:44 發表
請問那一個有興趣於3月20日, join 我們的function呀, 如有, 請私人傳信給我.

作者: 我係女仔    時間: 10-2-25 16:29

原帖由 josephinehi 於 10-2-25 13:44 發表

要星期日, 因為仔仔返一至六
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-25 17:27     標題: 回覆 5# josephinehi 的文章

唔係好明你意思呀,不過我可以幫手攪law. 咁禮拜日即21號你ok嗎? 我見維他老師建議一個鐘$200啦可以包括道具 (如治療球, 滾桶, 腳踏等)wo, 咁d小朋友可以有野玩, 其實我無咩所謂, 請check pm.
作者: ChingMan1002    時間: 10-2-25 18:28

Seems that now totally has around 5 families (including you and me) to join the gathering.
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-2-25 20:51

如果聯絡返初初有留e-mail的,我諗唔止
原帖由 ChingMan1002 於 10-2-25 18:28 發表
Seems that now totally has around 5 families (including you and me) to join the gathering.

作者: josephinehi    時間: 10-2-27 09:10     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

給我時間吧
作者: ricatong    時間: 10-2-27 12:42

我都好想參加,不過我只有星期日下午才有空。
作者: josephinehi    時間: 10-3-1 08:55     標題: 回覆 3# 煩惱的爸爸 的文章

我已看了你中心介紹,你可否hold 住, 3月 21日下午1300-1500hrs, 要幾時給deposit你間公司?我想知可否叫到會在該地方食.你電給我好嗎?
作者: josephinehi    時間: 10-3-1 08:57     標題: 回覆 21# 維他老師 的文章

我已看了你中心介紹,你可否hold 住, 3月 21日下午1300-1500hrs, 要幾時給deposit你間公司?我想知可否叫到會在該地方食.你電給我好嗎?
作者: 我係女仔    時間: 10-3-1 13:20

原帖由 josephinehi 於 10-3-1 08:57 發表

呢個咩唔咩小朋友訓搞時間咩
作者: josephinehi    時間: 10-3-1 23:24     標題: 回覆 1# 我係女仔 的文章

可能有改
作者: josephinehi    時間: 10-3-1 23:52

各位家長: 我剛聯絡了一位專搞party的導師,我和她說了該gathering的性質,她有經驗引導小朋友一起玩,所以可以請她到我們gathering,約$700兩小時,我曾聯絡一位語言治療師,但由於她的工作手則問題,所以不能請她.而暫定3月28日,因為該導師當日有空, 如無意見,請pm我,留電話和e-mail, 另外,如果有興趣家長想參加,請問有無人屋企有club house給我們租呀?
作者: ChingMan1002    時間: 10-3-2 17:47     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

想問$700.-是否只包導師教小朋友玩兩個鍾, 其他野例如埸地要自己搵呀? 咁好似都幾貴wo.
作者: josephinehi    時間: 10-3-8 10:16     標題: 回覆 1# ChingMan1002 的文章

我可以找到function room, 約一個鍾$60-80.
作者: josephinehi    時間: 10-3-8 10:27

sorry,因我個6個月大細仔入了醫院,所以無回覆你們.我見有約5個家庭有興趣參加,你們有無意見,我可以book會所於將軍澳, 藍田洭景, 不過要快決定,我怕 fully book. 請pm 我, 我會星期二和三電你們.
作者: ChingMan1002    時間: 10-3-11 10:10     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

Is your baby OK? I'm OK at anywhere. Please let me know if you need help.
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-19 22:19     標題: 暫定於4月4日舉行BBQ

地點及收費可參考以下網址http://www.yl.hk/skybbq/index.htm
如有興趣參加請於星期三前PM給Josephine留電話,以方便聯絡預計人數留坐,歡迎其他家庭成員及親友參與。
作者: josephinehi    時間: 10-3-20 07:45     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

請快回覆,因有機會要訂位.
作者: josephinehi    時間: 10-3-20 07:50     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

ching man:你有我電話,如你可以到的話, 請電我, 因我部電腦好像有問題
作者: 我係女仔    時間: 10-3-21 09:50

我都好想去燒烤呀, 但我個仔坐唔定呀, 佢仲要坐BB車成日坐得耐就要起身, 又怕佢禽喎, 又唔可以比佢落地, 如果落地佢就會周圍走, 好危險果度咁多火, 佢叫唔停架, 仲唔知人講咩
作者: ricatong    時間: 10-3-21 13:17

