教育王國

標題: keen mind interview for small b [打印本頁]

作者: bunbuncoco    時間: 10-5-19 11:16     標題: keen mind interview for small b

keen mind黎緊in細仔,可唔可以分share下in果ge 家長,你地小朋友in咩呀?thanks
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-20 09:52

真係冇人可以指教下
作者: cycream    時間: 10-5-25 10:43

我阿仔都係細b, 6月5日先in, 要大b家長先可以share in 咩!
作者: MM1031    時間: 10-5-25 10:49

作者: BCLA    時間: 10-5-25 11:31     標題: 回覆 4# MM1031 的文章

I received the interview letter
yesterday too.
Just wonder go or not.
Seems many big B are on waiting list ~
作者: chikkee    時間: 10-5-25 13:39

我個仔都係上午IN呀...之前KM IN大仔時好亂,希望佢今次唔會啦..
作者: kaboBB    時間: 10-5-25 15:42

我都收到信,in 下午~
有冇人知點分上下午去in呢?我驚好似d大b in咁等好耐呀!
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-25 16:59

我地in9點呀,不過真係預左唔得先囉,當係in k1 rehearsal囉,細仔係咁架啦,我個仔都未識講野都唔知in咩
作者: Angelice-BeBe    時間: 10-5-25 17:17

原帖由 bunbuncoco 於 10-5-25 16:59 發表
我地in9點呀,不過真係預左唔得先囉,當係in k1 rehearsal囉,細仔係咁架啦,我個仔都未識講野都唔知in咩

我地就1點啦,但應該唔會有太多位比細b啦!
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-25 17:22

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-5-25 17:17 發表

我地就1點啦,但應該唔會有太多位比細b啦!

我唸都係啦見佢地e+講緊果d都冇細仔
作者: Angelice-BeBe    時間: 10-5-25 17:27

原帖由 bunbuncoco 於 10-5-25 17:22 發表

有d N1連interview 嘅機會都唔比細b ,其實都好唔公平!
作者: Angelice-BeBe    時間: 10-5-25 17:28

原帖由 bunbuncoco 於 10-5-25 17:22 發表

有d N1連interview 嘅機會都唔比細b ,其實都好唔公平!
作者: MM1031    時間: 10-5-25 18:13

作者: bunbuncoco    時間: 10-5-25 22:40

原帖由 MM1031 於 10-5-25 18:13 發表

Hi bunbuncoco,

totally agree with you...... in 下 當 rehearsal.
我地in9:30am 呀, my twins also 都未識講野 都唔知in咩!!!! hahahaha, see you....

hi mm1031
係呀到時見啦 有冇邊間收左你twins呀
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-25 22:41

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-5-25 17:28 發表

邊間kinder呀
作者: acpeanuts    時間: 10-5-26 07:36

Kowloon Tong Creative Kinder.

原帖由 bunbuncoco 於 10-5-25 22:41 發表

邊間kinder呀

作者: 小克    時間: 10-5-26 07:48

作者: babyakambm    時間: 10-5-26 09:59

My son will have interview at 9.45am

If group interview .... and there are morning & afternoon session ... wonder how many Bs they are interviewing this time ..... ????
作者: bbgrass    時間: 10-5-26 11:34

係咪所有 apply 都有得 interview ga?  我都係 interview at 9a.m. 希望第一批, 唔駛等好耐啦.

請問知唔知 interview format?
作者: MauriceMa    時間: 10-5-26 12:02

我囝囝都係 in 9 a.m., 如果係group interview可能大家係同組, 我都係用平常心去in, good luck!

原帖由 bbgrass 於 10-5-26 11:34 發表
係咪所有 apply 都有得 interview ga?  我都係 interview at 9a.m. 希望第一批, 唔駛等好耐啦.

請問知唔知 interview format?

