教育王國

標題: 大家好,我係K1H,請多多指教 ^^ [打印本頁]

作者: chelchel0126    時間: 11-8-16 15:34     標題: 大家好,我係K1H,請多多指教 ^^

班主任係周老師同陳老師,有冇同班同學仔先??
作者: smallpig    時間: 11-8-16 17:13

報到!請多多指教!
作者: kmmum    時間: 11-8-16 17:53

有呀. 我囡囡都是K1H. 0806BB
作者: jay-heiman    時間: 11-8-18 12:20

Hihi, 我個女嘟喺K1H班呀!nice to meet you !
作者: minniesuki    時間: 11-8-19 12:50

K1H , 0708BB 報到, 25號見!!!!
作者: chelchel0126    時間: 11-8-20 21:27

我地都係0806bb哦
作者: kmmum    時間: 11-8-25 13:20

今日去完家長會, 有幸見到咁多位家長. 可惜.我喉嚨發炎.無機會同周圍既家長打招呼.  拎完書包..我便走了.

你地有無參觀圖書館 ?  . 我打算報家長義工.
作者: chelchel0126    時間: 11-8-25 17:34

原帖由 kmmum 於 11-8-25 13:20 發表
今日去完家長會, 有幸見到咁多位家長. 可惜.我喉嚨發炎.無機會同周圍既家長打招呼.  拎完書包..我便走了.

你地有無參觀圖書館 ?  . 我打算報家長義工. ...

冇參觀呀,太熱,買咗校服即走..
你係ftm??
作者: chelchel0126    時間: 11-8-25 17:34

其實係四個老師??咁又幾抵讀喎
作者: kmmum    時間: 11-8-25 18:16

我打自己工.如果唔洗同客開會. 搞掂手頭上的工作, 可以'鼠'出來 一兩個鐘.
原帖由 chelchel0126 於 11-8-25 17:34 發表

冇參觀呀,太熱,買咗校服即走..
你係ftm??

作者: kmmum    時間: 11-8-25 18:24

我估應該那兩位老師只係今日幫手.  老師好NICE.  我囡囡好好動. 坐唔定.  希望老師搞得掂..

原帖由 chelchel0126 於 11-8-25 17:34 發表
其實係四個老師??咁又幾抵讀喎

作者: kmmum    時間: 11-8-27 22:32

30號 返學.  坦白講,我真的好擔心. 囡囡返N 果陣,四圍走. 唔聽老師指令,可能因為返國際N + 言語DELAY. 返了一個學期. 老師話囡囡TOO ACTIVE +唔聽指令.  於是, 下學期,轉了傳統PG (像返N 一樣, 不過,是三個老師對11個學生).  情況有好轉.
不過,到了新環境. 不知會否怎樣..
作者: melodymabb    時間: 11-8-27 23:10

hi,nice to meet u all
作者: kmmum    時間: 11-8-29 11:47

想問下有無人知30號. 是否
(1)著運動服
(2)帶所有書 ?
作者: chelchel0126    時間: 11-8-30 17:51

原帖由 kmmum 於 11-8-29 11:47 發表
想問下有無人知30號. 是否
(1)著運動服
(2)帶所有書 ?

好似星期一先帶書wor..http://forum.edu-kingdom.com//images/smilies/default/bb38.gif
作者: chelchel0126    時間: 11-8-30 17:51

我係綿羊組呀,你地呢??
作者: kmmum    時間: 11-8-30 17:52

今日第一日返學. 除左等校車時. 比較耐. 囡囡上堂很開心.
chelchel0126, 雖然係bk 見到你張相. 但我始終認唔到你. xdddd
作者: chelchel0126    時間: 11-8-30 18:54

原帖由 kmmum 於 11-8-30 17:52 發表
今日第一日返學. 除左等校車時. 比較耐. 囡囡上堂很開心.
chelchel0126, 雖然係bk 見到你張相. 但我始終認唔到你. xdddd

我係綿羊組,短頭髮,胖妞,聽日再認吓
轉左相,好唔好d ^^

作者: kmmum    時間: 11-8-30 22:07

YEE..我囡囡都係羊羊組, 我今日帶口睪. (因為喉嚨發炎)

