教育王國

標題: 褓姆車會直接返學校嗎? [打印本頁]

作者: 317716    時間: 13-6-19 11:13     標題: 褓姆車會直接返學校嗎?

小兒九月會入讀小一,家住將軍澳區,請問褓姆車會否直接返學校?還是過了海之後到校車站再上校車呢?剛打去問褓姆車周小姐,佢又話褓姆車唔到將軍澳區,宜家唔知點算好!

作者: Mybaby03    時間: 13-6-19 21:26     標題: 回覆:317716 的帖子

聖類斯很早上課由將軍澳區到SLS,孩子要幾點出門!

作者: elbb    時間: 13-6-19 23:49

回復 Mybaby03 的帖子

We are also living in TKO so we are planning to move to HK island.  I am afraid the school bus will be too early

elbb

作者: 317716    時間: 13-6-24 22:10     標題: 回覆:elbb 的帖子

請問你會搬到中西區嗎? 因我們都在觀塘返工,所以都考慮搬到北角,但校車又話唔實北角有咩站和幾點上車,都怕搬了都冇用!

作者: elbb    時間: 13-6-24 22:16

回復 317716 的帖子

We are planning to move to Fortress Hill and I also don't know the arrival time of the school bus.

elbb

作者: annie-tsang    時間: 13-8-3 17:12

作者: phoebe_ming5    時間: 13-8-19 10:22

317716 發表於 13-6-24 22:10
請問你會搬到中西區嗎? 因我們都在觀塘返工,所以都考慮搬到北角,但校車又話唔實北角有咩站和幾點上車,都 ...

請問北角有無站? 幾點上落車?  Thanks

作者: cyhh    時間: 13-8-25 11:10     標題: 回覆:褓姆車會直接返學校嗎?

請問知唔知校車/保姆車會否到皇后大道東/司徒拔道一帶?

作者: acheronmarty    時間: 13-8-27 23:10

北角有站, 但今年換校車公司.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5