作者: choiman    時間: 10-5-26 13:08

group interview 會做乜架? 要等好耐嗎?
作者: nl99aa    時間: 10-5-26 13:26

作者: MM1031    時間: 10-5-26 13:46

作者: Jupiter    時間: 10-5-26 13:59

我地in 12:45pm

如果要等好耐, 等到阿囡瞓晏覺時間就實死得啦!
作者: Angelice-BeBe    時間: 10-5-26 14:04

原帖由 Jupiter 於 10-5-26 13:59 發表

我都怕要等好耐
仔仔耐性一般咋...
怕好似上次in 大B時咁混亂..就慘喇
作者: kaboBB    時間: 10-5-27 10:30

唔知佢地點分上下午in既呢?我BBin下午,又話等好耐,真係好擔心等到佢眼瞓~
作者: moma_223    時間: 10-5-27 13:26     標題: 回覆 8# bunbuncoco 的文章

my bb girl 會 in   9:15 am
都當比佢見下 大場面 , 預左唔得會無咁大壓力 !
作者: YY_mom    時間: 10-5-27 19:05     標題: 預備班

我細女都係 in 下午, 好擔心佢到時呆吓呆吓唔出聲, 沒有反應.
本來想搵d playgroup 等佢熟習吓同小朋友玩 (因為聽講話有呢個環節), 但試過幾間kln t 嘅都話要讀最少一個月, 或耍等到七月至有位!
所以考慮緊自組 playgroup, 有興趣請到 "組班專區"研究吓!
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-28 12:13

原帖由 MM1031 於 10-5-26 13:46 發表

Cannan - in waiting list
Think - rejected
Victoria - waiting reply
Creative - no interview for small BB
Learning Habitat - no interview for small BB

你都applied左好多間呀,think 我地都有in呀but waiting list

作者: bunbuncoco    時間: 10-5-28 12:16

原帖由 moma_223 於 10-5-27 13:26 發表
my bb girl 會 in   9:15 am
都當比佢見下 大場面 , 預左唔得會無咁大壓力 !

e...你係未之前klnt playgroup果個mama呀,你女女in think點呀 any good news??
作者: bunbuncoco    時間: 10-5-28 12:20

原帖由 MauriceMa 於 10-5-26 12:02 發表
我囝囝都係 in 9 a.m., 如果係group interview可能大家係同組, 我都係用平常心去in, good luck!

我見你話你仔仔方方收左pm,我都係呀,大家平常心啦,唔得方方都唔錯呀,見d mama講升去其他k1都幾好呀

作者: MauriceMa    時間: 10-5-28 14:29

我都係咁諗, 而且我地呢d細b只不過係讀半年, 出前再搵pn或k都得

原帖由 bunbuncoco 於 10-5-28 12:20 發表

我見你話你仔仔方方收左pm,我都係呀,大家平常心啦,唔得方方都唔錯呀,見d mama講升去其他k1都幾好呀

作者: charlene媽媽    時間: 10-5-28 16:00

我得明天早上十點幾阿。。。

好擔心啊
作者: cycream    時間: 10-5-31 11:27

原帖由 Jupiter 於 10-5-26 13:59 發表

我都係12點45分, 都係擔心個仔要瞓教! 12點幾咁騎呢, 一定又係好多人In!
作者: moma_223    時間: 10-6-1 15:00

me too ! just to have a look ! i will not expect too much !
but i will try K1 next year since KM is still my first choice !!
作者: MM1031    時間: 10-6-3 17:33

作者: Jupiter    時間: 10-6-3 19:09

原帖由 cycream 於 10-5-31 11:27 發表

我都係12點45分, 都係擔心個仔要瞓教! 12點幾咁騎呢, 一定又係好多人In!

如果要等就實扭眼瞓!其實victoria已經收左讀5days pm, 所以唔知仲去唔去in好.....不過KM係am班,加上我幾鍾意KM,所以都會去in下當攞經驗
作者: koalayan1129    時間: 10-6-3 22:51

I didn't receive any letter....any mom mom can share whether your babies are 0811 or after...

原帖由 Jupiter 於 10-6-3 19:09 發表

如果要等就實扭眼瞓!其實victoria已經收左讀5days pm, 所以唔知仲去唔去in好.....不過KM係am班,加上我幾鍾意KM,所以都會去in下當攞經驗

作者: chikkee    時間: 10-6-3 23:33

原帖由 koalayan1129 於 10-6-3 22:51 發表
I didn't receive any letter....any mom mom can share whether your babies are 0811 or after...

我個B 0811都有信11AM IN,不過victoria 有offer,我唔去IN啦...
作者: MM1031    時間: 10-6-4 10:24

作者: Jupiter    時間: 10-6-4 10:52

原帖由 koalayan1129 於 10-6-3 22:51 發表

Mine is 0810
作者: 甜夢噹    時間: 10-6-5 00:23

如果5/6早上in完的mama可以上來share返in的情況就好了,我下午才in,好想知係咪要等好耐呀!
作者: elmolly    時間: 10-6-5 14:04

原帖由 甜夢噹 於 10-6-5 00:23 發表
如果5/6早上in完的mama可以上來share返in的情況就好了,我下午才in,好想知係咪要等好耐呀!

