教育王國

標題: 聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長 [打印本頁]

作者: karynmom    時間: 10-8-19 23:16     標題: 聖羅撒幼稚園 2010 K1 家長

2010年將入讀聖羅撒幼稚園 K1 的家長, 請入來chat chat...大家share一下意見及開始認識下大家...=)
作者: formulababy    時間: 10-8-19 23:26

hi hi , My daughter will be here in K1 (AM)
作者: karynmom    時間: 10-8-19 23:30

hi... too bad mine will be in K1 (PM), so can't be in the same class with yours... but we can still share info... =)

原帖由 formulababy 於 10-8-19 23:26 發表
hi hi , My daughter will be here in K1 (AM)

作者: goldpiglet    時間: 10-8-20 00:12

Then add me instead
My girl will take K1(pm class) ar
I live near Kln Bay
Just rec'd call from school bus co
Will take Route 1 school bus to school but route 5
on return
A bit indirect but saving much time lor
Hope our girls will be assigned in same class

原帖由 karynmom 於 10-8-19 23:30 發表
hi... too bad mine will be in K1 (PM), so can't be in the same class with yours... but we can still share info... =)

作者: Prettyabc    時間: 10-8-20 12:29

請問是不是會轉校長呀,好似話個主任升做校長呀,妳們清唔清楚這位主任的辦學方法和對小朋友好不好呀.我個女都會讀下午班呀,但未收到校車公司的電話呀.

原帖由 goldpiglet 於 10-8-20 00:12 發表
Then add me instead
My girl will take K1(pm class) ar
I live near Kln Bay
Just rec'd call from school bus co
Will take Route 1 school bus to school but route 5
on return
A bit indirect but sa ...

作者: ChongChong28    時間: 10-8-20 16:33

my girl will study in K1 , pm class. Nice to meet SRL parents here!!
let's chat & share!!
作者: 溋溋    時間: 10-8-20 17:05

大家好,我個囡會入讀AM Class,而家好緊張呢!
我覺得學校有咁耐歷史,即使換校長都唔會有太大影響既!
我住土瓜灣,諗住自己接送女兒返學呢!
作者: gracefulb    時間: 10-8-20 18:51

Hi, 我女都會入讀今年 k1 am 班. 我住馬鞍山, 頭先收到校車公司電話, 要 7:35 am 上車..真係仲早過搭巴士返學. 諗起都辛苦呀~~
作者: login_mc    時間: 10-8-20 22:37

你地嗰班有幾多個男生?
作者: heiheigirl    時間: 10-8-21 12:20

hello,
我囡囡都是下午班架
今日上完家長會 話有2班下午班架
唔知會唔會同你地囡囡同一班呢??
作者: 溋溋    時間: 10-8-21 14:44

我囡會入讀望班,你係咪呀?咁咪要好早起身囉?我以前都住馬鞍山,但我一心諗住佢可以黎九龍返學,在佢一歲時先搬出黎九龍,其實搭火車都好方便,但早上會好迫,坐校巴就唔使迫唔使行囉!
原帖由 gracefulb 於 10-8-20 18:51 發表
Hi, 我女都會入讀今年 k1 am 班. 我住馬鞍山, 頭先收到校車公司電話, 要 7:35 am 上車..真係仲早過搭巴士返學. 諗起都辛苦呀~~

作者: ceiliabb    時間: 10-8-21 17:21

我個囡都係讀下午班, 唔知會唔會同一班呢 ??
作者: happyday5hk    時間: 10-8-22 00:07

作者: ginnyyue    時間: 10-8-22 11:40

有無K1幼兒誠班的媽媽呀?
作者: ceiliabb    時間: 10-8-22 17:10

我個囡都係讀幼兒誠班, 住深水埗
作者: goldpiglet    時間: 10-8-22 17:57

Yes, 1 more K1幼兒誠班 classmate here.
I'd already told my girl about the NET(not a young lady)
Confirmed with class teacher Ms TANG that there are 3 eng lessons a week. NET will teach one  & the remaining 2  lessons by local teachers

