教育王國

標題: 大角咀海帆道d老師..... [打印本頁]

作者: suetfong    時間: 10-9-20 22:55     標題: 大角咀海帆道d老師.....

大角咀海帆道教小一的班主任完全沒有愛心,唔想say邊一班,總知想入此校的家長think清楚﹗
作者: Bowiema    時間: 10-9-22 23:23

oh....我小朋友剛在此校畢業, 佢過了6年開心, 愉快既小學生活. d老師都好好bor...
作者: chaimum    時間: 10-9-24 18:01

Bowiema,

請問我可唔可以pm問你d野?
作者: Bowiema    時間: 10-10-2 11:54

chaimum,

有mud野問題想問, 你pm我啦.....
作者: Bowiema    時間: 10-10-10 22:04

chaimum,

please check pm.
作者: laitaitai    時間: 10-10-12 11:30

my son is studing in this school (Hoi Fan Road), I am a working mama.  Could you share your experience to me.
作者: Bowiema    時間: 10-10-12 16:15

Laitaitai,

我大仔剛畢業升了中一, 細仔仲讀緊四年級. 你想share邊方面既野? 你可以pm我~~
作者: chaimum    時間: 10-10-12 17:32

原帖由 Bowiema 於 10-10-10 22:04 發表
chaimum,

Thanks, Bowiema.  Will write to you later.
Thanks again.
作者: laitaitai    時間: 10-10-13 12:39     標題: 回覆 2# Bowiema 的文章

想請教吓中—派位 ok ma!我個仔d成績中中哋,有個媽咪話d卷越來越淺派位差,老師又唔理
好驚呀
作者: Bowiema    時間: 10-10-13 12:53

laitaitai,

Please check PM.
作者: c.sweet    時間: 10-10-16 09:55

Hi Bowiema,

Pls check PM, thanks!
作者: Bowiema    時間: 10-10-16 23:19

laitaitai & c. sweet,

作者: 熹熹媽    時間: 11-9-13 23:12     標題: 可否分享一下今年的派位情況2011

THANKS.....
作者: winniewong23    時間: 12-2-29 22:55

原來呢位Bowiema喺大天代言人處處維護good dog good dog
作者: Bowiema    時間: 12-3-5 10:44

我唔係處處維護, 只係講番我所感受, 經歷過的. 我亦從來沒有否決你所講既野, 之前既post都講過, 我唔排除樹大有枯枝. 每個家長對學校都會有唔同既睇法, 要求, 你可以在這裡講出你既感受, 我就不可以麼?

請你出post時顧及下自己既言詞.
作者: winniewong23    時間: 12-3-6 18:05

寫咁多嘢最終喺為下一代,喺想比高層睇叫佢反醒,用心做,用心想 .我所經歷過難道不是句句都喺真嘅.學校另人痛心 .失望.無助 .真喺難受 ,你估打咁多字晤攰咩!咁多時間倒不如做有意義嘅嘢!做人執著既對自己殘忍 .

作者: Bowiema    時間: 12-3-7 13:33

我明白你既心情, 因為每個人對學校既睇法, 要求都會唔同. 我只是希望你留意自己既言詞. 不過隨便說人good dog.
作者: sunflowerykh    時間: 12-5-3 14:14

明白winniewong的心情,我雖不是大天的家長,但我相信家長有如此怒氣,絶非一朝一夕的事,也非小題大做,一定有問題存在,相信是態度問題,有時家長的要求未必是要學校投其所好,是希望校方要正視問題,不要視若無睹。
作者: lks050526    時間: 12-6-19 14:58

作者: chloekit2    時間: 12-12-28 22:49

我細佬插班入泥,好後悔,基榮原本都收,因為呢間近啲所以揀左呢間,啲無謂功課好多,我都有教過小學,佢地係出奇地多電腦功課同冇乜用既project(其實係一本工作紙)而係咪咁就叫活動教學呢? 但佢又5係比學生愉快學習同樣地多功課測驗考試,最離奇係有個教職員gym room ,一定5係老師夾錢起咖囉,啲學生都好鬼曳,我細佬入到去性格品行都變差,好難教!
作者: BBPro    時間: 13-3-2 12:51

係咪真係咁差...好多人想入呢間wor..我都唸住近., 比我入到呢間..我都開心la
作者: bamabi    時間: 13-3-3 22:15     標題: 回覆:大角咀海帆道d老師.....

下?係唔係個別例子?我見d 學生都係乖乖地的,而且算係多人想入的學校(去年20分都入唔到)。我個friend 係小學老師,話呢間情度都算深深地,因此我將來都會考慮。好想知全面d 啊!

作者: MargretMa    時間: 13-3-20 18:03

我來年k3, 都準備第一輪報這間因有20分, 麻煩你pm我講係咩事呀!! 謝謝各位!!
作者: macy0421    時間: 13-6-2 01:58

just get an offer..  so worry after reading your post.  If  the mamas dont mind , please also pm me tell more ?? Or can i pm you to ask more details??  Many thanks.
作者: vincenthocs    時間: 13-6-2 22:06

回復 macy0421 的帖子

Don't worry, I am not familiar with this school either. Just know from at least 3 persons (one is studying, one is graduate, one is a kindergarten teacher) that it is a good school.
作者: cskclare    時間: 13-6-3 10:38

亞囝而家讀緊P1, 佢返學返得好開心, 功課/測驗係緊張D, 但真係一間好學校, 不用擔心
作者: BBPro    時間: 13-6-15 14:32     標題: 回覆:大角咀海帆道d老師.....

請給意見,如果回到過去,如果舊油天有機會,大家會點算呢?

作者: tytma    時間: 13-6-21 01:25     標題: 回覆:Bowiema 的帖子

Hi i want to know more detail about this school thx

作者: forgethim    時間: 13-6-29 17:41

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5