教育王國

標題: 終於有offer啦 - york international [打印本頁]

作者: chungmanchung20    時間: 11-11-15 12:46     標題: 終於有offer啦 - york international

阿仔係0912細仔,昨日終於收到york 國際班pm offer。開心之餘,我又竟然擔心到訓唔著。怕佢跟唔到,本身屋企無人講普通話,佢又係細仔。

有無細仔媽媽可以話我知,細仔會唔會真係好辛苦?
作者: ronniedad    時間: 11-11-15 13:30

咁你又要報英普咁奇怪???
作者: whychan777    時間: 11-11-15 13:33

Congratulation
作者: Ackl1002    時間: 11-11-15 13:41

吾駛擔心, 就算老師講廣東話, 都會有小朋友一舊飯咁, 小朋友好快適應, 你都係想佢普通話掂啫.
作者: 梅媽媽    時間: 11-11-15 13:53

恭喜晒.小朋友學習能力好強.不要小看他們.
作者: 大白豬    時間: 11-11-15 13:55

hi chungmanchung20, york收左我囡囡下年pn. 我問過學校, international k1日日有25mins學普通話, 其餘時間除中文堂之外都係用英文, 唔識先要學麻, 唔駛擔心啦.
作者: walawawa    時間: 11-11-15 16:09

我尋日都收到york k1pm offer 呀.. 好開心呀..我仔都係細仔0911 nice to meet you @v@..

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-15 12:46 發表
阿仔係0912細仔,昨日終於收到york 國際班pm offer。開心之餘,我又竟然擔心到訓唔著。怕佢跟唔到,本身屋企無人講普通話,佢又係細仔。

有無細仔媽媽可以話我知,細仔會唔會真係好辛苦? ...

作者: chloe1010    時間: 11-11-15 17:22

我囡囡都收到offer信呀,佢係0910,pm班(我地要求既),我想問封信有寫係主流定國際班架?定係in邊種就讀邊種?(我地in主流班)
作者: DYU    時間: 11-11-15 17:40     標題: 回復 8# chloe1010 的帖子

你收到offer封信抬頭係邊間呀?? York International嘅話就係國際班.
作者: chloe1010    時間: 11-11-15 19:24

THANKS,係York English,甘即係主流班啦! 我好想知學費、校車費、雜費果d details,但封信又無提
原帖由 DYU 於 11-11-15 17:40 發表
你收到offer封信抬頭係邊間呀?? York International嘅話就係國際班.

作者: LPN    時間: 11-11-15 22:37

請問剛剛收到 OFFER 既家長你地係幾時 IN 架? 我星期六先 IN, 唔知幾時會有信呢?
作者: richwong    時間: 11-11-15 22:49     標題: 是否上晝班全班留比PN升上來的呢?

我小朋友都系收到下晝班的Offer,請問收到下晝班的Offer的各位,是否都是直接考K1呢?
作者: petpetma    時間: 11-11-15 22:52

:D Hi Hi! LPN 我地11月5日in,11月15日收到Offer,各位你地好呀!我係0912細仔,主流班pm。
作者: petpetma    時間: 11-11-15 22:54

應該不是全部留比pn升上來,因我朋友考k1收咗佢am。
係呀!我地直接考k1的。
原帖由 richwong 於 11-11-15 22:49 發表
我小朋友都系收到下晝班的Offer,請問收到下晝班的Offer的各位,是否都是直接考K1呢?