原帖由 chelchel0126 於 11-8-30 18:54 發表

我係綿羊組,短頭髮,胖妞,聽日再認吓
轉左相,好唔好d ^^

作者: chelchel0126    時間: 11-8-31 00:13

原帖由 kmmum 於 11-8-30 22:07 發表
YEE..我囡囡都係羊羊組, 我今日帶口睪. (因為喉嚨發炎)

唓,我係藍天媽咪呀....
作者: kmmum    時間: 11-8-31 13:08

oh. 你係sky ~ 原來大家坐隔離.   今日婆婆陪伽敏上堂.  我朝早起身,個人想暈. 但下午要返大陸開會.  唔改得期.  唯有叫婆婆幫手陪囡囡上堂.
婆婆話阿囡算ok.  個個小朋友都好乖.  
放學時,校車轉左線. 唔知明天又會怎樣 .  囡囡在校車訓著左. 日日坐四十分鐘回家. 有點心痛.
作者: mushroom123    時間: 11-8-31 15:30

原帖由 chelchel0126 於 11-8-30 17:51 發表

乜有分組嘅咩???我都唔知亞囡咩組tim
作者: minniesuki    時間: 11-8-31 16:32

HI,HI  大家一齊綿羊組, 我仔坐伽敏右手面果個呀!

原帖由 kmmum 於 11-8-31 13:08 發表
oh. 你係sky ~ 原來大家坐隔離.   今日婆婆陪伽敏上堂.  我朝早起身,個人想暈. 但下午要返大陸開會.  唔改得期.  唯有叫婆婆幫手陪囡囡上堂.
放學時,校車轉左線. 唔知明天又會 ...

作者: melodymabb    時間: 11-8-31 16:49

原帖由 kmmum 於 11-8-31 13:08 發表
放學時,校車轉左線. 唔知明天又會 ...

hihi,我係坐對面的一位男孩子。。。好開心見到你地呀!!
今日仲同伽敏坐同一部車放學~

作者: melodymabb    時間: 11-8-31 16:58

原帖由 chelchel0126 於 11-8-30 17:51 發表

HIHI。。。
作者: melodymabb    時間: 11-8-31 17:17

請問你地知吾知學校的興趣班幾時開始!!
作者: chelchel0126    時間: 11-8-31 20:26

原帖由 minniesuki 於 11-8-31 16:32 發表

我係伽敏左手面嗰個喎
作者: chelchel0126    時間: 11-8-31 20:27

原帖由 mushroom123 於 11-8-31 15:30 發表

乜有分組嘅咩???我都唔知亞囡咩組tim

枱面貼住好大個架,ha-ha..
作者: chelchel0126    時間: 11-8-31 20:29

原帖由 melodymabb 於 11-8-31 16:49 發表

你地係邊位小朋友呀??我係藍天媽咪呀^^
作者: kmmum    時間: 11-9-1 08:59

nice to meet u
原帖由 minniesuki 於 11-8-31 16:32 發表

作者: kmmum    時間: 11-9-1 09:01

你仔仔好靚仔..(婆婆同我講,對面位個男仔好靚仔, XDD) 昨天校車轉左線. 阿囡放學時間,和第一天差不多.  都是 50分左右到青衣.
不知今天怎樣.

原帖由 melodymabb 於 11-8-31 16:49 發表

作者: chelchel0126    時間: 11-9-1 11:53

哦,你地係立勤??
作者: kmmum    時間: 11-9-2 09:00

昨天老師打電話來. so far 無問題.放學時, 校車卻遲了15分鐘. 原來之前有媽咪忘記 '落樓' 接小朋友.
今早,囡囡坐校車都無問題. 無扭計.  (見到校車其他小朋友都坐得好定)
希望今天一切順利
作者: chelchel0126    時間: 11-9-2 09:37     標題: 回復 1# kmmum 的帖子

係時候學放手架啦,信任佢等如比信心佢

昨天見到伽敏好叻叻呀,自己放好書包,就行返去自己位坐,仲要係好醒目.好精神地喎!!你放心啦
作者: kmmum    時間: 11-9-2 11:41

禽日收到老師電話, (聽到老師把聲好沙). 希望,班小朋友乖乖地. 亦希望老師快d 好番. 今早送囡囡上校車.  (有一個讀k3 的住在我樓上xddd). 係12座小校巴.  車入面有5個小朋友. 個個都坐定定好乖.
作者: kmmum    時間: 11-9-2 15:12

