教育王國

標題: 1C Homework [打印本頁]

作者: babybabymickey    時間: 11-9-22 23:14     標題: 1C Homework

作者: mvbb2009    時間: 11-9-23 15:08

23-9-2011 暫時問到阿女要做的功課如下:

中:  (1) 星期一帶第一冊書
       (2) 改工
       (3) 改作P.32-P.33
       (4) 作P30-P.31

英:  (1) WS 3
       (2) PEN PLE P.21 WORD 1-5 X 3 TIMES
       (3) 改W.S 1

數:  (1) 良P.2 P. 5

常: 作 P.12-P.13

其他: 簽通16, 17

最後阿女話派左唔知咩咩咩簿/紙等等.....
等我放二番去睇睇先......
作者: emilycsp    時間: 11-9-23 21:13

請問係咪得一張通告要簽?
作者: mvbb2009    時間: 11-9-23 21:24

更正:
常識功課係寫習作簿生字各3次。
至於通告有二張:一張係音樂節另一張係賣旗。仲有一份關於打針的

原帖由 mvbb2009 於 11-9-23 15:08 發表
23-9-2011 暫時問到阿女要做的功課如下:

中:  (1) 星期一帶第一冊書
       (2) 改工
       (3) 改作P.32-P.33
       (4) 作P30-P.31

英:  (1) WS 3
       (2) PEN PLE P.21 WORD 1-5 X 3 TIMES
       (3) 改W ...

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-24 14:14

原帖由 mvbb2009 於 11-9-23 21:24 發表
更正:
常識功課係寫習作簿生字各3次。
至於通告有二張:一張係音樂節另一張係賣旗。仲有一份關於打針的

想問PEN係咪應該P.12 5WORDS X 3  a monitor, a group leader, a classmate, an English teacher, a class teacher, 我見你寫p.21.
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-24 14:39

Yes, all correct! 你小朋友是否叫黃子晴呀!小女話她是欠數學B薄!
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-24 14:14 發表

想問PEN係咪應該P.12 5WORDS X 3  a monitor, a group leader, a classmate, an English teacher, a class teacher, 我見你寫p.21.

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-24 16:49

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 14:39 發表
Yes, all correct! 你小朋友是否叫黃子晴呀!小女話她是欠數學B薄!

係呀, 我都知係呢本呀. 我檢查佢做哂同埋放入功課袋, 我百份百肯定有帶同交左架啦. 係唔知佢交左去邊者. 我諗老師會試下幫手搵, 因為佢應該睇左我既紙條, 上次我比紙仔老師當日即覆, 琴日冇覆我可能佢要搵下先. 希望會搵到啦 .
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-24 16:51

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 14:39 發表

你個囡囡有冇話我個女係論盡王呀 .
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-24 21:39

希望老師能盡快找到啦!

以下是小女手冊內容:
中文
1.已派回閱工
2.26/9帶第一冊
3.作(二)P.30-31改P.32-33
4.改寫工
英文
1.WS(5)
2.WS(1)corr
3.Pen (PLE P.12 Key Words
數學
1.良P.2,P.5
常識
習作(二)5行
其他
1.簽通(16,17)
2.填打針表

希望小女沒有抄漏吧!

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-24 16:51 發表

你個囡囡有冇話我個女係論盡王呀 .

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-24 21:48     標題: 回覆 1# QOOGIRLZOE 的文章

今天去了金綸買校服,記得要buy埋襪,因為srl要的藍色好特別的,但校裙真的好貴要2百幾,校褸就2百多,要買2sets的話要千5多!
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-24 22:37

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:39 發表
希望老師能盡快找到啦!

以下是小女手冊內容:
中文
1.已派回閱工
2.26/9帶第一冊
3.作(二)P.30-31改P.32-33
4.改寫工
英文
1.WS(5)
2.WS(1)corr
3.Pen (PLE P.12 Key Words
數學
1.良P.2,P.5
常識
習作(二)5行
其他
1.簽通 ...

