教育王國

標題: 崇真 - 第一輪結果 [打印本頁]

作者: charlotte2008    時間: 11-11-8 17:19     標題: 崇真 - 第一輪結果

I've just got the result letter regarding to the 1st round interview of Eng / PTH stream.

I am so unhappy to note that the letter mentioned sth like "your child has performed very well....... we are unable to offer a place to all eligible applicants...... we are unable to offer your child an immediate place ....".

The letter also advised us to call the sch from 17-18, May 2012.....in order to secure the rights to be placed on waiting list.

How's it about ? Can anyone (esp current parents of TT hv similar experience before) tell me what I can do at the moment ? or simply waiting till May 2012 ??
作者: YumYummy    時間: 11-11-8 17:21

今日信已派了, 但仍未有信呀!!
真係好緊張呀, 你咁快收到信...?
作者: joanne_ma    時間: 11-11-8 17:32

E???咁快有信啦~~~
作者: 麥兜MaMa    時間: 11-11-8 17:33

原帖由 charlotte2008 於 11-11-8 17:19 發表
I've just got the result letter regarding to the 1st round interview of Eng / PTH stream.

I am so unhappy to note that the letter mentioned sth like "your child has performed very well.... ...

waiting都仲有機會.
1. 有d 唔鐘意/有其它offer 唔留位
2. 個校長講到明留位既有好多都俾full pay先見真章, 因此5月後先真係知道邊d會讀.
作者: charlotte2008    時間: 11-11-8 17:34

郵chop 係07/11 , 可能冇offer果D寄先啦 , 你仲有希望 , 祝你好運上嚟報喜 .

不過 , 我真係好失望 , 阿女係2008年年尾 , 我想佢下年repeat K1 ; daddy係校友 , 且比起其他个小朋友只懂說英文名 , 已很不錯 , 她可以用PTH說出自己名字 , 又識說謝謝 , 英文故事環節雖把sheep看錯dog , 但他很主动 , 又說goodbye teacher , 可能衰咗喺唱歌果part ....唉 !!! 點都好......要振作嚟緊的幾間龍校的面試 ...今个星期六再出戰 !!!

原帖由 YumYummy 於 11-11-8 17:21 發表
今日信已派了, 但仍未有信呀!!
真係好緊張呀, 你咁快收到信...?

作者: 麥兜MaMa    時間: 11-11-8 17:35

charlotte2008 可否share下你地考成點呀?
係咪答哂?
我地第3rd 轉先考,但冇物大志, 收waiting 算嬴, 哈哈.
作者: Syamky    時間: 11-11-8 17:44

而家開始寫求位信, 定時寄下, 以表誠意....5/6 月實有位放出來gar...所以還有機會gar! Good Luck!
作者: charlotte2008    時間: 11-11-8 17:44

請看我剛出的post.

講真 , 我哋个group所有daddy / mummy 都係校友 , 其他小朋友好似好細个咁 , 加上我个女係08年 , 都有D优勢 , 她排隊過班房仲好乖 , 自己双手放喺後面 (因為而家學校有教咁樣排隊) ..... anyway, 可能TT真係鍾意收番有兄弟姐妹讀緊的小朋友啦 !!

原帖由 麥兜MaMa 於 11-11-8 17:35 發表
charlotte2008 可否share下你地考成點呀?
係咪答哂?
我地第3rd 轉先考,但冇物大志, 收waiting 算嬴, 哈哈.

作者: YumYummy    時間: 11-11-8 19:12

Hi charlotte2008,

其實我同你一樣, 囡囡都係08尾b, 但我哋唔係校友, 亦沒有兄弟姐妹係TT讀。睇嚟都.....

你囡囡interview都ok喎, 但沒有offer, 今年競爭好大, 大家繼續努力再戰龍校。

我真係好緊張, 但今日仲未收到result, 希望聽日可以知道結果, 等待真係好漫長呀!

原帖由 charlotte2008 於 11-11-8 17:34 發表
郵chop 係07/11 , 可能冇offer果D寄先啦 , 你仲有希望 , 祝你好運上嚟報喜 .

不過 , 我真係好失望 , 阿女係2008年年尾 , 我想佢下年repeat K1 ; daddy係校友 , 且比起其他个小朋友只懂說英文名 , 已很不錯 , 她可以 ...

