教育王國

標題: KTS vs. SFA [打印本頁]

作者: leekitha    時間: 11-9-26 13:55     標題: KTS vs. SFA

兩間面試日期和時間一樣, 又講明唔可以改, 放棄邊間好? HELP!!!!!
作者: 小曳人    時間: 11-9-26 14:06

無話邊間好d,只有邊間適合你同你小朋友多d

如果係我:我自己鍾意KTS,我先生鍾意SFA,不過~我相信SFA啱我個仔多d
作者: yiptszman10    時間: 11-9-26 14:14

是否真的不可以改 interview time......
作者: MaiGao    時間: 11-9-26 15:31

我打過去KTS問
佢地話除非有公開考試或者表演,否則不鼓勵更改面試時間
但家長若認為有必要,可以在網頁上下載更改面試時間表格,再傳真到學校,校長會作考慮。成功更改的考生,會在十月四日前收到通知。
作者: Yanamami    時間: 11-9-26 15:50     標題: 回復 1# MaiGao 的帖子

如果有4~500人改時間都會幾亂.....
作者: MaiGao    時間: 11-9-26 15:55

原帖由 Yanamami 於 11-9-26 15:50 發表
如果有4~500人改時間都會幾亂.....

我打去本身想同朋友對調
因為我想要10月8日,唔想學校請假
而朋友10月8日又撞晒期

咁見無乜野做,雖然知道都唔得,但係都打去問問囉
作者: mimics218    時間: 11-9-26 17:09

作者: woodst    時間: 11-9-28 13:14

作者: BB成長期    時間: 11-9-28 13:47     標題: 回復 5# MaiGao 的帖子

作者: share123    時間: 11-9-28 14:12     標題: 回復 1# leekitha 的帖子

兩間派位成績都差不多,但KTS個網好d,同埋KTS個校園舒服好多
作者: share123    時間: 11-9-28 14:13     標題: 回復 9# BB成長期 的帖子

有,見家長為主
作者: joeyxlma    時間: 11-9-28 18:20

SFA 出名d, 好似話入band 1 中學的比率几乎是(除一些傳統名名名名校之外)全港之冠, 比九龍塘宣道仲好!
作者: 小白熊    時間: 11-9-28 20:11

上 SFA 網已經有2010-2011之升中結果。想知有幾多升Band 1英中,上去睇o下就知。
作者: cpcog    時間: 11-9-28 21:34

For me, I like KTS. The campus is lovely.
SFA gives me a feeling that it is much more traditional.

So it depends on which type of school you would prefer.
作者: kls12    時間: 11-9-28 21:46

原帖由 joeyxlma 於 11-9-28 18:20 發表
SFA 出名d, 好似話入band 1 中學的比率几乎是(除一些傳統名名名名校之外)全港之冠, 比九龍塘宣道仲好!

SFA升中成績比宣小好?怎會有這個結論?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5