教育王國

標題: 囡囡9月返又一村學校^^ [打印本頁]

作者: mushroom123    時間: 11-7-11 15:36     標題: 囡囡9月返又一村學校^^

我囡囡9月會係又一村讀k1又一村學校俾我嘅感覺真係好好呀...囡囡也很喜歡...經常同我講話要返大學校...讓囡囡在這處起步​...是神的恩典...係到同大家say 個 hi 先...請多多指教
作者: kmmum    時間: 11-7-11 18:49

你好. 我囡囡都是9月入學.k1
作者: mushroom123    時間: 11-7-11 23:12

原帖由 kmmum 於 11-7-11 18:49 發表
你好. 我囡囡都是9月入學.k1

hi...kmmun  您好呀
大家多d交流喇^^你囡囡am定pm呢???
作者: kmmum    時間: 11-7-11 23:16

囡囡是AM CLASS. 家住青衣~
作者: mushroom123    時間: 11-7-11 23:48

原帖由 kmmum 於 11-7-11 23:16 發表
囡囡是AM CLASS. 家住青衣~

我囡囡讀pm^^家住長沙灣
作者: kmmum    時間: 11-7-11 23:53

你打唔打算轉AM ? 我見有些朋友放棄AM 位.  如果寫信. 應該會轉到.
作者: pochario    時間: 11-7-12 12:56

報到, 囡囡全日K1.
作者: mushroom123    時間: 11-7-12 16:14     標題: 回復 6# kmmum 的帖子

我想k2至轉am...因為如果k1am放學返嚟都唔知做咩好...而暫時興趣班星期六上晒...所以俾佢返pm等佢瞓耐d囉
作者: mushroom123    時間: 11-7-12 16:16     標題: 回復 7# pochario 的帖子

hi...pochario您好呀
作者: lena830    時間: 11-7-12 20:39

my son as well. K1 full time
作者: yanbb08    時間: 11-7-13 12:34

hi,我囡囡都係全日K1.
作者: pochario    時間: 11-7-13 13:30

大家好
就快開學啦, 老實我比我囡囡更期待..
lena830 & yanbb08, 好大機會係同班同學仔喎.  
係呢, 有無人係要搭校車架?
作者: lena830    時間: 11-7-13 14:25

me too, really looking forward to it. Yup, my son will take the school bus, Diamond Hill
作者: bean_beanbb    時間: 11-7-14 01:10     標題: 回復 8# mushroom123 的帖子

我仔仔都係pm, 寫咗信轉am, 但又好似你咁想比佢瞓耐啲... =)
作者: chelchel0126    時間: 11-7-14 02:08

HIHI,囝囝,上午班,家住油塘,搭校車
作者: bee918    時間: 11-7-14 12:53

我隻bee 都來緊返又一村, 不過係K2.
我見有D媽媽住得都吾近學校呢區, 如鑽石山, 油塘. 咁點解會選擇又一村呢?
作者: kmmum    時間: 11-7-14 13:03

家住青衣, 所以要坐校車.
作者: mushroom123    時間: 11-7-14 14:05

原帖由 pochario 於 11-7-13 13:30 發表
大家好
就快開學啦, 老實我比我囡囡更期待..
lena830 & yanbb08, 好大機會係同班同學仔喎.  
係呢, 有無人係要搭校車架?

me too^v^雖然我住長沙灣比較近...但係我都會俾佢搭校車囉^^
作者: kmmum    時間: 11-7-14 14:27

長沙灣. 幾$$$ 校車 ?
我青衣 $1k .

原帖由 mushroom123 於 11-7-14 14:05 發表

me too^v^雖然我住長沙灣比較近...但係我都會俾佢搭校車囉^^

作者: mushroom123    時間: 11-7-14 14:27     標題: 回復 16# bee918 的帖子

我喜歡又一村嘅環境...入到去簡直係心曠神怡令人好舒服呀...in過幾間學校感覺都好焗促 咁點解你要轉校呢^^?
作者: mushroom123    時間: 11-7-14 14:33     標題: 回復 19# kmmum 的帖子

