教育王國

標題: DWE - FUN WITH WORDS 升級版 [打印本頁]

作者: rain621    時間: 10-5-5 17:51     標題: DWE - FUN WITH WORDS 升級版

有冇人知道套新版UPDGRADE要幾多$?

有咩送呀?

謝謝!!!
作者: kiki.kiki    時間: 10-5-6 00:47

顧問前日打過俾我, 話要呢幾日先知係幾錢同詳情, 佢話嚟緊呢期嘅會刊會有講, 叫我留意
作者: Jeco    時間: 10-5-6 09:21

作者: Jeco    時間: 10-5-6 16:23

作者: Jeco    時間: 10-5-6 17:16

作者: rain621    時間: 10-5-6 17:18

http://www.worldfamily.com.hk/rev/products/fun_words/

我收到EMAIL了. 但未知價錢.

佢寫如果UPGRADE, 又送會籍, 又送書枱, 又送SPEAKER等等...

咁計好可能過$3000~~
作者: rain621    時間: 10-5-6 17:19

原帖由 Jeco 於 10-5-6 17:16 發表
hehe..心急既我已經聯絡左顧問, 價錢係$4288, 送書枱 & 揚聲器(係for新既Mickey筆用既)..

唉~~~

比我預期仲貴~~
作者: Jeco    時間: 10-5-6 17:56

作者: rain621    時間: 10-5-6 18:03

原帖由 Jeco 於 10-5-6 17:56 發表
但都好實際呀! 最緊要有用! 所以我已訂左啦! :p 送埋會籍咩? 幾多年呀?

剛剛問了, 會籍係送比那些買了DONALD SET (SUPER MICKEY SET以下), 因為佢地免費會籍只有半年, 咁如果UPGRADE就送多幾個月~~

我是買了SUPER MICKEY SET, 所以冇優惠~~唉!!!!

DWE係真係好有用~~

不過又真真好貴呢~~
作者: EnglishTimeFans    時間: 10-5-7 12:47

作者: kendorisbb    時間: 10-5-12 12:01

我睇佢d 細字, 係要退返舊個套fun with words 俾佢架bor, 係咪呀....??
作者: rain621    時間: 10-5-12 12:25

原帖由 kendorisbb 於 10-5-12 12:01 發表
我睇佢d 細字, 係要退返舊個套fun with words 俾佢架bor, 係咪呀....??

除了FUN WITH WORDS 2本書和2CD, 其他6套GAME CARD都要退回~
作者: rain621    時間: 10-5-12 12:27

原帖由 Jeco 於 10-5-6 17:56 發表
但都好實際呀! 最緊要有用! 所以我已訂左啦! :p 送埋會籍咩? 幾多年呀?

HI JECO,

你套新書安排幾時送貨呀?

我今日都落ORDER呀, 唔知幾時送呢?
作者: Jeco    時間: 10-5-12 12:40

作者: MissMusic    時間: 10-5-12 14:36

張枱係點樣0家? 我唔係寰宇會員, 但好想八卦下知道...因為我覺得哩套fun with words 有埋聲音, 都唔錯, 想買返。fwd 個e-mail 比我可以嗎? [email protected]
作者: rain621    時間: 10-5-12 15:07

原帖由 MissMusic 於 10-5-12 14:36 發表
張枱係點樣0家? 我唔係寰宇會員, 但好想八卦下知道...因為我覺得哩套fun with words 有埋聲音, 都唔錯, 想買返。fwd 個e-mail 比我可以嗎? [email protected]

Please check emai. Thanks.

作者: rain621    時間: 10-5-12 15:35

嘩, 有冇咁利害, 我今日訂, 最快要6月18日先送貨, 而且只係送書, 書枱同BIG BOOK都要遲D後補~~
作者: kendorisbb    時間: 10-5-12 16:42

我都約左個教育顧問幾次先約到呀, 因為我比較保險想親身睇下套野, 同埋睇埋套Let's play 如果買哂2set 都係9千幾元咋, 有6個月免息分期, 搞到我心郩郩.......

你地套fun with words 到左屋企後可以分享下嗎? thanks^^
作者: MissMusic    時間: 10-5-12 16:49

原帖由 rain621 於 10-5-12 15:07 發表

Please check emai. Thanks.

見到喇~ 斜斜地架喎!