作者: jenniferwyw    時間: 10-8-23 00:31

大家好, 我將會報讀聖羅撒2011 K1家長, 可否提示我此學校面試時需要注意什麼. TKS
作者: YanChing07    時間: 10-8-23 10:18

Hello, 您們好,我個女係讀仁班.有冇同學仔家長係同班呀?
講開校巴,係咪人人都有得試車呢?校巴公司冇通知我呀?打電話去又搵吾到負責人,好煩呀.
我住葵涌,都要7:55am上車,真辛苦.
作者: karenPC    時間: 10-8-23 13:59

我都係會係今年 報聖羅撒 k1, 請問有冇interview 貼士 ?
作者: yyin    時間: 10-8-23 15:36

Hi...we are also in K1幼兒誠班 and live in Tsing Yi

作者: ericalui18    時間: 10-8-23 23:51

我仲沒收到校車公司電話通知試座車時間, 呢度有冇美浮站的媽咪可以告訴我校巴公司電話呀?
作者: YanChing07    時間: 10-8-24 00:18

校巴公司電話係:26062780,佢地話明天會通知試車時間,試車會在25號.只提供新生,所以家長和小朋友一齊坐都應該夠位喎.

原帖由 ericalui18 於 23/8/2010 23:51 發表
我仲沒收到校車公司電話通知試座車時間, 呢度有冇美浮站的媽咪可以告訴我校巴公司電話呀?

作者: goldpiglet    時間: 10-8-24 00:21

Did u receive SMS from school bus co that ur application is under process last week?
Call 26062780 for details
I heard one nanny is sick earlier

原帖由 ericalui18 於 10-8-23 23:51 發表

作者: karynmom    時間: 10-8-24 00:34

呢度有好多幼誠班同學仔wor...

但我囡囡係幼愛班ar, 有無同我一班嫁?

我都係住馬鞍山, 但我係PM班, 所以唔使咁早起...
作者: ericalui18    時間: 10-8-24 10:17

YanChing07 & goldpiglet :

多謝2位告知校巴電話號碼.

karynmom : 我女都是愛班哦, 咁我的女咪同班啦, 不過我是住新界西.
作者: ChongChong28    時間: 10-8-24 11:05

my girl is also in 愛班 p.m. class, wave my BIG HI to everyone here !!!
作者: toey    時間: 10-8-24 11:32

hi
我個囡都係讀幼兒仁班, 住土瓜灣
作者: heiheigirl    時間: 10-8-24 13:36

我囡囡係下午誠班架...
作者: ericalui18    時間: 10-8-24 14:44

大家知道試車時間沒呀? 我打去問都問不到, 淨是話會有人通知哦, 仲話如果真是收不到電話再打去問, 真是等到頸長
作者: 溋溋    時間: 10-8-24 16:23

要注意的事,有問有答有反應,基本的認到眼耳口鼻,形狀顏色,水果咁啦!我果時都係in 呢d ,佢會話俾你知考乜架!但要注意的是,面試室係一間都幾大的課室,入內後,小朋友在中間面試,家長坐在旁邊的椅上,距離頗遠,要預防小朋友"痴身"導致唔合作。以上為個人觀點。
原帖由 jenniferwyw 於 10-8-23 00:31 發表
大家好, 我將會報讀聖羅撒2011 K1家長, 可否提示我此學校面試時需要注意什麼. TKS

作者: ginnyyue    時間: 10-8-24 16:32

而家已經有3位K1誠班媽媽啦, 第時我個女唔記得要做d咩功課都有得問下.  多多指教啦!
又話聽日試校巴, 點解無人打俾我呀?  我打去問過話個褓母會call我...都無嘅
作者: yyin    時間: 10-8-24 17:21

原帖由 ginnyyue 於 10-8-24 16:32 發表
而家已經有3位K1誠班媽媽啦, 第時我個女唔記得要做d咩功課都有得問下.  多多指教啦!
又話聽日試校巴, 點解無人打俾我呀?  我打去問過話個褓母會call我...都無嘅 ...

