教育王國

標題: 中學生多數買乜書包同筆袋 [打印本頁]

作者: brima    時間: 11-7-17 18:24     標題: 中學生多數買乜書包同筆袋

呀囝唔鐘意outdoor背囊, 有冇好提意
作者: Yanamami    時間: 11-7-17 22:19

去"一田"行個圈啦.

原帖由 brima 於 11-7-17 18:24 發表

作者: ac602    時間: 11-7-18 00:21

作者: Glau    時間: 11-7-18 12:41

Fingercroxx 都ok. 個款同Gregory 差唔多.

作者: LittleKidult    時間: 11-7-19 23:49

我地用nike air 背囊, 貪佢夠硬凈, d書咁鬼重..............
作者: candy_sk_yuen    時間: 11-8-2 22:12

Nike backpack HK$350
作者: Joe媽媽    時間: 11-8-19 17:07

大個仔, 比佢自已揀, 去一田/ Sogo 行過圈, 一定買到, 唔駛擔心.
中學有 locker 亦無需太大過書包, 要型仔嘛, 一個半個 Form 1 仔, 要佢地自已學下決定, 要學放手了媽咪們
作者: Marie貓貓    時間: 11-8-20 11:01

每個細路喜好都唔同,你同傾好基本的需要、款式 & bunget,咪齊齊出街揀。
作者: diamondring    時間: 11-8-20 22:34

我同你相反, 阿女想要OUTDOOR, 我嫌貴, 行行下發現ROXY 唔係咁貴, 佢又OK, 男仔可以買QUICKSILVER!
作者: 第二任媽媽    時間: 11-8-23 16:05

請問 NIKE O既 BACKPACK 係咪普通運動鋪有得買 ? 運動家等等 ??
作者: MonMonLam    時間: 11-9-8 18:18

個書包有成 19 lbs, 唔穩陣既話, 真係斷帶, 我買左 dr. kong 好似幾硬淨, 頂得下...
作者: candace    時間: 11-9-8 22:12

中學D書都好重, 又冇校車, 要揀個好"咩"又輕身, 阿仔自己試過幾個牌又, 最鍾意DR KONG. 佢話書包夠硬凈,多格數同有條帶"COOL"實D書,好"咩"D冇禁重, 二百幾, 價錢OK.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5