如果唔想要張枱, 唔知可唔可以要其他野呢! 因為張枱阻地方, 我BB其實得六個月咋, 張枱都唔岩用, 但又想UPGRADE, 知唔知可唔可以要其他野?
作者: rain621    時間: 10-5-12 16:59

原帖由 kendorisbb 於 10-5-12 16:42 發表
我都約左個教育顧問幾次先約到呀, 因為我比較保險想親身睇下套野, 同埋睇埋套Let's play 如果買哂2set 都係9千幾元咋, 有6個月免息分期, 搞到我心郩郩.......

你地套fun with words 到左屋企後可以分享下嗎? thanks ...

LET'S PLAY SET係跟電子書一齊買, 呢2套已經要$9XXX. 但好似已經平了$2XXX.

另外, UPGRADE FUN WITH WORDS 要$4288.

一共$13XXX~~

到時我收到套書再分享~~
作者: rain621    時間: 10-5-12 17:02

原帖由 MissMusic 於 10-5-12 16:49 發表

見到喇~ 斜斜地架喎!

如果唔想要張枱, 唔知可唔可以要其他野呢! 因為張枱阻地方, 我BB其實得六個月咋, 張枱都唔岩用, 但又想UPGRADE, 知唔知可唔可以要其他野? ...

不如你收埋張枱, 等BB大D時候先用囉...

或者放上2手市場OR YAHOO拍賣賣咗佢~~

DWE產品一直有市有價~~
作者: kendorisbb    時間: 10-5-12 17:17

下....原來我搞錯左...............kum 真係要再諗下.......
你有無套let's play 呀, ok 嗎..??

原帖由 rain621 於 10-5-12 16:59 發表

LET'S PLAY SET係跟電子書一齊買, 呢2套已經要$9XXX. 但好似已經平了$2XXX.

另外, UPGRADE FUN WITH WORDS 要$4288.

一共$13XXX~~

到時我收到套書再分享~~ ...

作者: rain621    時間: 10-5-12 17:51

我只有SUPER MICKEY SET, 沒有LET'S PLAY SET, 因為阿B仲細, 都未滿2歲, 等佢大D再睇下佢鐘唔鐘意都未遲~~
作者: kendorisbb    時間: 10-5-12 18:21

oic ic, 唔好意思我有個題外話想問你, 你係用咩牌子既dvd機play 碟俾阿b 睇呢, 而家睇左大半年已經換左2部dvd 機la, 唔該哂....
作者: rain621    時間: 10-5-12 18:39

哈哈~~

我係用老番之王 (老公幫佢改呢個花名)--->杰科, 都幾好, 我個仔成日去玩都冇壞過~

幾"COME"用~~
作者: Jeco    時間: 10-5-12 23:54

作者: Jeco    時間: 10-5-12 23:56

作者: Jeco    時間: 10-5-13 00:00

作者: rain621    時間: 10-5-13 11:18

原帖由 Jeco 於 10-5-12 23:54 發表

上次顧問提過唔係退6套咭...長果兩套唔洗退架, 即ACT IT OUT & DRAW IT!(類似咁既名^-^)

THANKS~~

我顧問叫我退全部GAME CARD, 我以為全部都要退~

好在你提醒, 等我再問問佢先~
作者: rain621    時間: 10-5-13 11:20

原帖由 Jeco 於 10-5-12 23:56 發表

wa....我早你幾日order...你竟然要遲我差唔多1個月送...dwe啲產品真係銷量勁呀!!

咪係囉~~

發達啦~
作者: rain621    時間: 10-5-13 11:21

原帖由 Jeco 於 10-5-13 00:00 發表

我係買full set架! 囝囝1yr果陣買既...Let's Play真係好好架! 趣味性好大! 囝囝歲半已經可以開始玩電子書..初初比佢亂咁點吓! 而家兩歲半依然興趣無減...仲答到問題...我每個星期都攞出黎比佢玩吓...次次都玩成個 ...

比你講到我心郁郁都想買TIM~
作者: kendorisbb    時間: 10-5-13 12:31

係lor, 係lor, 我都心郁郁tim, 因為我個女較活潑好動既, 而家2歲多d, 只睇dvd 已滿足唔到佢, 下星期會開始step by step, 今個星期日約左教育顧問俾埋套let"s play 我個女試玩, 我其實都好想買, 不過驚老公唔俾.......
作者: Jeco    時間: 10-5-13 13:03

作者: kendorisbb    時間: 10-5-13 14:09

哈, Jeco 你真好, 就算我俾$我老公都會問長問短, 有時我唯有呃佢.....kakaka...........

