教育王國

標題: 有直屬英文中學的小學 [打印本頁]

作者: NOPAN    時間: 10-9-14 21:19     標題: 有直屬英文中學的小學

各位家長,
我想問, 邊幾間小學有直屬英文中學的, 謝謝.
作者: Whitepine    時間: 10-9-14 22:05

SMC, CKY

原帖由 NOPAN 於 10-9-14 21:19 發表
各位家長,
我想問, 邊幾間小學有直屬英文中學的, 謝謝.

作者: Lilo    時間: 10-9-15 11:16

港島區女校有聖心同聖保祿書院,男校有聖保羅男校同聖類斯,男女校有高主教

作者: traeh    時間: 10-9-15 12:44

仲有好多間,如瑪利曼同瑪利諾, 華仁同聖若瑟, 聖士提反女校同赤柱聖士提反, 港大同學會, 聖保羅男女......

原帖由 Lilo 於 10-9-15 11:16 發表
港島區女校有聖心同聖保祿書院,男校有聖保羅男校同聖類斯,男女校有高主教

作者: NOPAN    時間: 10-9-15 22:16

謝謝各位家長.

sorry, 唔記得誧, 我係九龍人, 所以唔會諗港島學校.
女校都唔岩我大仔....sorry!

CKY 比較貴, 我地仲有個女, 應該唔會考慮, 今日唔知聽日事.
SMC, 我會check check

thanks again!
作者: Ving    時間: 10-9-16 00:41

Is Wah Yan chinese primary and chinese secondary? Please confirm..

原帖由 traeh 於 10-9-15 12:44 發表
仲有好多間,如瑪利曼同瑪利諾, 華仁同聖若瑟, 聖士提反女校同赤柱聖士提反, 港大同學會, 聖保羅男女......

作者: nicolemummy    時間: 10-9-16 00:58

仲有DGS 同DBS.

原帖由 Ving 於 10-9-16 00:41 發表
Is Wah Yan chinese primary and chinese secondary? Please confirm..

作者: magiccandy    時間: 10-9-16 09:05

循道 (Yau Ma Tei) 津校、男女校、有直屬英中

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5