Hi Hi ~~ 真係開心咁多同學仔媽咪, 有咩都可以係呢道問下講下....
作者: tongl    時間: 10-8-24 22:19

Hello, 各位媽媽, 我囡囡讀pm愛班.
講到school bus, 真有D唔開心, 我囡囡係後補生, 所以學校要我地自已聯絡school bus co., 點知打咗3次去, 有人都叫我留電話, 有人會覆你, 怎料直到現在都無人找我, 所以我決定叫姐姐帶返學.  所以, 想問下有無同學仔住何文田(太平道), 可以一齊坐taxi, 慳番DD !!!

作者: ChongChong28    時間: 10-8-24 22:20

不如在facebook成立一個 2010年 St.Rose的 k1組群!!! 一個更立體的分享平台!!
作者: JenJenna    時間: 10-8-24 23:19

我個囡囡將會讀信班(am), 希望大家互相交流學習情況
作者: jenniferwyw    時間: 10-8-24 23:38     標題: 回覆 6# 溋溋 的文章

謝謝您的意見和資料, 又可否告知其他幼稚園面試情況 ? 如民生等
作者: ericalui18    時間: 10-8-25 09:21

校巴公司真是好差呀, 我畀晒錢都仲沒知上落車時間, 學校又話今日試座, 但一直都收不到校巴公司通知, 昨日打3次畀校巴公司, 得到回覆次次都是話一陳有人call我的告知, 結果是冇...

原帖由 tongl 於 10-8-24 22:19 發表
Hello, 各位媽媽, 我囡囡讀pm愛班.
講到school bus, 真有D唔開心, 我囡囡係後補生, 所以學校要我地自已聯絡school bus co., 點知打咗3次去, 有人都叫我留電話, 有人會覆你, 怎料直到現在都無人找我, 所以我決定叫姐 ...

作者: 金仔    時間: 10-8-25 10:59

囡囡~仁班
今日試了8號校車
作者: yyin    時間: 10-8-25 11:17

原帖由 ericalui18 於 10-8-25 09:21 發表
校巴公司真是好差呀, 我畀晒錢都仲沒知上落車時間, 學校又話今日試座, 但一直都收不到校巴公司通知, 昨日打3次畀校巴公司, 得到回覆次次都是話一陳有人call我的告知, 結果是冇...

...

但我地3號車陳ee 好好喎....我冇乜問佢野佢都係咁同我講叫我不用擔心, k1小朋友一定係放最前係佢身邊, 仲好交帶咁講校車號, 車牌號,車顏色 & 車頭會有個好大既聖羅撒幼稚園個牌. 仲話有乜事可以打佢手機揾佢.
作者: yyin    時間: 10-8-25 11:20

ag
原帖由 ChongChong28 於 10-8-24 22:20 發表
不如在facebook成立一個 2010年 St.Rose的 k1組群!!! 一個更立體的分享平台!!

agree!!
作者: JenJenna    時間: 10-8-25 11:56

原帖由 yyin 於 10-8-25 11:17 發表

但我地3號車陳ee 好好喎....我冇乜問佢野佢都係咁同我講叫我不用擔心, k1小朋友一定係放最前係佢身邊, 仲好交帶咁講校車號, 車牌號,車顏色 & 車頭會有個好大既聖羅撒幼稚園個牌. 仲話有乜事可以打佢手機揾佢. ...

我囡都係坐3號車陳姑娘, 佢同司機叔叔都唔錯, 不過條路線有待改善, 唔洗等呀囡坐到頭暈暈先返到學啦
作者: ericalui18    時間: 10-8-25 13:00

呢度有冇座程 EE的家長呀?
作者: yyin    時間: 10-8-25 15:14

原帖由 JenJenna 於 10-8-25 11:56 發表

我囡都係坐3號車陳姑娘, 佢同司機叔叔都唔錯, 不過條路線有待改善, 唔洗等呀囡坐到頭暈暈先返到學啦

Hi JenJenna,
你囡囡係邊上車? 我地住青衣架. 陳姑娘話車程5會過1小時.