我都覺真係有用, 我屋企個姐姐係印印佢係用廣東話同阿女溝通, 我都唔知阿女個效果係咪真係得, 但係昨晚隔離屋個賓賓同我講~今日我同佢講野, 佢明白, 不過用廣東話答我...(個賓賓話係用英文同我女講野既) 雖然佢唔係用英語回答, 但我都覺得DWE 真係得, 讓我打了一支強心劑, 努力d 俾阿女用, yeah.........
作者: rain621    時間: 10-5-13 14:29

我剛剛問了顧問, 佢話let's play+電子書要$9500.可分6期免息~

有zippy and me 3dvd+3cd送~

我今晚問下老公意見先~
作者: Jeco    時間: 10-5-13 15:32

作者: Jeco    時間: 10-5-13 15:35

作者: rain621    時間: 10-5-13 23:52

最後我買了:

1. let's play + 電子書 = $9500 送 zippy and me 3dvd + 3cd

2. upgrade fun with words = $4288 送 書枱, speaker, big books, 環保袋

3. 續會2年 = $3199 送 playmate袋, flash card, big book

作者: Jeco    時間: 10-5-14 01:20

作者: kendorisbb    時間: 10-5-14 14:07

意...好吸引wor, 你無睇過就買左la, 幾時有貨送呀.....??
作者: rain621    時間: 10-5-14 15:05

原帖由 Jeco 於 10-5-14 01:20 發表
依! 送Flash card係咩黎架? 我果陣無架! :)

好普通的ABC那種FLASH CARD, 不值一提.

反而我鍾意個PLAYMATE袋,幾有用, 又可以放PLAYMATE又可以放CARD~
作者: rain621    時間: 10-5-14 15:09

原帖由 kendorisbb 於 10-5-14 14:07 發表
意...好吸引wor, 你無睇過就買左la, 幾時有貨送呀.....??

明天送LET'S PLAY + 電子書.

6/19送FUN WITH WORDS

其實之前都有睇let's play+電子書, 只係阿b咁細就唔買住, 費事屋企冇位~
作者: Jeco    時間: 10-5-14 17:49

作者: rain621    時間: 10-5-15 16:32

原帖由 Jeco 於 10-5-14 17:49 發表
希望你亞B用得開心啦! :)

我開了電子書比佢玩, 佢開心到不得了~
一直亂"獨"~~
作者: shkln    時間: 10-5-15 22:15     標題: 昨天已收到升級版fun with words

好過舊版好多,四份卡及四本書都可以點讀,又可錄音。
作者: Jeco    時間: 10-5-15 22:49

作者: Jeco    時間: 10-5-15 22:50

作者: MissMusic    時間: 10-5-16 10:52

原帖由 shkln 於 10-5-15 22:15 發表
好過舊版好多,四份卡及四本書都可以點讀,又可錄音。

依家每本書幾多頁呀? 操作簡單嗎? 支筆感應得好唔好?

同埋想問下, 這套互動版FUN WITH WORDS 會唔會似電子書呢? 兩者都係用筆感應然後發聲, FUN WITH WORDS 仲有埋提問, 功能會唔會比電子書仲好用?

作者: shkln    時間: 10-5-16 15:51

與電子書比較,FUN WITH WORDS會比較方便,不會受到條線局限,但兩者內容不同,問題都會有不同的變化。書的頁數又沒有詳細比較過,內容會多一些,分四個LEVEL,又送埋個無線SPEAKER,支筆OK呀,內置充電池,不用買電池,聲音清晰。

未收到贈品,希望好快會收到。
作者: kendorisbb    時間: 10-5-16 23:56

hi,

今日個顧問上左黎la, 我都買左:-

1) fun with words

2) q & a card

3) let's play & lead pak

好肉痛呢......

希望可以用得好啦......
作者: kendorisbb    時間: 10-5-17 00:01

hi jeco,

我想問你呢, 你返到屋企有無同佢玩"look"咭機or睇書書架, 因為我見你仔仔可以用英文答返姐姐, 佢係用英文句子還是英文單字? 因為我驚我唔夠努力同阿女玩呀...唔該哂..