作者: DYU    時間: 11-11-15 23:01

我地都係直接考k1的。

原帖由 petpetma 於 11-11-15 14:54 發表
應該不是全部留比pn升上來,因我朋友考k1收咗佢am。
係呀!我地直接考k1的。

作者: 萬樂豬    時間: 11-11-15 23:04

我係雙語班 AM ~~
作者: chungmanchung20    時間: 11-11-15 23:07

我係想佢學好普通話。聽完簡介會先知課程咁密集。我係11\4in , 直接in K1.
我都想知費用要幾多。
作者: phinephinelau    時間: 11-11-16 00:05

作者: fishballbaby    時間: 11-11-16 01:05

樓主唔使擔心,我囝囝現在讀緊國際班K1,開學前普通話=0,現在他好喜歡普通話,還懂得唱書裏的普通話歌。
我覺得班裏同學仔只有好少數是真的懂普通話,反而英文底子好的佔大多數。
加油呀! 我囝囝也只是9月出世,而班裏也有12月出世的同學。

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-15 12:46 發表

有無細仔媽媽可以話我知,細仔會唔會真係好辛苦? ...

作者: 萬樂豬    時間: 11-11-16 01:46

fishballbaby :

請問雙語班的話, 普通話如何呢 ?? 我一直都想囝囝學好普通話, 但入唔到國際班呢...
作者: fishballbaby    時間: 11-11-16 02:20

萬樂豬

Sorry呀!答不到你,事實上,我不清楚主流班一星期有多少堂普通話,或者要問問其他媽咪了。

原帖由 萬樂豬 於 11-11-16 01:46 發表

請問雙語班的話, 普通話如何呢 ?? 我一直都想囝囝學好普通話, 但入唔到國際班呢...

作者: joeytwm    時間: 11-11-16 09:31     標題: 回復 19# fishballbaby 的帖子

fishballbaby: 聽你咁講我都放心D! THX
作者: wincat    時間: 11-11-16 11:30

想請問國際班AM其實有幾多班,佢依傢offer 到國際班俾我,攪到我現在15.16..
作者: cherryird    時間: 11-11-16 11:47

作者: lovecarey    時間: 11-11-16 15:37

I JUST RECEIVED THE CALL FROM YORK THAT AM INTERNATIONAL OFFER IS NOW AVAILABLE FOR MY SON... 15 16 ING...
作者: wincat    時間: 11-11-16 15:58

Lovecarey..me too...receive call this morning...
作者: gskw    時間: 11-11-16 16:02

Me too, now they are asking to pay $660 again. The previous cheque has not been banked in though.
作者: wincat    時間: 11-11-16 16:12

我係即情上次留位費冇俾,放棄左,所以收到電話有d shock...
究竟佢係開多左班定多人放棄呢?suppose international 應該好少位...
作者: richwong    時間: 11-11-17 01:03

Hi wincat,

why they confirm you by call? Did they send you letter before for pm first? And did you write a letter to ask for am place??

原帖由 wincat 於 11-11-16 15:58 發表
Lovecarey..me too...receive call this morning...

作者: richwong    時間: 11-11-17 01:10

wincat,

I didn't see below your post. 請問你無給留位費的Offer系國際AM Or PM?而家佢再Offer你系國際上晝嗎?

因為我小朋友收到系國際下午,我都有D唔想比留位。
請問您當時決定唔交留位費系出於什麽考慮呢?

原帖由 wincat 於 11-11-16 16:12 發表
我係即情上次留位費冇俾,放棄左,所以收到電話有d shock...
究竟佢係開多左班定多人放棄呢?suppose international 應該好少位...

作者: wendypoon    時間: 11-11-17 01:24

主流班普通話一星期一堂jar, 同埋班住任兩個都係香港人, 英文堂係net 敎, 每日25-30 mins.

原帖由 萬樂豬 於 11-11-16 01:46 發表

作者: jlbb1    時間: 11-11-17 01:41

作者: wincat    時間: 11-11-17 08:56

Richwong..其實我地係in國際班,但offer 左local pm class 俾我地,甘當時已有金巴倫am響手,兼我地d playgroup 老師們(有在職幼園的)話有choice 下就吾需要揀york,(sorry..no offence)咁我就冇交留位了。

但現在國際am都有d心動嘅...

我諗真係多人give up...佢now 係call 緊potential parents..
作者: richwong    時間: 11-11-17 11:06

hi Wincat,

York 比幾時Deadline你要覆呢?