婆婆剛才打電話來. 話最後一站,囡囡一個人坐. 看到跟車AUNT 抱住佢.. 囡囡看似喊過.
作者: jay-heiman    時間: 11-9-2 16:27

hi..各位K1H媽咪你地好 :)

我淨喺認得藍天媽咪咋...我個女喺熊仔組呀!01Sep喊嗰個呀!
作者: chelchel0126    時間: 11-9-2 16:28     標題: 回復 1# kmmum 的帖子

可能得返佢一個,有D擔心..
不過佢好叻呀,佢可以自己完成一個旅程
作者: chelchel0126    時間: 11-9-2 16:29     標題: 回復 2# jay-heiman 的帖子

HIHI^^
係得我一個咁唔知醜,成個頭放出嚟嚇人
囡囡返去點呀??
我嗰個麻麻地,D時間亂晒,搞到我好"呢HEA"

作者: kmmum    時間: 11-9-2 16:47

今日, 婆婆話校車 1:10分左右先到..
昨天,因為有家長唔記得接放學. 所以遲左.
今日就塞車.  
原帖由 chelchel0126 於 11-9-2 16:29 發表
HIHI^^
係得我一個咁唔知醜,成個頭放出嚟嚇人
囡囡返去點呀??
我嗰個麻麻地,D時間亂晒,搞到我好"呢HEA"

作者: kmmum    時間: 11-9-2 16:48

oh.. 你囡囡有無返N ? 其實,我都估唔到無小朋友喊. 大家都安安定定.  不過,可能我坐在囡囡後面.  如果坐遠D. 佢都可以痴實. 唔肯郁.
原帖由 jay-heiman 於 11-9-2 16:27 發表
hi..各位K1H媽咪你地好 :)

我淨喺認得藍天媽咪咋...我個女喺熊仔組呀!01Sep喊嗰個呀!

作者: melodymabb    時間: 11-9-2 19:20

亞仔剛剛見到你張大頭相。。即話:「我見到呢個呀!」佢意思想話佢見過你。。我叫佢下次見到你要識打招呼叫EE。。佢應我話知道。。

作者: chelchel0126    時間: 11-9-2 21:54     標題: 回復 1# melodymabb 的帖子

立勤叻叻呀!!佢點呀,習慣未呀??我個唔係幾對路,有啲擔心呀我

作者: kmmum    時間: 11-9-2 22:09

怎樣不對路? 伽敏連續兩日都話自己有食到蛋糕.  
今日, 講好多短句..[食蛋糕,係肚肚, 有返學]之類.

原帖由 chelchel0126 於 11-9-2 21:54 發表
立勤叻叻呀!!佢點呀,習慣未呀??我個唔係幾對路,有啲擔心呀我

作者: jay-heiman    時間: 11-9-3 11:10

阿女有返N嫁!不過佢喺細女又有D黐身咪喊囉!里兩日返到屋企嘟好開心。。話好鍾意返學 !!藍天媽媽。你仔仔點唔習慣呀?佢睇黎好活躍呀 ....
作者: minniesuki    時間: 11-9-3 11:53

我問我仔佢話lee 兩日都係玩滑梯, 同埋佢話得兩個老師.
作者: melodymabb    時間: 11-9-3 18:31

藍天媽:老師9月1老師有打電告知佢的情況,在中段時有少許咸話要找媽媽。。另外食野OK。。排隊沒有爭先後。。很合作等

作者: kmmum    時間: 11-9-3 22:49

返學開心, 咁係囡囡應該好快適應.
原帖由 jay-heiman 於 11-9-3 11:10 發表
阿女有返N嫁!不過佢喺細女又有D黐身咪喊囉!里兩日返到屋企嘟好開心。。話好鍾意返學 !!藍天媽媽。你仔仔點唔習慣呀?佢睇黎好活躍呀 ....

