教育王國

標題: 女女4歲,請問有咩COURSE 0岩佢 [打印本頁]

作者: klm402    時間: 12-12-17 11:18     標題: 女女4歲,請問有咩COURSE 0岩佢

大家好, 女女4歲, 見出面有D咩STARTER, TRINITY既COURSE, 請問有咩係0岩佢呢個AGE既呢. THANKS
作者: sandywyy    時間: 12-12-17 22:02

敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and those general ones like ballet, jazz, singing class......
作者: csy_ma    時間: 12-12-18 12:25

舞蹈課程:
http://www.ccdcdc.com.hk/courses ... son=next&next=1
城市當代舞蹈團係接受香港政府資助既三大舞團之一。這三大舞團都有設兒童舞班,其中CCDC較少掠水(港芭最貴,香港舞蹈團就響演出前狂加堂,但要俾足錢)。響CCDC上課到六歲,可考其6-12歲既獎學金班,上九個月好似$500左右(唔太記得),包演出服裝(每年最少一年演出),好抵玩。滿13歲後考其for中學生既"彩色青春",更完全免費。

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/120343818034568/
我囡學咗好多年,老師係CCDC出黎既。佢約1-2年會搞大型演出,由大人同小朋友合演音樂劇,另1年都有好多次演出機會,如渣打藝趣嘉年華,文化中心免費演出,或獲邀到非牟利團體節目演出等(演出前都勁加堂,但好少收錢),另每年都會參加全港舞蹈公開比賽。不過老師算嚴,對大既要求比較高,對細既會溫柔好多,不過如見小朋友冇心跳,會直接叫佢唔好繼續學落去……
作者: lovian    時間: 12-12-18 18:18

作者: Jane1983    時間: 12-12-18 18:18

畫畫,跳舞,體操
作者: De_baby1    時間: 12-12-19 10:53

我大囡3歲4個月,依家返緊LEADERHIP同IQ既課程。
作者: tangyiulun    時間: 12-12-20 12:32

作者: jc2009    時間: 12-12-20 14:50

sandywyy 發表於 12-12-17 22:02
敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and those general ones like ballet, jazz, singing class......

請問係邊度學? 可否PM 資料俾我? thanks....
作者: lovinknit    時間: 12-12-29 23:02

作者: MissChanCC    時間: 13-1-3 11:25

作者: MissChanCC    時間: 13-1-3 11:26

作者: Jane1983    時間: 13-1-3 13:33

回復 MissChanCC 的帖子

Cantonese,putonghua or english?
作者: MissChanCC    時間: 13-1-3 13:46

作者: benjuli    時間: 13-1-4 14:52

回復 MissChanCC 的帖子

Can you PM me the detail of the course, thanks!
作者: MissChanCC    時間: 13-1-5 10:52

作者: L.Apricot    時間: 13-1-8 09:51

作者: Irisfong    時間: 13-1-8 16:20

作者: LWL1212    時間: 13-1-14 05:15     標題: 引用:敲擊樂,爵士鼓樂(親子),and+those+gene

原帖由 sandywyy 於 12-12-17 發表
Can u PM me where u attend the course?

作者: 晴天下雨    時間: 13-1-14 12:06

朗誦, 畫畫, 跳舞
同埋我覺得得閑代囡囡去做下運動係好好架=)
如果4歲咁細個就開始學樂器會唔會對囡囡太harsh呀?

作者: Joanne-Ma    時間: 13-1-15 00:54

芭蕾舞, 游泳
作者: HeiBibi    時間: 13-1-15 15:53

回復 L.Apricot 的帖子

Hi L.Apricot,

My son is 3.9 yrs old. I'm interested the Drama course. Could you pls send me the inf.?

Many thx

作者: L.Apricot    時間: 13-1-17 09:28

作者: PeterChan1    時間: 13-1-19 16:28     標題: 回覆:klm402 的帖子

作者: Ilovetungtung    時間: 13-1-21 13:16

Could you pls send me the inf. too?

Many thanks

作者: Smile@BaB    時間: 13-1-27 16:21

作者: JBee    時間: 13-1-27 19:37

L.Apricot 發表於 13-1-8 09:51
Drama course 可以訓練到自信心,唔好咁怕羞。
我個女3歲剛join了,玩得好開心。 ...
Hi L.Apricot ,

我有興趣
Drama course 吖!  請問可以 pm 資料給我嗎? thanks

作者: leejes    時間: 13-1-29 12:20     標題: 回覆:女女4歲,請問有咩COURSE 0岩佢

請可以pm埋資料給我嗎

作者: mrslam77    時間: 13-1-29 15:27

作者: kylie_mom    時間: 13-1-29 17:24

如有需要, 請直接PM有關人士索取資料, 請勿於版面上留下沒有取讀性留言, 謝謝!!
作者: jessica1016    時間: 13-2-11 02:12     標題: 回覆:Smile@BaB 的帖子

請問你係邊到學drama?可以pm 我嗎?我囡囡都係好怕羞㗎!想搵d適合佢嘅course!

作者: ooass    時間: 13-2-11 12:49

Can u PM me where u attend the course?

作者: rainbowcov    時間: 13-2-14 08:08

MissChanCC 發表於 13-1-3 11:26
And I highly recommend "story telling course" you can try...
My son join that kind of course in a sm ...
pls pm the details to me. thx.
作者: gillgillkwok    時間: 13-2-23 11:40     標題: 回覆:L.Apricot 的帖子

作者: Apple_Orange_T    時間: 13-3-3 05:51     標題: 引用:English+story+telling

原帖由 MissChanCC 於 13-01-03 發表
English story telling
Could you pm the details ? Thanks

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5