我都希望星期一會有好消息. 手冊內容同你一樣 .
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-24 22:39

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:48 發表
今天去了金綸買校服,記得要buy埋襪,因為srl要的藍色好特別的,但校裙真的好貴要2百幾,校褸就2百多,要買2sets的話要千5多!

多謝提醒 . 不過校服價錢都真係幾貴. 沒辦法, 公主要讀書幾貴都要比 .
作者: klkkchan88    時間: 11-9-24 23:30

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-24 21:48 發表

係呀勁貴,我買咗12xx,我除咗校裙同恤衫之外,其餘買1 set 炸。我仲有呀細妹跟尾,到時係要借錢開學啦,唉
作者: babybabymickey    時間: 11-9-24 23:35

作者: babybabymickey    時間: 11-9-24 23:38

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-26 15:18

各位1C媽咪, 9月26日功課如下:-

中文: 樂(2), 改(1)
英文: 3/10 Dict. PLE 1A P.4,12
         WBP.5-6, P.3-4 CORR.,
         WS(4) CORR.
數學: 作EX.13
常識: 改作(2)
其他: 簽通

如有問題請即通知, TKS.
作者: mvbb2009    時間: 11-9-26 15:34     標題: 回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

阿女話下次宗教堂要帶書~~我是主的羊

ANNA, 我和你見過幾次面了. 我同你一樣每朝都送阿女出旺角火車站返學架.. 記起嗎?
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-26 15:42     標題: 回復 1# mvbb2009 的帖子

有呀, 阿女每次宗教堂都有帶住我是主的羊. 今日都有呀? 你特登提係咪阿女冇拿書出黎呀????
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-26 15:51

原帖由 mvbb2009 於 11-9-26 15:34 發表
阿女話下次宗教堂要帶書~~我是主的羊

ANNA, 我和你見過幾次面了. 我同你一樣每朝都送阿女出旺角火車站返學架.. 記起嗎?

你係咪囡囡好高果位媽咪呢?
作者: mvbb2009    時間: 11-9-26 15:55

BINGO

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-26 15:51 發表

你係咪囡囡好高果位媽咪呢?

作者: mvbb2009    時間: 11-9-26 15:58     標題: 回復 3# ANNAFRIEND 的帖子

唔係阿女無拎出來...
係跟本無帶..
我都唔知本書係屬於宗教科.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-26 15:58

原帖由 mvbb2009 於 11-9-26 15:55 發表
BINGO

其實我都係見過一兩位媽咪, 所以我一定記得. 不過未必個個會上黎BK姐. 想問下點解你特登提宗教堂要帶我是主的羊? 我驚阿女有帶都以為冇帶, 但係我頭先問佢, 佢話有拿出來上堂, 仲打開邊頁比我睇. 但係我奇怪點解一直冇功課 .
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-26 16:17

原帖由 mvbb2009 於 11-9-26 15:58 發表
唔係阿女無拎出來...
係跟本無帶..
我都唔知本書係屬於宗教科.

我知呢本書係宗教科, 可能係因為我讀基督教學校大, 唔多唔少都知係宗教書. 嚇死我, 我以為阿女冇拿書出黎上堂. 我知佢上堂表現唔專心 .
作者: wongkaka    時間: 11-9-26 16:43     標題: 回復 8# ANNAFRIEND 的帖子

THANKS FOR YOUR HOMEWORK RECORD SHARING !!!

我真的希望我地呢班媽咪可以長久地一齊互勉之, 為的是小女孩們!!!
作者: wongkaka    時間: 11-9-26 17:47

想問清楚中默是否溫課文二和開學日便可以?
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-26 19:03

應該是,還有是一冊2課的詞
原帖由 wongkaka 於 11-9-26 17:47 發表

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-26 19:09

其他有補充:
1.簽特通1份(是不是人人有的,但不知是什麼)
2.簽通(18)
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-26 15:18 發表
各位1C媽咪, 9月26日功課如下:-

中文: 樂(2), 改(1)
英文: 3/10 Dict. PLE 1A P.4,12
         WBP.5-6, P.3-4 CORR.,
         WS(4) CORR.
數學: 作EX.13
常識: 改作(2)
其他: 簽通

如有問題請即通知, TKS. ...