作者: chelchel0126    時間: 11-9-4 10:55

我個囝係開籠雀嚟架嘛,但佢呢兩日返嚟咩都唔講,問兩句先答半句,唔想提唔想提咁,佢係將不安收埋喺心嘅小朋友,唔會講亦唔會認,之但係,佢又冇太抗拒返學,我唸住再觀察一下先再睇吓點囉。。
作者: chelchel0126    時間: 11-9-4 10:55

我個囝係開籠雀嚟架嘛,但佢呢兩日返嚟咩都唔講,問兩句先答半句,唔想提唔想提咁,佢係將不安收埋喺心嘅小朋友,唔會講亦唔會認,之但係,佢又冇太抗拒返學,我唸住再觀察一下先再睇吓點囉。。
作者: kmmum    時間: 11-9-4 21:38

chelchel, 老師有無講仔仔上課怎樣? 會唔會課程悶, 所以興趣不大?
作者: chelchel0126    時間: 11-9-4 21:55     標題: 回復 1# kmmum 的帖子

老師話佢都可以,係同小朋友有少少爭玩具,slide嘅時候好自覺咁排隊,冇咩問題喎..
不過佢今日自己同我講,天天返學唔開心,我問佢點解,佢話因為想掛住媽咪,仲眼濕濕眼淚流下來,我話比佢知,其實媽咪都好掛住天天,但係,天天大個囝嘞,要學習其他嘅野,但嗰d野媽咪唔識,要返學校先學到,你要幫媽咪手,學咗之後返嚟教媽咪,佢又冇答我,淨係流眼淚,撞鬼,我骨都赤埋
之後等佢平靜咗,我同佢講,如果係好掛住媽咪,你打電話比媽咪啦((係用手扮打電話)),希望佢返多幾日會適應d啦
作者: chelchel0126    時間: 11-9-4 21:59     標題: 回復 8# jay-heiman 的帖子

活躍係佢嘅表面,佢係好收埋自己負面情緒嘅小朋友,可能佢唔識處理,佢會唔講,唔提,但係唔開心,呢樣野我一路都好擔心架,希望佢過多日幾日會好D啦..
作者: kmmum    時間: 11-9-4 23:57

chelchel, 我做阿媽,如果聽到阿囡咁講, 都會心傷.  爭玩具 ? 係咪同伽敏爭 ? 你唔怕同我講 !! 可以pm 我.
不過,你提起喊,  阿囡星期五放學. 婆婆話佢眼濕濕,然後跟車aunt 抱住佢坐.   我問阿囡,係咪坐校車喊? 佢話唔係.  我問[仲乜事喊?] 佢話[係學校喊,放學喊]. 但講唔到乜野事. 之後,話自己食曬成個蛋糕, 話自己好叻.

你講起掛住.   阿囡近兩日,唔見左我or daddy. 會不停講[我掛住daddy, 好鍾意daddy]  我又無理佢.  因為,阿囡見到daddy後,又無得特別.
希望下星期好一點.
作者: chelchel0126    時間: 11-9-5 01:45

KMMUM你唸多咗啦 ,不過我冇問佢係邊個,因為我唔想加深呢D事對佢嘅印象,同埋,我又唔覺係好大件事,我淨係問佢,小朋友推你,咁你點處理呀,佢話佢冇還手,我已經開心爆,跟住佢話佢自己深呼吸,跟住走咗,笑死我 之後讚吓佢處理得好好,下次可以同小朋友講NONO咁囉..
作者: kmmum    時間: 11-9-5 13:42

chelchel,你仔仔好大個. xdd. 今日在屋苑接阿囡放學, 佢話'唔同顏色蝸牛' ,可能學校教蝸牛.
作者: kmmum    時間: 11-9-6 10:41

9月5日報告.miss.chan 打電話來,話夠阿囡ok. 肯坐定定. 去左玩廚房.夠鐘,都會返埋位. 食曬餐包, 囡囡話有同學喊,話掛住mummy. 我問[你有無喊], 佢話[有,一齊喊] ..... 唔知真定假. (唔記得問老師).
作者: chelchel0126    時間: 11-9-6 16:55

出咗興趣班通告啦,逢星期二英語滿fun班 3-4pm
芭蕾舞 3-4pm
畫班 4:30-5:30
每班900蚊10堂
作者: kmmum    時間: 11-9-6 22:13

興趣班. 無緣上. 一點後先落校車. 食完LUNCH ,沖完涼.己經兩點半. 午睡時間.
作者: siujanjan    時間: 11-9-7 09:21

原帖由 kmmum 於 11-9-6 22:13 發表
興趣班. 無緣上. 一點後先落校車. 食完LUNCH ,沖完涼.己經兩點半. 午睡時間.