Richwong..其實我地係in國際班,但offer 左local pm class 俾我地,甘當時已有金巴倫am響手,兼我地d playgroup 老師們(有在職幼園的)話有choice 下就吾需要揀york,(sorry..no offence)咁我就冇交留位了。

但現在國際am都有d心動嘅...

我諗真係多人give up...佢now 係call 緊potential parents..
作者: loveannis    時間: 11-11-17 17:11

原帖由 gskw 於 11-11-16 16:02 發表
Me too, now they are asking to pay $660 again. The previous cheque has not been banked in though.

你之前比第一次660系for咩咖?
作者: rosannelo    時間: 11-11-17 18:15     標題: 回復 11# LPN 的帖子

LPN , 請問你考 PN OR k1 ?

我也是9月初寄信..差不多到現在都未通知安排簡介會及面試班  , 我有打過去問,   STAFF告知要DEC才安排面試
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-17 18:24

原帖由 wendypoon 於 11-11-17 01:24 發表
主流班普通話一星期一堂jar, 同埋班住任兩個都係香港人, 英文堂係net 敎, 每日25-30 mins.

吓....普通話得咁少 ???????? 唉....有咩方法可以入到國際班呀 ???
作者: otin    時間: 11-11-17 18:36

我小朋友是0912月細B,11月4日IN國際班K1,但到今日都未收到消息,好心急!
到而家仲未有offer ,見到你地都係12月B又大約係11月4,5號IN YORK都收到信,唉! 我遲遲都未收到信,可能又收rejected信
作者: gskw    時間: 11-11-17 19:37     標題: 回復 35# loveannis 的帖子

雙語pm, now offer international am! York 好好,佢北番上次張cheque我,所以only receive one $660!
作者: kuromi5    時間: 11-11-17 20:31

我個仔都有PM offer, 而且有埋叫你參加PLAYGROUP及Welcome Party (30-31 Jan)的資料...你地會唔會Join Playgroup 呀? 去唔去Welcome Party?
作者: richwong    時間: 11-11-17 20:53

點解差咁遠咖,我是9月尾寄信..11月頭就面試,而家已派信。

原帖由 rosannelo 於 11-11-17 18:15 發表
LPN , 請問你考 PN OR k1 ?

我也是9月初寄信..差不多到現在都未通知安排簡介會及面試班  , 我有打過去問,   STAFF告知要DEC才安排面試

作者: MiniCooperS    時間: 11-11-17 22:53     標題: 回復 36# rosannelo 的帖子

你係考PN? PN可能會遲D喎﹗談幼稚園都係搵K1的﹗
我係考K1的,9月尾入表,11月12日in的﹗

另外有媽媽朋友11月4日in星期一已經收到取錄信了﹗
作者: loveannis    時間: 11-11-17 23:02

聽講9月入紙申請pn的要12月先in
作者: chungmanchung20    時間: 11-11-18 09:53     標題: 回復 40# kuromi5 的帖子

welcoming party會去,但playgroup就....都未100%肯定會讀york當然唔俾錢住啦。
作者: MaureenLo    時間: 11-11-18 13:41

我個case同wincat的一樣。本來是IN國際班(AM),最後OFFER了主流班(PM)給我,我無交留位費。前兩天YORK打電話來,說國際班(AM)有位,要我短時間內CONFIRM要不要個OFFER。我問對方國際班的英文、普通話時數,她說每天都有英文、普通話課,各25MINS.今年學費HKD4200,明年未知。
作者: wincat    時間: 11-11-18 15:55

Oh..甘即係之前其實好多人give up 左...
e..eng 得25分鐘?係未過左d時間去Mandarin 度?咁我另外間英文時間米仲多過佢...
maureen ..咁你去交嗎?你有冇其他offer backup 呢?
作者: jenyung    時間: 11-11-18 18:00

大家知唔知個劍橋course係咪要另外報,類似課外活動形式咁?如果係,個course收費是多少?如果學費已經$4200, 上埋course咪好貴,但如果唔參加,讀york又好似無左意義。
作者: wincat    時間: 11-11-18 18:13

