教育王國

標題: 校際音樂節 [打印本頁]

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 12:25     標題: 校際音樂節

今日開始咗 , 有冇人已經比賽完 ???
未比賽既.....大家都一齊分享  
作者: 林嗅四    時間: 11-2-28 12:30

我仔5/3比賽,彈piano G5既Sonata in A major..
但仲未背好個譜
原帖由 洛婷 於 11-2-28 12:25 發表
今日開始咗 , 有冇人已經比賽完 ???
未比賽既.....大家都一齊分享  

作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 12:54

原帖由 林嗅四 於 11-2-28 12:30 發表
我仔5/3比賽,彈piano G5既Sonata in A major..
但仲未背好個譜

仲有幾日咋,叫你阿仔加倍努力先得喇!
加油呀!!!
作者: totochu    時間: 11-2-28 13:32     標題: 回覆 1# fcbttkw 的文章

阿女聽日比賽,grade3 violin, 希望佢醒醒定定啦!
作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 13:35

原帖由 totochu 於 11-2-28 13:32 發表
阿女聽日比賽,grade3 violin, 希望佢醒醒定定啦!

預祝你囡囡‘琴開得勝’,記住上嚟報喜呀!
Good Luck!
作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 13:40     標題: 回覆 5# 洛婷 的文章

小兒本週五比賽G4(113).

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 14:23

我女都係G4(113), 不過係下星期四, 希望唔好撞學校默書啦!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 13:40 發表

作者: wootaitai    時間: 11-2-28 14:23

作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:31

Kangaroo、十月媽咪:
預祝你地囝囝、囡囡有好成績!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 14:35

fcbttkw,

Thank you very much! 大家一齊努力!

我問個女今年覺得自己會有咩成績, 佢竟然答我: 嗯....我諗我又係梗頸四啦, 頭三名應該唔會有我份....不過如果有個第三, 我應該會好開心的! (真係唔知好嬲定好笑!)

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 14:31 發表
Kangaroo、十月媽咪:
預祝你地囝囝、囡囡有好成績!

作者: jena2468    時間: 11-2-28 14:39

今朝比賽GRADE 1 PIANO,
我覺得評分都好主觀得1個評判, 我見到第二,三名嘅同學仔彈出黎有都一兩個音KICK一KICK, 但我個女就彈得好流暢就得84分, 第三名85, 第二名86, 第一名87分, 其實評分有冇咩標準 ?
其實我已經好滿意亞女嘅表現, 第一次公開表演佢自己都學到野!
作者: luiling    時間: 11-2-28 14:42

請問各位媽咪, 係吾係小朋友比賽完就可以走啦定係要等成績? 同埋, 係吾係拉成點d評判都會俾評語架?  tks!
作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:42

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 14:35 發表
fcbttkw,

Thank you very much! 大家一齊努力!

我問個女今年覺得自己會有咩成績, 佢竟然答我: 嗯....我諗我又係梗頸四啦, 頭三名應該唔會有我份....不過如果有個第三, 我應該會好開心的! (真係唔知好嬲定 ...

哈哈,佢都好識答你喎,咁講咪唔駛俾咁大壓力自己,到時俾個意外驚喜你都未定!

作者: chrwan    時間: 11-2-28 14:42

Dear All,

仔仔今天彈完 G5(116)
1ST 91分
2nd 90分
3rd 89分 x 2

全部1ST HALF

仔仔第一個音彈錯, 其他OK, 好可惜.
仍有一場小提醒琴, 唔好再過這樣!
作者: totochu    時間: 11-2-28 14:46

Fcbttkw,wootaitai,

Thank you,也等你們的好消息。

quote]原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 13:35 發表

預祝你囡囡‘琴開得勝’,記住上嚟報喜呀!
Good Luck! [/quote]
作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:47

原帖由 chrwan 於 11-2-28 14:42 發表
Dear All,

1ST 91分
2nd 90分
3rd 89分 x 2

全部1ST HALF

仍有一場小提醒琴, 唔好再過這樣! ...

