教育王國

標題: 馬鞍山靈糧-- 幾時會通知面試結果? [打印本頁]

作者: ox10    時間: 11-11-4 18:13     標題: 馬鞍山靈糧-- 幾時會通知面試結果?

有無人知道幾時會通知收唔收 / waiting?
作者: 41009022009    時間: 11-11-4 23:10

12月中或之前email通知...
作者: titanlow    時間: 11-11-5 22:53

11月內肯定有結果...
作者: sn622    時間: 11-11-7 11:39

佢話in完兩星期內有通知, 得唔得都會收到信.
你小朋友in成點? 我覺得佢地好考EQ囉, 等到小朋友唔耐煩...
作者: cfbb    時間: 11-11-7 12:25

原帖由 sn622 於 11-11-7 11:39 發表
佢話in完兩星期內有通知, 得唔得都會收到信.
你小朋友in成點? 我覺得佢地好考EQ囉, 等到小朋友唔耐煩...

都覺,佢唱歌環節真係比較長,但又體現到D老師真係好有耐性/愛心,我小朋友果日表現比起之前果D真係好好多,雖然都有離開坐位一陣,但好快自己又坐返原位,校長仲話佢似2歲多(係細B,2歲未到)
作者: edmondsara1128    時間: 11-11-8 00:21

直情考耐性啦!又睇video又不停重覆唱歌!d小朋友邊有咁好心機!但連正副校長都逐個小朋友見,非常認真!
作者: manman3844    時間: 11-11-8 17:18

真係好浪費時間...邊有咁好耐性
作者: looklookkitty    時間: 11-11-8 21:13

不過我同我女女去完..我就感覺好似唔係咁好...佢地間野好似好細咁..可能我去過合一見到人地咁大.....好似大0的小朋友活動地方大0的..對小朋友都好D...而且係咁唱唱唱....我都唔知佢地係點收生....好像冇人睇到小朋友個0的表現咁....只係有1小PART有個MISS睇小朋!同佢玩...不過我女女好怕羞....完全冇理過MISS...我諗要收佢都好難..><
作者: titanlow    時間: 11-11-9 10:02

原帖由 looklookkitty 於 11-11-8 21:13 發表
不過我同我女女去完..我就感覺好似唔係咁好...佢地間野好似好細咁..可能我去過合一見到人地咁大.....好似大0的小朋友活動地方大0的..對小朋友都好D...而且係咁唱唱唱....我都唔知佢地係點收生....好像冇人睇到小朋友 ...

咪就係o係唱歌時間睇你個細路跟唔跟住唱, 活唔活潑囉, 仲有會唔會同校長講bye bye囉...我囡都係一d反應都無, 佢完全唔知你班人係度做咩...所以我個人覺得靈糧係偏向收d 好outgoing o既大b(起碼大膽少少)
作者: babyfunny0816    時間: 11-11-9 11:11

我囡咪又係, MISS一路唱歌叫小朋友拍手, 個個都拍係佢唔拍, 走又唔同校長BYE BYE, 連老師俾個印仔佢, 佢都掉返落台, 串到死 所以阿囡啲印象分實扣晒啦
作者: cfbb    時間: 11-11-9 11:38

原帖由 babyfunny0816 於 11-11-9 11:11 發表
我囡咪又係, MISS一路唱歌叫小朋友拍手, 個個都拍係佢唔拍, 走又唔同校長BYE BYE, 連老師俾個印仔佢, 佢都掉返落台, 串到死 所以阿囡啲印象分實扣晒啦 ...

小朋友真係好難捉摸,好睇佢果日心情,我地作為家長對於佢任何表現都唔好怪罪於佢,就算唔符合理想都要係in完讚佢,因為佢地只係一個比bb大小小的小朋友
作者: 123onebaby    時間: 11-11-9 23:03

作者: manman3844    時間: 11-11-10 20:06

當然唔怪得小朋友...其實係睇佢地心情同埋環境,我地in3:10..其實平時呢個時間佢都係午睡都唔緊要,早d瞓囉...我見佢答問題完全無問題,老師都讚佢識得多,只係要坐定定聽歌就聽得唔耐煩(或者因為所有歌都未聽過啦....)其實如果佢地可以將唱歌時間縮短就會好好多...而家我都唔抱太大期望,因為太多人報名!!
作者: vvvir    時間: 11-11-10 20:34

原帖由 manman3844 於 11-11-10 20:06 發表
當然唔怪得小朋友...其實係睇佢地心情同埋環境,我地in3:10..其實平時呢個時間佢都係午睡都唔緊要,早d瞓囉...我見佢答問題完全無問題,老師都讚佢識得多,只係要坐定定聽歌就聽得唔耐煩(或者因為所有歌都未聽過啦....) ...