我search 過d topic..cambridge course 分3期,好似係萬幾?有冇人知?我都頭痛緊...
作者: MaureenLo    時間: 11-11-19 01:08

wincat,
你說你另外有一間KG的英文時數比YORK的國際班還要多,是哪一間呢?你最後交了留位費給哪一間?
我有其他OFFER做BACK UP,經比較後,最終都沒有交留位費給YORK。

作者: otin    時間: 11-11-21 21:52     標題: 回復 30# richwong 的帖子

hi richwong,
我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班的.
你有交留位費?學校有冇比返am offer你小朋友?
作者: MiniCooperS    時間: 11-11-21 22:01     標題: 回復 50# otin 的帖子

我都係今日收到PM offer,我都係想讀AM呀﹗
作者: otin    時間: 11-11-22 00:41

你都係國際班?
原帖由 MiniCooperS 於 11-11-21 22:01 發表
我都係今日收到PM offer,我都係想讀AM呀﹗

作者: kiukiu1010    時間: 11-11-22 00:50

原帖由 fishballbaby 於 11-11-16 02:20 發表
萬樂豬

Sorry呀!答不到你,事實上,我不清楚主流班一星期有多少堂普通話,或者要問問其他媽咪了。

主流班一星期一堂普通話堂.
作者: kiukiu1010    時間: 11-11-22 00:56

原帖由 wincat 於 11-11-18 18:13 發表
我search 過d topic..cambridge course 分3期,好似係萬幾?有冇人知?我都頭痛緊...
cambirdge course好似甘唔多3k一期,一期3個月.(如果錯誤請更正)
作者: MiniCooperS    時間: 11-11-22 00:57     標題: 回復 52# otin 的帖子

係呀﹗國際班呀﹗
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-22 01:38

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-22 00:50 發表
主流班一星期一堂普通話堂.

謝謝回覆, 不過, 好少較少.........唉....入唔到國際...好唔開心.......
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-22 01:39

我入唔到國際...,,其實囝囝佢都答哂老師問題架, 唔係係咪隻 DVD 故事, 我講中文呢....但, 仔仔鍾意中文, 佢會有反應 D 囉.......

係咪衰左依樣呢 ?? 入到國際班的媽媽, 你地係中文定, 英文講故事 ?
作者: MiniCooperS    時間: 11-11-22 01:49     標題: 回復 57# 萬樂豬 的帖子

我講咗幾個故事呀﹗我講咗3個故事,中、英都有,係過程中同個仔有問有答的﹗
作者: chungmanchung20    時間: 11-11-22 09:57

原帖由 萬樂豬 於 11-11-21 17:39 發表
我入唔到國際...,,其實囝囝佢都答哂老師問題架, 唔係係咪隻 DVD 故事, 我講中文呢....但, 仔仔鍾意中文, 佢會有反應 D 囉.......

係咪衰左依樣呢 ?? 入到國際班的媽媽, 你地係中文定, 英文講故事 ? ...

我唔係咩故事。係我陪仔仔睇書,佢自己讀abc,又數123,one two three。
作者: chungmanchung20    時間: 11-11-22 09:59

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-21 16:56 發表
cambirdge course好似甘唔多3k一期,一期3個月.(如果錯誤請更正)

咩cambirdge course做另外俾錢架?唔係上堂學架咩?
作者: 藤媽    時間: 11-11-22 10:36     標題: 回覆 60# chungmanchung20 的文章

我略略睇過york版既thread,應該係另外上的,冇記錯應該係$3xxx一期(分三期),完成個course一年就約$10k。

我睇過坊間(eg. ABCxxxxxxx) $1,800/mth (2d/wk,1hr/d) 或 $1,500/mth (1d/wk,1.5hr/d)。

上堂內容唔清楚,單從環境考慮的話,我會prefer佢係番學校度學,話晒環境熟識d嘛!

不過等一切塵埃落定先決定呢d野啦!