嗯, 我都唔特登比佢返去上喇
作者: kmmum    時間: 11-9-7 10:25

以前睇又一村POST. 見有家長,當日湊走小朋友,然後在九龍塘又一城食LUNCH. 然後再回學校上興趣班.  我囡囡習慣午睡.  或者K2先會報.

你地D 小朋友幾點訓 ?  我果個 10:00 入房.bed time story + 在床上look 一輪. 10:30先訓.   
午睡就2:30-5:00
原帖由 siujanjan 於 11-9-7 09:21 發表

嗯, 我都唔特登比佢返去上喇

作者: siujanjan    時間: 11-9-7 10:35     標題: 回復 1# kmmum 的帖子

如果係自己湊就可以咁, 我唔放心比工人帶佢周圍走喇

我囡都係差唔多, 10:30-11pm瞓
午睡2:30-4/5點不等
作者: kmmum    時間: 11-9-7 11:05

我都唔放心比工人咁樣帶佢. 現在,自己每日早上,和工人一齊等校車.  (我個度好多校車). 但得一個k3又一村學生, 怕工人睇漏眼.
原帖由 siujanjan 於 11-9-7 10:35 發表
如果係自己湊就可以咁, 我唔放心比工人帶佢周圍走喇

我囡都係差唔多, 10:30-11pm瞓
午睡2:30-4/5點不等

作者: siujanjan    時間: 11-9-7 11:39

原帖由 kmmum 於 11-9-7 11:05 發表
我都唔放心比工人咁樣帶佢. 現在,自己每日早上,和工人一齊等校車.  (我個度好多校車). 但得一個k3又一村學生, 怕工人睇漏眼.

我同老公送個囡上車, 放學就婆婆接咯, 我哋嗰度都有幾個
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 14:49

星期一中秋花燈會,要帶一個花燈同一樣食物回校,食物好似人人唔同,通告喺毛巾盒到(呵呵,天媽日日update通告回條比在職媽媽,等你地即時有得睇,人真係好)
我要帶迷你月餅一個,為咗咁,唯有去買,難得喺蛋tart王搵到兩個一盒,如果唔係,唔知點ko其他嗰d
作者: siujanjan    時間: 11-9-7 14:52     標題: 回復 1# chelchel0126 的帖子

有冇話個花燈係自己整定現成?

作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 15:02

原帖由 siujanjan 於 11-9-7 14:52 發表
有冇話個花燈係自己整定現成?

通告如下==>請 貴家長替幼兒預備一個花燈及以下食物回校作分享之用:
1,迷你月餅一個
2,梨子一個
3,楊桃一個
4,柚子一個
5,柿子一個
6,葡萄十粒

係每人帶一個item架,老師有剔咗比你架啦..

我唸花燈現成嘅ok架啦^^

作者: siujanjan    時間: 11-9-7 15:11

原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 15:02 發表

通告如下==>請 貴家長替幼兒預備一個花燈及以下食物回校作分享之用:
1,迷你月餅一個
2,梨子一個
3,楊桃一個
4,柚子一個
5,柿子一個
6,葡萄十粒

係每人帶一個item架,老師有剔咗比你架啦..

我唸花燈現成嘅ok架啦^^ ...

