教育王國

標題: 大家TT第三ROUND係咪e一兩發信?? [打印本頁]

作者: yk_t    時間: 11-12-7 00:32     標題: 大家TT第三ROUND係咪e一兩發信??

大家有信請分享la...
作者: mimi005    時間: 11-12-7 09:12

wait for this firday ar
作者: summother    時間: 11-12-8 10:29

學校今日會寄出信, 明天大家記得開信箱
作者: 大小肥豬    時間: 11-12-8 13:45

好緊張wo~等左好耐咁~

有信收到,記住上黎報下!!
作者: kit78    時間: 11-12-8 14:15

got am offen
作者: my17223    時間: 11-12-8 14:26

順利地.....reject!!!
作者: panpanpan    時間: 11-12-8 14:27     標題: 回復 5# kit78 的帖子

你今日收到信喇?
作者: snoopymom    時間: 11-12-8 14:31

reject jor
big b, nevermind la,
he vomited on taxi and didn't perform his best.
and this school is too far away from our home anyway.
作者: kit78    時間: 11-12-8 14:41

panpanpan , yes i receive the mail today
作者: yk_t    時間: 11-12-8 14:56     標題: 回復 1# kit78 的帖子

恭喜你呀!!我都去信箱睇下先...
你個小朋友係大b定細b呀..可以講下ma..
作者: kit78    時間: 11-12-8 15:05     標題: 回復 1# yk_t 的帖子

thks !
細b呀 Oct 09
作者: kit78    時間: 11-12-8 15:11

TT VS MS
which one will u choose ?
作者: porporchi    時間: 11-12-8 15:16

the thrid round 係幾時呀? 我係上星期4, 即係12月1, 係唔係the third round?
作者: panpanpan    時間: 11-12-8 15:35     標題: 回復 13# porporchi 的帖子

1/12係4th round
作者: JoSon0709    時間: 11-12-8 15:36

你應該係第四ROUND啦.
作者: 蕎蕎BB    時間: 11-12-8 16:16

我09年24/8女收到pm offer呀!!!但我未見到封信, 唔知係咪國際班, 我係apply國際班既... 好開心... 之前都係"鄧"人開心... 而家終於到自己喇...
作者: Pigbaby    時間: 11-12-8 16:43

原帖由 蕎蕎BB 於 11-12-8 16:16 發表
我09年24/8女收到pm offer呀!!!但我未見到封信, 唔知係咪國際班, 我係apply國際班既... 好開心... 之前都係"鄧"人開心... 而家終於到自己喇...

咁我都"鄧"你開心先...kakaka..
你個囡囡都好叻...表現一定係好好...好特出...雲雲大b都可以簡到你!!勁!!
作者: summother    時間: 11-12-8 16:58

Rejected :(
作者: 蕎蕎BB    時間: 11-12-8 17:55

多謝您! 真係好開心!!!

原帖由 Pigbaby 於 11-12-8 08:43 發表

咁我都"鄧"你開心先...kakaka..
你個囡囡都好叻...表現一定係好好...好特出...雲雲大b都可以簡到你!!勁!!

作者: waiwai1234567    時間: 11-12-8 18:42

rejected
作者: 大小肥豬    時間: 11-12-8 20:49

:bday::bday:好開心~收左阿仔AM呀~
0901 B...真係開心到想喊~~~

終於都完晒成個K1面試!~

大家加油~
作者: CKBCHU    時間: 11-12-8 21:20

May i know what is TT?
作者: 大小肥豬    時間: 11-12-8 22:34

原帖由 CKBCHU 於 11-12-8 21:20 發表
May i know what is TT?

祟真幼稚園~
作者: MUMDADILOVEU    時間: 11-12-9 00:31

[quote][/quote]WAITING
作者: physiowall    時間: 11-12-9 02:19

Got IK1 pm offer, 0901 big baby, so excited
作者: littlejimjim    時間: 11-12-9 09:16

請問收accept letter的家長, 你地幾時是deadline交留位費? 謝謝!
作者: jvcfamily    時間: 11-12-9 09:22     標題: 回復 1# littlejimjim 的帖子

信上面寫15及16日. 好Lucky, 收左IK1 PM.等埋下星期MS result..Good Luck to you all...
作者: 傻太    時間: 11-12-9 10:09

原帖由 jvcfamily 於 11-12-9 09:22 發表
信上面寫15及16日. 好Lucky, 收左IK1 PM.等埋下星期MS result..Good Luck to you all...

MS/PC收你點揀??
作者: jvcfamily    時間: 11-12-9 10:18     標題: 回復 1# 傻太 的帖子

好一個問題, 傻太.... 未諗, 因為MS 同 PC  (有排等...)都未知, 所以無認真去諗..
如果係你, 你又點選擇?
作者: 傻太    時間: 11-12-9 10:25

原帖由 jvcfamily 於 11-12-9 10:18 發表
好一個問題, 傻太.... 未諗, 因為MS 同 PC  (有排等...)都未知, 所以無認真去諗..
如果係你, 你又點選擇?

1. PC

2. MS(下星期頭有消息)

3. TT(IK1)

應該係咁掛...................我最唔捨得TT既平價ECA, 唔洗專登出去, $$同時間安排好d...
作者: 牛王頭太太    時間: 11-12-9 10:39

請問什麼是ECA?
我昨天收到信 - 上午班Offer. 很開心.
作者: 2Fats    時間: 11-12-9 12:04

但TT收你英普喎(仲要$800學費有咁多NETs/NPTs), PC/MS應該喺呢方面比唔上呢~ 如果你主流可能都要諗.

