教育王國

標題: 有無人仲未交表? [打印本頁]

作者: antia    時間: 13-1-15 09:29     標題: 有無人仲未交表?

我都想交表, 但阿女剛考完羽毛球章試, 想問証書最快要呢個星期六or日先有, 但我老公已叫我快d遞啦, 唔知hold 住會唔會影響個資格呢? 我諗住下個星期一前一定會遞! 你地有無人都仲未交表, 可否分享下係咪仲心大心細..haha
作者: antia    時間: 13-1-15 09:33

真好, 剛剛打左去問, 所有結果已寄出, 真係開心!
作者: a_mum2009    時間: 13-1-15 09:38

回復 antia 的帖子

我仲未交ar, 而家先決定報邊2間, 打算星期六去交
作者: hinhinmom    時間: 13-1-15 09:43

2nd choice 交左, 1st choice 未交, 但已有目標, 係未就到時間交...
作者: antia    時間: 13-1-15 09:45

a_mum2009 發表於 13-1-15 09:38

我仲未交ar, 而家先決定報邊2間, 打算星期六去交

其實我都係15,16, 因為阿女中文成績唔太理想, 但老師叫最她選進取些中學, 我第一志願是進取, 第二走願仲諗緊要進取定係近返佢既BANDING........基本上第一我已決定選邊間, 只是第二唔知點揀好?

作者: ckm327    時間: 13-1-15 09:45

我都未交
作者: a_mum2009    時間: 13-1-15 09:49

我而家係第一進取, 第二穩陣, 自行其實好難入到進取, 不過都叫試過, 無得後悔ma
作者: jessjesswong    時間: 13-1-15 09:55     標題: 回覆:a_mum2009 的帖子

我都未交,六年級的成績表學校都未派

作者: antia    時間: 13-1-15 10:04

jessjesswong 發表於 13-1-15 09:55

你試下問下學校可唔可以後補, 我女今次考試都未有, 不過我打左去問是可以後補的! 因不止你1個未有成績表!
作者: family1234    時間: 13-1-15 10:18

証書可以後補,中學在4月底5月初才把自行收生名單上報教統局,在此之前任何文件証書都可以再補交給中學
作者: 肥嘟媽    時間: 13-1-15 10:22

我未交,第二間未決定實
作者: gagamama20    時間: 13-1-15 10:27     標題: 回覆:有無人仲未交表?

我都未交,因還有一間未決定,唔知揀邊間好! 如果B1a就易揀

作者: family1234    時間: 13-1-15 11:55

回復 family1234 的帖子

表格上未列明的獎項也可以後補,去年我囡校際音樂節鋼琴獨奏取得季軍,証書是4月才後補,冇問題wor
作者: mingmingyinyin    時間: 13-1-15 12:02

I'm still waiting for the P6 school report...being anxious!!!
作者: flyingpigpig    時間: 13-1-15 12:28

第一已交,第二還在想。
作者: Sasaalan    時間: 13-1-15 12:33

我也只交了一間...呢個星期會交埋第二間!
作者: sasami_i    時間: 13-1-15 12:43

我都未交
作者: antia    時間: 13-1-15 12:46

其實遲交主要個INTERVIEW 時間比較後, 同有野唔充得帶或填錯表........所以要確保以上不要有錯溜!
作者: antia    時間: 13-1-15 12:47

打錯, 係有野唔記得帶
作者: 琛媽    時間: 13-1-15 13:56

我今日交晒
作者: family1234    時間: 13-1-15 13:57

PROFILE 冇填,因為當時還沒比賽,不知賽果,若是交表時已參賽且知道名次而未有收到証書的話是可以填後補的

作者: carmen.ice    時間: 13-1-15 14:01

我都未交!其實都決定左!阿女中-A,英-C,數-A,常-A!操作-B+!所以都係選中中,一間Band 1中&1中!
作者: tao7113    時間: 13-1-15 14:04

我今天剛交了,一切順利。也有很多同學沒交的,還沒選定的也大有人在。所以你不用太擔心遲交,其他的先做好,等證書一到手馬上加上去交就是了。
作者: October    時間: 13-1-15 14:07

星期六先交.
作者: hongkeikei    時間: 13-1-15 16:04

上星期派了成績表,我都未填表。

可能係第2個孩子,同首名孩子當年升中心態好唔同,今年連中學簡報會都無去聽...

作者: i_love_miffy    時間: 13-1-15 16:23

哈哈,我都未交!
又係 15/16 中...
作者: shystc    時間: 13-1-15 16:25

我仲未交....仲15/16南屯官 & 譚伯羽邊間排第一好
今日先整好個profile,影晒文件咋
作者: Meikin    時間: 13-1-15 16:29

仲未交, 可能本週四去交.
作者: kt2007    時間: 13-1-15 16:47

jessjesswong 發表於 13-1-15 09:55

想唔到你重遲過我仔個間,佢1月5日派,我都覺得好遲,明白你心情,大家加油!
作者: QQ敏    時間: 13-1-15 20:15

15/16.這兩天考試,考完先算
作者: antia    時間: 13-1-16 09:30     標題: 引用:我仲未交....仲15/16南屯官+&+譚伯羽邊間排

原帖由 shystc 於 13-01-15 發表
我仲未交....仲15/16南屯官 & 譚伯羽邊間排第一好
今日先整好個profile,影晒文件咋 ...
嘻嘻,同我差𣎴多!聽聞譚中揀人 In, 操行最好有 A

作者: antia    時間: 13-1-16 09:32     標題: 回覆:有無人仲未交表?