作者: babykei    時間: 11-11-8 21:06

作者: cherryird    時間: 11-11-8 21:06

作者: charlotte2008    時間: 11-11-8 21:20

我住沙田.

可能我个application no. 好早 , 所以 , 先出信呱.

多謝各位的安慰 , 但又真係幾down , 需要重整一下心情 , 這真是一場耐力賽 , 同埋真係唔知點解有D人又咁易拿到幾个心仪offers ,  而自己就......
作者: ong84    時間: 11-11-8 21:31

放鬆吧,同路人,但我都好緊張,想必要收拾心情再戰,加油。

作者: 高齡牛師奶    時間: 11-11-8 22:19

我都同你一樣 -->>> 衰左 !!!

waiting list. ~~~

都係叫我 2012年5月call 去問

ps : 哥哥讀緊TT架喇 ~~~ 証明係無 Granted 啦 !

原帖由 charlotte2008 於 11-11-8 17:19 發表

I am so unhappy to note that the letter mentioned sth like "your child has performed very well.... ...

作者: charlotte2008    時間: 11-11-8 22:43

你地報英普班定係中英文班呀 ?
大家一齊加油吧 !!

原帖由 高齡牛師奶 於 11-11-8 22:19 發表
我都同你一樣 -->>> 衰左 !!!

waiting list. ~~~

都係叫我 2012年5月call 去問

ps : 哥哥讀緊TT架喇 ~~~ 証明係無 Granted 啦 !

作者: 高齡牛師奶    時間: 11-11-8 22:56

....英普....唉....頭痛呀...

原帖由 charlotte2008 於 11-11-8 22:43 發表
你地報英普班定係中英文班呀 ?
大家一齊加油吧 !!

作者: BBG1    時間: 11-11-8 23:00

好似今日收到的是waiting呢!waiting都不是太多呢!
作者: BBG1    時間: 11-11-8 23:07

睇大家的post,好似今日收信係英普+waiting+校友及有兄姐讀緊的呢!

作者: shirleylee_0514    時間: 11-11-8 23:55     標題: 回覆 5# 高齡牛師奶 的文章

請問哥哥係讀緊TT的咩班?
作者: cheamuimui    時間: 11-11-9 00:04

有無報英粵班有offer呢?同埋係咪得收同埋waiting list 的信?係咪無reject的信架?
作者: ILOVEBEAN    時間: 11-11-9 00:08

We got the acceptance letter for IKI today. :loveliness: We are not the old girls/boys nor having the religion. Just LUCK be granted.
作者: mh1001b    時間: 11-11-9 00:53

原帖由 ILOVEBEAN 於 11-11-9 00:08 發表
We got the acceptance letter for IKI today. :loveliness: We are not the old girls/boys nor having the religion. Just LUCK be granted.

恭喜晒!!!
我仲等緊...
作者: eebabyma    時間: 11-11-9 01:32

我都仲未收到信, 好心急呀, 不過WAITING都有機呀, 我朋友仔仔上年WAITING, 到6,7月CALL佢有位仲要係AM, 所以唔好灰心.
作者: ILOVEBEAN    時間: 11-11-9 01:37

Thank you ! I hope you get the good news soon.
Just read through the posts from silvia_ng those are real useful.
原帖由 mh1001b 於 11-11-9 00:53 發表

恭喜晒!!!
我仲等緊...

作者: lutang    時間: 11-11-9 08:37

charlotte 2008:

觀乎你既小朋友表現都唔錯喎,又係校友,其實收既機會應該好大喎,可能英普班真係太多人爭喇,不過唔好灰心,希望在明天嘛!
我個小朋友表現一般,單對單問題會識答你,但唱歌同講故事就睇多過答囉,所以我都唔寄予厚望,睇吓今日會唔會收到信啦!
作者: 2Fats    時間: 11-11-9 08:48

我地尋晚都收到IK1 offer嘞
我地都唔係校友/無兄姊關係.

作者: 2Fats    時間: 11-11-9 08:53

Waiting嘅朋友唔好擔心啦, 遲D實有人放位出黎架.
作者: whychan777    時間: 11-11-9 08:54

原帖由 ILOVEBEAN 於 11-11-9 00:08 發表

作者: whychan777    時間: 11-11-9 08:55

原帖由 2Fats 於 11-11-9 08:48 發表
我地都唔係校友/old students.