作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-26 19:56

原帖由 wongkaka 於 11-9-26 09:47 發表

就是我的學校課文 +詞語和開學日詞語
作者: wongkaka    時間: 11-9-26 22:33

但詞語簿又收左要靠記憶
作者: wongkaka    時間: 11-9-26 22:34

我女沒有特通
作者: babybabymickey    時間: 11-9-26 22:35

作者: babybabymickey    時間: 11-9-26 22:38

作者: babybabymickey    時間: 11-9-26 22:40

作者: babybabymickey    時間: 11-9-26 22:42

作者: wongkaka    時間: 11-9-26 23:08

你們若有影底, 唔介意的話可否REMIND我有邊D?

原帖由 babybabymickey 於 11-9-26 22:42 發表
下次要影底

作者: mvbb2009    時間: 11-9-27 00:00

我有影呀:
我的學校: 學校、您好、逛、操場、真好
開學日(1): 開學、背起、愉快、鈴聲、親切
         (2): 老師、課室、幫助、認識、高興

原帖由 wongkaka 於 11-9-26 23:08 發表
你們若有影底, 唔介意的話可否REMIND我有邊D?

作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-27 10:41

原帖由 babybabymickey 於 11-9-26 14:38 發表
I asked teacher before she said

我的學校課文 +詞語 和 開學日課文 wor

希敏温到叫救命!!

是嗎, 那真大件事了, 可能我理解錯誤. 想問問其他媽咪開學日都課文其實要不要默. 如果要的話真的很多啊.
作者: umiumi    時間: 11-9-27 12:42

買襪時要小心d同佢地講係聖羅撒學校既色. 因為我上年買果時. 金綸混入左其他學校既襪入去(比較淺色的). 班主任話襪色不對. 我要拎返d襪去換. 所以大家留意係沈色款先對!
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 12:54

多謝你的提醒呀!

原帖由 umiumi 於 11-9-27 12:42 發表

買襪時要小心d同佢地講係聖羅撒學校既色. 因為我上年買果時. 金綸混入左其他學校既襪入去(比較淺色的). 班主任話襪色不對. 我要拎返d襪去換. 所以大家留意係沈色款先對! ...

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 13:08

老師有分開黎寫的是用了 ( ; )
個人理解
是第一冊的第二課文全篇; 及詞語簿的第一冊第二課的詞庫及《開學日》的詞語

原帖由 MYCUTEBABE 於 11-9-27 10:41 發表

是嗎, 那真大件事了, 可能我理解錯誤. 想問問其他媽咪開學日都課文其實要不要默. 如果要的話真的很多啊.

作者: wongkaka    時間: 11-9-27 13:09     標題: 回復 4# mvbb2009 的帖子

Thanks mvbb2009 !!!
作者: emilycsp    時間: 11-9-27 14:34

小女今天病假,收到一本畫簿和 a mini book的紙張,請問要做什麼呢?
作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-27 16:13     標題: 回復 40# QOOGIRLZOE 的帖子

那即是說開學日課文是不用默吧! 我最初的理解也是這樣. 今天為了要趕及漏了的默書, 我做了不應該做的事, 就是幫女兒執功課袋及執書包.
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 16:18     標題: 回復 1# emilycsp 的帖子

畫冊的第一頁, 我個女話畫自己
另一些有好多, 要等我個女醒再問, 因為佢今日好似好倦, 睡著了, 但未溫中文同做功課
HELP ME !! HELP ME
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 16:22

1C班的家課如下:-
中文: 明天中默, 詞(一,12)5行, 改詞
英文: Vocab list is given
         WS(4)CORR.
         A MINI BOOK
數學:簽小測。反思
常識:工(1), 習作(3)3行
其他: 03/10前交填色工

宗教果張填色幾時交呀? 圖畫簿係咪上視藝堂做唔哂帶返黎做呀? 又幾時交呀?問阿女都唔知幾時交 .