yyin
作者: formulababy    時間: 10-8-25 18:24

囡囡~仁班
作者: YanChing07    時間: 10-8-25 18:53

今日坐完校巴,真係有D頭暈暈,我打算同司機傾下,希望可以在路線方面改善一下.但EE話要我直接同公司聯絡.Sigh!!!打去留電話又吾覆,好煩呀!無理由明知繞路費時,都吾同佢講吔.
作者: JenJenna    時間: 10-8-25 21:47

原帖由 yyin 於 10-8-25 15:14 發表

Hi JenJenna,
你囡囡係邊上車? 我地住青衣架. 陳姑娘話車程5會過1小時.

yyin

我係荃灣上車的, 今日車程過一粒鐘呀
BTW, 你個小朋友係咩班呀?
作者: karynmom    時間: 10-8-25 23:06

Ericalui18 & ChongChong28... 期待認識你們呀...=)

ChongChong28, did you set up the 組群 yet?  If yes, pls let me know so I can join.

原帖由 ChongChong28 於 10-8-24 22:20 發表

作者: ericalui18    時間: 10-8-26 09:26

我都贊成搞個聯絡平台呀, 等你的通知啦.

原帖由 karynmom 於 10-8-25 23:06 發表
Ericalui18 & ChongChong28... 期待認識你們呀...=)

ChongChong28, did you set up the 組群 yet?  If yes, pls let me know so I can join.

作者: yyin    時間: 10-8-26 12:04

原帖由 JenJenna 於 10-8-25 21:47 發表

我係荃灣上車的, 今日車程過一粒鐘呀
BTW, 你個小朋友係咩班呀?

我囡囡下午誠班, 你呢?
作者: oscarbb08    時間: 10-8-26 16:03

想問問如在大圍到校車到學校大約幾耐呢?
作者: sammilcm    時間: 10-8-26 17:38

我個囡囡都係讀信班(am), 佢地2個可以做同學了, 星期1見.
原帖由 JenJenna 於 10-8-24 23:19 發表
我個囡囡將會讀信班(am), 希望大家互相交流學習情況

作者: ChongChong28    時間: 10-8-27 00:28

剛才傖促地在facebook成立了St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)
,請本年度k1家長自由加入,坦誠分享,如有錯漏不足,敬請賜教指正。

歡迎家長自薦成為administractor     ,那group暫設為open for all  ,日後可能改為 closed group (by invitation only)    ,以保障孩子私隱,安全為上!!!

作者: e_elhying    時間: 10-8-27 07:47

大家好, 我的仔仔是仁班(AM)~~
作者: yyin    時間: 10-8-27 11:01

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 00:28 發表
剛才傖促地在facebook成立了St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)
,請本年度k1家長自由加入,坦誠分享,如有錯漏不足,敬請賜教指正。

歡迎家長自薦成為administractor     ,那group暫設為open for all   ...

hehehe....ADD 咗啦....THX SO MUCH!!!
作者: 溋溋    時間: 10-8-27 14:57

我沒有考民生,覺得佢麻麻地。其實我都係考左4間,根x園創x及基督教xx。根x園同創x都想收大b,面試內容唔一樣,只不過試下咋!基督教xx係用作spare。
原帖由 jenniferwyw 於 10-8-24 23:38 發表
謝謝您的意見和資料, 又可否告知其他幼稚園面試情況 ? 如民生等

作者: 金仔    時間: 10-8-27 15:28     標題: 回覆 4# ChongChong28 的文章

點ADD~??
作者: 金仔    時間: 10-8-27 15:29

原帖由 e_elhying 於 10-8-27 07:47 AM 發表
大家好, 我的仔仔是仁班(AM)~~

HI~
我囡囡都係仁班呀...
上次家長會,見班內都有2-3位囝囝(好似)
作者: ChongChong28    時間: 10-8-27 15:34

login to your facebook account, then search "
St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)"~~~ Click Join!!

原帖由 金仔 於 10-8-27 15:28 發表
點ADD~??

作者: 金仔    時間: 10-8-27 15:59

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 03:34 PM 發表
login to your facebook account, then search "
St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)"~~~ Click Join!!

