教育王國

標題: 請教~新大天 [打印本頁]

作者: sumi5354    時間: 13-5-27 17:35     標題: 請教~新大天

想問下大天(海帆)係咪有精英班架?
小朋友返學開心嗎?
學校谷唔谷?
係咪普教中?
老師有愛心嗎
因為阿仔下年選校,想了解一下
十萬感謝

作者: evac_hk    時間: 13-5-31 23:14     標題: 引用:想問下大天(海帆)係咪有精英班架? 小朋友

原帖由 sumi5354 於 13-05-27 發表
想問下大天(海帆)係咪有精英班架?
小朋友返學開心嗎?
學校谷唔谷?
現在無精英班。返得開吾開心見人見志。老師有無愛心?個人覺得無。但我都無選錯這所學校。

作者: man7099    時間: 13-6-20 10:39     標題: 引用:Quote:原帖由+sumi5354+於+13-05-27+發表想

原帖由 evac_hk 於 13-05-31 發表
現在無精英班。返得開吾開心見人見志。老師有無愛心?個人覺得無。但我都無選錯這所學校。

...
pls check pm, thanks

作者: evac_hk    時間: 13-6-20 14:22     標題: 引用:Quote:原帖由+evac_hk+於+13-05-31+發表現

原帖由 man7099 於 13-06-20 發表
pls check pm, thanks
你想知邊方面?

作者: evac_hk    時間: 13-6-20 14:25     標題: 回覆:請教~新大天

其實我好喜歡這所學校。

作者: man7099    時間: 13-7-29 12:29     標題: 引用:其實我好喜歡這所學校。 +

原帖由 evac_hk 於 13-06-20 發表
其實我好喜歡這所學校。
你覺得老師無咩愛心,咁你喜歡這所學校什麼呢?

作者: evac_hk    時間: 13-7-30 19:41     標題: 回覆:man7099 的帖子

喜歡,因我比較喜歡嚴的老師,我小朋友都係。

作者: man7099    時間: 13-7-30 22:03     標題: 引用:喜歡,因我比較喜歡嚴的老師,我小朋友都係

原帖由 evac_hk 於 13-07-30 發表
喜歡,因我比較喜歡嚴的老師,我小朋友都係。
老師嚴,但鼓勵多還是批評多呢? 學校在德育方面做得好嗎? 學生會不會忙於應付功課測考而沒有時間發展其他呢?

作者: 心痛家長    時間: 13-9-21 23:13

想問下大天(海帆)係咪有精英班架? ( 邊一間學校冇精英班, 不是你想讀就有得讀, 要看能力架)
小朋友返學開心嗎?( 看家長點教導, 不要將問題放在學校)
學校谷唔谷?( 邊一間學校唔谷小朋友 )
係咪普教中?( 邊一間學校咪係普教中 )
老師有愛心嗎 ( 每一間學校老師都有愛心, 不如問吓自己小朋友乘唔乘)
作者: sumi5354    時間: 13-9-22 08:51     標題: 引用:想問下大天(海帆)係咪有精英班架?+(+邊一

原帖由 心痛家長 於 13-09-21 發表
想問下大天(海帆)係咪有精英班架? ( 邊一間學校冇精英班, 不是你想讀就有得讀, 要看能力架)
小朋友返學開 ...
答左等於無答

作者: sumi5354    時間: 13-9-22 09:00     標題: 引用:想問下大天(海帆)係咪有精英班架?+(+邊一

原帖由 心痛家長 於 13-09-21 發表
小朋友返學開 ...
想問下大天(海帆)係咪有精英班 架? ( 邊一間學校冇精英班, 不是你 想讀就有得讀, 要看能力架)
人地就係無精英班~我亦唔想入到
係咪普教中?( 邊一間學校咪係普教 中 ) 唔知你答咩囉~中文咁差就咪答訕
老師有愛心嗎 ( 每一間學校老師都 有愛心, 不如問吓自己小朋友乘唔 乘)請問咩叫乘唔乘呢:;pppp:
你係咪想講乖呀?中文字都唔識多個~怪唔得咁九唔搭八啦:;pppp:

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 09:57

希望你能改過 , 不要連繫下一代, 為人為己, 唔好再攪事啦,
作者: sumi5354    時間: 13-9-22 14:05     標題: 引用:希望你能改過+,+不要連繫下一代,+為人為己,

原帖由 心痛家長 於 13-09-22 發表
希望你能改過 , 不要連繫下一代, 為人為己, 唔好再攪事啦,
唔知你攪事定我攪事呢~為人為己檢討下啦~
人地好地地問野~唔想答唔識答可以唔答囉~

作者: sumi5354    時間: 13-9-22 14:13     標題: 引用:希望你能改過+,+不要連繫下一代,+為人為己,

新會員返去協和個邊排20啦~
記住基全排17呀~唔好攪事喇

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 15:35

你现在小孩就讀(大角咀天主教小學)希望你唔好再在協和小學攪事,可能你小孩不能入讀協和小學心裏唔開心,如果你長時間都是這樣,希望你趕快去看心理醫生
作者: sumi5354    時間: 13-9-22 17:17     標題: 引用:你现在小孩就讀(大角咀天主教小學)希望你唔