作者: cherryird    時間: 11-11-9 09:03

作者: 2Fats    時間: 11-11-9 09:05

下星期二/三交留位費.  

可能到時有人唔交又會有多D位出番黎呢.

不過我會交架.

原帖由 cherryird 於 11-11-9 09:03 發表

恭喜晒, 請問封信有無講幾時要交留位費呀?

作者: cherryird    時間: 11-11-9 09:06

作者: karen0128    時間: 11-11-9 09:11

恭喜晒~~咁有無兄姊已在TT就讀呢?
好緊張....好緊張呀!! 我仲未收到啊!
作者: ksorange    時間: 11-11-9 09:11

今晚放工立即返屋企睇信箱 好緊張呢
不過晞晞係細仔 又唔出聲 應該冇機會
不過都緊張睇下有冇奇跡出現
作者: 2Fats    時間: 11-11-9 09:14

sorry, 重覆打咗.

我地無兄姊喺度讀架.

原帖由 karen0128 於 11-11-9 09:11 發表

恭喜晒~~咁有無兄姊已在TT就讀呢?
好緊張....好緊張呀!! 我仲未收到啊!

作者: 傻太    時間: 11-11-9 09:17

congrat..

尋晚good luck完你真係有luck...

我都唔知收到未, d信寄去阿媽度, 兩老又唔識英文...

想問acceptance係厚定薄, reject/waiting又係厚定薄???
作者: 2Fats    時間: 11-11-9 09:23

封acceptance都係得一頁紙架咋. 所以尋晚初初一睇就好沮喪, 點知一開又見到好多字喺裡面, 再仔細睇原來係offer同交留位費時間.

我估尋日係國際班出result先.

你都good luck呀.

原帖由 傻太 於 11-11-9 09:17 發表

congrat..

尋晚good luck完你真係有luck...

我都唔知收到未, d信寄去阿媽度, 兩老又唔識英文...

想問acceptance係厚定薄, reject/waiting又係厚定薄??? ...

作者: joanne_ma    時間: 11-11-9 09:24

恭喜收到信既小朋友和家長AR~~

我都好緊張AR~~~
作者: CTCW    時間: 11-11-9 09:30

不如係到 good luck 吓大家 , 又 good luck 吓自己(諗吓都好)

(平常心變得緊張心呀)
作者: 高齡牛師奶    時間: 11-11-9 09:32

2Fats

我估所有人都一定會係 first round交留位費

不過...我都抱希望..希望下年5月有人放返位.之後又會輪返到我啦 ~~~

原帖由 2Fats 於 11-11-9 09:05 發表
下星期二/三交留位費.  

不過我會交架.

作者: YumYummy    時間: 11-11-9 09:35

恭喜哂有offer嘅小朋友呀!  

另外, 有waiting嘅家長都要加油呀, 相信好大機會會wait到的!!  

未收到信嘅 (包括我自己), 等待今天的結果!  
作者: sunsunsandy    時間: 11-11-9 10:12

恭喜晒有OFFER的小朋友。

我見第3round,仲未收到信,好緊張。囡囡果日表現唔錯gar,希望成功啦!
作者: charlotte2008    時間: 11-11-9 10:17

Thx.

我都同意 , 我諗如果單對單問我个女會表現好些 , 佢全英對答都可以 , 而普通話問佢性別 、姓名 、年齡....又甚至水果.动物名稱都會識 , 不過 , 唱歌跳舞果part就真係齋睇 , 佢平時就最鍾意唱歌跳舞 . 唔知佢點解無follow到 , 可能睇得太入神.

你報中英文班 ? 機會應較大 , 祝你有好消息上嚟報喜.

原帖由 lutang 於 11-11-9 08:37 發表
charlotte 2008:

觀乎你既小朋友表現都唔錯喎,又係校友,其實收既機會應該好大喎,可能英普班真係太多人爭喇,不過唔好灰心,希望在明天嘛!
我個小朋友表現一般,單對單問題會識答你,但唱歌同講故事就睇多過答囉,所以我 ...

作者: bbchoi    時間: 11-11-9 10:27

好開心見到咁多人有offer!

我仲未收到信呀, 希望唔會係reject 啦, waiting 都好 ar!
作者: youwant888    時間: 11-11-9 13:13

今日已派信, 但未有...
作者: 2Fats    時間: 11-11-9 13:20

中英一共有6班(上下各3), 機會應該大個英普(只得3班pm).