至於playgroup好似要交留位費時一併交錢,我都仲十五十六中,三千幾蚊真係唔平,如果決定讀既我唔介意俾佢星期六多個地方同其他小朋友玩下,但如果唔讀york就真係冇咁多 浪費啦
作者: richwong    時間: 11-11-22 11:50

Hi otin,

我其他心儀的KG未In或未有結果,暫時系York 國際 PM,我仍考慮緊,未到Deadline。

你呢,有無其他Back UP ?

回復 30# richwong 的帖子

我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班的.
你有交留位費?學校有冇比返am offer你小朋友?
作者: otin    時間: 11-11-23 10:10

我暫時都係只有York國際pm,最快要下個月1號先有消息。同埋我小朋友係0912B其他都不寄厚望,其實我都幾鐘意York,校舍又大又乾淨,又比到國際班。如果am class就唔洗考慮啦,29號 Deadline la.

原帖由 richwong 於 11-11-22 11:50 發表
Hi otin,

我其他心儀的KG未In或未有結果,暫時系York 國際 PM,我仍考慮緊,未到Deadline。

你呢,有無其他Back UP ?

回復 30# richwong 的帖子

我小朋友今日收到國際班pm offer,但其實我地係想讀上午班 ...

作者: richwong    時間: 11-11-23 11:02

Otin,

我小朋友都係0912B,嚟緊最快的面試都要周6,而且都系熱門的PG,如果可以收都系當Bonus,唔寄太大期望。所以我應該今天就去交留位費了。

引用 !reportpost_img! 回復
我暫時都係只有York國際pm,最快要下個月1號先有消息。同埋我小朋友係0912B其他都不寄厚望,其實我都幾鐘意York,校舍又大又乾淨,又比到國際班。如果am class就唔洗考慮啦,29號 Deadline la.
作者: otin    時間: 11-11-23 11:14     標題: 回復 64# richwong 的帖子

Hi richwong ,
我都會交留位費我會郵寄,你今天交完可否話比我知學校會有d乜比返你或通知你。我都怕我郵寄會唔知道。thx!
作者: kiukiu1010    時間: 11-11-23 11:29

原帖由 chungmanchung20 於 11-11-22 09:59 發表

咩cambirdge course做另外俾錢架?唔係上堂學架咩?

係要另外俾錢架,不過聽講k3英文課程都係跟cambirdge course來教.
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 21:02

好開心, 我終於求到 york 比國際班 am 我嘞~~~ 但下星期一前要交到支票比佢.......
作者: DiamondHill    時間: 11-11-23 21:45

Today I got the call and offered us international class too.  Really good news for us.
作者: 藤媽    時間: 11-11-23 21:47     標題: 回復 67# 萬樂豬 的帖子

恭喜你吖萬樂珠!不過後面既路你更加要加油喔!
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 21:51

藤媽 :

多謝你呀~我會加油架....我知道...依家唔止小朋友要努力, 我做媽媽都要努力........希望....我可以跟得到同教到佢啦~

原帖由 藤媽 於 11-11-23 21:47 發表
恭喜你吖萬樂珠!不過後面既路你更加要加油喔!

作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 21:54

你係 am 定 pm ?

原帖由 DiamondHill 於 11-11-23 21:45 發表
Today I got the call and offered us international class too.  Really good news for us.

作者: MiniCooperS    時間: 11-11-23 22:06     標題: 回復 67# 萬樂豬 的帖子

你打電話去要求?
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:10

本身今早佢都仲係要求打封求位信架,到下午他說有 am 位比我,yeah 唔洗煩.......

個小姐超級勁好人同好有禮貌, 但我睇過 d post 話佢地唔跟進同態度差.....我真係一點都唔覺得喎..

原帖由 MiniCooperS 於 11-11-23 22:06 發表
你打電話去要求?

作者: MiniCooperS    時間: 11-11-23 22:11

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 22:10 發表
本身今早佢都仲係要求打封求位信架,到下午他說有 am 位比我,yeah 唔洗煩.......