唔緊要啦,囝囝已盡力,下場俾心機,加油呀!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 14:51

可能因為由上年開始, 佢都係同個季軍差一分 (無論乜嘢比賽都係), 所以佢預計自己今次都係咁上下!

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 14:42 發表

哈哈,佢都好識答你喎,咁講咪唔駛俾咁大壓力自己,到時俾個意外驚喜你都未定!

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 14:52

嘩, D分數畀得咁高既? 你哋呢場既小朋友一定係表現得好好喇!

小提琴時再加油努力, 唔好太緊張呀!

原帖由 chrwan 於 11-2-28 14:42 發表
Dear All,

1ST 91分
2nd 90分
3rd 89分 x 2

全部1ST HALF

仍有一場小提醒琴, 唔好再過這樣! ...

作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:53

原帖由 jena2468 於 11-2-28 14:39 發表
今朝比賽GRADE 1 PIANO,
我覺得評分都好主觀得1個評判, 我見到第二,三名嘅同學仔彈出黎有都一兩個音KICK一KICK, 但我個女就彈得好流暢就得84分, 第三名85, 第二名86, 第一名87分, 其實評分有冇咩標準 ?
其實我已經 ...

第一次比賽已經很好成績,恭喜你和囡囡!
正常嘅評判評分,當然係睇整體表現啦,流暢、感情、風格…等!
作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:55

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 14:51 發表
可能因為由上年開始, 佢都係同個季軍差一分 (無論乜嘢比賽都係), 所以佢預計自己今次都係咁上下!

咁佢嘅表現都唔差,只差少少運氣!
作者: 音樂人長老    時間: 11-2-28 14:56

原帖由 luiling 於 11-2-28 14:42 發表
請問各位媽咪, 係吾係小朋友比賽完就可以走啦定係要等成績? 同埋, 係吾係拉成點d評判都會俾評語架?  tks!

同埸小朋友全部拉完就可以走,如果唔趕回學校,可以等埋分紙出,通常唔會太耐,但要返學可以走先,學校遲啲會幫妳攞,分紙上有分數同評語。
作者: chrwan    時間: 11-2-28 14:57

謝謝, 最緊要知道自己錯什麼, 我已安慰他,
86分已好好了, 但做事要認真D, 已不是第一次這樣錯!!!

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 14:47 發表

唔緊要啦,囝囝已盡力,下場俾心機,加油呀!

作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 14:59

原帖由 luiling 於 11-2-28 14:42 發表

如果你要攞分紙,就要等晒成場比賽結束先有得攞!
除咗唔依出場序或違反規則外,無論拉成點都有評語嘅!
Good Luck!!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:00

下星期四就知今次有無運行了!

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 14:55 發表

咁佢嘅表現都唔差,只差少少運氣!

作者: wootaitai    時間: 11-2-28 15:02

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:03

可以呀!

原帖由 wootaitai 於 11-2-28 15:02 發表

小朋友走了,家長代拿可以嗎?

作者: chrwan    時間: 11-2-28 15:04

可以, 今天第二名, 媽咪代取!

原帖由 wootaitai 於 11-2-28 15:02 發表

小朋友走了,家長代拿可以嗎?

作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 15:04

原帖由 chrwan 於 11-2-28 14:57 發表
謝謝, 最緊要知道自己錯什麼, 我已安慰他,
86分已好好了, 但做事要認真D, 已不是第一次這樣錯!!!

我相信每個小朋友上台比賽都會認真嘅,但係我地做家長嘅都要體諒小朋友比賽時會有緊張,佢地已經好有勇氣,好叻架喇,俾著係我一定會發台瘟!
作者: fcbttkw    時間: 11-2-28 15:06

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 15:00 發表
下星期四就知今次有無運行了!