唔該晒呀, 如果唔係要自己整個花燈, 都幾考功夫, 哈哈
作者: kmmum    時間: 11-9-7 15:25

THX, you  are so helpful .
通告係毛巾盒, 咁奇怪?!. 今晚返去睇下先. 唔知阿囡要帶乜野.  禽日,囡囡懶尿. 換左褲. 問佢那裡弄濕 / 懶尿. 又唔講.  
今日婆婆話佢一落車,便唱歌.
問伽敏[有無小朋友喊 ? 佢禽日又話有] . 阿囡答十題問題. 九條話'有' .
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 15:28

原帖由 kmmum 於 11-9-7 15:25 發表
THX, you  are so helpful .
通告係毛巾盒, 咁奇怪?!. 今晚返去睇下先. 唔知阿囡要帶乜野.  禽日,囡囡懶尿. 換左褲. 問佢那裡弄濕 / 懶尿. 又唔講.  
今日婆婆話佢一落車,便唱歌.
問伽敏[有無小朋友喊 ? 佢禽日又 ...

呵呵,係貼住喺毛巾盒到先岩@@
作者: kmmum    時間: 11-9-7 16:00

chelchel : 你係ftm ? 會不會參加興趣班 ?
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 16:14

原帖由 kmmum 於 11-9-7 16:00 發表
chelchel : 你係ftm ? 會不會參加興趣班 ?

CHELCHEL係FTM,唔會參加嘞,時間唔係好岩,返屋企先又唔係,唔返又ON居居,遇著扭計發氣好眼瞓,就真係比埋條命佢..
作者: jay-heiman    時間: 11-9-7 16:41

真喺唔該晒有藍天媽媽update我地呀!咁又要準備D野比亞女啦....THANKS!!!!!
我嘟唔會比亞女join after school class啦....D時間喺佢地瞓覺時間。。如果瞓唔夠D小朋友重慘!!!!
作者: jay-heiman    時間: 11-9-7 16:44

Besides...重想有野請教大家。。。之前講過會有NET class比家長睇倒小朋友上堂。。有無update information ar???
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 16:48

原帖由 jay-heiman 於 11-9-7 16:41 發表
真喺唔該晒有藍天媽媽update我地呀!咁又要準備D野比亞女啦....THANKS!!!!!
我嘟唔會比亞女join after school class啦....D時間喺佢地瞓覺時間。。如果瞓唔夠D小朋友重慘!!!! ...

對ftm嚟講,佢唔夠瞓,我慘d^^

唔好客氣呀大家,因為我有時間,我都係將心比心咋,唸住早d比你地知道學校既野,你地就可以多d時間去預備,要返工,可以幫小朋友預備嘅時間唔多,舉吓隻手之勞啫..
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 16:50

原帖由 jay-heiman 於 11-9-7 16:44 發表
Besides...重想有野請教大家。。。之前講過會有NET class比家長睇倒小朋友上堂。。有無update information ar???

係咪指視像??你記唔記得個login同個password係咩呀??
我頭先入過,不過佢話我輸入錯誤..
作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 16:57

岩岩入到K1H啦,未有視像,活動影片同功課都未有,但係我見到9號茶點係雞肉燒賣,唸起都開心
作者: siujanjan    時間: 11-9-7 17:34

原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 16:50 發表

係咪指視像??你記唔記得個login同個password係咩呀??
我頭先入過,不過佢話我輸入錯誤..

點入呀? 唔知set好未?
作者: jay-heiman    時間: 11-9-7 17:45

yes ar...視像好似嘟有user name/password咁款!嘟唔知喺乜
作者: kmmum    時間: 11-9-7 18:11

對在職媽媽來講, 好重要, 放工後,可以即時買野.  有時, 阿囡訓左,我先睇手冊.  
原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 16:48 發表

對ftm嚟講,佢唔夠瞓,我慘d^^

唔好客氣呀大家,因為我有時間,我都係將心比心咋,唸住早d比你地知道學校既野,你地就可以多d時間去預備,要返工,可以幫小朋友預備嘅時間唔多,舉吓隻手之勞啫.. ...

作者: chelchel0126    時間: 11-9-7 22:17

原帖由 jay-heiman 於 11-9-7 17:45 發表
yes ar...視像好似嘟有user name/password咁款!嘟唔知喺乜

係你小朋友出世紙no.,連英文字同括號,
e.g.  A888888(8)
作者: sumi5354    時間: 11-9-8 08:26

係咪user name同password都係ID no.呀?
作者: siujanjan    時間: 11-9-8 09:17     標題: 回覆 2# chelchel0126 的文章

入唔到, 可能未set好哩
作者: minniesuki    時間: 11-9-8 09:22

想問你哋知唔知老師收淨係書包果兩本書, 駛唔駛日日帶住0架?
作者: siujanjan    時間: 11-9-8 09:37     標題: 回覆 1# minniesuki 的文章

老師話放晌屋企得喇
作者: minniesuki    時間: 11-9-8 09:43

thx! 我個仔仲日日袋住tim.