唔洗點等, 好smooth
作者: bbkiri    時間: 10-6-5 14:09

大細 B 一齊 in... 細B 其實可以放棄
作者: kaboBB    時間: 10-6-7 09:44

過程好流暢,比文件連等in都係15mins,好good~

bbkiri,
點解你話大細B一齊IN 既?我果個時段D小朋友全部都係同月份喎?
作者: BCLA    時間: 10-6-7 12:01

Totally agreed.

但好擔心學校仲有無位俾細b架 ~

原帖由 kaboBB 於 10-6-7 09:44 發表

bbkiri,
點解你話大細B一齊IN 既?我果個時段D小朋友全部都係同月份喎?

作者: MM1031    時間: 10-6-7 12:26

作者: kaboBB    時間: 10-6-7 13:01

me 2~
真係好擔心,唔知會唔會只係比我地in下咋

原帖由 BCLA 於 10-6-7 12:01 發表
Totally agreed.

但好擔心學校仲有無位俾細b架 ~

作者: kaboBB    時間: 10-6-7 13:02

其實佢地收細b又真係唔抵!點會為左我地收少幾個月學費

原帖由 MM1031 於 10-6-7 12:26 發表

Don't worry la!  點都會留幾個位比細B!

作者: kaboBB    時間: 10-6-7 13:05

如果有邊個細B被收,大家記得上黎報料!除了替你開心,最想知KM是否真的有留位比細B!

希望大家都有好消息
作者: Smallpigbb    時間: 10-6-7 13:36

我知道KM會收细仔,因為隔離班有個插班生係2月下學期開始至返學,至于有幾多人有幾多位,我就唔知道。
作者: kaboBB    時間: 10-6-7 16:20

2月插班會唔會係D大B?即下年才讀N果D?想問下Smallpigbb 你知唔知有冇D同學係10月、11月咁入學?

原帖由 Smallpigbb 於 10-6-7 13:36 發表
我知道KM會收细仔,因為隔離班有個插班生係2月下學期開始至返學,至于有幾多人有幾多位,我就唔知道。

作者: reg_franco    時間: 10-6-7 23:17

原帖由 kaboBB 於 10-6-7 09:44 發表

bbkiri,

我B係0810, 個lable  寫OCT, 現場所見, 同一時段(由二點至二點四十五分, 現場小朋友都係寫住OCT....好似IN 的人真係好多....
作者: chichibb    時間: 10-6-8 00:04

我都係oct, 不過in 1:15, 咁真係好多人喎
作者: Smallpigbb    時間: 10-6-8 00:04

原帖由 kaboBB 於 10-6-7 16:20 發表
2月插班會唔會係D大B?即下年才讀N果D?想問下Smallpigbb 你知唔知有冇D同學係10月、11月咁入學?

我個女o個班我就唔覺有,有上年出世o既大B就有11月出世,我意思係話插班2月,係本來今年9月開學o既小朋友,如果係細B根本未夠2歲o個D就會o係2月至會插班。
作者: calbee6    時間: 10-6-8 13:44

咁細b有無機會直升k1架? 聽其他家長講km會先評估個小朋友,後決定可否直升k1.

咁如果細b要2月至返學, 咁點評估呀?
作者: cycream    時間: 10-6-8 14:27

interview後參觀班房時有一間room個board上面好似學生相同係which月份生日,成7,8個十月小朋友,3個十一月,不過就1個十二月都無.  如果係咁,佢地都收細b ar!
作者: gromityaya    時間: 10-6-8 15:45

我個仔係0810,in12:45,嗰段時間又係全部10月,好似好多10月bb喎!我都有留意到個生日board,不過嗰個好似k1課室呢架,我估可能k1先收佢地!
作者: cycream    時間: 10-6-9 14:17

原帖由 gromityaya 於 10-6-8 15:45 發表
我個仔係0810,in12:45,嗰段時間又係全部10月,好似好多10月bb喎!我都有留意到個生日board,不過嗰個好似k1課室呢架,我估可能k1先收佢地!

k1都可會係十月細bb架, 如果係大b無理由無12月bb?? (純推測)
作者: MM1031    時間: 10-6-9 14:50

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5