個小姐超級勁好人同好有禮貌, 但我睇過 d post 話佢地唔跟進同態度差.....我真係一點都唔覺得喎..

...

我又打電話問吓先﹗
作者: DiamondHill    時間: 11-11-23 22:15     標題: 回復 4# 萬樂豬 的帖子

AM class same as before.

And you ?
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:32

我本身主流都係 am, 國際都係am........咦~~咁咪做同學仔........哈哈~~

你小朋友幾大呀 >>>

原帖由 DiamondHill 於 11-11-23 22:15 發表
AM class same as before.

And you ?

作者: otin    時間: 11-11-23 22:40

恭喜呀萬樂豬!
你係已交留位後才有得轉am or仲未交呢?下星期前要你交的支票是大訂?
我收到的是國際班pm,但其實我想am架....唔知點算好呢?29號就要交留位費啦
你係咪打電話去同學校講話想轉am就得架?
thx

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 21:02 發表
好開心, 我終於求到 york 比國際班 am 我嘞~~~ 但下星期一前要交到支票比佢.......

作者: DiamondHill    時間: 11-11-23 22:44     標題: 回覆 2# 萬樂豬 的文章

My daughter is 0907.

Keep in touch!
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:46

其實, 個小姐今日已講, 佢地一定要睇信留位架....或轉 am 架...

所以愈快寄愈好......咁會排得前 d 多機會 d ....

而我係因為....日日打去問, 打去煩個小姐....可能佢頂我唔順.....快快手比左個位我, 等我唔洗煩佢.....哈哈....

不過, 佢地真係超好禮貌囉.....
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:47     標題: 回復 78# DiamondHill 的帖子

我仔仔係 0909 年的~
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:48     標題: 回復 77# otin 的帖子

佢只係叫我交 $660 咋~ 遲 d 退番主流班個 $660 比我...
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-23 22:52     標題: 回復 72# MiniCooperS 的帖子

MiniCooperS

其實係一定要寫信架, 佢用信黎排位架....不過, 你問下佢怕寄唔切, 可唔可以 check 下仲有無位可以比小朋友呢....我真係好想好想入國際班.....

我都係誠意咋.....其實係唔可以架 >< 你唔好話有人用電話轉班成功喎......咪實知係我囉....
作者: haydeng    時間: 11-11-24 00:47

我個仔都係國際AM呀!
除非有更好的offer要再考慮(機會太微了)。。。。
否則都係York 架啦。雖然真係幾拿利。。。$4200一個月再+活動$!不過校長講到咁勁。。。我都想阿仔4歲考完starter ge....
星期一交$660. 我諗住拎去。

原帖由 萬樂豬 於 11-11-23 14:32 發表
我本身主流都係 am, 國際都係am........咦~~咁咪做同學仔........哈哈~~

你小朋友幾大呀 >>>

作者: ting-ma    時間: 11-11-24 09:05

作者: kiukiu1010    時間: 11-11-24 09:58

原帖由 ting-ma 於 11-11-24 09:05 發表

請問除了學費, 佢多雜費嗎?

好想有個預算.

雜費唔太多,$1700一年左右。
作者: otin    時間: 11-11-24 12:11

咁茶點幾$呢?多數食d咩?
thx

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-24 09:58 發表

雜費唔太多,$1700一年左右。

作者: 藤媽    時間: 11-11-24 18:41

據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費約$1700 (未八到是否包括校服書包書薄),另外路邊消息,每個月都有不同機構/型式既捐款,每次約幾百蚊。

好似係所有extra既野(學費+雜費外)都可選擇參予/不參予。

以上只供參考,我強調以上資料只係八番黎,希望有依家讀緊York既媽咪核實/補充一下(尤其捐款一事)!等我地可以有多少少預算,無限感激 ^^
作者: gskw    時間: 11-11-24 19:51     標題: 回覆 87# 藤媽 的文章

thank you!
作者: richwong    時間: 11-11-24 19:54

hi 萬樂豬
,

由你寫信轉國際班,到你收到電話通知,等左幾耐吖?
作者: loloyen    時間: 11-11-24 21:51

我阿仔L2,暫時只係每一年捐咗一次比公益金同今年捐過食物比食物銀行,冇其他捐款!THX!
原帖由 藤媽 於 11-11-24 18:41 發表
據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費 ...