原帖由 charlotte2008 於 11-11-9 10:17 發表
Thx.

我都同意 , 我諗如果單對單問我个女會表現好些 , 佢全英對答都可以 , 而普通話問佢性別 、姓名 、年齡....又甚至水果.动物名稱都會識 , 不過 , 唱歌跳舞果part就真係齋睇 , 佢平時就最鍾意唱歌跳舞 . 唔知佢 ...

作者: ksorange    時間: 11-11-9 14:26

係咪IK收信先呢
唔見英中有人收信
作者: bor_bor    時間: 11-11-9 14:30

No letter today
作者: karen0128    時間: 11-11-9 14:39

主流已有人收到offer啦!!
好心急想返屋企開信箱呀!!
作者: YumYummy    時間: 11-11-9 14:41

已派信... 但仍未收到呢!  :(
作者: leung-baby    時間: 11-11-9 14:53

我尋日都收到offer嘞. IK1. 好開心.
作者: bagman    時間: 11-11-9 15:05

吾知如果打電話去問,佢地會吾會答個結果呢?
作者: TWINSCHERRY    時間: 11-11-9 15:06

我都收到主流am offer啦,有家姐讀緊
作者: bagman    時間: 11-11-9 15:10

你地收到Offer的住那一區呢?
作者: mh1001b    時間: 11-11-9 15:23

恭喜晒有offer嘅小朋友同媽媽!!!

今日派左信仲未有, 我好擔心會寄失, 因為之前open day個封信寄失左
作者: 傻太    時間: 11-11-9 15:29

暫時收到信既係咪弟妹reject & 非弟妹accept???
作者: cherryird    時間: 11-11-9 15:37

作者: 傻太    時間: 11-11-9 15:39

係咪無waiting咖??  樓主話要打電話去wait...
作者: WinkyLee    時間: 11-11-9 15:43     標題: 回覆 2# 傻太 的文章

大仔係度畢業,又係校友會;但無留底讀小學;當日interview表現好;net teacher 叫stand up,阿仔第一個起身。估唔收係阿哥無直上。
作者: 傻太    時間: 11-11-9 15:54

原帖由 WinkyLee 於 11-11-9 15:43 發表
大仔係度畢業,又係校友會;但無留底讀小學;當日interview表現好;net teacher 叫stand up,阿仔第一個起身。估唔收係阿哥無直上。

點解無升祟小??  國際班升小可唔可以讀番主流??  國際班考唔考到hk既大學咖..??

尋晚個囝有封信(寄去住鄰座既阿媽度), 但老人家唔識英文, 要今晚先知...但今晚又book左做機要夜番...

不過應該唔收掛, 無兄姊/宗教; in前5分鐘仲訓緊覺, 轉房時係跳過隔離房的...

作者: spaghettishum    時間: 11-11-9 16:02

作者: cherie_baby    時間: 11-11-9 16:14

收到啦,中英AM班,老公是校友.
雖然不是首選,但有個OFFER係手個定都定好多!
Good luck!
作者: 傻太    時間: 11-11-9 16:18

想問收到offer既媽媽in咩時間咖?? 5:30pm??
作者: hangyodon    時間: 11-11-9 16:22

原帖由 spaghettishum 於 11-11-9 16:02 發表
收到了, 中英文AM班
無背景人士: 非校友, 無兄姊, 不同宗教背景

係唔係interview表現好好呀?
thanks
作者: Pigbaby    時間: 11-11-9 16:23

請問收到offer家長們!
你地個B係熱情/主動類型or冷靜/觀察類型?
作者: cherie_baby    時間: 11-11-9 16:27     標題: 回覆 63# 傻太 的文章

10/19 PM6:00
作者: whychan777    時間: 11-11-9 16:29

原帖由 spaghettishum 於 11-11-9 16:02 發表
收到了, 中英文AM班
無背景人士: 非校友, 無兄姊, 不同宗教背景

作者: whychan777    時間: 11-11-9 16:29

原帖由 cherie_baby 於 11-11-9 16:14 發表
收到啦,中英AM班,老公是校友.
雖然不是首選,但有個OFFER係手個定都定好多!
Good luck!