當然有運行!
我等你好消息!!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:11

我同佢講, 今年係彈四級, 已經唔係好似以前彈一二級咁 (我哋SKIP咗個三級校際), 你彈琴嗰陣, 唔該唔好好似舊木咁坐響度彈, 彈得四級或以上既小朋友, 我諗佢哋都好有音樂感架喇, 你如果仲係好似舊木咁彈, 我怕你唔係梗頸四, 而係MERIT都拎唔番呀! (之後佢就答我: 到時你要我做嗰D嘢我會做啦, 而家又唔係比賽, 唔駛做住啦....救命!)

希望佢到時真係肯做啦, 就算無名次, 都希望KEEP住個MERIT啊!

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 15:06 發表

當然有運行!
我等你好消息!!

作者: chrwan    時間: 11-2-28 15:12

說得對, 氣氛真的好緊張!很多人彈錯, 找不到音...
不過希望籍比賽提升自己的能力.....

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 15:04 發表

我相信每個小朋友上台比賽都會認真嘅,但係我地做家長嘅都要體諒小朋友比賽時會有緊張,佢地已經好有勇氣,好叻架喇,俾著係我一定會發台瘟!

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:16

我女今次個號碼好後, 我都好驚佢會因為人哋甩而自己都受影響啊....加上無譜睇, 甩咗搵唔番個音, 真係手都震埋呢!

原帖由 chrwan 於 11-2-28 15:12 發表
說得對, 氣氛真的好緊張!很多人彈錯, 找不到音...
不過希望籍比賽提升自己的能力.....

作者: chrwan    時間: 11-2-28 15:18

仔仔都是SKIP了四級, 今次彈五級, 不過要求和以前相差好遠, 技巧和感情, 力量都欠缺, 真的是時候好好檢討一下!

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 15:11 發表
我同佢講, 今年係彈四級, 已經唔係好似以前彈一二級咁 (我哋SKIP咗個三級校際), 你彈琴嗰陣, 唔該唔好好似舊木咁坐響度彈, 彈得四級或以上既小朋友, 我諗佢哋都好有音樂感架喇, 你如果仲係好似舊木咁彈, 我怕你唔係 ...

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 15:21

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 13:40 發表

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 14:23 發表
我女都係G4(113), 不過係下星期四, 希望唔好撞學校默書啦!

我女都係 113 , 佢十幾號先比賽 !!!

希望你地有好成績 , 加油
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:21

chrwan,

我就係知去到呢d級既小朋友, 技巧, 感情, 力量, 音樂感等等...都係有番咁上下, 所以至多番提醒個女唔好以為彈到首歌就得, 去到呢d級, 要求點都會再高少少! 但佢就係懶懶閒, 我都無佢咁好氣!

原帖由 chrwan 於 11-2-28 15:18 發表
仔仔都是SKIP了四級, 今次彈五級, 不過要求和以前相差好遠, 技巧和感情, 力量都欠缺, 真的是時候好好檢討一下!

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 15:21

洛婷,

原來你女都係113, 大家齊齊努力!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 15:21 發表

我女都係 113 , 佢十幾號先比賽 !!!

希望你地有好成績 , 加油

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 15:25

原帖由 fcbttkw 於 11-2-28 15:04 發表

AGREE !!!
所以有獎冇獎都值得鼓勵
作者: w_y    時間: 11-2-28 15:25

小女星期四初出場G1! 我以前勁羨慕樓主大頭相... 有Merit 都開心C 我啦!
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 15:27

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 15:21 發表
洛婷,

原來你女都係113, 大家齊齊努力!

好呀 , 下星期....等你好消息
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 15:29

原帖由 w_y 於 11-2-28 15:25 發表
小女星期四初出場G1! 我以前勁羨慕樓主大頭相... 有Merit 都開心C 我啦!

叫亞女比心機 , 加油
作者: luiling    時間: 11-2-28 15:31

大家努力加油! 今年係阿女第一次参加校際音樂節, 吾期望佢可以攞到好成績, 只係希望佢可以攞d經驗.  不過, 見到阿女呢排都好俾心機練琴, 我都好開心. 阿女加油呀!
作者: chrwan    時間: 11-2-28 15:33

洛婷:

加油! 記得去年你都鼓勵我仔仔!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 15:27 發表

好呀 , 下星期....等你好消息

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 15:38

原帖由 chrwan 於 11-2-28 15:33 發表
洛婷:

加油! 記得去年你都鼓勵我仔仔!