你现在小孩就讀(大角咀天主教小學)希望你唔好再在協和小學攪事,可能你小孩不能入讀協和小學心裏唔開心,如 ...
不如你睇醫生先啦~你思覺失調咁嚴重~唔知邊個攪事呢~~:;pppp:
自己post完D垃圾數據話協和排全港20好勁wor~
我都係提下大家呢個數據基全排全港17~咁咪好好好勁囉~咁咪要考慮讀基全囉~
仲有好野唔使周圍講嘅~
協和完全無諗過要讀囉~老師無愛心,職員無禮貌~同你一樣,無品就無品:;pppp:
同埋我從來無話要小朋友入大天囉~
但見到原來協和D人咁樣真係影衰晒~睇黎真係要加油喇,咁多害群之馬

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 17:46

我知道你現在心情, 我會原諒你, 希望你小孩出年有機會做協和小學插班生, 但要努力讀書呀, 講真唔以入協和小學架. 點都好協和歡迎你.

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 18:41

對住小孩子, 千其唔好講大話, 廣告都有教, 會影響下一代, 今次你自己出賣自己啦!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D1&page=2
作者: sumi5354    時間: 13-9-22 18:54     標題: 引用:我知道你現在心情,+我會原諒你,+希望你小孩

我知道你現在心情, 我會原諒你, 希望你小孩出年有機會做協和小學插班生, 但要努力讀書呀, 講真唔以入協和小 ...
算把啦~既然你真係病得咁嚴重,我都好樂意原諒你嘅~但願你家人唔會受到你遺傳啦~
真不幸
你繼續活喺自己幻想中啦

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 20:18

唔好自己呃自己啦, 希望你唔好在這裏攪事
作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 20:27

希望你好好管教你小孩子, 大個左做個成實的人, 至於你希望你能改過,
作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 20:29

希望你好好管教你小孩子, 大個左做個成實的人, 至於你希望你能改過,
作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 20:41

作者: sumi5354    時間: 13-9-22 21:06     標題: 引用:希望你好好管教你小孩子,+大個左做個成實的

會唔會係你唔好喺度攪事呢~呢個topic係我開架喎~原來唔止思覺失調,仲係盲嘅~
收到喇~你小心傳到比你家人呀~

作者: 心痛家長    時間: 13-9-22 21:32

你連小孩就讀大天都不誠認, 你將來點面對你的小孩, 大天不是那麼差嘛?你重叫群組比你加入whatapp同facebook. 你有冇想清楚自己攪禁多嘢為何. 其實你不要不開心, 協和唔收你小孩可能是幫左你, 每一位小孩的智商都不同, 千其唔好責怪自己, 現在你就讀這間小學可能更適合. 幫倒你同小孩.
作者: sumi5354    時間: 13-9-23 00:02     標題: 引用:+本帖最後由+心痛家長+於+13-9-22+23:46+編

你連小孩就讀大天都不誠認, 你將來點面對你的小孩, 大天不 ...
你算把啦~如果我小朋友係讀緊大天,我就唔會問人荔天啦~查清楚啦~真唔明點解會遇上思覺失調+雙眼發盲+腦殘人仕
真可悲~~~~~~~
不過過兩年就可能係喇~你等下啦唔知你咁多病痛有無機會等到呢~

作者: 心痛家長    時間: 13-9-23 00:11

點解小孩子有你這種母親. 是上天安排, 有冇會員可以答我?
作者: sumi5354    時間: 13-9-23 10:22     標題: 回覆:請教~新大天

因為有你呢種腦殘人,咪要有我呢種偉大母親保護自己保護家人囉~
自己有問題就檢討下啦~唔夠人講就九唔搭八,協和真係多得你唔小喇~

作者: 心痛家長    時間: 13-9-23 10:44

可能這位人士自小沒有學習機會, 希望它小孩長大後不要學它母親.
作者: sumi5354    時間: 13-9-23 11:26     標題: 引用:可能這位人士自小沒有學習機會,+希望它小孩

原帖由 心痛家長 於 13-09-23 發表
可能這位人士自小沒有學習機會, 希望它小孩長大後不要學它母親.
係呀~我係讀排20個間協和,所以咪咁差囉~
咪唯有提下大家選擇排17嘅基全囉

作者: 心痛家長    時間: 13-9-23 11:45

如果大天有家長信主, 我們一起幫這位女仕祈禱, 希望主耶穌進入它的心中, 同寬恕它的罪過, 亞孟.
作者: sumi5354    時間: 13-9-23 13:24     標題: 回覆:心痛家長 的帖子

你一D都唔佩信主囉~不過願你平安少病痛

作者: 心痛家長    時間: 13-9-24 13:44

版主己作出警告,希望你不要再次進入協和討論區攪事
作者: sumi5354    時間: 13-9-24 18:14     標題: 回覆:請教~新大天

唔知邊個攪事先呢?我係講事實囉~

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5