教育王國

標題: 大角咀天主教 [打印本頁]

作者: ggbwong    時間: 12-11-27 11:29     標題: 大角咀天主教

呀仔下年15分, 自行有冇得抽???

作者: tung0409    時間: 12-11-27 11:33

只可以說自行的成功率一年比一年低, 今年15分得唔代表下年都得
於你而言, 是否間間都係15分?
定有一間可以選父或母的舊校?
如間間都一樣, 都係15分, 就選你最喜歡又近的啦, 自行唔得大抽獎都有機會中
作者: kkh7072    時間: 12-11-27 11:35

今年ah女有20分,抽中大角嘴天主教小學(海帆道).
作者: dannyyau302    時間: 12-11-27 11:41     標題: 引用:++今年ah女有20分,抽中大角嘴天主教小學(

原帖由 kkh7072 於 12-11-27 發表
今年ah女有20分,抽中大角嘴天主教小學(海帆道).
羨慕又恭喜哂

作者: Rice779    時間: 12-11-27 11:59

你就好啦, 我20分衰左, 真係冇諗過呀 ><
作者: jennycyf    時間: 12-11-27 12:02

回復 kkh7072 的帖子

15分失敗左

作者: bubucatcat    時間: 12-11-27 18:20     標題: 回覆:Rice779 的帖子

作者: Eunicecat    時間: 12-11-27 20:25

kkh7072, my daughter get in with 20marks in 1st round also.

作者: bbforever    時間: 12-11-27 20:51

請問大天同大天(海帆道)d書同唔同呢?新校係咪多人揀過舊校呢?
作者: BBCoffee    時間: 12-11-27 22:33     標題: 引用:請問大天同大天(海帆道)d書同唔同呢?新

原帖由 bbforever 於 12-11-27 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
May I ask whats the best points of 新大天?

作者: ggbwong    時間: 12-11-28 10:01

20分都唔得? 咁15分冇望了.
作者: Rice779    時間: 12-11-28 17:25

bubucatcat 發表於 12-11-27 18:20
咁你有冇 backup 呀?真係冇諗過 20 分唔得!
好彩考到間私校, 否則驚到震. 但我想入大天海帆道多啲, 唯有下round再來過啦.
作者: bubucatcat    時間: 12-11-28 19:52     標題: 回覆:Rice779 的帖子

作者: chungchungmummy    時間: 12-11-29 01:01     標題: 回覆:大角咀天主教

OMG!!!今年20分自行都入唔到,死啦,明年到我,都係20分,咁咪要考定d私校做backup

作者: Rice779    時間: 12-11-29 09:55

係呀, 豬年( 2007)後接著幾年既出生率一年比一年高, 今年競爭已咁大, 可想而知明年開始戰況幾咁激烈!! 所以當週一知道 20分都入唔到, 全家揀直係晴天霹靂
作者: tung0409    時間: 12-11-29 10:27

如果20分都入唔到, 大家唯一行111計劃
即自行選了那校, 就大抽獎甲部, 乙部都寫佢第1, 真係抽唔到, 叩門都有分加
由現在開始好好部署, 害羞既想辦法令佢唔好再做害羞仔/女, 再search 下學校往年叩門內容/形式, 為叩門作好準備 (機會是留俾有預備的人) 大家加油呀
作者: tung0409    時間: 12-11-29 10:30

樓主, 原來你個係細佬, 因家姐讀女校, 所以只有天主教宗教分
咁就一心一意報大天, 除非你小朋友好突出, 份個人檔案又好多野睇, 就博新大天
因新大天一定多人選過大天吧

作者: tung0409    時間: 12-11-29 10:34

分享下我女兒同學的case, 我們是觀塘區, 有間叫李兆強小學, 又係好多人選, 佢有新校有舊校, 都是同區。
我女同學得大仔15分, 沒有宗教分, 學校是基督教, 所以我同學個媽咪選了舊校, 因明知新校多人選, 最後成功了。
當然, 亦有人個心一定要選新校, 自行明知唔得, 就博6月大抽獎, 就睇自己想唔想博喇
作者: Eunicecat    時間: 12-11-29 11:47

我都估唔到今年20分都入吾駛,舊年里2間15分都入到哦,自行唔得的家長,加油!大抽奬入到心儀小學。
作者: jennyhu    時間: 12-11-30 11:20

恭禧晒!我就冇運了!

作者: sarubuta    時間: 13-1-20 21:38

想問今年大天第一round 自行20分入唔到係指新校(海帆道), 定新舊校都有人20分入唔到?
作者: BBPro    時間: 13-1-23 02:32     標題: 回覆:sarubuta 的帖子

宜家25分先叫包入,20係有機會抽,我20分都中抽唔到,下年你地加油!

作者: sumi5354    時間: 13-1-23 17:22     標題: 回覆:大角咀天主教

唔好意思,想問下大天海帆係咪有精英班架?因為我係N年前的舊生,所以唔太清楚而家學校係點~

阿仔黎緊K3要選校喇

作者: abbey1229    時間: 13-2-4 17:43

回復 Rice779 的帖子

我20分抽協和都唔中, 我都無諗過呀 ><
作者: susuwai    時間: 13-2-4 17:54

回復 abbey1229 的帖子

長沙灣協和or太子協和?
作者: abbey1229    時間: 13-5-20 15:15

太子協和
作者: ANNYwwc    時間: 13-5-26 21:17     標題: 回覆:abbey1229 的帖子

我女也是20分失落於長沙灣協和

作者: sally_koon    時間: 13-9-11 20:54

請賜教各位, 上年舊大天20分要不要抽呢?? 我今個月要交表了, 15/16選新大天還是舊大天~~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5