SEARCH唔到既....
作者: 金仔    時間: 10-8-27 16:00

原帖由 ChongChong28 於 10-8-27 03:34 PM 發表

OKOKOK啦~THX
作者: e_elhying    時間: 10-8-27 22:10

原帖由 金仔 於 10-8-27 15:29 發表

HI~
我囡囡都係仁班呀...
上次家長會,見班內都有2-3位囝囝(好似)

你好, 好開心搵到同班同學仔呀~~

如果真係有2-3個男孩子就好喇, 好擔心無乜男仔呀~~星期一見啦~~
作者: heiheigirl    時間: 10-8-28 11:23

其實係fb係一個不錯既溝通地方
但我好多時都係在返工既空檔時間上下網
但公司就block左fb啦...
希望咁多位mami仍然會係bk發下言啦
作者: happyday5hk    時間: 10-8-28 18:50

作者: ChongChong28    時間: 10-8-28 22:31

30/9 學校派發書包,放心!!

原帖由 happyday5hk 於 10-8-28 18:50 發表
哈老,我baby都係仁班~~ 我想問大家,我地洗吾洗自己買書包架?我呢排忙僅裝修新屋d野,今日先醒起阿b無書包,點算?

作者: happyday5hk    時間: 10-8-29 21:04

作者: carolnlk    時間: 10-8-30 12:05

Hi 各位daddy mami,

我個細囡潼潼都係讀幼兒誠班,大囡澄澄就讀高愛班,又係住喺深水埗的!

不過今日第一日返學,潼潼就發燒~~~冇得返~~~唉!

原帖由 ceiliabb 於 10-8-22 17:10 發表
我個囡都係讀幼兒誠班, 住深水埗

作者: fongmy    時間: 10-8-30 16:15

Hello, 我個囡囡係讀仁班. 我住新界西每日我同囡囡搭西鐵返學先返工.
作者: ericalui18    時間: 10-8-30 17:38

我都是住新界西, 不過是愛班. 你是不是美浮轉校車返學校呀?
原帖由 fongmy 於 10-8-30 16:15 發表
Hello, 我個囡囡係讀仁班. 我住新界西每日我同囡囡搭西鐵返學先返工.

作者: rainrain613    時間: 10-8-30 22:27

原帖由 ericalui18 於 10-8-30 17:38 發表
我都是住新界西, 不過是愛班. 你是不是美浮轉校車返學校呀?

想問吓你是不是住元朗?想知道考入這間學校去取表時要不要早幾小時去排隊?如小朋友不說話又是大B的話,是不是考入去的機會是0呀?
Thanks
作者: heiheigirl    時間: 10-8-30 23:24

今日第一日返學阿囡就病左 冇得返學
作者: jjiou    時間: 10-8-31 09:31

http://www.facebook.com/pages/St ... 35717819?ref=search

大家好,我女女都係下午愛班既同學仔,應大家既要求,成立左fb專頁,希望大家支持下,多個平台俾大家分享同交流啦~~
作者: ChongChong28    時間: 10-8-31 12:58

hihi jjiou,

數日前己成立了聖羅撒 2010-2011 k1 組群,歡迎你也加入啊!!

[email=%3Ca%20href=]http://www.facebook.com/?ref=hom ... 151745478185532&[/email];ref=ts" target="_blank">http://www.facebook.com/?ref=hom ... 151745478185532&;ref=ts

但由於變了facebook 雙胞胎,你會否考慮只保留一組群,以便大家集中聯系?? 同時也邀請你成為本組群的administractor,分享分擔!!

原帖由 jjiou 於 10-8-31 09:31 發表
http://www.facebook.com/pages/StRose-of-Limas-sheng-luo-sa-you-zhi-yuan2010-K1jia-zhang/143181935717819?ref=sgm#!/pages/StRose-of-Limas-sheng-luo-sa-you-zhi-yuan2010-K1jia-zhang/143181935717819?ref=se ...

