教育王國

標題: CKY 是否有很多"海外outing" ? [打印本頁]

作者: executivepapa    時間: 13-6-12 12:16     標題: CKY 是否有很多"海外outing" ?

CKY 是否有很多"海外outing" ? 咩年級開始有"海外outing" ? Thanks
作者: penguin_chick    時間: 13-6-13 00:04

CKY由四年級起便每年去一次。
四年級北京、五台灣、六西安、七星架坡、八倫敦、九或十德國。
十一十二是IB課程,有海外服務,同一班學生可選擇不同的地方。
如有錯漏,請師兄師姐補充指正。
作者: executivepapa    時間: 13-6-13 12:32

thanks penguin
作者: executivepapa    時間: 13-6-13 12:33

自己去outing or go with parents together ?
作者: siubchumama    時間: 13-6-13 13:48

It will be your choice, but when your kid getting older, it will be yours choice
作者: kunggi201    時間: 13-6-13 14:47

siubchumama 發表於 13-6-13 13:48
It will be your choice, but when your kid getting older, it will be yours choice

四年級去北京時

兒子說:「爸,你陪我去啦,唔該丫!」

五年級去台灣時

兒子說:「爸,你都去埋啦!」

六年級去上海世博時

兒子說:「爸,我都想您去,不過同學們都冇家長去啊!算啦!」

七年級去新加坡時

兒子說:「爸,你唔好去啦,你去埋,我俾同學笑死架!」

八年級去英國時,爸媽想夾時間,順便去歐洲旅行

兒子說:「爸媽,唔好啦,您地要去,都唔好搵我啊,費事俾同學瘀我!」

明年,十年級去德國。。。。。。

作者: kyliema2006    時間: 13-6-13 21:29     標題: 回覆:CKY 是否有很多"海外outing"

我只跟過四年級一年咋。而家千丁萬囑要我地禮到就得,人就唔駛到。送機仲衰,兩老好似路人甲乙丙咁行行企企。check in 過磅自己攪掂,家長們唔該行遠d,入閘都掂行掂過。下年可以唔駛送機喇。

作者: leomama213    時間: 13-6-22 00:28

回復 kyliema2006 的帖子

咁恐佈
作者: Tarm    時間: 13-6-22 12:06

唔係恐佈, 係孩子真的從中學會了獨立自主, 孩子長大了, 作為家長是非常欣慰的.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5