教育王國

標題: 2011年迦南(金巴倫道)的N班同學仔 [打印本頁]

作者: maxine    時間: 10-11-23 09:59     標題: 2011年迦南(金巴倫道)的N班同學仔

我囝囝已被迦南(金巴倫道)取錄了N1班(AM), 12月3日去學校辦理註冊手續, 有無其他同學仔編埋同一班呀?
作者: chanwendy    時間: 10-11-23 11:35

我上星期六先見咋, 仲等緊信呀, 希望得啦, 不過我係報下午班.
作者: wy1219wy    時間: 10-11-23 12:37

我囝囝都收咗,不過係PM offer,我仲唸緊交唔交留位費..........
作者: wy1219wy    時間: 10-11-23 12:39

我以為全部已經in 哂,所以學校出信添??
作者: whychan777    時間: 10-11-23 12:41

我都係pm班...........吾知交吾交好.........
又想am喎........但放棄又驚無左個位........
想問下大家覺得迦南課程如何呀? 係咪淺啦.....
原帖由 wy1219wy 於 10-11-23 12:37 發表
我囝囝都收咗,不過係PM offer,我仲唸緊交唔交留位費..........

作者: 3bng    時間: 10-11-23 14:44

我b11月6日見完,亞b表現都ok,收到信通知在後補名單,為有等.
作者: STMFHH    時間: 10-11-23 16:10

"後補名單"有幾長呢! ... 都唔知重有冇機會 ... !
作者: angelgary    時間: 10-11-24 06:10

我個仔仔都收到信呀!   N1  AM  class ,No.29,到時見!
作者: snow228    時間: 10-11-24 09:13

請問九龍塘迦南全日及半日分別幾錢學費?
作者: lauhoching    時間: 10-11-24 10:06

my girl is PM class,
My big boy also study PM N class last year (K1 now), overall the teacher are v nice and have "heart", and my boy very enjoy his school life !!
作者: chanwendy    時間: 10-11-24 10:24

原帖由 snow228 於 10-11-24 09:13 發表
請問九龍塘迦南全日及半日分別幾錢學費?

九龍塘冇全日班的.
作者: chanwendy    時間: 10-11-24 10:25

原帖由 whychan777 於 10-11-23 12:41 發表
我都係pm班...........吾知交吾交好.........
又想am喎........但放棄又驚無左個位........
想問下大家覺得迦南課程如何呀? 係咪淺啦.....

成日都有人話迦南好淺, 你覺得點為之深, 點為之淺呢?
作者: chanwendy    時間: 10-11-24 10:28

原帖由 wy1219wy 於 10-11-23 12:37 發表

請問你係報 am, 但係佢比 pm offer 你?
請問你地幾時 deadline 交留位呀, 我正正等緊 pm 位呀, 亞仔 in 得唔太好呀, 我冇報第二間架.
作者: trabb    時間: 10-11-24 11:02

我女都係(N1)AM Class呀!
作者: beubeupig    時間: 10-11-24 11:50

我個囡係0812超大b,都係有pm offer,我想問有冇人試過由pm申請轉am係成功的?
作者: kb7724    時間: 10-11-24 12:31

chanwendy講得啱, 深與淺睇下家長用邊把尺去度囉! 仲有, 要睇下小朋友既吸收能力有幾多!
分享下我仔仔: 依家讀緊n1, 由今年8月返預備班到依家, 已經派回4本書返屋企了(2中2英, 故事書), 當中, 英文書中的字已經識哂 (識讀 & 知解釋), 中文就知解釋未認到字! 另學校仲派了2本唱歌書仔, 及4張中文字咭同2張英文字咭及1張數字咭! 另有泥膠, 顏色 / 圖案 /小手工! ((暫時, 只係返咗2-3個月)
當然, 有d學校會再有多d書, 有d怎至一本書都無! 所以睇下你點睇囉!
原帖由 chanwendy 於 10-11-24 10:25 發表

成日都有人話迦南好淺, 你覺得點為之深, 點為之淺呢?

