教育王國

標題: 沙官升中派位 [打印本頁]

作者: morphine22    時間: 11-9-13 11:48     標題: 沙官升中派位

朋友的兒子派到五育中學, 還說今年首三志願只有~65%. 上沙官網看不到結果............
作者: 肥嘟媽    時間: 11-9-14 14:10

全級第一去了st paul
第二及三去了皇仁
A及B兩班全都入了英中
至於CDE三班情況我就唔清楚啦
作者: ccfamily    時間: 11-9-17 17:14

成績都幾好喎!
每年總有幾個入到band one頭的學校,証明沙官小係一班有實力的學生。
聽說往年A,B班最少都入到沙官中。
唔知係真唔係呢?
作者: 肥嘟媽    時間: 11-9-18 20:41

四年級取成績表時,班主任只講過A,B班全入了英中,但六名後的分佈沒詳細講
舊年唔知AB班共有多少人,但囡囡今年五年級,AB兩班有70人,各35人
補充句,去年全級首五名都唔係派沙官中
作者: BBBMAM    時間: 12-3-8 16:55

BAND 1 很好, 其他的就很差..
作者: bs    時間: 12-4-14 00:13

As I known last year, some students at Class C, D and E were also entered into Bank 1 secondary school. My daughter now studys at Jockey Club  Ti-I College.

作者: FloraJeft    時間: 12-6-6 12:45

多謝咁好既資料
作者: xspeed    時間: 12-7-10 17:31

唔知今年派得好唔好尼???
作者: littlemrs    時間: 12-7-11 10:25

回復 xspeed 的帖子

我都想知,.....
作者: ccfamily    時間: 12-7-16 13:41

聽聞今年派位非常好,  好多人派到沙中, 重有一D派到brand one頭的中學.
所以子女可以在沙官小讀書,係一種福氣.
作者: littlemrs    時間: 12-7-16 15:42

回復 ccfamily 的帖子

怎樣知道結果呢?  有數據資料嗎?
作者: Geni    時間: 12-7-16 21:58

今年學校website 有資料post出來呀!
http://www.stgps.edu.hk/SchoolInfor_GraduateSecondarySchool.htm
作者: ccfamily    時間: 12-7-16 23:35

作者: littlemrs    時間: 12-7-17 14:32

回復 Geni 的帖子

Thank you!今年考得不錯啊!

作者: mrkokubo    時間: 12-7-20 20:36     標題: 回覆:沙官升中派位

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5