原帖由 siujanjan 於 11-9-8 09:37 發表
老師話放晌屋企得喇

作者: minniesuki    時間: 11-9-8 10:03     標題: 回復 10# chelchel0126 的帖子

HI HI, 尋日我個仔羲羲提起藍天同伽敏個名呀, 唔知佢哋一齊玩咩呢?
作者: jay-heiman    時間: 11-9-8 14:38

唔喺喎!視像嘅user name/password嘟喺 birth cert. number?我試左嘟唔得...可能未ready呀!!!
作者: alicecmc2003    時間: 11-9-8 14:46

你好呀,chelchel0126,我小朋友都係讀又一村,題外話,你係咪住大圍架?

原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 14:49 發表
星期一中秋花燈會,要帶一個花燈同一樣食物回校,食物好似人人唔同,通告喺毛巾盒到(呵呵,天媽日日update通告回條比在職媽媽,等你地即時有得睇,人真係好)
我要帶迷你月餅一個,為咗咁,唯有去買,難得喺蛋 ...

作者: siujanjan    時間: 11-9-8 15:03     標題: 回復 2# jay-heiman 的帖子

搵到之前嘅post, 視像好似一學期一次, 每班有唔同嘅時間, 晌嗰段時間內先有嘢睇到, 要等安排哩
作者: jay-heiman    時間: 11-9-8 15:44

OH ic...唔該晒
作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 16:20

原帖由 minniesuki 於 11-9-8 10:03 發表
HI HI, 尋日我個仔羲羲提起藍天同伽敏個名呀, 唔知佢哋一齊玩咩呢?

應該都係煮飯啦
作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 16:21     標題: 回復 5# jay-heiman 的帖子

有冇入括號??真係要括住架wor
即係咁==> (x)
作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 16:22     標題: 回覆 5# alicecmc2003 的文章

我唔係呀,我住油塘架
作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 16:25

藍天今日冇返學呀,有d咳同流鼻水,昨晚成晚要抱住先瞓到,綿羊組嘅同學仔們,大家都要留意一下啦..
作者: alicecmc2003    時間: 11-9-8 16:43

咁你今朝係咪去左大圍食早餐?
原帖由 chelchel0126 於 11-9-8 16:25 發表
藍天今日冇返學呀,有d咳同流鼻水,昨晚成晚要抱住先瞓到,綿羊組嘅同學仔們,大家都要留意一下啦..

作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 16:57

原帖由 alicecmc2003 於 11-9-8 16:43 發表
咁你今朝係咪去左大圍食早餐?

我係呀,同天天睇醫生呀..
你坐我隔離??唔怪得知我見你望咗我幾次啦,我仲以為你話我成身汗tim.....

作者: alicecmc2003    時間: 11-9-8 17:04

係呀!見到你個樣同個頭像好似,起初都唔肯定,突然聽到你講雞肉燒賣.....就更令我懷疑.....而家再問一問,原來真係你。
原帖由 chelchel0126 於 11-9-8 16:57 發表

我係呀,同天天睇醫生呀..
你坐我隔離??

作者: chelchel0126    時間: 11-9-8 17:29     標題: 回復 1# alicecmc2003 的帖子

哈哈,係我呀,我係雞肉燒賣呀!!我認咗佢啦
不過無緣啦。。
作者: alicecmc2003    時間: 11-9-8 17:45

你小朋友睇左醫生收左鼻水未?我建議你聽日都係唔好比佢返學住,休息多幾日。雞肉燒賣間唔中都會有,唔洗擔心食唔到!!
原帖由 chelchel0126 於 11-9-8 17:29 發表
哈哈,係我呀,我係雞肉燒賣呀!!我認咗佢啦
不過無緣啦。。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5