教育王國

標題: 女英華 & 上智 [打印本頁]

作者: bodor    時間: 12-3-2 23:19     標題: 女英華 & 上智

邊間成績好D ???

作者: chuntam    時間: 12-3-3 00:56

英華女校

作者: Yanamami    時間: 12-3-3 07:44

YWGS.
作者: ANChan59    時間: 12-3-3 11:21

Holy Trinity, just like Lam Woo.... Local elite school.
作者: chuntam    時間: 12-3-3 14:36

回復 bodor 的帖子

我估你係九龍人,如果讀英華過幾年要日日去香港島果邊返學
會好辛苦

作者: johnnywalker    時間: 12-3-3 18:28

作者: KiuKiu-Mama    時間: 12-3-3 18:30

chuntam 發表於 12-3-3 14:36
回復 bodor 的帖子

我估你係九龍人,如果讀英華過幾年要日日去香港島果邊返學
跟據英華校長所講最快要到 9/2016 先返新校舍,到時都已經F.5應該唔係好大問題嘅!
作者: bodor    時間: 12-3-5 08:44

回復 johnnywalker 的帖子

你個女本身讀緊英華???? Form 幾呀?????

作者: johnnywalker    時間: 12-3-5 12:01

作者: bodor    時間: 12-3-7 13:32

你上年有沒有參加英華interview? 記唔記得問什麼問題? 請提點, 謝謝!!!

學校多功課嗎? 她習慣了沒有? 程度深唔深? 多唔多課外活動要參加?

打擾你, 謝謝!!!
作者: bodor    時間: 12-3-7 13:34

你上年有沒有參加英華interview? 記唔記得問什麼問題? 請提點, 謝謝!!!

學校多功課嗎? 她習慣了沒有? 程度深唔深? 多唔多課外活動要參加?

打擾你, 謝謝!!!
作者: johnnywalker    時間: 12-3-7 19:03

作者: cpngloria    時間: 12-3-7 21:04

我想問吓你女女系在大抽獎派去英華女校?
作者: ohnono    時間: 12-3-7 21:08

johnnywalker 發表於 12-3-5 12:01
F1,一個中學生涯去3間校舍上課
真難以相像由西營盤返學一下子轉去深水返學的感覺!還要4年之久。

以現代建築科技來看,一拆一起的速度比以往已有長足進步,除非學校有其他的問題,例如像St. James一樣,或受環保條例規管等等。否則,應可提早完工!

作者: Kiara    時間: 12-3-7 22:04

Johnnywalker, 你好。 是否學校會教快一點?中一上學期就要學下學期的東西? 謝謝!
作者: johnnywalker    時間: 12-3-7 22:58

作者: johnnywalker    時間: 12-3-7 22:59

作者: johnnywalker    時間: 12-3-7 23:00

作者: johnnywalker    時間: 12-3-7 23:14

作者: yyhung    時間: 12-3-9 00:30

johnnywalker,

有事請教,請問你女女本身讀邊間小學?以咩成績入YWGS? 小女現P.5. 讀東區小學,成績OK,一直向精英班,但唔知入到/W機會大唔大~謝
作者: johnnywalker    時間: 12-3-9 13:51

作者: 屠子    時間: 12-3-9 15:45

Hi johnnywalker

請問英文嗰 part 凈係看圖講故事?
有冇用英文問問題 or 要用英文作自我介紹?

唔該晒!!  

作者: 屠子    時間: 12-3-9 15:51

請問上課時間係咪 8:10 呀?

我地離島區都好想入到英華 even 深水埗~~

作者: johnnywalker    時間: 12-3-9 16:42

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5