原帖由 Jeco 於 10-5-13 15:32 發表

恭喜你! 我好明白你有幾開心! ^^ 我囝囝無讀N班既...上個月帶囝囝去上PLAYGROUP試堂...全英語既...囝囝完全明白外藉老師講既嘢, 反應最快果個! ^^ 連其他家長都話我個囝好醒! ^.^ 我工人都係印印..又係同囝囝以廣 ...

作者: Jeco    時間: 10-5-17 13:31

作者: kendorisbb    時間: 10-5-17 13:54

嘩, 你真係勤力好多呢....等我d upgrade 版返黎都同阿女kum 樣交換玩下先, 我要勤力先得la, 唔該哂你 ^^

原帖由 Jeco 於 10-5-17 13:31 發表

hi, 大家交流吓呀! :)
講真, 我真係好勤力咁用DWE架, 我返工時工人姐姐都會按時間表全日都用教材(包括CD,DVD,讀咭機,睇書,LOOK咭機), 基本上全日係不停的, 到我放工食完飯, 沖完涼就會再玩LOOK咭機, 同埋每日玩一 ...

作者: kendorisbb    時間: 10-5-17 14:01

我套教材會係6月18日中午時間送黎呀, 好心急呢.....
作者: MissMusic    時間: 10-5-17 16:29

原帖由 Jeco 於 10-5-17 13:31 發表

hi, 大家交流吓呀! :)
講真, 我真係好勤力咁用DWE架, 我返工時工人姐姐都會按時間表全日都用教材(包括CD,DVD,讀咭機,睇書,LOOK咭機), 基本上全日係不停的, 到我放工食完飯, 沖完涼就會再玩LOOK咭機, 同埋每日玩一 ...

story book 係唔係就係佢個 4 本呀?

有無睇其他書架?
作者: Jeco    時間: 10-5-17 17:18

作者: siu-yin    時間: 10-5-20 20:25

作者: Jeco    時間: 10-5-20 22:46

作者: kendorisbb    時間: 10-5-21 00:42

個日我個顧問上黎, 佢話sing along 升級版而家已經加左價la, 要6千幾元, 所以佢同我講真係想訂fun with words 升級版就而家訂會平d, 因為到時加返價應該都係一個double....
作者: Jeco    時間: 10-5-21 16:05

作者: Jeco    時間: 10-5-24 11:54

作者: kendorisbb    時間: 10-5-24 13:33

你有無問你個顧問呀??

我就6月18日先送貨, 我已經同個顧問講左貨到會約佢上來教我了....kekeke
作者: Jeco    時間: 10-5-24 14:52

作者: MissMusic    時間: 10-5-25 17:46

咁舊野係咪即係好難搞?

同埋我想問, 每本 fun with words 書有多少頁呀? 仲諗緊買唔買好!
作者: MissMusic    時間: 10-5-25 17:49

原帖由 Jeco 於 10-5-24 14:52 發表
哈! 顧問都好細心..頭先專登打比我問我有無問題..仲教左我點整...今晚再試過! ^-^ 研究唔識用先再搵佢教! :p

咁支筆係咪一定要連埋個 speaker 先可以發聲架? 係咪真係好難set 呀?

同埋我想問, 每本 fun with words 書有多少頁?

我仲諗緊買唔買好........... (好擔心張枱阻地方比老公鬧, 又驚貨送到時老公ee 哦哦話我好買)
作者: Jeco    時間: 10-5-26 09:40

作者: kendorisbb    時間: 10-5-26 12:01

我未收到呀, 不過顧問拿本書黎個時我問佢內容係咪同舊個本一樣, 佢話有些少唔同有D 係新加既, 同埋佢有個好處可以將一頁紙裡面既野連貫左, 用支筆點一下就會係成首歌仔......

你其實可以搵你個顧問睇下套書呀, 又唔一定要買既.....

我老公都唔"讚"成我買架, 不過我照買, 之後話佢知, 佢都有哦我架, 不過我見BB 用套"SUPER MICKEY" 用得有成績, 所以我都唔理老公反對LU, Kekekeke...............
作者: ttlucky0303    時間: 10-5-27 17:13

岩岩我都訂左, 要6月尾7月頭先有~~
作者: kiki.kiki    時間: 10-6-2 14:10

我個仔得歲半, 諗緊好唔好upgrade, 我怕阿仔未識用, 到識用時又有新upgrade.