作者: chanwendy    時間: 10-11-24 17:09

原帖由 beubeupig 於 10-11-24 11:50 發表
我個囡係0812超大b,都係有pm offer,我想問有冇人試過由pm申請轉am係成功的?

即時轉就好似冇乜, 但好多到 K1 時成功轉 AM.
作者: bbmylove09    時間: 10-11-26 00:29

好開心, 收左我囡囡 AM CLASS, 聽朋友講過D comments & 佢堂阿哥讀緊, 應該唔係唔太淺, 又唔係太深既程度, 對於我來說係足夠.........
只係N班, 屋企樓下都有OFFER, 唔知俾唔俾佢搭車番學好
作者: LMCK    時間: 10-11-27 20:25

今日都剛收到pm offer.  唔知交唔交留位費好, 因為迦南唔係我杯茶, 但又怕哥哥讀緊果間學校唔收?
作者: chanwendy    時間: 10-11-27 23:30

原帖由 LMCK 於 10-11-27 20:25 發表
今日都剛收到pm offer.  唔知交唔交留位費好, 因為迦南唔係我杯茶, 但又怕哥哥讀緊果間學校唔收?

我係 waiting pm 位, 既然唔係你杯茶, 請不要 hold 位, 留給其他仍等待中的家長吧!
作者: chloe09    時間: 10-11-28 13:49

我女都係(N1)AM Class呀! 12月4日去學校辦理註冊手續
作者: ting1227    時間: 10-11-29 10:28

我個女都收到信呀!不過係PM呀!我係Offer AM!!
作者: dorajoyce    時間: 10-11-29 11:12

原帖由 chloe09 於 10-11-28 13:49 發表
我女都係(N1)AM Class呀! 12月4日去學校辦理註冊手續

me too... am class (N1)....
作者: dorajoyce    時間: 10-11-29 11:15

原帖由 chanwendy 於 10-11-24 17:09 發表

即時轉就好似冇乜, 但好多到 K1 時成功轉 AM.

yes .. N1 not easy to change... buy K1 can change...

Last yr my 1st baby also N1 (pm) then this yr K1 change am class...
作者: chanwendy    時間: 10-11-29 11:42

原帖由 dorajoyce 於 10-11-29 11:12 發表

me too... am class (N1)....

請問你第二個小朋友係幾多月呀.  我細仔係 8 月架, 有家姐讀緊 k2 都係得 waiting list 咋.  不過我仔 in 時都未足 15mth, 真係 in 得唔好.
作者: dorajoyce    時間: 10-11-29 11:49

原帖由 chanwendy 於 10-11-29 11:42 發表

請問你第二個小朋友係幾多月呀.  我細仔係 8 月架, 有家姐讀緊 k2 都係得 waiting list 咋.  不過我仔 in 時都未足 15mth, 真係 in 得唔好.

我細囡係0906... just  interview on 20/11... but 佢表現好好...全部要求都做哂....
作者: jerrycynthia    時間: 10-11-29 12:58

我個女係11/20interview都收到信呀!   N1  AM  class No.369. 12/4會註冊﹐到時見!
作者: trabb    時間: 10-11-29 16:13

我係12月3日上午註冊呀!
作者: jewel    時間: 10-11-29 21:27

me too. 20 Nov interview, got PM offer!
作者: mc_baby    時間: 10-11-30 08:21

原帖由 jerrycynthia 於 10-11-29 12:58 發表
我個女係11/20interview都收到信呀!   N1  AM  class No.369. 12/4會註冊﹐到時見!

me too...
also 20/11 in, received offer last Sat...
AM class, see u  on 4/12
作者: himuimui    時間: 10-11-30 09:31

作者: baby809    時間: 10-11-30 12:06

琴日收到信喇, 我女都係(N1)AM Class!
12月4日去學校辦理註冊手續
作者: JOESPHINE    時間: 10-11-30 12:44

原帖由 dorajoyce 於 10-11-29 11:49 發表

我細囡係0906... just  interview on 20/11... but 佢表現好好...全部要求都做哂....