作者: 藤媽    時間: 11-11-24 22:35     標題: 回復 90# loloyen 的帖子

啊! 收到! thanks ar loloyen
作者: 萬樂豬    時間: 11-11-24 22:37

RICHWONG

我無寫信架....但個小姐話其實一定要寫信來排位, 不過, 我煩左佢 2 個星期, 日日打去問個情況....之後...好好彩有位滕出來即刻通知我...

所以....最好快點寫信留位....

原帖由 richwong 於 11-11-24 19:54 發表
hi 萬樂豬
,

由你寫信轉國際班,到你收到電話通知,等左幾耐吖?

作者: kiukiu1010    時間: 11-11-25 15:40

原帖由 otin 於 11-11-24 12:11 發表
咁茶點幾$呢?多數食d咩?
thx

茶點$2100半年,多數食下麵包,蛋糕,餅,每個月都會有幾日食粥,麵,通粉,麥皮之類,另外每日都有飲品,好立克,阿華田,朱古力奶,麥精,果汁之類飲品.
作者: kiukiu1010    時間: 11-11-25 15:43

原帖由 藤媽 於 11-11-24 18:41 發表
據我周圍八番黎既資料所得,茶點費好似係$6-700左右,校車$750,cambridge $3xxx一期 (k2開始,一年三期),另有機會可參加多智元/能班(好似係咁叫...) $3xxx一個月 (好似番多個下午班咁,內容包括cambridge+興趣班),再加一年雜費 ...

校服同書包需要另外俾錢的.捐錢方面是隨心的,幾十蚊都ok無問題架.唔使一定要幾百咁多.囡囡n1(k1)開左至今都只係捐過一次俾公益金同捐過一次食物俾食物銀行.

作者: beepaul2007    時間: 11-11-25 18:32

想問咁多位MAMI ,今年YORK 面試時考咩?
係咪申請國際班要用英文IN?定係有得揀?
會問家長咩問題?
請幫忙比比意見!THX!

原帖由 kiukiu1010 於 11-11-25 15:43 發表

校服同書包需要另外俾錢的.捐錢方面是隨心的,幾十蚊都ok無問題架.唔使一定要幾百咁多.囡囡n1(k1)開左至今都只係捐過一次俾公益金同捐過一次食物俾食物銀行. ...

作者: kiukiu1010    時間: 11-11-25 18:55

原帖由 beepaul2007 於 11-11-25 18:32 發表
想問咁多位MAMI ,今年YORK 面試時考咩?
係咪申請國際班要用英文IN?定係有得揀?
會問家長咩問題?
請幫忙比比意見!THX!

SORRY!!!呢方面我唔係咁清楚,舊年係爸爸同囡囡入去IN我去聽簡介會,我地係讀主流班的.
作者: vanilbun    時間: 11-12-10 12:32

SAY 個hi 先, 幾位INT' am k1 既爸爸媽媽hello :p

我都係 國際班 AM :)

KEEP IN TOUCH!
作者: 萬樂豬    時間: 11-12-10 22:54

me too~ 我囝囝都係 int am ~
作者: MiniCooperS    時間: 11-12-10 23:36

我11月尾去交留位費+轉上午的信﹗下星期我會開始打電話,希望成功轉上午喇﹗
作者: kiukiu1010    時間: 11-12-10 23:41

原帖由 MiniCooperS 於 11-12-10 23:36 發表
我11月尾去交留位費+轉上午的信﹗下星期我會開始打電話,希望成功轉上午喇﹗

我唸住轉到上午班既機會都好大,我上年1月考都轉到上午班,預祝你成功!!

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5