教育王國

標題: K1 - 香港靈糧堂(上午) vs嶺南(上午), 你會點選? [打印本頁]

作者: sh_yip    時間: 10-12-6 14:25     標題: K1 - 香港靈糧堂(上午) vs嶺南(上午), 你會點選?

香港靈糧堂比較出名, 但課程兩間差不多(偏向淺), super開心的幼稚園。
仔仔現在讀嶺南N1, 你會唔會轉去香港靈糧堂”K1?
作者: Greatdad    時間: 10-12-6 15:22

I want to know as well. Any comments please?
作者: orsiuping    時間: 10-12-6 22:09

Really difficult to make the decision.  However, if you don't plan to go to Lingnan Primary for back up, I would prefer LLC which is better than Lingnan.
作者: leeyubaby    時間: 10-12-6 22:28

靈糧啦!
作者: charmmykk    時間: 10-12-7 00:05

靈糧堂小朋友好似精靈d 喎, 同埋派小學都唔錯...~
作者: Twinboys08    時間: 10-12-7 13:31

原帖由 sh_yip 於 10-12-6 14:25 發表
香港靈糧堂比較出名, 但課程兩間差不多(偏向淺), 係super開心的幼稚園。
仔仔現在讀嶺南N1, 你會唔會轉去”香港靈糧堂”K1?

sh_yip, 我地又見面喇 !! 仲未諗掂啊??
作者: sh_yip    時間: 10-12-7 15:38

原帖由 charmmykk 於 10-12-7 00:05 發表
靈糧堂小朋友好似精靈d 喎, 同埋派小學都唔錯...~

Thanks for your views.   靈糧堂就活d, 嶺南就舊式d .... 但又驚靈糧堂太free, 小一會追得勁辛苦 .... 真係煩
作者: leeyubaby    時間: 10-12-7 23:36

我覺得靈糧好啲.
教學模式新穎,老師活潑啲.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5