教育王國

標題: 民生waiting~~~ [打印本頁]

作者: 拾仔    時間: 11-5-12 10:42     標題: 民生waiting~~~

有無人等緊????唉要6月先知
作者: kmmum    時間: 11-5-12 15:45

我都等緊.... 唔知幾時先有通知..
很無奈.
作者: gigiso    時間: 11-5-12 16:27

me too....
請問知唔知係咪會通知再作個別second interview?
作者: 拾仔    時間: 11-5-12 17:15     標題: 回覆 1# gigiso 的文章

下要再見架,我唔知BOR.........
咁如果無機會係唔係會再寄信通知架???
作者: kmmum    時間: 11-5-12 17:31

SEC.IN ? 唔覺有WO. 舊年都好似無.
總之..等到6月, 有人無交大訂,才有位FREE 出來..
都係果句. 無奈....
作者: 拾仔    時間: 11-5-12 23:12

好心急
作者: jwc2    時間: 11-5-13 21:50

想問下民生waiting既朋友. 本身係有邊間offer係手?
作者: evanschan    時間: 11-5-16 16:09

我地都等緊, 打電話去問佢地話6月底先通知.
作者: ian630    時間: 11-5-18 01:18

原帖由 evanschan 於 11-5-16 16:09 發表
我地都等緊, 打電話去問佢地話6月底先通知.

下...仲要6月底慘...仲有1個月多
作者: buddaau    時間: 11-5-18 11:10

五月二十一日交雜費. 真係唔明典解要六月底先知有無位?
作者: 拾仔    時間: 11-5-18 11:50

6月尾咁耐下............有排
作者: 恩林    時間: 11-5-18 22:07

因為5-6月老師最忙, 要交小朋友報告俾小學部, 又要準備家長會!!

原帖由 buddaau 於 11-5-18 11:10 發表
五月二十一日交雜費. 真係唔明典解要六月底先知有無位?

作者: buddaau    時間: 11-5-19 10:12

唉! 等都花兒也榭了...
作者: 拾仔    時間: 11-5-19 10:56

其實WAITING有無機會架講真?
作者: 恩林    時間: 11-5-19 17:46

機會一定有, 我大仔in k3插班, 結果都係要waiting....
結果8月中至有位叫我大仔in多次,
宜加佢已經係民生小一生喇~~!

我阿媽話齋, 唔到8月中都唔好買書買校服住, 我就係唔聽老人家講, 7月頭就買晒新校插班嘅校服同書, 宜加我仲keep住,
所以有得等都係好事呀~~~!
作者: stefi    時間: 11-5-20 16:41

我細妹個仔果時都要再in第2次架, 佢好好彩, 民生收左佢, 下年升小一啦~
作者: 拾仔    時間: 11-5-20 16:58

原來真係有機架,好多謝你地的意見呀........咁我只好再等,要再in 第二次架只好再等~~~
作者: kmmum    時間: 11-5-20 17:47

如果有得sec. in. 我怕.. in 得仲衰過第一次... 唉..
原帖由 拾仔 於 11-5-20 16:58 發表
原來真係有機架,好多謝你地的意見呀........咁我只好再等,要再in 第二次架只好再等~~~

作者: 拾仔    時間: 11-5-20 22:44     標題: 回覆 1# kmmum 的文章

唔會掛.........我第一次都算ok架都係要waiting
作者: 嘻嘻    時間: 11-5-21 13:07

作者: 嘻嘻    時間: 11-5-25 13:02

作者: kmmum    時間: 11-5-25 14:32

oh ? 我剛才打電話去問. 職員話 6月底,會有電話通知 .
作者: 拾仔    時間: 11-5-25 17:06

原帖由 kmmum 於 11-5-25 14:32 發表
oh ? 我剛才打電話去問. 職員話 6月底,會有電話通知 .

下真會打電話黎..........咁由而家開始咩電話都要聽~~~~
作者: kmmum    時間: 11-5-25 17:34

咁死得... 我上午好多時要開會, 一定熄電話...
作者: 嘻嘻    時間: 11-5-25 22:34

作者: 拾仔    時間: 11-5-26 10:46

原帖由 嘻嘻 於 11-5-25 22:34 發表
咁奇??
我噚日下午17:00打去問,對方既語氣係話唔駛等到月尾咁耐,月頭就有電話通知架啦,叫我放心.