還有想問什麼是成長小先鋒呀
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 16:24

仲有仲有張VOCAB LIST駛唔駛做架, 我見好似有野填. 駛唔駛交返比老師, 定話自己KEEP就可以?今日好似好多問號
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 16:30     標題: 回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

圖工(1) 6/10交
真係估唔到有突擊數測
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 16:33

無法啦! 大人都無可能做到禁多可況小朋友!
我都有做, 不過是靜靜雞做, 再叫佢執, 其實是比佢過目知帶左咩即!

原帖由 MYCUTEBABE 於 11-9-27 16:13 發表
那即是說開學日課文是不用默吧! 我最初的理解也是這樣. 今天為了要趕及漏了的默書, 我做了不應該做的事, 就是幫女兒執功課袋及執書包.

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 16:57

應該唔駛默開學日課文喎. 因為睇返阿女手冊, 老師貼住: 文上(一,2); 詞上(一,2)及開學日. 開學日老師放o係詞後面, 我理解係開學日詞語, 如果係課文, 老師應該加個文字, 例如開學日文, 唔加就好容易誤導. 我見你地話要默埋呢課, 我一額汗
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 17:17

請問簽數測, 是否在空白地方簽個大名 ?
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 17:22     標題: 回復 1# wongkaka 的帖子

我o係接近分數果度簽.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 17:27     標題: 回復 8# wongkaka 的帖子

你囡囡仲有訓晏覺? 其實我阿女返黎都好累, 好多時做做下功課就扒o係度. 但我會惡醒佢, 我知好殘忍. 不過如果唔係o甘做, 我阿女會有排訓同埋今晚有排都訓唔著. 我情願下午攪到佢好累, 今晚一達落床就訓.
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 17:40     標題: 回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

THANKSS !!!! 我個女平時唔瞓的, 但今日好似好倦, 所以比佢休息左一個小時, 已醒了及做完功課, READY TO 溫習
但未搵到WS(4)
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 18:08     標題: 回復 1# wongkaka 的帖子

WS(4)係改正姐, 阿女唔識串thank都唔黎問我, 自己亂拼, 唉!
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 18:30

WS(4) CORR 今早己交了!!
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 18:43     標題: 回復 1# wongkaka 的帖子

阿女琴日係寫WORKSHEET 4, 但其實佢果張係WORKSHEET 5, 呢張唔駛改正, 我今日比佢帶返去但佢又帶返黎. 今日先有WORKSHEET 4ja. 我覺得好亂呀, 你有冇worksheet 5呢? 我仲駛唔駛比阿女帶返去呀?遲早整唔見,
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 18:56     標題: 回復 10# wongkaka 的帖子

英文應該唔止dict. 仲會有quiz.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 18:58

今日有數學反思, 但係阿女都唔知反思係咩, 係我幫佢諗架 .
作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 19:29     標題: 回復 14# ANNAFRIEND 的帖子

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 19:35

我再睇清楚, 阿女今日可能抄錯手冊, 應該係ws(3)corr. 唔係(4)呀
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 19:38     標題: 回復 2# babybabymickey 的帖子

我見阿女用a4紙摺埋, 然後畫左4個人物, 封面佢畫自己個樣, 好似一本書甘, 我諗係自制mini book. 今日有好多野我都打哂 QOOGIRLZOE唔該幫幫手,HELP! .
作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 19:40     標題: 回復 2# ANNAFRIEND 的帖子

作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 19:43     標題: 回復 3# ANNAFRIEND 的帖子

作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 19:44     標題: 回復 3# ANNAFRIEND 的帖子

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 20:19     標題: 回復 3# babybabymickey 的帖子

在這單元中, 我印象最深刻的是: 你囡囡填單雙數嗎? 係唔係一定要寫單雙數呀? 我唔係寫單雙數呀, 我係寫比較物件的多少. 因為阿女開始呢範比較弱, 所以我甘寫羅.
作者: emilycsp    時間: 11-9-27 21:07     標題: 回復 44# wongkaka 的帖子

Thank you! 我收到手冊的內容無寫常識嘅習作(三)三行,請問係寫乜字呀?
作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 21:24     標題: 回復 1# emilycsp 的帖子

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 21:33

Yes, minibook係指A4紙呀!英文其實作天已派了WS4, 我懷疑老師寫錯,小女話老師是這樣寫的,5好意思我遲了reply
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 19:38 發表
我見阿女用a4紙摺埋, 然後畫左4個人物, 封面佢畫自己個樣, 好似一本書甘, 我諗係自制mini book. 今日有好多野我都打哂 QOOGIRLZOE唔該幫幫手,HELP! . ...