1k都唔平喎
我仲未伸請校車服務呀
我念住開學都未遲囉
作者: kmmum    時間: 11-7-14 17:18

我得又一村係am offer.  囡囡又百厭.希望老師及學校能夠包容.
作者: siujanjan    時間: 11-7-14 17:26

原帖由 mushroom123 於 11-7-11 23:48 發表

我囡囡讀pm^^家住長沙灣

Hihi, 我囡讀AM, 住荔枝角
作者: siujanjan    時間: 11-7-14 17:28

原帖由 mushroom123 於 11-7-14 14:05 發表

我都搭呀, 荔枝角, 方便d咯
作者: mushroom123    時間: 11-7-14 17:32     標題: 回復 22# kmmum 的帖子

放心喎^^又一村學校係一間有愛心嘅學校...我朋友本身是教育工作者^^佢都俾自己小朋友讀又一村...仲極力推薦我囡囡讀
作者: mushroom123    時間: 11-7-14 17:36

原帖由 siujanjan 於 11-7-14 17:28 發表

我都搭呀, 荔枝角, 方便d咯

荔枝角都算近囉^^咁你知唔校車費要幾錢呢^^??
作者: siujanjan    時間: 11-7-14 18:07

原帖由 mushroom123 於 11-7-14 17:36 發表

未知呀, 8月25號開家長會, 應該到時會知卦
作者: chelchel0126    時間: 11-7-15 00:24

原帖由 kmmum 於 11-7-14 17:18 發表
我得又一村係am offer.  囡囡又百厭.希望老師及學校能夠包容.

認同非常,我囝曳到嘔電,比到名校我都唔敢讀,我要嘅,只係包容^^
作者: chelchel0126    時間: 11-7-15 00:26

其實,我好鍾意比小朋友搭校車,我覺得,呢個都係佢地同人相處嘅機會
作者: kmmum    時間: 11-7-15 11:14

我個囡係固執和坐唔定.  鍾意做既野,可以坐半小時或以上 .覺得悶悶地, 便起身自己跳舞.  

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 00:24 發表

認同非常,我囝曳到嘔電,比到名校我都唔敢讀,我要嘅,只係包容^^

作者: mushroom123    時間: 11-7-15 13:15

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 00:26 發表
其實,我好鍾意比小朋友搭校車,我覺得,呢個都係佢地同人相處嘅機會

我奶奶起初唔想個孫女...咁細個就要自己搭校車返學...係強列反對果隻...令到我地遠小小嘅都唔敢in...但係我地果區真係冇乜好選擇ma(=.=)"
作者: mushroom123    時間: 11-7-15 13:15

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 00:26 發表

我奶奶起初唔想個孫女...咁細個就要自己搭校車返學...係強列反對果隻...令到我地遠小小嘅都唔敢in...但係我地果區真係冇乜好選擇ma(=.=)"
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-15 15:45

大家好呀

我仔仔係全日班呀~~

hihi~
作者: siujanjan    時間: 11-7-15 16:34

原帖由 mushroom123 於 11-7-15 13:15 發表

慢慢會習慣嘅, 初頭會喊, 希望快d適應到

而家佢返Nursery, 我哋可以自己接送, 地點方便d
作者: mushroom123    時間: 11-7-15 16:47

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-15 15:45 發表
大家好呀

我仔仔係全日班呀~~

hihi~

HI...您好呀^^
作者: chelchel0126    時間: 11-7-15 23:43     標題: 回復 30# kmmum 的帖子

半個鍾??對我囝嚟講,天方夜譚
作者: chelchel0126    時間: 11-7-15 23:46     標題: 回復 32# mushroom123 的帖子

一開始一定會喊呀扭計仔呀咁架嘞,可能仲多說話聽,我地做家嫂嘅,重緊要識"選擇性地關上你的耳朵"
作者: siujanjan    時間: 11-7-16 08:36

原帖由 chelchel0126 於 11-7-15 23:46 發表
一開始一定會喊呀扭計仔呀咁架嘞,可能仲多說話聽,我地做家嫂嘅,重緊要識"選擇性地關上你的耳朵"

係咯, 唔啱聽就唔好理, 我哋先係BB嘅媽咪, 會幫佢哋選擇
作者: mushroom123    時間: 11-7-16 11:23

原帖由 siujanjan 於 11-7-16 08:36 發表

係咯, 唔啱聽就唔好理, 我哋先係BB嘅媽咪, 會幫佢哋選擇

agree with you^^ 我地會選擇最適合的給小朋友...年代唔同咗喇!!!唔可以因為貪方便而去選擇...起初就係因為尊重奶奶意見...方便奶奶接送而去選擇我區算是ok果間kg囉
作者: lena830    時間: 11-7-16 13:36