我決定星期六交!今日再問埋班主任先!

作者: using84    時間: 13-1-16 10:22

我已交晒 2間了.  好似完咗件心事.
但2間中學也沒有給我任何號碼.
點可以知道最後有幾多人遞表到這中學?
作者: mrs.so    時間: 13-1-16 11:20     標題: 回覆:using84 的帖子

我也是完成交表,我是分兩日交,因兩間都是同日面試。
我其中一間沒有給編號。

作者: Siuchoi    時間: 13-1-16 12:52

我仲有1間未交, 要等星期六唔洗返工先去交....

我担心兩間中學同一時間IN, 如果求過但學校都冇得改時間, 咁點算好!!
作者: MADMADY    時間: 13-1-16 13:01

我阿囡老師到而家重未單獨同家長傾過,呢幾日重請假。睇黎我地都係自生自滅。:;pppp:
作者: Sasaalan    時間: 13-1-16 13:37

MADMADY 發表於 13-1-16 13:01
我阿囡老師到而家重未單獨同家長傾過,呢幾日重請假。睇黎我地都係自生自滅。 ...
咁你試下打去學校問同級其他老師!!
作者: Sasaalan    時間: 13-1-16 13:44

Siuchoi 發表於 13-1-16 12:52
我仲有1間未交, 要等星期六唔洗返工先去交....

我担心兩間中學同一時間IN, 如果求過但學校都冇得改時間,  ...
我又係咁諗, 所以星期一交第一間, 星期五再交第二間

作者: MADMADY    時間: 13-1-16 14:43

回復 Sasaalan 的帖子

俾佢老師知道,小朋友下半年都唔知點過

作者: Sasaalan    時間: 13-1-16 14:59

嗯, 我明白的...但升中咁緊要, 都係同班主任傾過,度過先好行動, 我之前打過兩次電話俾我仔班主任...慶好佢又不厭其煩....
作者: Sasaalan    時間: 13-1-16 15:03

回復 MADMADY 的帖子

嗯, 我明白的...但升中咁緊要, 都係同班主任傾過,度過先好行動, 我之前打過兩次電話俾我仔班主任...慶好佢又不厭其煩....
作者: carmenshek    時間: 13-1-16 15:30     標題: 回覆:有無人仲未交表

我交了一間,尚欠間

作者: 琛媽    時間: 13-1-16 15:46

MADMADY 發表於 13-1-16 13:01
我阿囡老師到而家重未單獨同家長傾過,呢幾日重請假。睇黎我地都係自生自滅。 ...

好多學校之前都會有家長日比家長攞成績表同老師傾下點選校架喎, 你果間無咁奇怪嘅
作者: MADMADY    時間: 13-1-16 15:58

琛媽 發表於 13-1-16 15:46
好多學校之前都會有家長日比家長攞成績表同老師傾下點選校架喎, 你果間無咁奇怪嘅  ...

咪淨係大圍講下上年派左咩學校,家長日都冇,成績表都係剛剛派

作者: purplegg    時間: 13-1-16 16:31

琛媽 發表於 13-1-16 15:46
好多學校之前都會有家長日比家長攞成績表同老師傾下點選校架喎, 你果間無咁奇怪嘅  ...
我女間學校家長日只派成績表, 講明不設家長答問, 有升中簡介會, 但有問題要個別打電話給班主任, 仲要她們有空才回覆, 好無助
作者: smallfoothk    時間: 13-1-16 17:20

朋友和我未交,朋友會遲些交因1或2 choice定收硬佢,自己唔交,因1或2 choice都唔收佢
作者: DJMAMA    時間: 13-1-16 17:26

剛剛交咗一間,第二間...未揀
作者: jk67jk    時間: 13-1-17 11:27

填好晒, 但未交。
今個星期考緊試, 都唔得閒諗其他嘢!
原來下星期 deadline。
真係驚..... 唔記得咗交......  
作者: tracy668899    時間: 13-1-17 11:47     標題: 回覆:antia 的帖子

終於啱啱交哂兩間,安樂哂

作者: jk67jk    時間: 13-1-17 13:05

Anita, 係考緊試, 忙溫書, 唔得閒安排其他嘢
作者: daisysyc    時間: 13-1-17 15:14

作者: antia    時間: 13-1-17 16:30

原來都仲有人陪我, 呵呵呵.......不過我已整好晒PROFILE, 呢個星期六交埋表就安樂晒!
作者: 2BMa    時間: 13-1-17 17:39

未交,等緊成績表.
作者: kellybbb    時間: 13-1-17 20:23     標題: 引用:Quote:琛媽+發表於+13-1-16+15:46+好多學校

原帖由 purplegg 於 13-01-16 發表
我女間學校家長日只派成績表, 講明不設家長答問, 有升中簡介會, 但有問題要個別打電話給班主任, 仲要她們有 ...
點解會咁架,一d 意見都唔比!!