我地嗰日唱歌時間,隔離嗰位小朋友(應該係大B)一開始就要爸爸抱
全程都係,又係度小嘈
過程中我個女一直叫佢sit sit ar
但都無用.......
最後我地同其他小朋友都有被影響到
我個女行左出去,不過又自己坐返
唉...................
佢地唱歌時間真的太耐喇
作者: kinder17    時間: 11-11-11 16:23

今日收到email 結果啦!!
作者: 123onebaby    時間: 11-11-11 16:33

作者: Sosiusiu    時間: 11-11-11 16:38

我都收到email結果啦...am class
作者: 123onebaby    時間: 11-11-11 16:42

作者: cfbb    時間: 11-11-11 17:13

原帖由 Sosiusiu 於 11-11-11 16:38 發表
我都收到email結果啦...am class

我未收到喎?
作者: 貝拉    時間: 11-11-11 17:15

我都收到通知啦! 上午班.
作者: cfbb    時間: 11-11-11 17:17

原帖由 貝拉 於 11-11-11 17:15 發表
我都收到通知啦! 上午班.

請問你地係幾時in?
作者: 貝拉    時間: 11-11-11 17:19

4/11 早上
作者: cfbb    時間: 11-11-11 17:21

原帖由 貝拉 於 11-11-11 17:19 發表
4/11 早上

明白,我地係下午,唔知係咪唔收冇email收?
作者: sariabb    時間: 11-11-11 17:28

I ALSO GOT THE PM OFFER, NY DAUGTHER WAS BORN IN AUG!
作者: whalebone    時間: 11-11-11 17:43

未收到........ 緊張
作者: 123onebaby    時間: 11-11-11 18:35

作者: rachel1224    時間: 11-11-11 18:54

我囡係下午最後in的一組,收了pm class~
作者: hybwong    時間: 11-11-11 21:21

What date is deadline for seat reservation?
作者: vvvir    時間: 11-11-11 22:02

原帖由 rachel1224 於 11-11-11 18:54 發表
我囡係下午最後in的一組,收了pm class~

馬鞍山喎
咁快咩?我琴日打去問
佢地話11月尾前先有喎
作者: PFRC    時間: 11-11-12 00:19

我未收到通知吖!好緊張吖。。。希望明天一早便收到啦
作者: vvvir    時間: 11-11-12 00:32

原帖由 PFRC 於 11-11-12 00:19 發表
我未收到通知吖!好緊張吖。。。希望明天一早便收到啦

我都係呀
不停check email
作者: edmondsara1128    時間: 11-11-12 00:40

我都未收到呀!請問有冇媽媽係11月5號in 而又已經收到通知架?
作者: PFRC    時間: 11-11-12 01:03     標題: 回覆 31# vvvir 的文章

我都係,check完又check,睇嚟睇去都唔見,仲以為自己眼花睇唔到.
作者: PFRC    時間: 11-11-12 01:04

我係in 4/11下晝,唔知有冇這個時間in的又收到通知吖?
作者: vvvir    時間: 11-11-12 01:22

原帖由 PFRC 於 11-11-12 01:04 發表
我係in 4/11下晝,唔知有冇這個時間in的又收到通知吖?

我係4號12:20
希望大家都中做同學仔
作者: Sosiusiu    時間: 11-11-12 02:32

我囝係見4號下午, 2月大仔收左讀am...
作者: manman3844    時間: 11-11-12 10:40

我都係4/11in仲未收到e-mail....不過佢係細仔
作者: PFRC    時間: 11-11-12 14:43

仲未收到e-mail吖!唉。。。唔通要等到星期一?今日有冇家長收到e-mail 架?
作者: vvvir    時間: 11-11-12 14:54

原帖由 manman3844 於 11-11-12 10:40 發表
我都係4/11in仲未收到e-mail....不過佢係細仔

我地都係細b..
作者: vvvir    時間: 11-11-12 14:55

原帖由 PFRC 於 11-11-12 14:43 發表
仲未收到e-mail吖!唉。。。唔通要等到星期一?今日有冇家長收到e-mail 架?