全日班媽媽們知不知道8月3號要帶些什麽東西返學呢?書包,書簿,毛巾等等是否當天老師會派發呢?
作者: chelchel0126    時間: 11-7-16 17:06     標題: 回復 39# mushroom123 的帖子

唔緊要啦,過咗去嘅野就唔好記住,特別係唔好嗰d,嚟緊快快樂樂上學去啦
作者: bee918    時間: 11-7-16 22:50

應該當日派齊書包同其他掛? 因8月5號要正式返全日啦

原帖由 lena830 於 11-7-16 13:36 發表
全日班媽媽們知不知道8月3號要帶些什麽東西返學呢?書包,書簿,毛巾等等是否當天老師會派發呢?

作者: bee918    時間: 11-7-16 22:57

其實都吾想隻bee要再重新適應過. 不過又一村課程應輕鬆D, 同埋我估會較注重小朋友品格發展, 呢方面比學術更重要.
而家隻bee讀緊間學校比其他幼稚園程度深一年, K1下學期要寫字, 但好少做小手工.

原帖由 mushroom123 於 11-7-14 14:27 發表
我喜歡又一村嘅環境...入到去簡直係心曠神怡令人好舒服呀...in過幾間學校感覺都好焗促 咁點解你要轉校呢^^?

作者: pochario    時間: 11-7-17 00:03

我打過電話返學校問, 全日班係8/3會派書包等等既野, 我見佢張通告只係講半日班係8/25又無講全日, 咪打去問囉.
我住荃灣, 估車費應該同青衣差唔多掛. 其實都覺得遠架, 但係真心地鍾意個環境, 好舒服. 雖然知道依家個trend係要d小朋友好叻識好多野, 但我依然希望佢過一個比較輕鬆既幼稚園生活, 唔好面對咁多壓力, 保留多dd童真.
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-18 09:25

原帖由 bee918 於 11-7-16 22:50 發表
應該當日派齊書包同其他掛? 因8月5號要正式返全日啦

hi
8/5 就要正式返全日喇???我成日以為8/8先全日tim~
作者: siujanjan    時間: 11-7-18 10:12

全日班咁快就開學喇? 半日班係9月1日先正式返3個鐘哩
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-18 10:42

原帖由 siujanjan 於 11-7-18 10:12 發表
全日班咁快就開學喇? 半日班係9月1日先正式返3個鐘哩

係呀,所以全日都幾岩我呢d要返工既mama~~暑假短d,返學長d~~但當然係收足12個月學費hehe~~
作者: bee918    時間: 11-7-18 13:27

oh! Sorry ah, 8月5號返全日係K2同K3既時間表, K1吾知呢?

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-18 09:25 發表

hi
8/5 就要正式返全日喇???我成日以為8/8先全日tim~

作者: mushroom123    時間: 11-7-18 14:22

原帖由 bee918 於 11-7-16 22:57 發表
其實都吾想隻bee要再重新適應過. 不過又一村課程應輕鬆D, 同埋我估會較注重小朋友品格發展, 呢方面比學術更重要.
而家隻bee讀緊間學校比其他幼稚園程度深一年, K1下學期要寫字, 但好少做小手工.

...

程度深一年大...咁一定係D所謂名牌幼稚園喇!!!佢地一味谷~谷~谷...唔單止谷小朋友簡直係谷埋家長呀...我唔忍心我嘅小朋友在壓力中成長呀^^所以我揀又一村囉...我本人覺得...如果令到小朋友喜歡返學...課程適中咁已經足夠喇...當然我星期六都會俾佢參加其他課程補一補喇^^
作者: Joshua_BB    時間: 11-7-18 15:13

荔枝角來回$730, 但未知新學年會加幾多? 校車公司未通知?

原帖由 mushroom123 於 11-7-14 17:36 發表

作者: mushroom123    時間: 11-7-19 00:15

荔枝角都要7百幾呀 希望長沙灣會平小小喇
原帖由 Joshua_BB 於 11-7-18 15:13 發表
荔枝角來回$730, 但未知新學年會加幾多? 校車公司未通知?