作者: ChongChong28    時間: 10-8-31 13:03

早前在facebook成立了"St Rose of Lima's Kindergarten K.1 (2010--2011)"

歡迎家長自薦成為administractor     ,那group暫設為open for all  ,日後可能改為 closed group (by invitation only)    ,以保障孩子私隱,安全為上!!!

作者: ericalui18    時間: 10-8-31 14:41

我暫時仲是住元朗, 遲d會搬去34校網住. 上年是分2個星期六派表, 好似是9:00-11:00 (不太確定實際時間). 我是9:00去到, 約10:00就攞到表, 今年就不知啦. 我囡囡是後補先入到架, 因為佢考果次不好彩病緊, 有d嬲計不聽老師指令, 上午考完到下午勁燒, 事後先知是h1n1, 仲住左幾日醫院.

不肯講嘢考邊間都蝕抵d, 但上年都有媽咪講佢女不答老師問題都一樣收左哦, 有d答的好叻反而冇入到, 所以好難講呀. 你咪趁仲有幾個月時間帶佢去見多d人啦, 不過我都知小朋友是冇的迫, 好似我女果時不知點解教极都不是好識顏色, 我仲以為是佢眼有問題呀, 擔心左大半年, 點解考完晒所有幼稚園後佢又突然全部識晒d顏色啦

順其自然吧, 除左小朋友叻之外都講d運.

原帖由 rainrain613 於 10-8-30 22:27 發表

想問吓你是不是住元朗?想知道考入這間學校去取表時要不要早幾小時去排隊?如小朋友不說話又是大B的話,是不是考入去的機會是0呀?
Thanks ...

作者: fongmy    時間: 10-8-31 15:13

原帖由 ericalui18 於 10-8-30 17:38 發表

唔係呀...我自己同佢返學, 放學就搭校車去美孚站.
作者: rainrain613    時間: 10-8-31 18:23

原帖由 ericalui18 於 10-8-31 14:41 發表
我暫時仲是住元朗, 遲d會搬去34校網住. 上年是分2個星期六派表, 好似是9:00-11:00 (不太確定實際時間). 我是9:00去到, 約10:00就攞到表, 今年就不知啦. 我囡囡是後補先入到架, 因為佢考果次不好彩病緊, 有d嬲計不聽 ...

原來是這樣,謝謝你呀.
我女兒現返緊n班,但老師也說她不說話,只說hello咋,
真的不知如何是好?
作者: Prettyabc    時間: 10-8-31 21:39

請問有冇保母車由大角咀福全街到聖羅撒幼稚園呀,因校車今天先覆做唔到,所以要揾保母車呀.

原帖由 rainrain613 於 10-8-31 18:23 發表

原來是這樣,謝謝你呀.
我女兒現返緊n班,但老師也說她不說話,只說hello咋,
真的不知如何是好?

作者: carolnlk    時間: 10-8-31 22:22

唔係嘛....咁遲先覆你??

原帖由 Prettyabc 於 10-8-31 21:39 發表
請問有冇保母車由大角咀福全街到聖羅撒幼稚園呀,因校車今天先覆做唔到,所以要揾保母車呀.

作者: jjiou    時間: 10-8-31 22:39

好呀,thanks

原帖由 ChongChong28 於 10-8-31 12:58 發表
hihi jjiou,

數日前己成立了聖羅撒 2010-2011 k1 組群,歡迎你也加入啊!!

http://www.facebook.com/?ref=hom ... 151745478185532&;ref=ts" target="_blank">http://www.facebook.com/?ref=hom ... 15174547818553 ...

作者: formulababy    時間: 10-9-1 00:55

原帖由 heiheigirl 於 10-8-30 23:24 發表
今日第一日返學阿囡就病左 冇得返學

You are not lonely. My daughter has sick leaves today and the coming days. It was because she had some mosquito-bites. She needs to take 3 days medicine and see the doctor again. I think she will go to school next week .   Her leg and foot were expanded and very hot. She can not wear shoes.
作者: 金仔    時間: 10-9-1 11:06

原帖由 Prettyabc 於 10-8-31 09:39 PM 發表

我都係大角咀..
1/9正式上校車wor~
作者: rainrain613    時間: 10-9-1 12:09

原帖由 fongmy 於 10-8-31 15:13 發表

唔係呀...我自己同佢返學, 放學就搭校車去美孚站.