係呀,帶住佢地BBQ會有D危險,我唔夠膽呀!
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-21 17:44

可能我是爸爸,其實我唔怕小朋友有咩危險而咩都唔俾佢做,舉例:有好多家長開飯時會唔俾小朋友行埋張枱,怕他們被熱的餸菜整親,但我家中只用一張小朋友枱食飯,但最初會同小朋友講:熱熱、危險、唔準掂,並捉住他手仔去摸碟邊,他感到熱便會縮手,等他認知什麼是熱,熱會危險,依家我小朋友見到我放餸菜在枱上已學識講熱熱,我亦會答佢:係呀熱熱呀,危險呀,唔準掂,他亦不會伸手去掂。其實我覺得每樣都怕而唔俾小朋去試並非好事,試問唔跌過又點知痛呢?當然要評估後果嚴重性。唔通唔俾佢出街?後果可能更嚴重,影響日後多方面發展。家長應該要面對的是如何管教小朋友,而並非逃避!以上只是我的愚見,並非冒犯!如有不同見解敬請見諒!
作者: 我係女仔    時間: 10-3-21 18:36

可唔可以比你地既EMAIL或MSN我呀
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-22 03:10

其實妳已經有我的e-mail:[email protected]
原帖由 我係女仔 於 10-3-21 18:36 發表
可唔可以比你地既EMAIL或MSN我呀

作者: josephinehi    時間: 10-3-22 08:58     標題: 回覆 2# 我係女仔 的文章

請問你是否去BBQ
作者: 我係女仔    時間: 10-3-22 13:19

原帖由 josephinehi 於 10-3-22 08:58 發表
請問你是否去BBQ

NO la,你地玩得開心d啦
我仔仔4/4    2y生日呀,hehe
作者: josephinehi    時間: 10-3-23 08:42     標題: 回覆 3# 煩惱的爸爸 的文章

可否電我1300hrs
作者: chulokto    時間: 10-3-23 11:50

我都想帶仔仔參加呀!~~
我都覺得大家小朋友媽咪或daddy如果結成朋友,大家可以有共同話題及更加了解小朋友需要。
我就覺得場地可以係屋苑club house,因為價錢可以平d,到大家小朋友熟絡後,先搞戶外活動。

大家有無屋苑club house可以提供呢?

My e-mail address : [email protected]
作者: chulokto    時間: 10-3-23 12:00

另外我地係唔係應該開另一個subject如:「自閉症兒童家長會」,因為可以令到更多家長一看便明白可入內參與。
(只屬個人意見,希望各位見諒!)
作者: josephinehi    時間: 10-3-23 14:16     標題: 回覆 2# chulokto 的文章

我都想club house, 但有很多問題存在,e.g, 我們大家住的地區......, 你是否join 我們?
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-23 21:26

請問Club House攪會平幾多?是否自備食物及飲品?如果與燒烤場型式一樣又平好多我都唔介意,因為準備食物及飲品是最大問題!
原帖由 josephinehi 於 10-3-23 14:16 發表
我都想club house, 但有很多問題存在,e.g, 我們大家住的地區......, 你是否join 我們?

作者: chulokto    時間: 10-3-24 15:14

飲品同食物又唔係太大問題,可以出席既家長每戶負責一款食品,又或者叫到會都得....
我有幾位朋友搞過生日會,佢地都係每個家庭負責一款食品,都搞得幾好,最緊要係要知當日人數,如果多人參與就叫到會最好。
作者: chulokto    時間: 10-3-24 15:15

我睇第一次搞聚會最好係星期六,因為可以多D人試下參與,打後可以再搞一些係星期一至六,要視付大家每次聚會投票人數。
作者: chulokto    時間: 10-3-24 15:17

地點方面,邊D人有興趣參加聚會屋企又有club house可提供就先做張list,每次可在不同地點搞及又投票。
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-24 20:31

由於大多都是在職家長,更有小朋友要返學或做訓練所以才選星期日!妳是否參與4月4日的聚會?請回覆,並多謝妳的建意!
原帖由 chulokto 於 10-3-24 15:15 發表
我睇第一次搞聚會最好係星期六,因為可以多D人試下參與,打後可以再搞一些係星期一至六,要視付大家每次聚會投票人數。