作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-19 09:25

我黃大仙上次報760呀~唔知有無再加價~係呢想問下k1幾多號係正式返全日架~
作者: Fei-Duck    時間: 11-7-19 11:56

3/8 & 4/8: 9:00 to 11:00 a.m.
5/8 & 8/8: 9:00 a.m. to 1 p.m. (will have lunch at school)
From 9/8: Full day

For details, you must refer to the notice (lower part) distributed on the date of registration.

If my past memory is correct, school bag, towels  & cup will be distributed on 3/8 and the books will be distributed at the end of Aug.

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-18 09:25 發表

hi

作者: kakashi    時間: 11-7-19 13:27

hi! 我囝囝都係k1全日班, 多多指教~
要搭校車, 家住黃大仙.
去年in咁多間, 最得我們歡心就是又一村, 希望小朋友都返得開心, 培養對學習的興趣.
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-20 10:04

原帖由 kakashi 於 11-7-19 13:27 發表
去年in咁多間, 最得我們歡心就是又一村, 希望小朋友都返得開心, 培養對學習的興趣.

HIHI~包媽~~
作者: mushroom123    時間: 11-7-20 12:05

原帖由 kakashi 於 11-7-19 13:27 發表

hi...包媽
我相信又一村學校可以令到小朋友有個快樂回憶的^^
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-20 13:00

睇黎大家都對又一村充滿信心wo~~

係呢..你地點解會揀呢間學校呢
我就係有2個朋友既仔仔女女都係入面讀..都極力推薦,話老師有愛心~~小朋友好開心~~同埋當然係比個學校環境吸引住啦...hehe

你地呢???好高興認識你地,希望以後可以大家有更多交流同分享
作者: lepetitrat    時間: 11-7-20 14:11

Full day BB too!

we live in Meifoo
作者: lena830    時間: 11-7-20 21:08

Hihi 玄彬 (natalie_lee1010),

我因爲網上評語所以選這間。老師有愛心,環境好。。。我仔係細仔,怕丑又言語遲緩。去到又一村佢好喜歡。面試一開始我已經同老師講我仔未識講野,老師好好人,好就住阿b問問題,淨係叫佢跟住指示做,阿仔都好配合。收取錄取通知書時我都好surprise. 我原本以爲又一村來者不拒,原來都唔係。我有同事小朋友報過兩次都唔收。

BTW, 大家知唔知學校聖誕節,復活節,農曆新年放幾來呢?
作者: siujanjan    時間: 11-7-21 08:29

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-20 13:00 發表

我就係有2個朋友既仔仔女女都係入面讀..都極力推薦,話老師有愛心~~小朋友好開心~~同埋當然係比個學校環境吸引住啦...hehe

你地呢???好高興認識 ...

我見好多媽媽都推薦佢, 我自己睇過, 老師真係幾好, 環境又好, 老師有愛心好重要, 學術方面我覺得都ok呀, 每日有英文堂, 我相信我囡都會鐘意晌呢度返學
作者: siujanjan    時間: 11-7-21 08:30

原帖由 lena830 於 11-7-20 21:08 發表
Hihi 玄彬 (natalie_lee1010),

我因爲網上評語所以選這間。老師有愛心,環境好。。。我仔係細仔,怕丑又言語遲緩。去到又一村佢好喜歡。面試一開始我已經同老師講我仔未識講野,老師好好人,好就住阿b問問題,淨係叫佢跟住指 ...

面試時我都有d擔心, 因為我係第二批面試, 之前已經收咗一d學生, 好彩都收咗我囡
作者: heiheizhu    時間: 11-7-21 09:24

Hi, my son also is full day and he is small BB.  
Nice to meet all of you.
作者: mushroom123    時間: 11-7-21 13:27

原帖由 natalie_lee1010 於 11-7-20 13:00 發表

你地呢???好高興認識 ...