下即係點呀真係月頭會知?典解個個打去都唔同講法~~~~
作者: DaDaBB    時間: 11-5-26 11:21

頭先打電話問清楚, 佢地會係6月底之前call 哂waiting, 唔需要sec. interview, 但依家仲未開始call.
作者: 拾仔    時間: 11-5-26 11:56

原帖由 DaDaBB 於 11-5-26 11:21 發表
頭先打電話問清楚, 佢地會係6月底之前call 哂waiting, 唔需要sec. interview, 但依家仲未開始call.

yeah~咁我唔打去問啦唔該哂
只好等
作者: buddaau    時間: 11-5-26 12:07

即係由依家開始隨時接倒call...好緊張
作者: 拾仔    時間: 11-5-26 12:23

咁唔收會唔會會打架????
作者: buddaau    時間: 11-5-26 12:30

我諗唔會啦...
作者: alicialee1210    時間: 11-5-26 12:55

希望各位媽咪如果收到電話可以即時上嚟報料啦~~~~
作者: 拾仔    時間: 11-5-26 16:08

原帖由 alicialee1210 於 11-5-26 12:55 發表
希望各位媽咪如果收到電話可以即時上嚟報料啦~~~~

好呀一定一定..........知道大家都心急希望我會收到電話啦YEAH~~~~
作者: kmmum    時間: 11-5-26 16:39

希望我都收到電話.. 可以同大家回報.
作者: buddaau    時間: 11-5-26 16:47

每次見到有新post都好緊張, 以維有人報喜...
作者: 拾仔    時間: 11-5-26 16:53

唉~我地諗到傻左架啦........我都成日留意架起公司開住睇下有無人post新野hehe
作者: 嘻嘻    時間: 11-5-28 00:16

作者: yiuyiumom    時間: 11-5-28 12:24

Hi,

I was a waiting mom and felt too nervous last year.  I remembered that Munsang told will call waiting on / before 30 June.  At the end, I and my friend were too lucky to receive their calls on 16 June (1st day of call waiting).

Good luck to all waiting moms.
作者: LittlePigmom    時間: 11-5-30 22:07

Today received waiting list call and need to reply tomorrow.

原帖由 kmmum 於 11-5-20 17:47 發表
如果有得sec. in. 我怕.. in 得仲衰過第一次... 唉..

作者: nlmb    時間: 11-5-30 22:21

恭喜你... 我都希望收到電話.
作者: alicialee1210    時間: 11-5-30 23:02

原帖由 LittlePigmom 於 11-5-30 22:07 發表
Today received waiting list call and need to reply tomorrow.

你今日幾點收到電話????係咪九龍民生呀???
作者: kmmum    時間: 11-5-31 00:13

no call receive ! hopeless ~
作者: buddaau    時間: 11-5-31 10:40

冷靜O的, 我諗唔係民生, 無理由得一個上黎報喜咁少
作者: LittlePigmom    時間: 11-5-31 19:39

真係收到, 係九月尾B.  今日confirm 左.

原帖由 buddaau 於 11-5-31 10:40 發表
冷靜O的, 我諗唔係民生, 無理由得一個上黎報喜咁少

作者: gigiso    時間: 11-5-31 20:45

我今日下午3點幾都收到call, confirm 左下午班, 唔洗再2nd interview, 呢個星期六去註冊
祝大家好運!
作者: kmmum    時間: 11-5-31 21:42

想問下,佢地打電話來既號碼係幾多號??
我有幾個MISS CALL
原帖由 gigiso 於 11-5-31 20:45 發表
我今日下午3點幾都收到call, confirm 左下午班, 唔洗再2nd interview, 呢個星期六去註冊
祝大家好運!

作者: kawing10199    時間: 11-5-31 21:56

31-05-2011 p.m.:loveliness: call waiting list now
作者: gigiso    時間: 11-5-31 22:06

原帖由 kmmum 於 11-5-31 21:42 發表
想問下,佢地打電話來既號碼係幾多號??
我有幾個MISS CALL

作者: cherry_bird    時間: 11-5-31 22:29

我都未收到呢...係呢..收到CALL WAITING 的家長..之前有無寫求位信之類啊..??
作者: gigiso    時間: 11-5-31 22:42

民生講明6月有2nd in, 所以我冇寫過求位信
作者: alicialee1210    時間: 11-5-31 22:51

真係收唔到電話
作者: kmmum    時間: 11-5-31 23:56     標題: 回覆 50# gigiso 的文章

你無寫求位信. 都有CALL WAITING?
作者: kmmum    時間: 11-5-31 23:59     標題: 回覆 51# alicialee1210 的文章

我都收唔到 電話.  miss called 沒有3655 字頭. 看來.今天唔要OFFER 的..便留到明天call....
明天不要offer 的.. 後天call .
作者: gigiso    時間: 11-6-1 00:15

原帖由 kmmum 於 11-5-31 23:56 發表
你無寫求位信. 都有CALL WAITING?

真係冇寫過喎! 因為佢地一早講明6月會再有2nd in 嘛, 真係冇諗過要寫
反而第二間waiting既就有寫, 但仲未有消息
作者: gigiso    時間: 11-6-1 00:17

我諗係會分幾日call啦, 之前有家長問過學校話6月尾先知嘛, 咁即係會process 到6月尾?
希望大家都有好消息啦
作者: buddaau    時間: 11-6-1 09:29

我重未收倒電話呀...
作者: kmmum    時間: 11-6-1 16:57

5點了. 收不到任何電話. 看來落空了.
放棄吧..
作者: buddaau    時間: 11-6-1 17:09

對了...
作者: shirayuki    時間: 11-6-1 18:26

我今日打电话去问过,他们说d老师已经开始打电话通知waiting的家长了。如果呢个礼拜都收吾到call, 就证明无行了哦。我都等到颈都长,一见到d陌生来电就好紧张!
作者: tsobaba    時間: 11-6-2 22:01

原帖由 shirayuki 於 11-6-1 18:26 發表
我今日打电话去问过,他们说d老师已经开始打电话通知waiting的家长了。如果呢个礼拜都收吾到call, 就证明无行了哦。我都等到颈都长,一见到d陌生来电就好紧张! ...