你地D小朋友幾大用fun with words架?
作者: Jeco    時間: 10-6-2 14:22

作者: kiki.kiki    時間: 10-6-3 11:29

等我問吓顧問有冇得睇吓個sample係點先

原帖由 Jeco 於 10-6-2 14:22 發表

歲半我覺得可以用啦! 其實性能同電子書差不多, 我囝囝歲半時我都有比電子書佢玩...佢都會周圍篤吓, 慢慢佢就自然學緊嘢架啦! 而家FUND WITH WORDS都一樣有支筆又係可以係本書到點讀, 你咪比你BB篤就得架啦! :)

另 ...

作者: charis_mama    時間: 10-6-8 16:25

想問下, 咪話要將舊的 FUN WITH WORDS 退返比佢地既, 如果唔見左 一本 fun with words, 仲有無得 upgrade?

( 我係話如果, 我諗緊, 會唔會有人突登話唔見左舊那兩本, 然後收埋, 跟住再 upgrade, 咁咪可以 keep 返舊果兩本書囉)!

Jeco, 佢幾時上來收返套 fun with words 架? 收新貨時收, 定係佢會早 d上來收架?
作者: flyinwindhk    時間: 10-6-9 09:30     標題: 回覆 72# charis_mama 的文章

佢會要你補購番舊版funs with words 架
作者: Jeco    時間: 10-6-9 09:35

作者: Yvonnehoney    時間: 10-6-11 09:49

你要之前打電話去補購架, 我就是唔見了其中一疊咭, 所以要比$75補購呀, 不過佢唔駛我上去旺角拿回那疊咭, 那位小姐說已在電腦mark下我這個情況, 送貨既時候就只會收回2本書, 2隻cd和3疊咭便算!

原帖由 Jeco 於 10-6-9 09:35 發表

佢會送貨時收齊退返既教材!

至於你話唔見左一本的話我就唔清楚會點, 我諗可能會要你先補錢購買返一本先, 再安排送貨掛~ *其實舊版keep黎都無用, 因為新版都一樣有! :) ...

作者: anita2904    時間: 10-6-11 19:23

我見好多媽咪問upgrade版同舊版o既書內容有冇分別,琴日送貨o黎果陣,我老公無被返舊o既parents' guide,所以我將新同舊o既內容對過。發覺好似好多媽o米講係將o的書拆做4本,每本約40零50頁度,同埋排過位,內容係無多到o既。希望可以幫到你地啦!
作者: flyinwindhk    時間: 10-6-15 13:32

Jeco

我想問下點樣配對支筆及書呢?
作者: Jeco    時間: 10-7-7 13:00

作者: Jeco    時間: 10-7-7 13:01

作者: kiki.kiki    時間: 10-7-13 00:27

我都收到upgrade版, 阿仔好鐘意玩

張枱好靚, 不過阿仔太細未用到, 要收埋先, 遲D先攞出嚟用
作者: Little_cy    時間: 10-7-16 23:15

想問下如果已經冇再續會, 依加又想買呢套, 可以點.
同埋張檯係點架, 有冇人可以post出黎睇睇
作者: Jeco    時間: 10-7-17 00:24

作者: Little_cy    時間: 10-7-17 00:28

咁係米要退番某部份野比佢架, 因為套card有d送左比人呀
作者: Jeco    時間: 10-7-17 10:15

作者: Little_cy    時間: 10-7-17 20:53

OH, 咁請問幾$
原帖由 Jeco 於 10-7-17 10:15 發表

huh? 送左比人? 咁就要補錢當補購返原先既card再upgrade...

作者: Jeco    時間: 10-7-18 00:05

作者: loveyoucherrie    時間: 10-8-11 22:03

作者: Kammama    時間: 10-8-12 11:30

I am also interested.  Could you email me contact of that 教育顧問 so that I can have an appointment with her?  My email is [email protected] Many thanks!

原帖由 kendorisbb 於 10-5-12 16:42 發表

你地套fun with words 到左屋企後可以分享下嗎? thanks ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5