咁樣好煩
點解唔一齊發消息
作者: cfbb    時間: 11-11-12 17:04

原帖由 vvvir 於 11-11-12 14:54 發表

我地都係細b..

我果個係超細b,仲未有消息
作者: titanlow    時間: 11-11-12 23:09

其實去年都是這樣, 收的會先收到通知, 唔收o既會遲點才收到email, 有d可能係收完留位費後先收到通知, 可能係有人不交費啦, 佢無直接通知你係咪waiting, 反而係問你想唔想waiting! btw, 如果有報合一堂, 都係呢兩, 三日收到信, 因為19號就俾留位費了!
作者: vvvir    時間: 11-11-12 23:12

原帖由 titanlow 於 11-11-12 23:09 發表
其實去年都是這樣, 收的會先收到通知, 唔收o既會遲點才收到email, 有d可能係收完留位費後先收到通知, 可能係有人不交費啦, 佢無直接通知你係咪waiting, 反而係問你想唔想waiting! btw, 如果有報合一堂, 都係呢兩, 三 ...

唉...........甘即係話我地唔收....
作者: 123onebaby    時間: 11-11-12 23:36

作者: manman3844    時間: 11-11-13 10:25

希望大家聽日會有好消息
作者: titanlow    時間: 11-11-13 22:16

原帖由 123onebaby 於 11-11-12 23:36 發表
titanlow ,

妳好, 禁請問妳 1.即星期一唔會有人收到通知係收啦 ? 2.禁waiting 同唔收係唔係兩樣野 ?

你係想問靈糧?去年,當呢度好多人話收到email我都沒有收到, 到我收到時已經係無位收我囡, 不過可以俾我揀是否想waiting, 當時已有合一堂收了, 所以無選擇waiting, 老實, 我覺得自己揀waiting同唔收都...無咩太大分別囉...

不過, 去年好似係有人o係11月底又收到email話收o架, 應該係佢地學校個waiting list上個d而又有人無交留位費囉, 所以你打去學校問出o左email都無用, 佢係分批出o架, 會不停答你'12月前會有通知'...
作者: 123onebaby    時間: 11-11-13 22:41

作者: PFRC    時間: 11-11-14 09:39

唉....咁即係我個囡都唔收啦, 有少少失望,因為佢的表現"我"覺得唔錯的..
作者: titanlow    時間: 11-11-14 09:46

咁一日未收到email, 都講唔定o既

有時我地家長覺得孩子in得唔錯...又未必係人地眼中的好...無得估...平常心就ok啦...

去年, 我為了10月尾出世的女有書讀, 我主動request只揀pm班o忝...一來少d人爭, 二來師生比例好一點, 等佢得到多d attention, 所以佢都有合一堂正取pm位同埋沙田平福waiting 第8...
作者: cfbb    時間: 11-11-14 09:49

原帖由 PFRC 於 11-11-14 09:39 發表
唉....咁即係我個囡都唔收啦, 有少少失望,因為佢的表現"我"覺得唔錯的..

唉,咁即係都唔收我小朋友啦,咁我真係唔知佢地以咩嘢標準去收生,因我小朋友果日表現連果位校長都讚,唔通真係唔收細B,?咁佢地應該好似培正咁寫明,好等我地D家長唔需要陪佢做大龍鳳
作者: titanlow    時間: 11-11-14 10:38

原帖由 cfbb 於 11-11-14 09:49 發表

唉,咁即係都唔收我小朋友啦,咁我真係唔知佢地以咩嘢標準去收生,因我小朋友果日表現連果位校長都讚,唔通真係唔收細B,?咁佢地應該好似培正咁寫明,好等我地D家長唔需要陪佢做大龍鳳 ...

咁佢又唔係唔收細b個喎, 我有朋友個細b去年都入到, 不過係pm囉...你唔需要諗佢憑咩去揀, 因為真係唔到你估, 唔駛覺得自己唔抵o架, 呢個遊戲從來都係唔到你控制啦...

去年, 我朋友個5月大b去考合一堂, 直情係收reject letter, 佢話個仔咩都做得o岩o架...不過我囡讀o左後我又明點解佢個仔唔得...因為每間學校都係傾向收某一類o既學生, 唔單止睇能力o架, 仲會睇埋性格...
作者: cfbb    時間: 11-11-14 10:42

原帖由 titanlow 於 11-11-14 10:38 發表

咁佢又唔係唔收細b個喎, 我有朋友個細b去年都入到, 不過係pm囉...你唔需要諗佢憑咩去揀, 因為真係唔到你估, 唔駛覺得自己唔抵o架, 呢個遊戲從來都係唔到你控制啦...