我的朋友本身是教育工作者...也讓自己的囝囝讀又一村...她也對我極力推薦...當面試後我就愛上這所學校了...
環境舒服唔再講...最主要是入到學校我感受到我和我小朋友都得到尊重囉^^所以我絕對樂意將自己小朋友交拓於又一村學校^^
作者: mushroom123    時間: 11-7-21 13:30

原帖由 heiheizhu 於 11-7-21 09:24 發表
Hi, my son also is full day and he is small BB.  
Nice to meet all of you.

hi...Nice to meet  you(^v^)
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-21 14:38     標題: 回覆 59# lena830 的文章

HEHE~我好鐘意玄彬呢,nice to meet u~
作者: natalie_lee1010    時間: 11-7-21 14:41

我朋友話大概開學前幾日,會打黎同我地講編左咩班~~
睇下我地小朋友會唔會同班呢...好期待
作者: sumi5354    時間: 11-7-23 18:38

報到,仔仔Full Day K1
作者: ChongChong28    時間: 11-7-23 23:30

囡囡轉讀k2全日班呀!十分期待愛心校園兼完善新校舍呀!十分認同又一村學校很尊重家長!
作者: kmmum    時間: 11-7-25 11:12

看來好多人讀全日班..我囡囡是 am 班.
作者: bee918    時間: 11-7-25 14:10

吾知今年K2全日班有幾多班呢? 我隻bee係插班K2全日, 可能會同你囡囡同班呢.

原帖由 ChongChong28 於 11-7-23 23:30 發表
囡囡轉讀k2全日班呀!十分期待愛心校園兼完善新校舍呀!十分認同又一村學校很尊重家長!

作者: ChongChong28    時間: 11-7-26 17:12     標題: 回復 70# bee918 的帖子

Hi bee918, 好似有三班全日k.2
你幾時報插班?
作者: lena830    時間: 11-7-26 22:41

琴日收到司機叔叔電話,鑽石山早上7:45上車,下午5:25返到屋苑樓下, 大家搭校車時間點架?
作者: chelchel0126    時間: 11-7-26 22:52     標題: 回復 72# lena830 的帖子

咦,你0745,我油塘唔知幾點呢??分分鐘更早
全日應該同上午班一齊搭早車啦??
作者: pochario    時間: 11-7-26 23:44

點解鑽石山都要咁早上車?中途要停好多站??
作者: siujanjan    時間: 11-7-27 09:40

原帖由 lena830 於 11-7-26 22:41 發表
琴日收到司機叔叔電話,鑽石山早上7:45上車,下午5:25返到屋苑樓下, 大家搭校車時間點架?

咦, 我未到收司機叔叔電話,係咪要自己打去問吓呢?
作者: lena830    時間: 11-7-27 13:12

我都觉得好早。可能我地条线多人/站,所以时间长D。我B有返开N班,所以早D都应该okay
作者: lena830    時間: 11-7-27 13:17

我星期一朝早10:00收到电话。可能条条线唔同,如果星期五都收唔到电话,就可以主动问问。

原帖由 siujanjan 於 11-7-27 09:40 發表

咦, 我未到收司機叔叔電話,係咪要自己打去問吓呢?

作者: kmmum    時間: 11-7-27 16:17

OH我住青衣, 未收到電話.
作者: pochario    時間: 11-7-27 22:26

點解半日班可以八月尾有適應堂配合九月開學,全日班反而無,重要8/3先開始適應堂?我最怕剛剛適應好,八月尾又成個星期唔使返,到九月一又要重新適應過。
作者: bee918    時間: 11-7-28 12:50

舊年K1開始報名果陣入表K2

原帖由 ChongChong28 於 11-7-26 17:12 發表
Hi bee918, 好似有三班全日k.2
你幾時報插班?

作者: bee918    時間: 11-7-28 12:51

我住深水埗, 都未有校車電話...

原帖由 kmmum 於 11-7-27 16:17 發表
OH我住青衣, 未收到電話.

作者: Joshua_BB    時間: 11-7-29 23:23

其實K1全日班同半日班嘅適應日應該都係差唔多, 8月尾有3日都係各級家長會, 半日班都係只有兩日適應日, 9月1日就正式返學.

原帖由 pochario 於 11-7-27 22:26 發表
點解半日班可以八月尾有適應堂配合九月開學,全日班反而無,重要8/3先開始適應堂?我最怕剛剛適應好,八月尾又成個星期唔使返,到九月一又要重新適應過。 ...

作者: Joshua_BB    時間: 11-7-29 23:26

我都未收到電話, 但舊年都係開學前一至兩日先接到電話, 所以我諗如果星期一都未收到電話, 會call校車.