大家互相支持 , 增加正能量
作者: bebebe12345    時間: 11-2-28 15:59

台上囝囝、囡囡有幾緊張就唔知,不過台下做家長輪到孩子的時候,就絕對不是享受,心裏只想著.........千祈唔好停響度呀!直至完結才能鬆一口氣!

作者: 洋洋    時間: 11-2-28 17:41

作者: Heidi媽    時間: 11-2-28 17:59

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 18:10

原帖由 Heidi媽 於 11-2-28 17:59 發表
見你開 topic, 等我又回應吓先.

我兩個分別11同18號比賽, 117 & 125, 不過佢地真係疏於練習而且還未達到老師要求, 希望比賽前一星期努力d加緊練習!

又希望各位快將比賽的小朋友取得好成績 !

...

你仔同女一定冇問題 , 等你好消息
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 18:17

原帖由 洋洋 於 11-2-28 17:41 發表
小女 幼稚園 Grade 1   Piano.....

請問:
1) 是否只准一位家長陪同? 還是父母都可以進場?
2) Grade 1 有不同日期比賽, 是否每次都有冠亞季勝出?
3) 分紙....我是上午比賽, 是否要待上午考生全部考晒,
便可以取分紙?

1) 只准一位家長陪同 !!!

2) 每場都會選出冠亞季 ,
    冠軍得一個 , 亞軍季軍可以同時多過一個 !!!

3) 要等上下半場參賽者比賽完 ,
    評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!!
作者: laiheiyau    時間: 11-2-28 19:27

第一次比賽80分..grade1..
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 20:19

原帖由 laiheiyau 於 11-2-28 19:27 發表
第一次比賽80分..grade1..

都有 MERIT , 算唔錯
作者: tws2010    時間: 11-2-28 22:07

My kid is also not up to the standard.  But my standpoint is let her try and increase her confidence.  It's not really a matter if she has an award or not.  Anyway, let's all encourage our kids to do their best.

原帖由 Heidi媽 於 11-2-28 17:59 發表
見你開 topic, 等我又回應吓先.

我兩個分別11同18號比賽, 117 & 125, 不過佢地真係疏於練習而且還未達到老師要求, 希望比賽前一星期努力d加緊練習!

又希望各位快將比賽的小朋友取得好成績 !

...

作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 22:24     標題: 回覆 16# 十月媽咪 的文章

我個仔彈113已經彈到好悶,好彩星期五就比賽。希望大家都有好成績!
作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 22:30     標題: 回覆 44# fcbttkw 的文章

多謝。仔仔年紀細,今次第二次參加,希望可以讓他多見識見識。
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 22:31

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:24 發表
我個仔彈113已經彈到好悶,好彩星期五就比賽。希望大家都有好成績!

你好早就開始練 ???
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:39

Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到....所以....不予厚望, 只求KEEP住個MERIT啊!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:24 發表

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 22:45

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:39 發表
Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到. ...

我女都係未做到要求
作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 22:47     標題: 回覆 2# 洛婷 的文章

係十二月左右,可能因爲細,所以老師早d教。
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:48

你女幾時比? 我哋下星期一係LAST一堂喇...真係GOOD HER LUCK!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 22:45 發表

我女都係未做到要求

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:51

你小朋友幾歲?

前兩年D琴老師都係好早就開始教個女彈校際的, 不過去到比賽前, 阿小姐真係彈到悶晒....今年個老師有見及此, 就搏一舖, 推到一月至開始教....雖然首歌未去到爛熟既階段, 但阿小姐已經練到悶...成日走去練D自己鍾意既歌, 而首校際就....求其彈兩彈敷衍我....