作者: 傻太    時間: 11-11-9 16:31

原帖由 cherie_baby 於 11-11-9 16:27 發表
10/19 PM6:00

咁應該係順no.寄??

不過可能唔多waiting/reject既無上黎講...
作者: cherryird    時間: 11-11-9 16:31

作者: leung-baby    時間: 11-11-9 16:35

我in最後個輪. 7:30pm, 入到去8pm!
我信封係chop 7/11.
作者: leung-baby    時間: 11-11-9 16:38

我B係開朗+主動+跳皮型.....

原帖由 Pigbaby 於 11-11-9 16:23 發表

作者: bor_bor    時間: 11-11-9 17:26

睇嚟主流班今日收唔到信會否機會不大呢? 但我今日下午打去問過話全部信琴日已寄出晒
作者: bor_bor    時間: 11-11-9 17:30

原帖由 leung-baby 於 11-11-9 16:35 發表
我in最後個輪. 7:30pm, 入到去8pm!
我信封係chop 7/1-1.

請問你in 國際定主流班呢?
作者: youwant888    時間: 11-11-9 17:30

唔該洒, 您打電話去問..   

原帖由 bor_bor 於 11-11-9 17:26 發表
睇嚟主流班今日收唔到信會否機會不大呢? 但我今日下午打去問過話全部信琴日已寄出晒

作者: leung-baby    時間: 11-11-9 17:32

國際.

原帖由 bor_bor 於 11-11-9 17:30 發表

請問你in 國際定主流班呢?

作者: janlamxo    時間: 11-11-9 17:38

原帖由 leung-baby 於 11-11-9 17:32 發表
國際.

找都係in 7:30 國際, 未返屋企睇, 好緊張, 希望都收我個女啦
作者: cherie_baby    時間: 11-11-9 17:46

THANKS!

原帖由 whychan777 於 11-11-9 16:29 發表

作者: waffle    時間: 11-11-9 18:57

收到信啦, 連waiting 都無呀
作者: WinkyLee    時間: 11-11-9 19:35

上年有報祟小都收左主流重俾埋留位費.  但最終去左另一間直資所以無留祟真.  

阿仔上年仍係IK3時, 佢另一同學仔個妹也考IK1, 當時老師問家長家姐會留祟小, 當時佢話會, 結果細妹收左而家姐最終也無讀祟小.  

問心, 當日interview同其他家長傾, 我地個group好似全係有關係的, 所以當日的interview都無點in過.  我估我大仔仍在祟小, 細佬一定收.  可能學校都估到細佬第日都唔會留係度所以唔收.  封信都無寫明waiting.  

原帖由 傻太 於 11-11-9 15:54 發表

點解無升祟小??  國際班升小可唔可以讀番主流??  國際班考唔考到hk既大學咖..??

尋晚個囝有封信(寄去住鄰座既阿媽度), 但老人家唔識英文, 要今晚先知...但今晚又book左做機要夜番...

不過應該唔收掛, 無兄 ...

作者: WinkyLee    時間: 11-11-9 19:49

重有真係好想知有無人好似我case, 哥哥或家姐係度讀過但無上到祟小, 而輪到細佬或細妹考而又收到rejected letter????
作者: coco209    時間: 11-11-9 19:50

We got an offer of IK1
作者: spaghettishum    時間: 11-11-9 20:11

作者: beckylai    時間: 11-11-9 20:28

我都收咗信..佢地收咗我個仔讀下午主流班..15日要去交留位費...都好開心呀!  但仍要繼續試其他龍校呀...哇咔咔..
作者: 傻太    時間: 11-11-9 21:21

原帖由 2Fats 於 11-11-9 09:23 發表
封acceptance都係得一頁紙架咋. 所以尋晚初初一睇就好沮喪, 點知一開又見到好多字喺裡面, 再仔細睇原來係offer同交留位費時間.

我估尋日係國際班出result先.

你都good luck呀.

...

真係大家GOOD LUCK,收左國際班。。。(8/11收信)

崇小好嗎??  我轉都係為左小學一/半條龍,個傻仔讀緊LH,仲有個傻妹跟尾(06/11年)。。。

作者: ronniedad    時間: 11-11-9 21:26

恭喜哂有OFFER的家長, 未有的亦無需氣餒, 加油呀!
作者: charlotte2008    時間: 11-11-9 21:58

唔好意思 , 我想問無offer嘅信係咪全部一样 , 有無寫明reject ? 又有無寫明係咪waiting呢 ? 我果封都旡話reject , 但就係話而家比唔到位 , 叫你在下年5月打去登記排waiting呢 ?