可能星期六有人唔去註冊呢!咁下星期又call過啦!希望在明天丫嗎!
作者: mimi911    時間: 11-6-3 22:43

作者: kmmum    時間: 11-6-4 14:50

我有又一村幼稚園.
作者: mimi911    時間: 11-6-4 16:28

作者: mimi911    時間: 11-6-4 16:34

作者: mimi911    時間: 11-6-4 16:38

作者: 拾仔    時間: 11-6-5 22:21

唔係掛call左啦,到今日我無收倒call即係無行???
作者: kmmum    時間: 11-6-5 23:05

睇MS 個版. 有D 小朋友家姐/阿哥,讀緊. 都無CALL WAITING.
我已經放棄 ~~

原帖由 拾仔 於 11-6-5 22:21 發表
唔係掛call左啦,到今日我無收倒call即係無行???

作者: 拾仔    時間: 11-6-5 23:38

真係好想知幾時call我無呀

原帖由 kmmum 於 11-6-5 23:05 發表
睇MS 個版. 有D 小朋友家姐/阿哥,讀緊. 都無CALL WAITING.
我已經放棄 ~~

作者: kmmum    時間: 11-6-5 23:55

作最壞打算~~.
或者..明年K2 插班.

原帖由 拾仔 於 11-6-5 23:38 發表
真係好想知幾時call我無呀

作者: 拾仔    時間: 11-6-8 11:14

好down頭先打左去學校佢話已經call哂d家長......我無機會啦好唔開心~~~~
作者: nnl    時間: 11-6-8 11:47

Called them they say 'All waiting lists have been called, no more available, need to wait after school starts' -- Give up already...
作者: SurewinnieB    時間: 11-6-8 13:25     標題: 民生Summer Playgroup

想問吓... 民生Summer Playgroup收.. 到考K1時.. 收嘅成數高嗎?
作者: kmmum    時間: 11-6-8 13:34

oh...... close file.
原帖由 nnl 於 11-6-8 11:47 發表
Called them they say 'All waiting lists have been called, no more available, need to wait after school starts' -- Give up already...

作者: carsonethan    時間: 11-6-8 15:29

真係好唔開心!  哥哥讀緊都唔收細佬!
作者: kakashi    時間: 11-6-8 16:39

我都係waiting之一, 寄出兩封信, 一直都冇打去學校問, 覺得一切自有安排.
睇到呢到, 弓起收到waiting call既家長!
頭先忍唔住打去問, 職員話如果之後仍有人放棄學位, 會繼續call, 預大概至月中到.
祝大家收到好消息! 加油!
作者: 拾仔    時間: 11-6-8 22:26

唉~~我就覺得算啦.......無得再等我都放棄講真點會有人唔讀姐,其實waiting都唔知點計架,打比邊個先都無人知,唉~~~
原帖由 kakashi 於 11-6-8 16:39 發表
我都係waiting之一, 寄出兩封信, 一直都冇打去學校問, 覺得一切自有安排.
睇到呢到, 弓起收到waiting call既家長!
頭先忍唔住打去問, 職員話如果之後仍有人放棄學位, 會繼續call, 預大概至月中到.
祝大家收到好消息! ...

作者: summilie    時間: 11-6-9 16:25

如果由pm 申請轉am 呢??? 冇收到電話係咪即係都冇機會

早兩日打去, 佢話要到7 月尾先知 唔好耍我好喎

作者: anteater    時間: 11-6-9 17:22

看來真係好小人放棄學位
作者: 拾仔    時間: 11-6-9 23:41

無可能七月尾啦
原帖由 summilie 於 11-6-9 16:25 發表
如果由pm 申請轉am 呢??? 冇收到電話係咪即係都冇機會

早兩日打去, 佢話要到7 月尾先知 唔好耍我好喎

作者: summilie    時間: 11-6-10 09:21

原帖由 anteater 於 11-6-9 17:22 發表
看來真係好小人放棄學位

我都唔想HOLD 住個學位, 但係因為競爭大, 又想一條龍, 又想有上午......好難決擇
作者: kmmum    時間: 11-6-10 10:27

即係你HOLD 緊位 ?

原帖由 summilie 於 11-6-10 09:21 發表

我都唔想HOLD 住個學位, 但係因為競爭大, 又想一條龍, 又想有上午......好難決擇

作者: 嘻嘻    時間: 11-6-10 15:02

作者: carsonethan    時間: 11-6-15 13:06

上星期打去民生, 似乎今年無乜人唔要位.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5