教育王國

標題: TSL 暑假有無小一預備班讀? [打印本頁]

作者: Sinman68    時間: 11-5-23 15:09     標題: TSL 暑假有無小一預備班讀?

唔知學校有無此安排呢?
作者: jjhh    時間: 11-5-26 13:27

我都好想知呀, 因為plan緊囝囝既暑期活動, 同睇下plan唔plan到同佢上小一前去個short trip旅行咁, 如果tsl有小一預備班既安排又撞o左期就唔好啦. 我唔想阿囝miss o左任何野呀

請問有無有經驗既家長幫忙講下之前幾年既安排呀

十萬個唔該

jjhh
作者: yypapa    時間: 11-5-26 13:37

上年沒有。

原帖由 jjhh 於 11-5-26 13:27 發表
我都好想知呀, 因為plan緊囝囝既暑期活動, 同睇下plan唔plan到同佢上小一前去個short trip旅行咁, 如果tsl有小一預備班既安排又撞o左期就唔好啦. 我唔想阿囝miss o左任何野呀

請問有無有經驗既家長幫忙講下之前幾年 ...

作者: jjhh    時間: 11-5-26 14:06

oh~ 即係一開始就9月1日上學囉

anyway, thanks for your reply, yypapa.

:)

原帖由 yypapa 於 11-5-26 13:37 發表
上年沒有。

作者: yypapa    時間: 11-5-26 14:18

jjhh,

上年8月28日(周六)有個 New Student Orientation Day, 家長同小朋友一齊出席。9月1日正式開學。

另開學後大約3星期後就有 swimming class. 暑假可 train 吓小朋友自行 take shower 及更衣。

原帖由 jjhh 於 11-5-26 14:06 發表
oh~ 即係一開始就9月1日上學囉

anyway, thanks for your reply, yypapa.

:)

作者: Tweety112    時間: 11-6-18 00:59

我打過電話去學校問... 係冇暑期預備班...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5