教育王國

標題: 幼稚園面試班介紹 [打印本頁]

作者: jonasmami    時間: 12-2-16 00:49     標題: 幼稚園面試班介紹

有無幼稚園面試班介紹
作者: zoemamaling    時間: 12-2-16 07:29     標題: 回覆:jonasmami 的帖子

太子有一間叫「甲子」都幾好,可以試下

作者: mhleung911    時間: 12-2-16 11:17

我都想知呀! 請問有介紹嗎?
作者: rw    時間: 12-2-16 12:11

甲子, 我個仔上過 but paid one month, 上左一堂 only, 太差了!  
作者: rsx    時間: 12-2-16 13:39     標題: 回覆:幼稚園面試班介紹

童軍總會有!唔算好專業,總算學到d大路嘢!老師對我個仔d評價好高,最終都一半offer一半reject!
總之學咗點都好d!

作者: fatalbug    時間: 12-2-16 15:00

作者: jonasmami    時間: 12-2-16 15:54

rw 發表於 12-2-16 12:11
甲子, 我個仔上過 but paid one month, 上左一堂 only, 太差了!

想問下點樣唔好呢 ??????????
作者: fatalbug    時間: 12-2-16 16:34

作者: LUCUSMaMa    時間: 12-2-16 16:46

作者: mosibaby    時間: 12-2-16 18:59

我介紹千其唔好去尖沙咀個間bxe kxds, 年年都有人中招上黎講, 做多d功課會好d
作者: ILOVEBEAN    時間: 12-2-16 19:17

回復 jonasmami 的帖子

Pls check PM & see if it suits your requirement.
作者: rw    時間: 12-2-16 19:17

回復 jonasmami 的帖子

Check PM pls.  Don't want to say it in public, afterall it's just my personal feeling only.
作者: ILOVEBEAN    時間: 12-2-16 22:34

回復 mosibaby 的帖子

Hi mosibaby,
我知你大女之前有上面試班(你另外的Post提過)咁细囡有無上呢?

作者: mhleung911    時間: 12-2-16 23:12

please PM me if any suggestion. thanks.
作者: garyjola    時間: 12-2-17 14:19

mosibaby 發表於 12-2-16 18:59
我介紹千其唔好去尖沙咀個間bxe kxds, 年年都有人中招上黎講, 做多d功課會好d ...
完全同意!! 不要上當。。唔明點解王國仲幫佢地出AD。。。
好多媽媽都有中招, 我自已都中咗。。。
上咗兩堂就STOP咗唔再上

作者: mosibaby    時間: 12-2-17 15:44

回復 ILOVEBEAN 的帖子

之前就係俾人搵左笨先入左黑店Bxe, kxds, 而家細女梗係唔會返去幫襯啦!
作者: mosibaby    時間: 12-2-17 15:45

回復 garyjola 的帖子

所以就算冇好介紹, 都請D MAMI分享下邊D係黑店, 免得有更多無辜者受害!!
作者: ILOVEBEAN    時間: 12-2-17 16:18

回復 mosibaby 的帖子

你誤會啦!唔係bxx kxxx。講梗你提過的私人老師!
作者: caca316    時間: 12-2-17 16:48

我家小孩是害羞型, 我無比佢參加過面試班: 你可以報多幾間幼稚園作為練習,一方面可成為孩子真實經驗,你又可以到現場了解不同的學校, 試多幾間,大至上都差不多,我的小孩為例,so far in 9間, 7 間收.....但第一間interview 的係waiting......
在家可做Role play, 家長扮做老師, 或小朋友扮做老師, 叫佢跟住你指示去做, 大至都係咁上下.....考下佢排次序, 分color,分類,在老師面前唱首歌......比D圖佢認下,真係好work!!!
作者: mosibaby    時間: 12-2-17 17:18

回復 ILOVEBEAN 的帖子

哦, 我仲以為你問BXX KXXX

因為我細女係超細女, 所以老師提意佢下年做超大女, 話太細上堂冇咩用, 而且心儀個D學校全部都唔收細女, 所以舊年冇上, 下個月先開始跟老師上堂, 我唔期望佢有家姐個時既成績, 只係想佢跟左老師之後可以好似家姐咁聽話就收貨!