是不是學校的校車呀? 請問搭校車要多少車費?
謝謝.
作者: fafaluilui    時間: 10-9-1 12:26

有冇小朋友住在將軍澳呢, 想問搭校車返學要幾耐?及校車費用多少呢?
作者: Prettyabc    時間: 10-9-1 12:55

佢整錯咗我在住址上落,但我6月在表格上已寫上在福全街上落,妳話係唔係激氣呀.妳有冇一些保姆車的資料呀.

原帖由 金仔 於 10-9-1 11:06 發表

我都係大角咀..

作者: jjiou    時間: 10-9-1 19:15

請問大角咀都有校車嗎?因為我遲d都會搬去大角咀,如果有校車就好喇~!!

我都係大角咀..

作者: goldpiglet    時間: 10-9-2 00:06

Isn't it too late to apply for school bus now?
TKO route quoted round trip $930 & single $620
Will take above 1hrs gar(I don't live in TKO)
Call 2606 2780 for details la

原帖由 fafaluilui 於 10-9-1 12:26 發表
有冇小朋友住在將軍澳呢, 想問搭校車返學要幾耐?及校車費用多少呢?

作者: goldpiglet    時間: 10-9-2 00:08

Do u know if the school bus is full or not
If not, could accomodate 2 more students wor

May I ask why teacher hasn't collected school fee autopay form inside school bag(plastic bag)?
Or should I submit to bank directly?

我都係大角咀..

作者: YanChing07    時間: 10-9-3 09:01

I think you better check with school bus company to see if they have any seat available la. (tel: 2606 2780)

I also put the autopay form in the plastic bag in the first day, but I got a note from the teacher in return, saying that I need to submit the form to the bank directly.

原帖由 goldpiglet 於 2/9/2010 00:08 發表
Do u know if the school bus is full or not
If not, could accomodate 2 more students wor

May I ask why teacher hasn't collected school fee autopay form inside school bag(plastic bag)?
Or should I sub ...

作者: Bi(2)    時間: 10-9-4 17:46

請問你哋係咪全部都已領洗?唔係教徒就無機會入讀?
作者: ONC    時間: 10-9-6 13:58

我囡囡讀仁班.
作者: 金仔    時間: 10-9-6 15:34

原帖由 Bi(2) 於 10-9-4 05:46 PM 發表

我唔係教友。。
作者: fongmy    時間: 10-9-7 12:44

原帖由 Bi(2) 於 10-9-4 17:46 發表

我都唔係教友。
作者: yyin    時間: 10-9-7 17:49

原帖由 fongmy 於 10-9-7 12:44 發表

我都唔係教友。

we are not too!
作者: Bi(2)    時間: 10-9-7 23:13     標題: 回覆 91# 金仔 的文章

但係佢入學要求話要有領洗doc.喎!
作者: formulababy    時間: 10-9-8 00:36

原帖由 ONC 於 10-9-6 13:58 發表
我囡囡讀仁班.

ME TOO
作者: YanChing07    時間: 10-9-9 09:37

你會吾會填寫自己係天主教並已領洗呢?所以問你要領洗doc.

我地都吾係教徒呀!

原帖由 Bi(2) 於 7/9/2010 23:13 發表
但係佢入學要求話要有領洗doc.喎!

作者: heiheigirl    時間: 10-9-9 14:09

其實個意思是 有就要提供證明咋
作者: gloriahung    時間: 10-9-9 23:40

Dear all parents

May I know is it a good kinder, I am considering to apply 2011 K1 for my daughter
作者: kit801205    時間: 10-9-14 10:21

原帖由 ginnyyue 於 10-8-22 11:40 發表
有無K1幼兒誠班的媽媽呀?

我女都係k1誠班 坐雪糕組張台
作者: rosenok    時間: 10-9-14 16:32

免費二手"校LAU"& 啡色冬天外套
可TKO MTR取

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5