教育王國

標題: 2012 小一生 [打印本頁]

作者: Amumof2    時間: 12-6-5 18:05     標題: 2012 小一生

今日幫亞仔交了小一留位費, 大家交個朋友, 請多多指教!  
作者: 家熙媽媽    時間: 12-6-5 18:09

hi ~
me too
作者: miutang    時間: 12-6-5 18:59     標題: 回覆:2012 小一生

Me 3

作者: Laney    時間: 12-6-5 19:21

我兒子on waiting list.請問今天註冊多人嗎?你們下一步何時有新生家長活動?謝謝!
作者: miutang    時間: 12-6-5 19:28     標題: 回覆:2012 小一生

I went there lunch time, no people queue up, just one finished and stepped out the school and then met another parent when I left.  Sure some will give up the seats, no worries.

Parent meeting on jun 30

作者: Laney    時間: 12-6-6 08:03

thanks so much. i will hand in the preference letter today. hope can have good news very soon!
作者: Laney    時間: 12-6-6 09:52

回復 Laney 的帖子

Thanks so much! :)
作者: JJ99    時間: 12-6-6 09:55

昨天都同阿女交左留位費, 多多指教.
作者: JJ99    時間: 12-6-6 10:00

請問有無人知道7月中開始的預備班會唔會有校車或者褓母車接送?
作者: tolulu    時間: 12-6-6 11:08

我囡囡都將會9月入讀KTS,請大家多多指教!
作者: miutang    時間: 12-6-6 12:21     標題: 回覆:2012 小一生

據我所知是有校車的,小一預備班費用多少?

作者: savannamama    時間: 12-6-6 13:18

Hi all, nice to meet u, my daughter will be a P1 student in coming Sept.
作者: waiman222    時間: 12-6-6 17:06

HI, 各位好, 請多多指教
作者: WiseGuy    時間: 12-6-6 21:05

根據上一年的經驗, 有校車去預備班, 因為小二至五有在暑假還有活動.
作者: GOGGBB    時間: 12-6-7 00:42     標題: 回覆:2012 小一生

小兒也是今年九月小一生,多多指教。

作者: JJ99    時間: 12-6-7 11:41

係唔係要等家長日先會知道預備班既校車安排? 希望會有, 因為放學唔知可以點走.
作者: buddy1977    時間: 12-6-7 12:24

the summer course for 4 week of last year was $1,800.
作者: buddy1977    時間: 12-6-7 12:26

SUMMER SCHOOL 有校車,放心吧.
作者: miutang    時間: 12-6-7 14:44     標題: 回覆:2012 小一生

This year only three weeks for preparatory course.

作者: oscarmama    時間: 12-6-7 16:37

miutang 發表於 12-6-5 19:28
I went there lunch time, no people queue up, just one finished and stepped out the school and then m ...

歡迎大家入讀KTS大家庭,小兒會於30/6返學校幫手協助家長會
作者: oscarmama    時間: 12-6-7 16:41

JJ99 發表於 12-6-6 10:00
請問有無人知道7月中開始的預備班會唔會有校車或者褓母車接送?

應該有校車接送。
如果係青衣,你可pm我,睇吓幫吾幫到你。
因我哋青衣線家長係自組保母車

作者: tolulu    時間: 12-6-7 16:43

回復 oscarmama 的帖子

作者: JJ99    時間: 12-6-7 16:51

唔該晒, 不過我地係上預備班個段時間會暫時住係天水圍, 所以先煩放學坐咩車走.
作者: oscarmama    時間: 12-6-7 17:05

JJ99 發表於 12-6-7 16:51

唔該晒, 不過我地係上預備班個段時間會暫時住係天水圍, 所以先煩放學坐咩車走. ...

你哋家長會係幾點至幾點?
我仔只係知要翻8:30am,但吾知放幾點。

作者: JJ99    時間: 12-6-7 17:35

家長會好似係10:00-13:00...放學好似係12:00
作者: wclmama    時間: 12-6-9 16:40

我囡囡都會9月入讀KTS,多多指教!
作者: Laney    時間: 12-6-9 17:04

小兒可以報到了!
作者: may123    時間: 12-6-12 07:31

報到,大家好
作者: Panda_mother    時間: 12-6-12 12:31

我都可以報到,大家好 !
作者: TCKC    時間: 12-6-13 22:35

我囝囝都會9月入讀KTS,感覺kts的家長好Helpful, 好開心囝囝可以係個環境長大, 多多指教!!
作者: leungchingyiu    時間: 12-6-14 22:45

大家好! 6月30日見! 多多指教!
作者: Jerry媽咪    時間: 12-6-15 16:57

多多指教! 我囝囝都係9月小一新丁!
作者: Amumof2    時間: 12-6-15 18:20

FB就知可以開一個group專係俾我們 "2012 KTS 小一生"...

Baby Kingdom這兒點可以做到?

如果有, 大家將來溝通會好方便...

作者: Panda_mother    時間: 12-6-16 00:09

可以開一個Post,例如叫'2012 P1X交流區'之類啦!OK ?
作者: Yanamami    時間: 12-6-16 10:28

你地咪已經係度交流緊囉.....呢度係你地地頭咯.
作者: daphnel    時間: 12-6-18 16:49

小女是本年9月的小一新生, 請大家多多指教
作者: wunwunmum    時間: 12-6-18 21:28

Me too ! 阿女都是本年9月的小一新生, 多多指教!
作者: QQ_Queenie    時間: 12-6-20 14:18

小兒也是將於9月份入學的新生, 希望大家的小朋友也一起展開一個快樂的小學生活!!!

小兒是KV生, 這裡有沒有校友也是一樣升讀KTS?
作者: JJJKID    時間: 12-6-20 21:16

大家好!報到
作者: KJAS    時間: 12-6-20 22:04

你好, 我細女都係9月小一生!多多指教!
作者: r10kwok    時間: 12-6-25 10:16

我囡囡都會9月入讀KTS,多多指教!
小囡都是KV生
作者: joeyxlma    時間: 12-6-25 23:10

HELLO EVERYONE!
作者: QQ_Queenie    時間: 12-7-4 07:21

你地好呀, 我都係今件既小一新生家長, 我剛在facebook開了一個KTS新生入學群組, 如果大家有興趣交流一下的話, 請pm你地既facebook a/c給我丫, thanks!!!
作者: Mat_Dad    時間: 12-7-6 15:02

Hello! 大家好!
作者: ohmybuddy    時間: 12-7-9 01:03

大家好呀!!有幸加入KTS這個大家庭,今年暑假特別期待喔
多多指教
作者: OCT0609    時間: 12-7-10 10:04

Hello, 大家好.好期待KTS生活,請大家多多指教!
作者: waiman222    時間: 12-7-10 15:20

下星期一就要開始返KTS的小一暑期班了, 希望各位小朋友和家長可以盡快適應.

我好緊張呀 ~~

作者: kakaheihei    時間: 12-7-12 22:44

回復 r10kwok 的帖子

我都是KV,請問你個囡是K3?
作者: KHMum    時間: 12-7-13 12:12

回復 kakaheihei 的帖子

hello, my son from KV 3H
作者: Amumof2    時間: 12-7-13 14:25

QQ_Queenie 很有心的在FB開了一個group叫 "KTS 2012年入學家長組"

如果有FB, 請大家去加入啦.
作者: jungjung    時間: 12-7-20 00:36     標題: QQ_Queenie 的帖子

剛pm了facebook  a/c 畀你。
請多多指教!

各位我仔仔都係今年P1
佢係第五組 Jonas Poon

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5