作者: 玫瑰花茶    時間: 12-2-17 17:20     標題: 引用:甲子,+我個仔上過+but+paid+one+month,+上

原帖由 rw 於 12-02-16 發表
我囡上過幾個月堂啦,認真麻麻,初時楊老師教得好好,點知轉左老師之後,教得超差,個囡仲越返越唔開心,所以都冇再比佢返

作者: mosibaby    時間: 12-2-17 17:20

回復 caca316 的帖子

如果我細女好似係女咁聽話就好, 想叫佢座定定真係好難!!
作者: fatalbug    時間: 12-2-17 18:04

作者: mosibaby    時間: 12-2-17 18:16

唔可以點評返自己呀

CACA316: 我有試過用佢鍾意食既野利誘佢, 但係問左名, 幾多嵗同埋男仔/女仔佢已唔耐煩要食, 佢D脾氣好差, 一唔俾佢就喊到拆天, 同大女完全相反, 真係教到嘔血!
作者: LittlePanda101    時間: 12-2-17 23:18

Bravo Kids 係會教家長點答,我兩個小朋友都有上
作者: LL222    時間: 12-2-19 21:25

caca316 發表於 12-2-17 16:48
我家小孩是害羞型, 我無比佢參加過面試班: 你可以報多幾間幼稚園作為練習,一方面可成為孩子真實經驗,你又可 ...
做role play 對害羞小孩冇用
作者: sunnym    時間: 12-2-21 11:59

作者: HazelMother    時間: 12-2-21 14:11

作者: lkf_leung    時間: 12-2-23 15:19

個人意見, 甲子真係唔好去, 我個仔返完兩堂, 夜晚發惡夢喊住叫唔好, 個時佢得歲半, 一去到甲子附近就喊住要走. 所以有兩堂我都冇比佢上. 費事嚇怕佢. 第時唔肯返學.
作者: littlelanglang1    時間: 12-2-23 17:54

灣仔循道衛理 : 價錢OK, 負責的老師教過聖公會同聖瑪加利大, 會tip下題目, 分享心德, 又不會太強迫小朋友答問題!
作者: fayefaye1106    時間: 12-2-23 18:08

九龍塘有間叫Brilliant  kids 有面試班,兩個老師上,一中一英。除咗教小朋友一D名校的面試技巧外,仲教埋家長點同老師對答。我見上年報嗰D好多都入咗名校呀!
作者: jonasmami    時間: 12-2-24 16:04

littlelanglang1 發表於 12-2-23 17:54
灣仔循道衛理 : 價錢OK, 負責的老師教過聖公會同聖瑪加利大, 會tip下題目, 分享心德, 又不會太強迫小朋友答 ...

thankssssssssssssssssssssssssssss
作者: 咪臣    時間: 12-3-6 02:42

請問可否pm我幼稚園面試班資料??? 謝謝!
作者: michellechow333    時間: 12-3-6 21:20

Would you pls pm me the information, thanks a lot.
作者: michellechow333    時間: 12-3-6 21:29

Please send the info to my email address:[email protected], thanks.
作者: iantsang    時間: 12-3-7 00:05

版主按 :

如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員。如再有會員留下Please pm me/ Please check PM或Please email me等相關字句,本文將會被關閉,謝謝合作!

作者: tigercrabxo    時間: 12-3-7 09:50     標題: 回覆:幼稚園面試班介紹

Please pm me thx thx

作者: tommygo    時間: 12-3-8 12:04

Please pm me thx thx

作者: cherryp    時間: 12-3-8 14:22

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: hosuper    時間: 12-3-8 16:01     標題: 回覆:幼稚園面試班介紹

K interview 好睇小朋友當日情緒及本身性格。讀呢d班我覺得作用唔大。

作者: bumblebee_wong    時間: 12-4-2 16:19

作者: matsushima    時間: 12-4-2 16:40

我身邊有幾個朋友上過尖沙咀加連威老道有間面試班
結 果 係 賴 哂 野

作者: bopui0607    時間: 12-4-2 17:28

我個人覺得幼稚園上面試班不太有用, 最重要係平日比佢接觸多d陌生人, 鼓勵佢肯開口講d簡單既說話, 例如名字, 喜歡吃什麼........因為唔講野, 好難入d多人報既學校.

平日同佢認下英文字母, 數目字, 形狀, 顏色.....

作者: matsushima    時間: 12-4-2 17:54

冇辦法因為那些面試班標傍有哂所有名校的
面試材料, 面試重點, 如何重點訓練
又說考完面試班有90%必收

作者: carmensamso    時間: 12-4-2 20:48     標題: 回覆:幼稚園面試班介紹

I just walk pass: but some post seems to be far to commercial.  Be careful

作者: prettygarfields    時間: 12-5-19 11:54

作者: airforce1    時間: 12-5-19 14:29

自從個仔成功比所有KG accept 後, 都有2/3年未上過baby-kingdom.
都有試過不同面試班.

其實我覺得面試班唔係太重要, 自己train 都OK.  只係我地兩公婆要返工.
返到屋企都7/8點.  同埋有人guide 住心理上好些.

上個月同嗰陣一齊上面試班 家長Gathering.  傾明年考小學嘅準備.
  其他家長雖然入咗St Cat, KV. 都擔心緊升唔升到好嘅小學, 又要塭番之前個老師幫手.
好彩小兒入咗一條龍.唔駛煩.

所以我覺得面試班唔係一定要上.就算上都唔好上死一間.
有些一俾要兩三千, 我寧願上多幾間唔同嘅.

有時唔一定老師問題, 只係自已小朋友唔夾.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5