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 21:43

為何有此想法呢
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 18:56 發表
英文應該唔止dict. 仲會有quiz.

作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-27 21:43

QOOGIRLZOE,

想問清楚宗教填色係咪明天交呀?圖書填色又係幾時交呢?仲有本畫簿又要幾時交架?真係好多問題呀. 仲有呀, 如果老師唔默開學日課文, 我阿女應該冇問題. 如果要默開學日課文真係死得啦. 諗諗下驚驚地同佢默下, 真係好多字唔識.
作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-27 21:45     標題: 回復 69# QOOGIRLZOE 的帖子

我有睇其他班d功課內容, 佢地星期一係dict. + quiz呀.
作者: MYCUTEBABE    時間: 11-9-27 21:53

QOOGIRLZOE,

搭錯線了.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 21:56     標題: 回復 4# QOOGIRLZOE 的帖子

其實會唔會係我地寫少左, 我都見1D班有寫到Dict. + quiz.
作者: mvbb2009    時間: 11-9-27 21:59     標題: 回復 1# MYCUTEBABE 的帖子

今日好似好多功課,用咗很多時間來作最後衝刺溫默書,唯有填色功課放埋一邊,明天再做!
英默係唔係only P.4 & P.12?  Quiz  無提過wor!
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 22:00

宗教10/3前交,圖書工作紙10/6交,
晝簿視藝堂帶未畫完也可在堂畫,希望沒錯吧
原帖由 MYCUTEBABE 於 11-9-27 21:43 發表
QOOGIRLZOE,

想問清楚宗教填色係咪明天交呀?圖書填色又係幾時交呢?仲有本畫簿又要幾時交架?真係好多問題呀. 仲有呀, 如果老師唔默開學日課文, 我阿女應該冇問題. 如果要默開學日課文真係死得啦. 諗諗下驚驚地同佢默 ...

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 22:04

要晚一點才可問到因為呢位家長未放學呀!
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 21:56 發表
其實會唔會係我地寫少左, 我都見1D班有寫到Dict. + quiz.

作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 22:08     標題: 回復 1# QOOGIRLZOE 的帖子

其實都一定要溫呢兩頁, 溫句式同VOCAB.應該quiz都冇問題. 不過最怕quiz係冇範圍.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 22:10

不過有時情願佢唔通知quiz, 唔駛同阿女溫. 好似數測, 由得佢 .
作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 22:32     標題: 回復 4# QOOGIRLZOE 的帖子

作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 22:35     標題: 回復 10# MYCUTEBABE 的帖子

作者: babybabymickey    時間: 11-9-27 22:37     標題: 回復 7# mvbb2009 的帖子

作者: klkkchan88    時間: 11-9-27 22:39

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-27 22:04 發表

1d班真係寫手冊10月3日dict  + quiz. 不過無講quiz咩
作者: klkkchan88    時間: 11-9-27 22:40

原帖由 QOOGIRLZOE 於 11-9-27 22:04 發表

1d班真係寫手冊10月3日dict  + quiz. 不過無講quiz咩
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 22:42     標題: 回復 2# babybabymickey 的帖子

babybabymickey,

我始終唔太明, 今日阿女拿回來有3樣. 第一樣係宗教填色比賽, 第2樣係圖書科工作紙, 第3樣係圖畫簿(阿女話係圖書課用的). 宗教係唔係明天要交? 阿女都填左顏色, 我會比佢帶. 圖書科工作紙係咪10月3日交呀, 圖畫簿果本10月6日交嗎?我攪極都唔明.
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-27 22:45     標題: 回復 10# QOOGIRLZOE 的帖子

你解答埋我問題啦, 我都有此問題呀.
作者: klkkchan88    時間: 11-9-27 22:50     標題: 回復 84# ANNAFRIEND 的帖子

點解我地1d班咩都冇既,我地淨係得宗教填色比賽堝,其他1d班媽咪有冇呀
作者: wongkaka    時間: 11-9-27 22:55

亞女10點15分瞓左, 開學日太多生字, 佢記唔哂!!
小妹妹們明天加油呀!!!!
作者: klkkchan88    時間: 11-9-27 22:58

原帖由 wongkaka 於 11-9-27 22:55 發表
亞女10點15分瞓左, 開學日太多生字, 佢記唔哂!!
小妹妹們明天加油呀!!!!