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:47 發表
係十二月左右,可能因爲細,所以老師早d教。

作者: Camom    時間: 11-2-28 22:52

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:39 發表
Kangaroo,

我女一月至開始學呢首歌, 兩星期就已經背熟成首歌個型, 但DETAILS呢....唉....至今都做唔足老師要求....今日係比賽前尾二嗰堂, 老師雖然話係彈得好咗, 但佢要求佢做得再仔細D既地方, 我女依然係未領略到. ...

十月媽咪,

祝你囡囡演出成功,今次可以攞到好成績!
作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 22:54     標題: 回覆 3# 十月媽咪 的文章

我個仔水準飄忽,時好時壞,有時又唔聽老師話。唉!好彩老師好脾氣。比賽都係聽天由命!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:54

Camom,

HIHI, 多謝你呀!

原帖由 Camom 於 11-2-28 22:52 發表

十月媽咪,

祝你囡囡演出成功,今次可以攞到好成績!

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 22:55

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:48 發表
你女幾時比? 我哋下星期一係LAST一堂喇...真係GOOD HER LUCK!

15 號 , 都仲有 2 堂執 !!!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:56

平時水準飄忽唔緊要, 最緊要臨場表現鎮定, 發揮應有水準便是了!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:54 發表
我個仔水準飄忽,時好時壞,有時又唔聽老師話。唉!好彩老師好脾氣。比賽都係聽天由命!

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:56

你仲有兩星期, 加油加油! 執靚佢!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 22:55 發表

15 號 , 都仲有 2 堂執 !!!

作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 22:57     標題: 回覆 4# 十月媽咪 的文章

我個仔剛七歲,所以坐唔定,幾惡教。
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 22:57

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:54 發表

我女都係咁
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 22:59

我女都唔好得幾多, 佢7歲4個月, 上親堂都搞搞震, 幸好我都有個勁有耐性既老師教佢, 咪一早畀人趕咗出門口!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:57 發表

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 23:02

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 22:57 發表

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 22:59 發表
我女都唔好得幾多, 佢7歲4個月, 上親堂都搞搞震, 幸好我都有個勁有耐性既老師教佢, 咪一早畀人趕咗出門口!

你 2 個小朋友都好叻
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 23:05

洛婷,

我仲係覺得老師"0力" D! :loveliness:

原帖由 洛婷 於 11-2-28 23:02 發表

你 2 個小朋友都好叻

作者: Kangaroo    時間: 11-2-28 23:10     標題: 回覆 1# 十月媽咪 的文章

我都覺得係老師的功勞。如果要我教我個仔,一早吐血身亡。好彩我唔識,所以冇本事教。
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 23:13

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 23:05 發表
洛婷,

我仲係覺得老師"0力" D! :loveliness:

老師叻就一定架喇

我成日覺得依家 d 小朋友真係好叻 ,
細細個都彈得一手好琴 !!!

剛剛星期日去睇咗一個校際預演 ,
有位 K.2 小妹妹彈 G.1 彈得好好 ,
咁細個已經有咁好成績 !!!
作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 23:14

哈哈哈, GIVE ME FIVE, 我都係! 我只係聽得多, 知道首歌大約係點, 個感覺應該係點, 但要我教咩?....呵呵....左右腦兼左右手唔協調既我, 著實教唔到! 我極其量係坐響佢隔離, 陪佢練琴咋!

原帖由 Kangaroo 於 11-2-28 23:10 發表
我都覺得係老師的功勞。如果要我教我個仔,一早吐血身亡。好彩我唔識,所以冇本事教。

作者: 十月媽咪    時間: 11-2-28 23:16

係呀, 而家D小朋友真係好厲害, 農曆年時參加嗰個鋼琴比賽, 同場有兩個幼稚園生考完G5琴試, 真係...聽到都....嚇到我窒咗一窒!

原帖由 洛婷 於 11-2-28 23:13 發表

老師叻就一定架喇

我成日覺得依家 d 小朋友真係好叻 ,
細細個都彈得一手好琴 !!!