Hi, 我細囡都係0906, 收佐n1 am class!! 可以一齊做同學仔~ 宜家哥哥都係迦南讀上午班, 但今年再考其他學校k1...宜家可以同妹妹一齊讀同一間學校, 都唔知轉唔轉好!
作者: tychu97    時間: 10-11-30 12:45

我都收到信啦! N1  AM  class ,No.437 ,20/11/2010 interview
請問cannan ( N1)學費是多少??
大家覺得 cannan 好唔好呀?
作者: tychu97    時間: 10-11-30 13:04     標題: 回覆 26# dorajoyce 的文章

我個仔都係0906 bb , 20/11 interview, 其實果日佢表現麻麻",都打定輸數, e+ 收左 N1 AM class 都好開心。
係咪註冊日一定要在指定時間註冊 ga?
我係 4/12/10  10:00~10:30am no.437, 我哋遲d (X"mas party12/12)會見面, 到時大家交流下呀!
知唔知 N1 會收幾多人呢?
學校咁大又多學生, 小朋友會唔會容易病呢?
作者: jerrycynthia    時間: 10-11-30 17:13

X"mas party12/12??? Cannan搞架﹖
作者: tychu97    時間: 10-12-1 13:21

jerrycynthia

唔係迦南搞 ^^, sorry...另你誤會了,
係 0906媽媽會搞的,
原帖由 jerrycynthia 於 10-11-30 17:13 發表
X"mas party12/12??? Cannan搞架﹖

作者: JOESPHINE    時間: 10-12-1 15:37

原帖由 tychu97 於 10-11-30 12:45 發表
我都收到信啦! N1  AM  class ,No.437 ,20/11/2010 interview
請問cannan ( N1)學費是多少??
大家覺得 cannan 好唔好呀?

2010年學費$2700, 另加什費千多元半年
學校好唔好, 個人睇法:主任, 老師同ee都好nice, 學校環境大, 有自己既保母車隊, 整體係一間唔錯既學校!
作者: yee79    時間: 10-12-9 00:06

我都黎報到, 我細仔係0909, 20 號 interview, 4號已經註冊

嘩, 乜今年要成2700, 加埋校車, 咪成3千7...都幾貴...不過有k1 backup, 到出年考唔到都起碼有間係手...

其實迦南既pn 書都幾深下, 上學期中英各4本書...
作者: chanwendy    時間: 10-12-9 11:09

原帖由 yee79 於 10-12-9 00:06 發表
我都黎報到, 我細仔係0909, 20 號 interview, 4號已經註冊

嘩, 乜今年要成2700, 加埋校車, 咪成3千7...都幾貴...不過有k1 backup, 到出年考唔到都起碼有間係手...

其實迦南既pn 書都幾深下, 上學期中英各4本書... ...

$2700 幾年架喇, 我女今年 k2, 佢 n1 時都係 $2700.
作者: yee79    時間: 10-12-9 22:24

eee..係呀, 因舊年哥哥讀富榮迦南N  班時係2400, 所以我仲以為全部迦南都係一樣學費...
作者: chanwendy    時間: 10-12-10 10:54

地區唔同租金都唔同啦, 之前有人講過藍田係 $25xx.  金巴倫應該係最貴的了.
作者: wy1219wy    時間: 10-12-10 11:13

今年N1學費 $2700,但下年(2011-2012)學費好似會再貴D.......上次interview時個briefing好似有講!有冇家長可以確定???
作者: chanwendy    時間: 10-12-10 14:35

原帖由 wy1219wy 於 10-12-10 11:13 發表
今年N1學費 $2700,但下年(2011-2012)學費好似會再貴D.......上次interview時個briefing好似有講!有冇家長可以確定???

真係, 我上次冇聽到個 briefing 呀, 咁會係幾錢呀?
作者: HelloMilkie    時間: 10-12-28 13:30

0905仔仔..AM Class 報到!!!!
作者: ccygloria    時間: 11-1-3 23:05     標題: 回復 26# dorajoyce 的帖子

Excuse me, dorajoyce,

May I ask What the teacher asked your bb do?
Can the parents go with bb?
And do they accept the a bit small bb(0909)?

Thxxxxxxxxx

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5