去年, 我朋友個5月大b去考合一堂, 直情係收rej ...

是嗎?真係會收細b嗎?請問有細b的家長有冇收到offer?或者是吧,我b因為比較好動,所以唔係佢地杯茶
作者: catmaymak    時間: 11-11-14 15:04

我都無通知.... 可能都唔收 la~~
校長有同我仔講.. "下次" 再來玩過啦.....
仲以為會得tim ~~
作者: 123onebaby    時間: 11-11-14 15:08

作者: catmaymak    時間: 11-11-14 15:10

9月B ~~ 都唔知算大定細..
作者: annaping_2011    時間: 11-11-14 16:05

我啊, 我啊, 上午班,上个星期五收到通知的啊!

原帖由 edmondsara1128 於 11-11-11 16:40 發表
我都未收到呀!請問有冇媽媽係11月5號in 而又已經收到通知架?

作者: cfbb    時間: 11-11-14 16:20

原帖由 catmaymak 於 11-11-14 15:04 發表
我都無通知.... 可能都唔收 la~~
校長有同我仔講.. "下次" 再來玩過啦.....
仲以為會得tim ~~

美麗的謊言,我地可能都誤會咗佢意思
作者: cfbb    時間: 11-11-14 16:21

原帖由 annaping_2011 於 11-11-14 16:05 發表
我啊, 我啊, 上午班,上个星期五收到通知的啊!

係咪大B?
作者: 123onebaby    時間: 11-11-14 16:22

作者: catmaymak    時間: 11-11-14 16:32

原帖由 cfbb 於 11-11-14 16:20 發表

美麗的謊言,我地可能都誤會咗佢意思

可能係... 下次係去玩.. 並唔係叫我返學呀..
作者: manman3844    時間: 11-11-14 17:15

今日有無人收到OFFER??我個係10月細B...仲未有E-MAIL...
作者: annaping_2011    時間: 11-11-14 17:46

6月末,算不大不小吧.

收到通知还有点意外,因为女都没有回答老师的问题,挂住玩,还周围走.
原帖由 cfbb 於 11-11-14 08:21 發表

係咪大B?

作者: vvvir    時間: 11-11-14 17:52

原帖由 annaping_2011 於 11-11-14 17:46 發表
6月末,算不大不小吧.

收到通知还有点意外,因为女都没有回答老师的问题,挂住玩,还周围走.

所以佢地真係偏愛大B
作者: BBChan1006    時間: 11-11-14 23:47

我個女現讀K2, 她是10月B, 第一次已收為上午班,我想要是小朋友當天的表現去作為收生標準。
作者: duckqqqqq    時間: 11-11-15 00:35

女女都等緊收唔收入!!未有通知!!
作者: cfbb    時間: 11-11-15 09:54

原帖由 annaping_2011 於 11-11-14 17:46 發表
6月末,算不大不小吧.

sorry,恕我坦白,若是我都會意外,相反做足的細b可沒有這樣的機會
作者: cfbb    時間: 11-11-15 09:55

原帖由 BBChan1006 於 11-11-14 23:47 發表
我個女現讀K2, 她是10月B, 第一次已收為上午班,我想要是小朋友當天的表現去作為收生標準。

可惜往年已不及如今的競爭烈激烈
作者: TOKIN    時間: 11-11-15 12:33

原帖由 vvvir 於 11-11-14 17:52 發表

所以佢地真係偏愛大B

My son is studying in K1 this year.
He is Dec-2008.
作者: my17223    時間: 11-11-15 13:32

我4/11 in 4:30, 收了下午班...
而家想轉上午班, 唔知可唔可以send email or 寫信要求呢?
作者: jaca    時間: 11-11-16 09:42

仲未知result
作者: manman3844    時間: 11-11-16 11:11

最快要等到下星期一先再有result,因為第一批收到通常一星期內交留位費,要等剩無人交先會再通知第二批
作者: TOKIN    時間: 11-11-16 14:41

原帖由 my17223 於 11-11-15 13:32 發表
我4/11 in 4:30, 收了下午班...
而家想轉上午班, 唔知可唔可以send email or 寫信要求呢?