原帖由 bee918 於 11-7-28 12:51 發表
我住深水埗, 都未有校車電話...

作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 11:24

我上星期都收到電話,黃大仙8:00上車..放學5:05接
作者: bee918    時間: 11-8-1 13:17

收到校車電話, 深水埗 8:43a上車(好似頗為晏...), 放學接4:41p
作者: pochario    時間: 11-8-1 13:53

報告: 荃灣海濱7:55am上車, 放學就5:05pm到. 不過只係8月份, 9月份可能有更改.
作者: pochario    時間: 11-8-1 14:00

原帖由 Joshua_BB 於 11-7-29 23:23 發表
其實K1全日班同半日班嘅適應日應該都係差唔多, 8月尾有3日都係各級家長會, 半日班都係只有兩日適應日, 9月1日就正式返學.

我只係覺得, 好不容易適應左2個幾星期, 又要放成個星期.擔心放完假一下子就返全日會唔會又喊過..
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 15:27

我收到電話喇,編左班喇 k1d ..有無同班呀
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 15:51

我都係驚阿仔會喊呀....重要自己搭校車,真係一大挑戰~~但我唯有諗,咁做係為佢好,等佢獨立下....希望唔好喊得太耐,太長~~~大家mama加油呀

原帖由 pochario 於 11-8-1 14:00 發表

我只係覺得, 好不容易適應左2個幾星期, 又要放成個星期.擔心放完假一下子就返全日會唔會又喊過..

作者: lena830    時間: 11-8-1 16:10     標題: 回復 88# natalie_lee1010 的帖子

So quick? Is your son attending Full day class? I haven't received the call yet.
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 16:15

係呀,我仔係全日班架~~都係岩岩收到電話~~

原帖由 lena830 於 11-8-1 16:10 發表
So quick? Is your son attending Full day class? I haven't received the call yet.

作者: kakashi    時間: 11-8-1 16:47

原帖由 natalie_lee1010 於 11-8-1 15:27 發表
我收到電話喇,編左班喇 k1d ..有無同班呀
我都收到班主任同司機電話, k1a 8:15上校車, 5:00落車, 老師話到時所有全日班可能會集中一齊先.
全日班同學仔8月3日見  計落8月返得16日學
作者: pochario    時間: 11-8-1 16:53

K1C呀.有無同班呀
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 16:55

你幾號課室呀~~
有無緊張呀,包媽
原帖由 kakashi 於 11-8-1 16:47 發表
我都收到班主任同司機電話, k1a 8:15上校車, 5:00落車, 老師話到時所有全日班可能會集中一齊先.
全日班同學仔8月3日見  計落8月返得16日學 ...

作者: pochario    時間: 11-8-1 17:13

今年全日班有4班, 每班20人, 今年多過上年好多好多啊!!!!
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 17:18

我仔K1D呀..其實點分班架~~以前阿仔N1時,係分大細仔架,大仔會一班,細仔會一班...我仔係0811細仔

原帖由 pochario 於 11-8-1 17:13 發表
今年全日班有4班, 每班20人, 今年多過上年好多好多啊!!!!

作者: pochario    時間: 11-8-1 17:36

唔知道啊, 我呀囡都係0811, 不過佢讀K1C, 會唔會係佢11月頭, 11月尾就要編入D?定係關報名先后事呢?
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 17:38

哦,其實我反而想阿仔同大仔一班,因為可以模仿下D哥哥姐姐既野.進步會大D..我仔11月下旬囉~~

原帖由 pochario 於 11-8-1 17:36 發表
唔知道啊, 我呀囡都係0811, 不過佢讀K1C, 會唔會係佢11月頭, 11月尾就要編入D?定係關報名先后事呢?

作者: lena830    時間: 11-8-1 17:41

I also received the phone call. K1B, class teacher Ms Chan and Ms Yau. class room 105. My son is 0810 BB, mid Oct.
作者: natalie_lee1010    時間: 11-8-1 17:43

HIHI~你好呀
我係202室,2樓的~~

原帖由 lena830 於 11-8-1 17:41 發表
I also received the phone call. K1B, class teacher Ms Chan and Ms Yau. class room 105. My son is 0810 BB, mid Oct.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5