剛剛星期日去睇咗一個校際預演 ,
有位 K.2 小妹妹彈 G.1 彈得好好 ,
咁細個已經有咁好成績 !!! ...

作者: 洛婷    時間: 11-2-28 23:19

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 23:16 發表
係呀, 而家D小朋友真係好厲害, 農曆年時參加嗰個鋼琴比賽, 同場有兩個幼稚園生考完G5琴試, 真係...聽到都....嚇到我窒咗一窒!

真係好厲害
作者: video_ming    時間: 11-2-28 23:19

我囡囡小提琴和鋼琴都未達到老師要求,現在學校又考試,只好停一停練習,希望考完再練習。可以做到老師要求.
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 23:23

原帖由 video_ming 於 11-2-28 23:19 發表
我囡囡小提琴和鋼琴都未達到老師要求,現在學校又考試,只好停一停練習,希望考完再練習。可以做到老師要求.

幾號比賽 ???  加油
作者: video_ming    時間: 11-2-28 23:29

原帖由 洛婷 於 11-2-28 23:23 發表

幾號比賽 ???  加油

7號和11號
作者: 洛婷    時間: 11-2-28 23:33

原帖由 video_ming 於 11-2-28 23:29 發表

7號和11號

都仲有少少時間 , 大家都加油努力 ,
希望個個都攞到好成績
作者: Heidi媽    時間: 11-3-1 09:11

作者: Heidi媽    時間: 11-3-1 09:15

作者: donutshop    時間: 11-3-1 09:27

原帖由 洛婷 於 11-2-28 18:17 發表

評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!! ...

請問是否需要等待上午及下午場完才可攞分紙!
如上午比賽完走, 下午再去攞分紙可以嗎?
作者: Heidi媽    時間: 11-3-1 09:30

作者: 十月媽咪    時間: 11-3-1 09:33

總之同GROUP既小朋友比晒賽, 評判宣佈完賽果, 就可以攞分紙架喇! 如果同GROUP有5X人, 咁通常會再分上半場&下半場, 總之等呢5X人比完賽, 評判就會一次過宣佈結果, 之後就可以攞番分紙了!

至於同日, 但下午比賽既小朋友, 應該係屬於另一GROUP的, 所以唔駛等到下午比晒賽至攞分紙架!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 09:27 發表

請問是否需要等待上午及下午場完才可攞分紙!
如上午比賽完走, 下午再去攞分紙可以嗎?

作者: donutshop    時間: 11-3-1 09:38

原帖由 十月媽咪 於 11-3-1 09:33 發表
總之同GROUP既小朋友比晒賽, 評判宣佈完賽果, 就可以攞分紙架喇! 如果同GROUP有5X人, 咁通常會再分上半場&下半場, 總之等呢5X人比完賽, 評判就會一次過宣佈結果, 之後就可以攞番分紙了!

至於同日, 但下午比賽既小朋 ...

唔該晒! 十月媽咪
作者: 洋洋    時間: 11-3-1 09:46

作者: 十月媽咪    時間: 11-3-1 09:52

唔駛客氣, 幾時比賽? 預祝有好成績! 加油!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 09:38 發表

唔該晒! 十月媽咪

作者: 林嗅四    時間: 11-3-1 09:54

我年年都係同老公一齊陪亞仔入埸..
我見同場好多都係父母一齊,d staff都唔會阻止.

原帖由 洛婷 於 11-2-28 18:17 發表

評判講解加頒發名次 , 之後就可攞分紙 !!! ...

作者: 林嗅四    時間: 11-3-1 09:59

yes.我仔第一次參加都係k2,今年係第4次參加(小一果年因為流感,停課期間所有比賽都停晒.)
上年第一次要背譜比賽,佢得7歲幾人仔,有d怯場,開頭有一句甩左小小,佢個樣好驚,但都彈晒成首,但落到台我見佢眼紅紅,想喊,我心都up埋,好想過去安慰佢,但比賽緊唔可以一齊坐.....到完場時我同佢講,唔緊要啦,當攞經驗,唔好太在意得失...但最後佢都有84分..我都好開心.希望今年佢定d啦.
原帖由 Heidi媽 於 11-3-1 09:30 發表
You are right!  That's why I let my kids to participate every year starting from K2 and increase their confidence and also admire each other in the competition.