Congratulation !
You better to ask for the school how to apply as soon as possible.
作者: FYCM    時間: 11-11-17 09:14

上星期都收咗仔仔入AM class,超開心
作者: edmondsara1128    時間: 11-11-18 00:24

你個仔係咪都係大仔呀?
作者: chloeman0415    時間: 11-11-18 12:22

真係唔知呢間學校既收生準則係邊? 根本都唔知有無人留意到小朋友既表現!?唱歌時間又長, 老師又忙, 校長又唔係好留心!
作者: FYCM    時間: 11-11-18 15:59

edmondsara1128: 係唔大唔細果種...
作者: cfbb    時間: 11-11-18 16:21     標題: 回復 1# FYCM 的帖子

總之呢度有出聲的細bMAMI冇人被有錄取的
作者: win125ho@yahoo    時間: 11-11-18 16:57

我個仔係十月B被錄取pm
作者: manman3844    時間: 11-11-18 17:09

終於收到通知...但係做後備生...有D失望,但都叫仲有希望,佢話可以WAITING 2/12前再寄信通知有無位收
作者: cfbb    時間: 11-11-18 17:16     標題: 回復 1# manman3844 的帖子

我都收到,就算等到有通知應該都只能係pm班
作者: cfbb    時間: 11-11-18 17:18

原帖由 win125ho@yahoo 於 11-11-18 16:57 發表
我個仔係十月B被錄取咗pm班

你果個都算叫細b,但我地d12月超細b,應該全軍覆沒,對嗎?
作者: manman3844    時間: 11-11-18 17:21     標題: 回復 80# cfbb 的帖子

其實係咪唔會有人收REJECT信呢??收都係PM班..我都相信會係...
作者: vvvir    時間: 11-11-18 17:37     標題: 回復 4# manman3844 的帖子

我地都收到備取信
但封信係話12/2前要回覆要唔要輪候
唔係12/2前通知你有無位呀
作者: manman3844    時間: 11-11-18 17:41     標題: 回復 83# vvvir 的帖子

SORRY...剛剛睇到
作者: PFRC    時間: 11-11-18 17:46

我都剛收到e-mail話係備取生啦....   都好...總算了結一件心事....
作者: 123onebaby    時間: 11-11-18 19:06     標題: 回復 1# PFRC 的帖子

作者: may827    時間: 11-11-18 21:01     標題: 回復 86# 123onebaby 的帖子

我個仔都係備取生,不過我預左唔得,因面試最後關頭衰左!!一見到副校阿仔即時尖叫趴地,唔知係唔係唔鐘意個副校
作者: whalebone    時間: 11-11-18 23:17

備取生 too.... 唔輪候 lur.....
作者: 123onebaby    時間: 11-11-18 23:35     標題: 回復 1# whalebone 的帖子

作者: edmondsara1128    時間: 11-11-18 23:55

我都係備取生...
其實係咪冇reject 架......
作者: catmaymak    時間: 11-11-19 13:19

我都係後備... 唔通細仔表現有幾好都唔會要???
我仔表現真係好好9月b... 校長叫佢下次再來...一樣後備...
亦可能我只堅持要 a.m. 班....
算啦.. 唔收咪原校上 k1 law ~~ 只係唔明...點解間間都話要收大仔... E+ 8月出世可能都叫細仔

作者: cfbb    時間: 11-11-21 09:56     標題: 回復 1# catmaymak 的帖子

我都曾經搜集過資料顯示,佢地唔like收細b,所以係交表之前特意打電話去confirmed,點知果位老師即刻答我話唔會,我至交表,但如今出現的如果另我.......不過算了,已成過去式,不過若我b出年再申請一定唔會考慮呢間,因為表面只會講漂亮說話的校長都是如此,何況我b出年已變大b,有機會去選學校
作者: Lqueenie    時間: 11-11-21 10:40

我相信唔會 ge ~ 佢其他分校都有好多 9 月後出世的小朋友, 只係細b同大b 一齊in, 正常都偏向收大b啦, 尤其係多人報的學校

原帖由 cfbb 於 11-11-21 09:56 發表
我都曾經搜集過資料顯示,佢地唔like收細b,所以係交表之前特意打電話去confirmed,點知果位老師即刻答我話唔會,我至交表,但如今出現的如果另我.......不過算了,已成過去式,不過若我b出年再申請一定唔會考慮呢間,因為表 ...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5