咁佢地點排waiting呢 ? 先打先排 ? 咁唔通果日9:00就即打爆電話 , 咁實jam哂打唔通啦 ? 有冇人有經驗係點架 ?

原帖由 WinkyLee 於 11-11-9 19:35 發表
上年有報祟小都收左主流重俾埋留位費.  但最終去左另一間直資所以無留祟真.  

阿仔上年仍係IK3時, 佢另一同學仔個妹也考IK1, 當時老師問家長家姐會留祟小, 當時佢話會, 結果細妹收左而家姐最終也無讀祟小.  

問心, ...

作者: Joyful-Sin    時間: 11-11-9 22:43

收咗讀中英文部am. 好開心!! 可以唔洗報其他, 報咗果D亦唔洗去in. 疊埋心水交留位費!!
作者: ILOVEBEAN    時間: 11-11-9 22:47

We live in Kwun Tong

原帖由 bagman 於 11-11-9 15:10 發表
你地收到Offer的住那一區呢?

作者: ILOVEBEAN    時間: 11-11-9 22:50

Me x 2

原帖由 2Fats 於 11-11-9 09:05 發表
下星期二/三交留位費.  

不過我會交架.

作者: ILOVEBEAN    時間: 11-11-9 22:57

My gal is pretty quite when she's with the people
that does not know well. But she's very outspoken while at home.
原帖由 Pigbaby 於 11-11-9 16:23 發表

作者: yanlee06    時間: 11-11-9 23:09

我都未收到信呀.
作者: joanne_ma    時間: 11-11-9 23:14

我都 未收到信AR~~~

作者: ong84    時間: 11-11-9 23:19     標題: 回覆 88# Joyful-Sin 的文章

恭喜 可以唔洗再去IN好開心YA
(我仲未收到信)
作者: WinkyLee    時間: 11-11-10 00:13

沒有Waiting, 沒有5月.  寫了一大段野說阿仔表現好, 但太多人報未有位.  

明眼一看便知係rejected letter.  真係好失望!!!!!!  細佬當日表現都好好, 又係大b都唔收.  

早知原來祟真係咁樣按排, 唔報名, 唔入校友會.  報時唔寫有兄姐讀可能重有機.  

咁樣收生真係唔公平.  

原帖由 charlotte2008 於 11-11-9 21:58 發表
唔好意思 , 我想問無offer嘅信係咪全部一样 , 有無寫明reject ? 又有無寫明係咪waiting呢 ? 我果封都旡話reject , 但就係話而家比唔到位 , 叫你在下年5月打去登記排waiting呢 ?

咁佢地點排waiting呢 ? 先打先排 ?  ...

作者: Rickylama    時間: 11-11-10 00:13     標題:

作者: purpurchi    時間: 11-11-10 00:56

我都未收到信~ 突然諗,我地既問卷答案會唔會都列入計分一環?
作者: karen0128    時間: 11-11-10 08:45

rejected~~有點不快, 爸爸係校友, 本想如收囝囝去了爸爸學校讀書, 感覺應該不錯! 可惜囝囝與此校無緣囉!

原帖由 WinkyLee 於 11-11-9 19:49 發表
重有真係好想知有無人好似我case, 哥哥或家姐係度讀過但無上到祟小, 而輪到細佬或細妹考而又收到rejected letter????

作者: 傻太    時間: 11-11-10 09:06

原帖由 ILOVEBEAN 於 11-11-9 22:47 發表
We live in Kwun Tong

me too, received on Monday...
作者: 傻太    時間: 11-11-10 09:14

原帖由 purpurchi 於 11-11-10 00:56 發表
我都未收到信~ 突然諗,我地既問卷答案會唔會都列入計分一環?

我估計, 我尋晚叫個囝多謝我, 因為我覺得自己填份問卷填得好...(我自己覺得咋, 亦唔係話其他人填得唔好)

我個囝0902, 開朗, 主動, 唔怕生抱, 不過佢過房時唔係行過去, 係跳過隔離房...<-- 所以我諗淨係計佢應該唔會收...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5