作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-30 13:25     標題: 回覆 6# josephinehi 的文章

PM有問題!參考資料:http://www.yl.hk/skybbq/i_map.htm
不過資料有錯,52X應該在西九龍中心,我要再check KMB網
作者: ChingMan1002    時間: 10-3-30 13:43     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

請問係4月2日定4月4日呀, 因為josephine話係4月2日wo.
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-30 16:24     標題: 回覆 1# ChingMan1002 的文章

係4月2日
作者: josephinehi    時間: 10-3-31 08:41

各位 BBQ於4月2日, 星期五下午一時大欖涌燒烤場, 歡迎各家長join 我們, 如有興趣, 請pm 我
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-3-31 17:01     標題: 回覆 1# josephinehi 的文章

Sorry呀!我大仔入咗醫院留醫,所以我去唔到!
作者: ChingMan1002    時間: 10-4-5 00:06     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

希望你個小朋友快D好返啦.
作者: 煩惱的爸爸    時間: 10-4-6 23:31

多謝關心!已經出院並康復中,唔知點解會由微燒引發到泡診,但不是在咀外而是在口內,而且牙肉腫晒,攪到食唔到嘢!唔好意思攪到第一次聚會要告吹,睇下月尾妳同Josephine有無時間再攪過!
原帖由 ChingMan1002 於 10-4-5 00:06 發表
希望你個小朋友快D好返啦.

作者: ChingMan1002    時間: 10-4-7 11:49     標題: 回覆 1# 煩惱的爸爸 的文章

Good to hear that! I'm alway free ga.
作者: josephinehi    時間: 10-4-7 19:48

讓你小朋友好一點,才出來吧
作者: anan3388    時間: 10-4-25 11:31

hi~ 有無屯元區家長~ 可以約埋一齊玩下喎~

大棠荔枝園好唔好?

有興趣請 pm 我啦
作者: ChingMan1002    時間: 10-4-26 09:25     標題: 回覆 1# anan3388 的文章

我唔係住嗰邊,不過我都有興趣參加呀.
作者: nicolwong    時間: 10-5-14 15:38

還會有活動嗎?
作者: zzzlam    時間: 10-5-20 14:20

原帖由 anan3388 於 10-4-25 11:31 發表
hi~ 有無屯元區家長~ 可以約埋一齊玩下喎~

大棠荔枝園好唔好?

有興趣請 pm 我啦

地點都幾難到,唔知係咪要自駕先去到,我上次都係自駕去的~~

我仔仔k.2,佢都係輕微自閉傾向的,我同佢做左好多相關訓練,亦睇到佢好有進步,大家努力~~

如果clubhouse,我家住坑口,我可以book到蔚藍灣畔同東港城既clubhouse,睇下大家有冇興趣,隨時pm我啦
作者: JUNEYEUNG    時間: 10-5-21 01:10

我都有興趣, 如果你地諗唔到去邊, 可以考慮KOWLOON BAY, 我地係MXR員工, 可以BOOK 公司的地方, BUT BBQ 就要去荃灣, $$好平, $80, 10:00至4:00, 食物另計, 如KOWLOON BAY 就可以試訂KALAOK, $300, 10:00-4:00, 我地可以當FUNCTION RM 玩, 我唔知可唔可以攞食物去, ( 佢地有餐廳, 食野都好平, 係中菜, FOR D人去打MA JACK ) 不過唔知好唔好食, SORRY 另外, KOWLOON BAY 有個兒童遊戲室, 唔係好大, 但係FREE嘅, 荃灣就有兩個好D, 不過, 我住KOWLOON BAY , 所以去KOWLOON BAY會方便D
作者: fatgogo    時間: 10-5-22 02:48

我有時都會入tko, 如果係tko攪活動, 我會join埋, 等我地d小朋友可以一齊玩下; 我和老公成日都怕d正常小朋友唔鍾意我地d孩子, 會排斥和唔明解佢地, 又怕佢會冇朋友仔陪佢成長...唉, 所以依家都盡量幫佢搵d"志同道合"的朋友.