作者: smallmama    時間: 13-1-17 21:13

今日交埋1ST CHOICE, 好似暫時完成咗心頭煩, 可以短暫鬆一下
作者: 奥脫福    時間: 13-1-17 23:24

purplegg 發表於 13-1-16 16:31
我女間學校家長日只派成績表, 講明不設家長答問, 有升中簡介會, 但有問題要個別打電話給班主任, 仲要她們有 ...

對呢d唔「以人為本」的學校,我覺得應該開佢名,好等各位家長揀少一間!

作者: ivyko    時間: 13-1-18 00:13

明天交埋第一志願個間
作者: Meikin    時間: 13-1-18 00:21

我都係, 阿仔這幾天考試, 我忙完公司工作番屋企就忙住理佢, 好在兩份自行表一早填好, 終於今天老公請到假一次過交晒咯, 希望兩間都有得in啦.
作者: Meikin    時間: 13-1-18 00:30

我仔間學校家長日是在第二段考後, 即農曆新年後, 班主任都只是在開學不久根據小五第一次呈分告訴過給學生他們自己的banding, 這事都係阿仔有次食飯閒聊時講出來我才知.  我返工好忙, 我都冇特別致電班主任傾, 反正自己做阿媽總比班主任更了解自己個仔, 選哪間都是我和老公兩個傾掂就算.
作者: lucia6119    時間: 13-1-18 00:56

今日交埋 2 NDCHOICE ,  舒服晒, 就等 INTERVIEW 啦 !
作者: cambo    時間: 13-1-18 07:28

First choice -- done & submitted
Second choice -- not yet
作者: Rubytuesday    時間: 13-1-18 08:06     標題: 回覆:有無人仲未交表

仍在爭扎中,進取還是保守,但明天必定交form!

作者: 嵐嵐21    時間: 13-1-18 08:58

我交了一間
作者: antia    時間: 13-1-18 10:23

奥脫福 發表於 13-1-17 23:24
對呢d唔「以人為本」的學校,我覺得應該開佢名,好等各位家長揀少一間!

咁都得! 我地間學校都有家長日, 專比你問到底!
作者: shystc    時間: 13-1-18 11:37

終於交晒2間申請表

作者: sasami_i    時間: 13-1-19 09:46     標題: 回覆:有無人仲未交表

今日交哂兩間表了,以為鬆哂,但而家又擔心唔知有無機會interview ,又要等信,等電話

作者: YuYuMother    時間: 13-1-19 09:57     標題: 引用:今日交哂兩間表了,以為鬆哂,但而家又擔心

原帖由 sasami_i 於 13-01-19 發表
今日交哂兩間表了,以為鬆哂,但而家又擔心唔知有無機會interview ,又要等信,等電話

...
交完表到另一輪煎熬,望住信箱日日等信。

作者: laiping    時間: 13-1-19 10:09

交咗一間,而家仲諗緊好唔好行出門口去第二間!進取?保守?進取?保守?進取?保守...
作者: edelwise    時間: 13-1-19 14:41

交左
作者: my2012    時間: 13-1-19 15:22

打算星期一交.
作者: 文仔媽    時間: 13-1-19 15:26

作者: wwyee    時間: 13-1-19 20:02

我都係今日派成績表,而家填晒表,星期一先交.
作者: Rubytuesday    時間: 13-1-20 01:00     標題: 回覆:有無人仲未交表

交晒兩份form,最後選榫擇進取!希望有得interview

作者: cambo    時間: 13-1-20 08:08

明日交第二份
作者: antia    時間: 13-1-20 18:56     標題: 回覆:有無人仲未交表

我都交左!

作者: rcywong    時間: 13-1-20 19:15

我明天先去交
作者: TwoKidsFamily    時間: 13-1-20 21:44

幾天前終於交哂兩份表,期望有得面試啦!
作者: carmenshek    時間: 13-1-21 11:47     標題: 回覆:有無人仲未交表

我都交哂lu......3月份面試唔知幾時有通知呢

作者: haruhimiyuki    時間: 13-1-21 12:01

我打算明天才去交晒佢
作者: jk67jk    時間: 13-1-21 12:04

我今日交晒。
一間即時約時間, 仲有得我揀。
另一間話3月頭會有信, 萬一收唔到,可以打去問。
作者: Siuchoi    時間: 13-1-21 12:12

我都交晒了,不過唔多安樂。
作者: jessjesswong    時間: 13-1-21 12:35     標題: 回覆:Siuchoi 的帖子

終於一口氣交晒兩間,一間3月頭first in, 因為小學仲未派正式的成績表,操行冇得填,我問可唔可以後補,佢話佢地學校唔會收的,但佢好好人咁話“唔緊要啦! 只要第一次面試表現好,就好大機會入第二次,入得第二次都好穩陣。” 個心當堂定晒

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5