作者: 洋洋    時間: 11-3-1 10:04

作者: decgirl    時間: 11-3-1 10:05

may i know what time can i get the result for morning session?
(start at 9:15am and the assigned order is 20)
作者: donutshop    時間: 11-3-1 10:18

原帖由 十月媽咪 於 11-3-1 09:52 發表
唔駛客氣, 幾時比賽? 預祝有好成績! 加油!

3月7日比賽, grade 1 (101) Lesson in C, 謝謝支持!
另請問是否可帶櫈仔"long"腳?
作者: 林嗅四    時間: 11-3-1 10:22

唔係.每年都係咁寫,開頭我都驚,老公又請左假..唔入得好似好side..但最後真係無人理,所以跟住幾年我地都係一齊去架.
原帖由 洋洋 於 11-3-1 10:04 發表
其實, 我倆公婆都好想一齊陪同小女入場...
支持佢第一次的公開表演....

之前, 曾經問過幾位不同的教琴老師,
回答可以多過一位陪同...

但係, 參賽通知上寫明"只可一位陪同..".

所以, 都唔知係咪今年開始改例呢?

...

作者: 林嗅四    時間: 11-3-1 10:25

就算No.20..你都要等全場完左先會有分紙派(你睇下首歌彈幾多分鐘,照計番.....)一場大約50人,中間休息時間你又要計番喎...
我每次都係上半場,跟住下半場我會去食野行下再返去拎分紙.
原帖由 decgirl 於 11-3-1 10:05 發表
may i know what time can i get the result for morning session?
(start at 9:15am and the assigned order is 20)

作者: 十月媽咪    時間: 11-3-1 10:28

我哋今年第三年參加, 頭兩年我同我佬都係有去捧個女場的, 現場工作人員無理, 唔知今年係咪都咁"寬鬆"呢???!

原帖由 林嗅四 於 11-3-1 09:54 發表
我年年都係同老公一齊陪亞仔入埸..
我見同場好多都係父母一齊,d staff都唔會阻止.

作者: 十月媽咪    時間: 11-3-1 10:32

如果你嗰場有分上下半場, 即係通常0915係上半場, 1045係下半場, 咁EVEN你個出場序係NO.20, 但你都要等十點九後比賽嗰班小朋友完成埋比賽, 至可以返入去比賽場地聽評判宣佈結果 & 攞分紙的!

原帖由 decgirl 於 11-3-1 10:05 發表

作者: 十月媽咪    時間: 11-3-1 10:33

雖然之前比咗兩次, 唔見有人用櫈仔, 但應該係畀用的, 等其他媽咪CONFIRM吓!

原帖由 donutshop 於 11-3-1 10:18 發表

3月7日比賽, grade 1 (101) Lesson in C, 謝謝支持!

作者: DONUTBUBBLE    時間: 11-3-1 10:35

我個女都係喎, 佢係大會堂比呀?? 09:30個group, 你係邊比呀???
原帖由 donutshop 於 11-3-1 10:18 發表

作者: evatsoihk    時間: 11-3-1 10:36

“加上無譜睇”??

比賽要背譜嗎??不允許帶琴書的嗎?........別嚇唬我,因爲我沒特意叫女兒去背譜子。

eva

原帖由 十月媽咪 於 11-2-28 15:16 發表
我女今次個號碼好後, 我都好驚佢會因為人哋甩而自己都受影響啊....加上無譜睇, 甩咗搵唔番個音, 真係手都震埋呢!

作者: decgirl    時間: 11-3-1 10:39

咁唔等la, 因為果日学校outing,唔想miss,咁when and how can get back the result?
THanks

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5