原帖由 傻太 於 11-12-9 10:25 發表

1. PC

2. MS(下星期頭有消息)

3. TT(IK1)

應該係咁掛...................我最唔捨得TT既平價ECA, 唔洗專登出去, $$同時間安排好d...

作者: 2Fats    時間: 11-12-9 12:06

Extra Curricular Activities.

你上學校個web有講D活動(真係'九萬'幾樣). 幾十蚊堂. 有D仲係free!!!!

原帖由 牛王頭太太 於 11-12-9 10:39 發表
請問什麼是ECA?
我昨天收到信 - 上午班Offer. 很開心.

作者: 2Fats    時間: 11-12-9 12:08

係崇真"小學"暨幼稚園....'小學"呢個字好緊要架

原帖由 大小肥豬 於 11-12-8 22:34 發表

祟真幼稚園~

作者: 牛王頭太太    時間: 11-12-9 12:26

原來這麼多活動選擇的嗎? 真是幾好啊!
崇真收了我仔讀主流班, 不知主流班的英文和普通話教得好不好呢? 我就常常聽人講話崇真的英普班很好. 我在崇真的網頁上查看, 好像每天只有15分鐘的英語或普通話課程, 覺得時間短了些, 到時入讀多數都要在校外上些NET 和 普通話課程了, 不知有否主流班的現在家長可以分享吓呢! 謝謝!
作者: 2Fats    時間: 11-12-9 12:45

之前有現任家長講, 佢地下午有個KEEP活動, 就係要黎補番呢D不足. 你讀am啱哂. 星期六早上有'加油站'上英文+國語, 呢個好似係free架!
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2344911&extra=page%3D18

講真, 有學卷下課程一定受控制, 但佢地自己搞番EAC去補呢D不足, 真係好有心!!

原帖由 牛王頭太太 於 11-12-9 12:26 發表
原來這麼多活動選擇的嗎? 真是幾好啊!
崇真收了我仔讀主流班, 不知主流班的英文和普通話教得好不好呢? 我就常常聽人講話崇真的英普班很好. 我在崇真的網頁上查看, 好像每天只有15分鐘的英語或普通話課程, 覺 ...

作者: derkin    時間: 11-12-9 12:50

Got am offer, 0909 baby gal ,
作者: 牛王頭太太    時間: 11-12-9 12:56

2Fats, 多謝你的資料. 原來是這樣的, 那麼, 崇真真的很好, 連我們所擔心的問題都給予幫手. 怪不得那麼多人想入這學校啦!
請問你知現在崇真小學每月學費是多少嗎?
作者: 傻太    時間: 11-12-9 13:07

原帖由 2Fats 於 11-12-9 12:04 發表
但TT收你英普喎(仲要$800學費有咁多NETs/NPTs), PC/MS應該喺呢方面比唔上呢~ 如果你主流可能都要諗.

對我黎講, 幼稚園我一定rank language environment先. 其他野自己可以補(如有需要)!

講真, 如果講小一出去考學 ...

你最後真係無去考PC呀??

如果讀PC(收既話), 我會一心上培小, 其實香港地最難過都係升小果關....培小應該好過祟小掛....
作者: CKBCHU    時間: 11-12-9 13:15

原帖由 2Fats 於 11-12-9 12:08 發表
係崇真"小學"暨幼稚園....'小學"呢個字好緊要架:joyous:

Thank you.
作者: BBG1    時間: 11-12-9 13:50

TT收了,我都係等緊pc
作者: 2Fats    時間: 11-12-9 14:04

無去PC啦.

原帖由 傻太 於 11-12-9 13:07 發表

如果讀PC(收既話), 我會一心上培小, 其實香港地最難過都係升小果關....培小應該好過祟小掛....

作者: mimi005    時間: 11-12-9 14:41

NOT RECEIVED YET AR
作者: 2Fats    時間: 11-12-9 19:24

小學今年主流係$3XXX, 國際係$5XXX.

原帖由 牛王頭太太 於 11-12-9 12:56 發表
2Fats, 多謝你的資料. 原來是這樣的, 那麼, 崇真真的很好, 連我們所擔心的問題都給予幫手. 怪不得那麼多人想入這學校啦!
請問你知現在崇真小學每月學費是多少嗎? ...

作者: 2Fats    時間: 11-12-9 19:34

今日明明答咗, 點解個post唔見咗??

我最後無去PC啦.

原帖由 傻太 於 11-12-9 13:07 發表

作者: LuLuKiuKiu    時間: 11-12-9 19:36

My son got AM offer!
Sooooooo Excited!!!
作者: Leanna    時間: 11-12-9 22:02

請問下年度TT仲有無學卷?
作者: 2Fats    時間: 11-12-10 07:47

到目前爲止都無話無。
睇番之前d post,幾年前佢地國際班先行學卷制。而且學校又唔洗交租,最多可能係加吓學費或者減少少人手抗通脹掛。本身佢地都請多咗老師。

原帖由 Leanna 於 11-12-9 22:02 發表
請問下年度TT仲有無學卷?

作者: mimi005    時間: 11-12-12 11:14

GOT TT REJECTED LETTER
作者: Vickylee221    時間: 11-12-12 15:39

請問第4round 幾時會有 feedback 呢 ?
作者: mimi005    時間: 11-12-12 15:48

after interview + 14 working days law
作者: Vickylee221    時間: 11-12-12 16:20

Thanks!

原帖由 mimi005 於 11-12-12 07:48 發表
after interview + 14 working days law

作者: derkin    時間: 11-12-12 22:49

請問有冇小巴等交通工具去祟真呢??

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5