我唔係好多時間上bk, 有function就pm我啦.  

btw, 我都有個提議, 約埋入去科大 食lunch/tea, 跟住去入面的大草地玩下都幾好架, 可以當一大班人去picnic, 踢下波, 吹下bubble, 玩下games, 食下snacks, 都可以過一個好愉快的下午了.

原帖由 zzzlam 於 10-5-20 14:20 發表

地點都幾難到,唔知係咪要自駕先去到,我上次都係自駕去的~~

我仔仔k.2,佢都係輕微自閉傾向的,我同佢做左好多相關訓練,亦睇到佢好有進步,大家努力~~

如果clubhouse,我家住坑口,我可以book到蔚藍灣畔同東港城既club ...

作者: 我係女仔    時間: 10-5-24 01:04

我住九龍灣架, 如果有咩活動可以SEND EMAIL比我架, [email protected]

msn:[email protected]

我仔仔2歲

而家夏天可唔可以係冷氣地方搞呀, 因為而家一係落雨, 一係就好熱, 同埋可唔可以沿地鐵呀,因我推BB車,  HEHE

作者: ricatong    時間: 10-5-24 10:03

「我和老公成日都怕d正常小朋友唔鍾意我地d孩子, 會排斥和唔明解佢地, 又怕佢會冇朋友仔陪佢成長...」

非常同意,我仔仔3歲,我地逢星期日下午都會搵地方玩,我都好想搵d朋友仔一齊玩呀!

如有興趣可PM我留電話聯絡~
作者: ChingMan1002    時間: 10-5-25 01:17     標題: 回覆 1# ricatong 的文章

我都JOIN呀,但係我用唔到PM呀.
作者: fatgogo    時間: 10-5-25 01:55

唔記得講我個囝依家4歲了, 我地約幾時好呢? 不如嚟緊的星期天吧!

原帖由 ChingMan1002 於 10-5-25 01:17 發表

作者: ricatong    時間: 10-5-25 15:04

原帖由 ChingMan1002 於 10-5-25 01:17 發表

可以SEND EMAIL比我
[email protected]
作者: ChingMan1002    時間: 10-5-26 00:00     標題: 回覆 2# fatgogo 的文章

好呀,不如就禮拜日啦.
作者: ChingMan1002    時間: 10-5-26 00:04     標題: 回覆 7# fatgogo 的文章

hihi,請留電話方便聯絡關於禮拜日既GATHERING啦.我的PM一時用到一時用唔到.激c我!
作者: nicolwong    時間: 10-5-26 14:51     標題: 報名處:星期日出席聚會的,請落名,人數,依貓及投票地點

等我黎整張list啦!但講明呀!我唔叻攪gethering架!哈哈!

.........................................................

日期: 2010年 5月30 星期日

時間: 待定(主張下午)

地點: 1.科大 lunch/ tea -->大草地
  2. function room (九龍灣) *有家長可以幫手book

共同目的:

1.希望家長協助小朋友一齊玩,

唔好大人一班圍埋傾偈,小朋友就各自玩.

2.家長從旁協助佢地同其他小朋友相處.

活動:
(歡迎提議集體活動,如小朋友人數多,

則分兩組玩.)

......................................................

報名處:

1.nicolwong 2大1細(2歲零11個月)

作者: nicolwong    時間: 10-5-26 14:54     標題: del

del.........

作者: josephinehi    時間: 10-5-26 16:04     標題: 回覆 2# nicolwong 的文章

我assist 你好嗎
作者: ChingMan1002    時間: 10-5-26 17:02     標題: 回覆 9# ricatong 的文章

我睇到Juneyeung媽媽話MTR CLUBHOUSE有兒童室WO.
作者: ChingMan1002    時間: 10-5-26 17:04     標題: 回覆 4# nicolwong 的文章

我都可以幫手,我PREFER九龍灣.因為我又SEND唔到PM比你,可否留個電話比我CONTACT你?
作者: nicolwong    時間: 10-5-26 23:38

to Josephin and Chingman,

有人幫手揀係好架啦!可以快d成事.

但請落名先.直接copy  下面個list,再加自己資料.

謝!

p.s:  我已經pm左jennyyeung,睇佢可唔可幫我地book function room,待覆.

.....................................

報名處:

作者: ChingMan1002    時間: 10-5-27 00:32     標題: 回覆 1# nicolwong 的文章

報名處:

2.ChingMan1002  2大1細(2歲7個月)

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5