我個月溫兩溫就哭,話唔駛默,又要佢讀
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 23:41

萬事起頭難,努力呀各位!
原帖由 klkkchan88 於 11-9-27 22:58 發表

我個月溫兩溫就哭,話唔駛默,又要佢讀

作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-27 23:44

你沒有引文我5知你想知咩呀!
原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-27 22:45 發表
你解答埋我問題啦, 我都有此問題呀.

作者: wongkaka    時間: 11-9-28 02:04

無論成績到時如何, 各位媽媽爸爸唔好話佢地, 要給佢地鼓勵!!!!! 否則會嘛怕左佢地呀!!!!
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-28 09:37

我已問左1D班mami, 佢話其實中英數都已經quiz過了, 不是第一次喎! 所以1C班可以放心, 5駛驚煮到黎就吃吧!
他們中文已經教好3課了, 我們好像未, 有d覺我地進度比較慢, 大家放假就要預習定課文了, 好令小孩有心理準備!

原帖由 klkkchan88 於 11-9-27 22:40 發表

作者: klkkchan88    時間: 11-9-28 10:35

下,原來1d 班已經quiz左中英數啦,我凈係得數學炸
作者: ANNAFRIEND    時間: 11-9-28 11:49

原帖由 klkkchan88 於 11-9-28 10:35 發表
下,原來1d 班已經quiz左中英數啦,我凈係得數學炸

英文Quiz係咪圍繞people around us呢?
作者: klkkchan88    時間: 11-9-28 12:26

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-28 11:49 發表

唔知呀,等我家長曰問下老師
作者: QOOGIRLZOE    時間: 11-9-28 13:45

不知, 是沒有講的, 所以大家要多看多讀多睇

原帖由 ANNAFRIEND 於 11-9-28 11:49 發表

作者: wongkaka    時間: 11-9-28 15:07

亞女今日返黎話佢默書唔記得一個字, 我都好滿足了
今日放學陪佢買ice-cream, 獎勵佢數學quiz 100mark同埋今日默書都叻叻
昨天欠交左mini book, ohhhhhhhh my god

今日1c家課 :
中文 : 詞(一,12)5行, 改詞  改作(二) p.30-31
英文 : ws(3) corr  ple p.11
數學 : 書p.4  堂冊p.2, 1上b書p.4-9
常識 : 作(3)  改習作
上課時間表貼在最後藍色頁
簽通19
有每日一篇戶口
作者: emilycsp    時間: 11-9-28 16:08     標題: 回復 97# wongkaka 的帖子

請問家長有冇收到每日一篇嘅戶囗密碼?另外,數學:書p.4係未等如1上B書p.4-9?
作者: mvbb2009    時間: 11-9-28 16:15

每日一篇戶口有收到呀, 阿女話貼左係手冊P.76, 你CHECK 吓有無?

另外我女都係話只做上1B書P.4-9, 無提書P.4 WOR... 佢仲話老師話左幾個小朋友, 叫唔好再帶上1A書返學校啦...

所以我估上1A書 P. 4係唔需要做的.

如有錯請更正.

原帖由 emilycsp 於 11-9-28 16:08 發表
請問家長有冇收到每日一篇嘅戶囗密碼?另外,數學:書p.4係未等如1上B書p.4-9?

作者: emilycsp    時間: 11-9-28 16:25

謝謝你的幫忙!亞女無返學,所以冇比手冊老師呀!今天無默書,老師話無補默,分數係平曰默書次數嘅平均分呀!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5